clockwork Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 παιδια εχω χαθει λιγο , εχω κατεβασει πολλες σαβουρες και δεν εχω βρει αυτο που θελω. θελω ενα προγραμμα για να σχεδιασω ενα σπιτι με σκεπη (εξοχικο) και να μπορω να το βλεπω σε 3d για να δοκιμαζω χρωματα, υλικα κτλ και να βλεπω ποια μου αρεσουν περισοτερο. ακομη θελω να βαλω και την σκεπη και να εμφανιζετε κανονικα με τα σπασιματα τις κτλ. και να μπορει να γινει περιηγηση στο σπιτι σε 3d και στον εσωτερικο χωρο ζηταω πολλα μαλλον κατα προτιμηση freeware αλλα και trial να ειναι δε με πειραζει αρκει να εχει ολες τις λειτουργιες . αν δεν εξηγησα κατι σωστα ..ελυεθερα πειτε μου ευχαριστω
V for Vagelis Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Από freeware με το google sketchup έχω ασχοληθεί μόνο και πιστεύω μια χαρά μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου. Από CAD προγράμματα το revit architecture 2010 και το nemetschek allplan θεωρώ ότι είναι αρκετά εύχρηστα, ειδικά όσον αφορά το 3D. Μπορείς να κατεβάσεις και τα 2 απ τις σελίδες τους δοκιμαστικά για 30 μέρες. Απλά μπορεί να χρειαστεί να κάνεις κανα tutorial πρώτα. Και για το archicad έχω ακούσει καλά λόγια, αλλά λίγο έχω ασχοληθει έως τώρα.
StavrosD Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Για αρχιτεκτονικά υπάρχουν οι κατάλληλες εφαρμογές αλλά κοστίζουν αρκετές χιλλιάδες ευρώ. Στο γραφείο έχουμε τα Αρχιτεκτονικά της π-Systems, άλλο πρόγραμμα για την στέγη, άλλο για τις σκάλες κτλ. Το καθένα κοστίζει 4 ψηφία, και δυστυχώς δεν υπάρχει trial έκδοση. Από δωρεάν λύσεις μόνο το blender κάνει αυτό που θες, αλλά θέλει κόπο. Βέβαια το αποτέλεσμα συναγονίζεται στα ίσια επαγγελματικές εφαρμογές (3D studio max, Maya, Lightwave). Αν είσαι μηχανικός, πήγαινε και αγόρασε εξειδικευμένα προγράμματα, τα βγάζουν τα λεφτά τους. Αν είσαι χομπίστας, πήγαινε στο blender. Θα σου φάει χρόνο αλλά δεν θα σου κοστίσει τίποτα.
V for Vagelis Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Tο blender κι εγώ το σκέφτηκα για μια στιγμή αλλά είναι αρκετά περίπλοκο πρόγραμμα. Το sketchup είναι πιο κατάλληλο για σχεδίαση κτηρίων και πολύ πιο απλό στη χρήση. Επίσης, το revit που προανέφερα είναι free για τους φοιτητές, μπορούν να το κατεβάσουν απ το student community της autodesk, καθώς και διάφορα άλλα προγράμματα.
johnny21a Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Το blender φυσικα να το αποφυγεις, το sketchup απο την αλλη ενω ειναι αρκετα πρωτοποριακο, απο μονο του δεν μπορει να σου προσφερει αυτα που θες. Γενικα να ξερεις οτι σοβαρη δουλεια δεν προκειται να κανεις με δωρεαν προγραμματα, σαν μεση λυση θα σου προτεινα sketchup για την σχεδιαση σε συνδυασμο με Artlantis για texturing, rendering και περιηγηση. Αλλα αν ενδιαφερεσαι να κανεις κατι σοβαρο για επαγγελματικη χρηση και δεν ειναι αυτη η δουλεια σου τοτε εντελως καλοπροεραιτα θα σου προτεινα να απευθυνθεις σε καποιον επαγγελματια αν θες να παρουσιασεις την δουλεια καπου και να σε παρουν στα σοβαρα, αλλιως αν το θες για δικη σου χρηση και δεν βιαζεσαι για το αποτελεσμα τοτε αυτα που σου προτεινα μπορουν να βγαλουν αποτελεσματα επαγγελματικου επιπεδου, παντα με αρκετο χρονο εκμαθησης αν αρχιζεις εντελως απο την αρχη.
clockwork Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 ευχαριστω παρα πολυ παιδια, αυριο το πρωι θα αρχισω να τα ψαχνω. υσ: δεν ειμαι επαγγελματιας ουτε θα παρουσιασω καποαι δουλεια καπου. για το σπιτι της οικογενειας προκειται και για προσωπικη χρηση να το δουμε πως θα φαινετε. και παλι thxs!
johnny21a Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 Αφου προκειται για δικη σου δουλεια λοιπον μπορεις με αυτα που σου προτεινα, αν θα μαθεις μπορεις να βγαλεις πολυ καλο αποτελεσμα, καλη επιτυχια!!!
Emilie Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 Και έγω νομίζω μια γρήγορη λύση είναι το sketchup αλλά για 3d δουλεύω και προτιμώ το 3dmax. Έχει απίστευτες δυνατότητες και σε συνδιασμό με κανέναν καλό renderer (vray) κάνει θαύματα. Υπάρχουν tutorials και στο Youtube, άμα βαριέσαι να ψάξεις αλλού που σου δείχνουν πως να κάνεις το project που θες. Πάντως έχει σημασία πως έχεις και τα σχέδια του σπιτιού. Αν είναι σε μορφή *.dwg και δεν σε ενδιαφέρει τόσο η καταπληκτική απόδοση των υλικών και του φωτισμού, μπορείς και μέσα από το autocad να σηκώσεις κάποιους όγκους, πάνω στα υπάρχοντα σχέδια, να βάλεις και κάποια υλικά και να χεις ένα 3d της προκοπής. Επίσης για το 3d max υπάρχουν άπειρες βιβλιοθήκες με έπιπλα (από κρεβάτια μέχρι πόμολα και κουρτίνες) και μπορείς να δοκιμάζεις τους συνδιασμούς που θες. Έτσι μπορείς να σηκώσεις τους τοίχους και να βάλεις τα ανοίγματά σου (παράθυρα και πόρτες) και να δεις τι περίπου χωράει σε κάθε δωμάτιο και πως θες να είναι η διαρρύθμιση του. Αν και θα σου πρότεινα να ρωτήσεις και τον αρχιτέκτονα (γι αυτό είμαστε εδώ ), για εναλλακτικές δηλ εσωτερικές διαρρυθμίσεις του χώρου. Αν κάνει βέβαια πολ.μηχανικός την μελέτη δεν ξέρω αν θα μπορεί να σου κάνει την δουλειά .
dermitzos Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 To Google Sketch Up είναι δωρεάν μόνο για 8 ώρες.. Κάνω λάθος;
Emilie Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 To Google Sketch Up είναι δωρεάν μόνο για 8 ώρες.. Κάνω λάθος; Και γω αυτό πιστεύω, πως είναι δωρεάν για κάποιες ώρες. Get all the extra power of Google SketchUp Pro for 8 hours of unlimited use. To 3d max παντως είναι ένα μήνα δωρεάν και το autocad (εξάλλου ίδια εταιρία είναι τα τελευταία χρόνια)
clockwork Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 η αληθεια ειναι πως με ta παραπανω τα βρηκα λιγο σκουρα . κατεβαζω το 3d max τωρα . ελπιζω να βγαλω ακρη. γενικα δεν ειμαι να κατσω μερες για να το βγαλω, πολλα ζηταω ε? ευχαριστω παρα πολυ παντως!! α και ΥΓ για τον emilie που ησουν πριν 2 χρονια?? να το κανες εσυ το σχεδιο, εισαι και απο θεσσ/κη, :-D:-D
Emilie Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 α και ΥΓ για τον emilie που ησουν πριν 2 χρονια?? να το κανες εσυ το σχεδιο, εισαι και απο θεσσ/κη, :-D:-D Εδώ ήμουν!!!!ΑΑΑχχχ έχασα την δουλειά μέσα από τα χέρια μου!!!!:cry: ]Για δες λίγο αυτό είναι χωρίς τα υλικά αλλά παίρνεις μια πρώτη γευση για το πως να το στήσεις. Και είναι και χωρίς σχέδια. Αν έχεις τα σχέδια σε dwg είναι άλλος ο τρόπος που θα πρότεινα. [ame] [/ame]
clockwork Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 Αν έχεις τα σχέδια σε dwg είναι άλλος ο τρόπος που θα πρότεινα. εννοεις αν εχω τα σχεδια σε χαρτι? αν ναι, ναι τα εχω κατι τεραστιες κατοψεις
Emilie Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 εννοεις αν εχω τα σχεδια σε χαρτι? αν ναι, ναι τα εχω κατι τεραστιες κατοψεις Αν τα έχεις σε χαρτί κάντο όπως δείχνει το βιντεάκι. Χρειάζεται και καμιά όψη ή τομή όμως. Δηλαδή θα πρέπει να περνάς εσύ τις διαστάσεις στους όγκους που σηκώνεις. Και να κάνεις κάτι με το μάτι μην ανησυχείς πάντως.Άμα φαίνεται σωστό θα είναι κιόλας. Κάνε πρώτα το απέξω και μετά προχώρα στο εσωτερικό. Έχει αρκετό ψάξιμο. Δες και αυτό για υλικά (χρωματάκια και υφές κτλ) [ame]http://www.youtube.com/watch?v=lWHSkchCPw8[/ame] Και κάποια φωτάκια [ame] [/ame]
openway Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2009 για ψαξε και στο google για home design software
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.