Προς το περιεχόμενο

ενα σχολιο για τις τιμες

GIANNIS400

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μετα απο πολυ καιρο εκανα ενα SEARCH στο ιντερνετ για τις τιμες που πεζουν τωρα στα pc part, και οταν λεω πολυ καιρο εννωω 7-8 μηνες, κοιταξα για επεξεργαστες σκληρους mobo vga κλπ, ε λοιπον αυτο που ειδα ειναι οτι δεν εχει πεσει τιποτα θεαματικα κατω μετα απο τοσο καιρο, περιμενα ο επεξεργαστης μου να ειναι 40ευρο ποιο κατω και ειναι παλι στα150 ευρο, περιμενα τουλαχιστο οι mobo για 1366 socket να εχουν πεσει στο κατοσταρικο αλλα που.. :whistle, ακομη περιμενα οι solid state hd να πεσουν πραγμα που δεν εγινε.

Τι γινετε πανε τοσο καλα οι δουλειες στα pc shop που δε επηρεαζονται απο την οικονομικη κριση? ή η πολιτικη των εταιρειων ειναι τετοια που δεν κανει βημα πισω, οποτε λενε καλητερα μισα κερδη να εχουμε αλλα την πιατσα δε την χαλαμε?

Παντος εμενα δεν με καιει τιποτα απο ολα αυτα, το μονο που 8ελω να παρω ειναι αυτα τα Ηχεια http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.500746 τα οποια περιμενω να πεσουν, και μια vga που δεν την βιαζομε 4890 ή 4870, ποια ειναι καλητερη αληθεια γιατι εχω χασει τις εξελιξεις :mrgreen:.

ισως οι επεξεργαστες ιντελ πεσουν γιατι ακουσα 8α βγουν οι ι5, ειδομεν.

αυτα ειχα να πω καθε σχολιο καλοδεχουμενο

υ.γ: μετα απο πολυ καιρο χαιρομε που ξαναγραφω εδω, καλος σας βρηκα

• Super Moderators
Δημοσ.

οι τιμές έχουν πέσει...δες κάρτες γραφικών, ram, δίσκους, μητρικές, οθόνες...

οι cpu δεν πέφτουν εύκολα...

• Moderators
Δημοσ.

Προιοντα που υπαρχουν ακομα στο ιδιο καταστημα που εγινε αγορα τους πριν 16 μηνες για συγκριση:

Πριν 16 μηνες:

μητρικη ECS A780GM-A 55 ευρω

δισκος WD 6400AAKS 59 ευρω

Τωρα:

ECS A780GM-A 49 ευρω (μεχρι και πριν 15 μερες ειχε 55 ευρω, ακριβως ιδια τιμη)

WD 6400AAKS 55 ευρω (μεχρι και πριν ενα μηνα ειχε 65 ευρω πιο ακριβα απο οτι πριν 16μηνες!)

Οι μνημες πραγματι εχουν πεσει 40-50 % τους τελευταιους 18 μηνες.

Και οι οθονες γυρω στο 25 % αλλα δειτε τι γινεται στις μεγαλες τηλεορασεις (σχεδον 50% πτωση).Φαινεται οτι η πληροφορικη ειναι κοματι της αγορας που η κριση δινει αντιθετα αποτελεσματα!

Παντως εξω οι τιμες πεφτουν πιο καλα απο οτι στην Ελλαδα τον τελευταιο χρονο.

Δημοσ.
Προιοντα που υπαρχουν ακομα στο ιδιο καταστημα που εγινε αγορα τους πριν 16 μηνες για συγκριση:

Πριν 16 μηνες:

μητρικη ECS A780GM-A 55 ευρω

δισκος WD 6400AAKS 59 ευρω

Τωρα:

ECS A780GM-A 49 ευρω (μεχρι και πριν 15 μερες ειχε 55 ευρω, ακριβως ιδια τιμη)

WD 6400AAKS 55 ευρω (μεχρι και πριν ενα μηνα ειχε 65 ευρω πιο ακριβα απο οτι πριν 16μηνες!)

Οι μνημες πραγματι εχουν πεσει 40-50 % τους τελευταιους 18 μηνες.

Και οι οθονες γυρω στο 25 % αλλα δειτε τι γινεται στις μεγαλες τηλεορασεις (σχεδον 50% πτωση).Φαινεται οτι η πληροφορικη ειναι κοματι της αγορας που η κριση δινει αντιθετα αποτελεσματα!

Παντως εξω οι τιμες πεφτουν πιο καλα απο οτι στην Ελλαδα τον τελευταιο χρονο.

Μπα Ιταλια που ειμαι ειναι πιο ακριβα,τον WD 6401 τον πηρα 70 με τα μεταφορικα.Για να συγκρινεις τιμες ριξε μια ματια εδω

>http://www.trovaprezzi.it/

• Super Moderators
Δημοσ.

ο 1ΤΒ έχει πέσει στα 69 euro, μια 4850 είχε πέσει στα 85 euro...

20αρι monitor 118 euro, καλές μητρικές πχ Χ48-DQ6 118 euro...

• Moderators
Δημοσ.
Μπα Ιταλια που ειμαι ειναι πιο ακριβα,τον WD 6401 τον πηρα 70 με τα μεταφορικα.Για να συγκρινεις τιμες ριξε μια ματια εδω
>http://www.trovaprezzi.it/

Εγω ριχνω ματια εδω τα τελευταια 5 χρονια

http://www.guenstiger.de/gt/main.asp?produkt=728570

ο 6400AAKS απο 46.90 ευρω

Δεν μιλαμε για τιμες με τυχον μεταφορικα, αλλα καθαρες τιμες.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:22 ----------

ο 1ΤΒ έχει πέσει στα 69 euro, μια 4850 είχε πέσει στα 85 euro...

20αρι monitor 118 euro, καλές μητρικές πχ Χ48-DQ6 118 euro...

1ον δεν εχει το 1ΤΒ 69 ευρω, αυτο που λες ειναι μια προσφορα που εκανε το eshop (crazy sunday πριν 3 βδομαδες) και την αντεγραψε το επομενο πρωι το Πλαισιο. Τωρα δεν ειναι πουθενα διαθεσιμος (εδω και μια βδομαδα δλδ!, ενω αν δειτε εδω ειναι κατω απο τα 70 ευρω απο τον Απριλιο, τωρα εχει φτασει 59 http://www.guenstiger.de/gt/main.asp?produkt=966970 και μαλιστα μοντελο με 2 platters που ακομα δεν εχει ερθει Ελλαδα)

Παρεθεσα συγκεκριμενες τιμες με διαφορα 16 μηνων, δεν χωραει αμφισβητηση, ειπα στα μονιτορ εχουν πεσει οι τιμες, αλλα σε MB πολυ λιγο η καθολου. Και παντα βεβαια δεν κοιταμε κορυφαια μοντελα γιατι οσοι ασχολουνται δεκαετιες με τα PC ξερουν ποσο γρηγορα χανουν αξια τα TOP products. Μεσα σε 2-3 μηνες μπορει να πεσει κατι στη μιση τιμη.

• Super Moderators
Δημοσ.
Υπαρχει 1366 μητρικη με 129 ευρο. Πριν μερικους μηνες η φθηνοτερη κοστιζε 200+ ευρο

ναι αλλά δεν ήταν η ίδια, προφανώς αυτή που λες βγήκε κατευθείαν σε χαμηλή τιμή, δεν ήταν σε υψηλή και έπεσε...

---------- Post added at 16:29 ----------

1ον δεν εχει το 1ΤΒ 69 ευρω, αυτο που λες ειναι μια προσφορα που εκανε το eshop (crazy sunday πριν 3 βδομαδες) και την αντεγραψε το επομενο πρωι το Πλαισιο. Τωρα δεν ειναι πουθενα διαθεσιμος

υπομονή αν δεν είναι διαθέσιμος, το θέμα είναι ότι όταν έρθει πάλι θα είναι σε αυτή την τιμή...

• Moderators
Δημοσ.

υπομονή αν δεν είναι διαθέσιμος, το θέμα είναι ότι όταν έρθει πάλι θα είναι σε αυτή την τιμή...

Εγω προλαβα πηρα 1+1 και εχω και αλλους απο παλιοτερα. :-) Αλλα ειναι πολυ αργοι οι συγκεκριμενοι, για την εποχη ξεπερασμενοι.

• Super Moderators
Δημοσ.
Εγω προλαβα πηρα 1+1 και εχω και αλλους απο παλιοτερα. :-) Αλλα ειναι πολυ αργοι οι συγκεκριμενοι, για την εποχη ξεπερασμενοι.

αν κάποιος παίρνει Caviar Green/ Low Power και έτσι για windows/games τότε δεν φταίει κανείς, δικό τους λάθος...

για storage αυτοί οι δίσκοι είναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ

• Moderators
Δημοσ.
αν κάποιος παίρνει Caviar Green/ Low Power και έτσι για windows/games τότε δεν φταίει κανείς, δικό τους λάθος...

για storage αυτοί οι δίσκοι είναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ

Δεν ξερω ποιος τον πηρε για windows/games. Για storage τους εχω και εγω, καλοι ειναι αλλα πολυ αργοι σε σχεση με ολους τους αλλους και μαλιστα ακομα και σε σχεση με τους αλλους Low Power απο Samsung και seagate. Και ο λογος οτι ειναι με 3 platters χαμηλοτερης πυκνοτητας, δηλαδη εχουν χαμηλοτερες ταχυτητες , μεγαλυτερη καταναλωση και μεγαλυτερες θερμοκρασιες και θορυβο απο καποιον που εχει 2 platters (παντα συγκρινουμε και σε ιδιες στροφες). Αντε να τελιωνει το ξεσκαρταρισμα!

Ειναι σαν να συγκρινεις 3.5'' με 2.5'' οι ταχυτητες επιεικώς!

• Super Moderators
Δημοσ.

οι μόνοι 2 platters 1ΤΒ αυτή την στιγμή στην Ελλάδα είναι με 7200rpm αν δεν κάνω λάθος...

οι ταχύτητες που έχουν φτάνουν και περισσεύουν για χρήση storage...τα 70-80MB/sec δεν είναι και άσχημα

• Moderators
Δημοσ.
οι μόνοι 2 platters 1ΤΒ αυτή την στιγμή στην Ελλάδα είναι με 7200rpm αν δεν κάνω λάθος...

οι ταχύτητες που έχουν φτάνουν και περισσεύουν για χρήση storage...τα 70-80MB/sec δεν είναι και άσχημα

Λαθος κανεις, υπαρχει ο seagate LowPower (LP) ST31000520AS με 5900rpm οπως επισης και o samsung HD103SI 5400rpm.

Γιατι να κανεις μια ωρα για να μεταφερεις καποια δεδομενα απο τον εναν στον αλλον αν μπορεις να κανεις πχ 30-40 λεπτα; Σχετικο ειναι το γρηγορο αλλωστε, καποιοι ειναι ευχαριστημενοι με εξωτερικους USB. Οταν ομως θες να τους γεμισεις αντιγραφοντας; Δεν λεω οταν θα παιξεις ενα mp3 η ενα βιντεο καλος ειναι. Αλλα οταν κανεις μεταφορα μεγαλου ογκου δεδομενων ; Εκει ειναι η διαφορα. Και μην παραβλεπεις θεματα καταναλωσης θορυβου και θερμοκρασιας.

ΥΓ Δεν ειπα οτι ειναι και για πεταμα. Αλλιως δεν θα ειχα 2.

• Super Moderators
Δημοσ.

αυτοί που έχουν ανάγκη την ταχύτητα δεν θα πάρουν 5400 ή 5900 rpm δίσκους, γνωρίζουν τι ταχύτητες παίζουν σε αυτούς...

είδα και την φοβερή διαφορά ταχύτητας των Seagate 1ΤΒ από 7200.11 σε 7200.12...ελάχιστη βελτίωση, μην περιμένεις και πολλά...

οι διαφορές κατανάλωσης, θορύβου και θερμοκρασίας είναι επίσης μικρές...μην κάνεις την τρίχα τριχιά...

ο Samsung δεν έχει έρθει σε πολλά καταστήματα από ότι βλέπω :-(

επίσης ανακοινώθηκε 7200rpm σειρά με 500αρια platters από την Samsung 0.5-2TB

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...