Προς το περιεχόμενο

Eρώτηση για 5.1

manost

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω αγοράσει τον ενισχυτή DENON AVR-1306 με 5 ηχεία και subwoofer της ίδιας εταιρίας και το έχω συνδέσει με optical καλώδιο με το WD Media Player.

Οι ερωτήσεις που έχω είναι:

1) Στις επιλογές του ήχου υπάρχουν οι Pro Logic II Cinema mode, DTS NEO:6 mode & 5CH STEREO mode. Ποια από τις παραπάνω επιλογές είναι η καλύτερη για τις 720p & 1080p ταινίες, με DTS ή AC3 ήχο;

2) Όποια και από τις παραπάνω επιλογές και αν επιλέξω στα 2 πίσω ηχεία ο ήχος δεν είναι πολύ δυνατός, σε σημείο που νομίζεις ότι δεν δουλεύουν. Βέβαια κάποιοι φίλοι που έχουν home cinema από άλλες εταιρίες, μου είπαν ότι και σ' εκείνους τα πίσω τα ηχεία είναι αδύναμα. Μπορεί κάποιος να μου πει αν όντως είναι λογικό.

Ps. Έχω ρυθμίσει μέσω του μενού την απόσταση των ηχείων από τον καναπέ, δηλαδή 5m τα μπροστινά και το subwoofer και 3.5m τα πίσω.

Δημοσ.

1) οι επιλογες που αναφερεις, (pro logicII κ.τ.λ.) χρησιμοποιουνται μονο οταν κανουμε αναπαραγωγη δικαναλου ηχου (για προσθηκη εφε) η ηχου παλαιου dolby prologic.

επισης, η λειτουργια 5ch stereo σου επιτρεπει να ακους δικαναλη ακροαση ΚΑΙ απο τα πισω ηχεια ωστε να αυξηθει η ενταση του ηχου στην χωρο (π.χ. παρτυ). το ιδιο για το dts neo.

οσον αφορα τις hd ταινιες σου, επειδη ο ηχους ειναι 5καναλος ή εξακαναλος, ο αποκωδικοποιητης του denon θα ανιχνευσει το σημα, (αφου του το στελνεις ψηφιακα) και θα γυρισει αυτοματα στην καταλληλη κατασταση αποκωδικοποιησης.

ειται λοιπον η ταινια ειναι dts, ειτε ac3 5 ή 6 καναλιων, θα παρατηρησεις οταν αρχισει η ταινια, ο ενισχυτης θα αναπαραγει οτι παρει (dts, ac3)

παρατηρησε το στη οθονη του denon.

τελος, οταν θα θες να αναπαραγεις δικαναλο ηχο (τηλεοραση, τραγουδια) απο ολα τα ηχεια με αισθηση εφε στα πισω, δυναμωσε λιγο την σταθμη των πισω ηχειων κατα την αναπαραγωγη dolby prologic.

φυσικα εννοειται οτι τα πισω ηχεια θα τα δηλωσεις small, για να καλυπτονται απο το sub στις χαμηλες και κανε το ιδιο και για τα υπολοιπα (front, center) αν ειναι και αυτα ηχεια δορυφοροι, βασης, ή βιβλιοθηκης ηχεια.

αν τα μπροστινα σου (left right) ειναι δαπεδου, μονο τοτε, δηλωσε τα σαν large.

ελπιζω να σε καλυψα.

Δημοσ.

Πιστεύω ότι με κάλυψες, απλά θα ήθελα μία διευκρίνηση.

Όντως βάζοντας μία ταινία με DTS, στην οθόνη του Denon όντως εμφανίστηκε αυτόματα η ένδειξη DTS, οπότε δεν χρείαζεται να αλλάξω κάτι. Είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή.

Βάζοντας όμως μία με AC3, στην οθόνη δεν γράφει κάτι για AC3, αλλά 5CH ST.

Να το αφήνω έτσι σε αυτού του είδους τις ταινίες;

Δημοσ.

δεν ξερω αν αναφερεσαι σε hd ταινια, η καποια divx, xvid δικαναλη. αν παντως εννοεις high def ταινια η οποια ειναι dolby digital, τοτε θα επρεπε να γυρνά ο denon σε dolby digital.

μηπως γυρισε, αλλα μετα εσυ πατησες απο το τηλεκοντρολ 5ch stereo ?

ενδεχεται να ειναι δικαναλος ο ηχος (ντοκιμαντερ κ.τ.λ.)

δοκιμασε αυτο: πρωτα βαλε τον denon σε κατασταση direct, ή απλο stereo και υστερα ξεκινησε την ταινια να παρει το σημα ηχου-εικονας.

λογικα, μολις ανιχνευσει σημα dolby digital, θα γυρισει σε αυτο.

ενδεχεται οπως προ ειπα, να ειναι ac3 δικαναλο σημα και να παραμενει στην τελευταια κατασταση που ειχες (5ch stereo κ.τ.λ.)

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:10 ----------

edit: υπαρχει ενδεχομενο η ταινια να εχει διπλο ηχο dolby digital (ac3) και PCM δικαναλικο ?

ρωτω γιατι μερικες παραγωγες (π.χ. video clips, συναυλιες) εχουν διπλο ηχο και ενδεχεται εξ ορισμου να μην ειναι ac3.

δοκιμασε και καποια αλλη ταινια που να εισαι σιγουρος οτι εχει ΜΟΝΟ ac3 5καναλο-εξακαναλο ηχο.

αν εχεις και pc προσπαθησε να δεις απο τον player (π.χ. media player classic, τα properties της ταινιας αν οντως ειναι ac3)

τελος δεν ξερω αν υπαρχει καποιο προβλημα με τον WD Media Player σου.

το επαναλαμβανω: οταν ο ενισχυτης παρει pcm ηχο, τοτε αλλαζεις σε 5ch stereo, prologic κ.τ.λ.

αν ομως παρει ac3 ή dts γυρνάει αυτοματα σε αυτο.

δοκιμασε και τα ξαναλεμε.

Δημοσ.

Μιλάω πάντα για αρχεία mkv. Δεν ασχολούμε με μουσική.

Έχω δοκιμάσει 3 διαφορετικές ταινίες. 2 με AC3 και αρκετές με DTS. Στο DTS δεν υπάρχει πρόβλημα. Όπως μου έγραψες σε προηγούμενο post ότι και να έχω επιλεγμένο, το Denon αλλάζει αυτόματα σε DTS.

Στα AC3 όμως όχι. Έβαλα αρχικά όπως μου είπες Direct, πάτησα play στο wd και παρέμεινε το Direct στο Denon.

Παραθέτω screenshots με τα audio info από τα 3 .mkv αρχεία (2 με AC3 και 1 με DTS)

Edit: Το βρήκα. Στο wd, στις ρυθμίσεις Audio/Video, είχε επιλεγμένο το Stereo. To άλλαξα σε Digital και πλέον στις AC3 μου βγάζει Dolby Digital.

Ευχαριστώ πολύ, να 'σαι καλά.

pic3fha.jpg

post-89099-129063017621_thumb.jpg

post-89099-129063017622_thumb.jpg

post-89099-129063017622_thumb.jpg

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ποια η πρακτική διαφορά του DTS (sampling rate: 48.0KHz, resolution: 24bits) με το DTS (sampling rate: 96.0kHz, resolution: 24bits);

Αν υπάρχει δηλαδή κάποια ταινία και με τα 2 format, ποια έκδοση θα είναι η καλύτερη;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...