Προς το περιεχόμενο

Επιστημονικη ονομασια


Αδμιν

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πως ονομαζεται το φαινομενο που περιγραφω πιο κστω;

 

Θες να πας για υπνο αλλα εχεις ακομη πραγματα που πρεπει να τελειωσεις. Οταν επιτελους ξεμπερδευσεις και ξαπλωσεις στο μαλακο σου στρωμα, τη στιγμη ακριβως που πας να κλεισεις τα ματια σου - ενω εχεις φτασει ηδη στη φαση 1 του υπνου, ξυπνιος - νιωθεις οτι μολις επεσες απο τον 7ο οροφο στο εδαφος και παιρνεις μια τρομαρα που δεν μπορεις να κοιμηθεις πλεον και μπαινεις στο insomnia για να ρωτησεις πως ονομαζεται.

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση πως έχω βιώσει μερικές φορές αυτό το φαινόμενο. Σε φάση που απ' τη τρομάρα (τις πρώτες φορές) τιναζόταν το πόδι.

Δημοσ.

Πω πω τι απαισιο συναισθημα αυτη η νευρο-κατασταση................

Μου σπαει τα νευρα οταν μου συμβαινει..............

Αλλα ψοφαω στο γελιο γιατι ως συνηθως ειμαι σαν αναμαλλιασμενο αρκουδι οταν ξυπναω!!!!:lol::lol::lol::P

 

 

 

Πω πω πω.......τωρα πρεπει να βρω γιατρο να ρωτησω.......θα σκασω!!!!!:rolleyes::rolleyes::rolleyes::shifty:

Δημοσ.

Η μόνη επίπτωση που έχει στον ύπνο μου το συγκεκριμένο φαινόμενο είναι να με κάνει να αλλάξω πλευρό.

 

Όχι επειδή δεν τρομάζω, αλλά επειδή έχω αναπτύξει ερωτική σχέση με τον ύπνο.

Δημοσ.

Αυτο συμβαίνει, γιατί ξεχνάς να αναπνέεις. Ετσι δημιουργείτε αυτο το τράνταγμα λες και σε διαπερνάει ηλεκτρισμός. Ή έχεις την αίσθηση οτι πέφτεις. Με αποτέλεσμα να ξυπνήσεις και να αναπνεύσεις ξανά.

Δημοσ.

αυτο συμβαίνει σε καταστάσεις έντονου stress ή όταν οι μυς δεν μπορούν να χαλαρώσουν. Το τράνταγμα είναι ένας τρόπος για να χαλαρώσουν οι μυς και να μπορέσει το σώμα να ξεκουραστεί

Δημοσ.
Αυτο συμβαίνει, γιατί ξεχνάς να αναπνέεις.

 

Πώς γίνεται να ξεχάσεις να αναπνεύσεις; Αφού η αναπνοή είναι αυτόματη λειτουργία. Αναπνέουμε εξ ορισμού, δεν χρειάζεται να "θυμόμαστε" ότι πρέπει να αναπνεύσουμε.

Δημοσ.

Αυτόματη λειτουργία μπορεί να είναι, αλλα πολλές φορές σταμάτα ο εγκέφαλος την αναπνοή. Εξάλλου υπάρχει και πάθηση (πολυ σπάνια). Μερικοί άνθρωποι οταν πέφτουν να κοιμηθούν, σταματούν να αναπνέουν. Με αποτέλεσμα να χρειάζονται μάσκες οξυγόνου καθ ολη την διάρκεια του ύπνου.

Δημοσ.
Αυτόματη λειτουργία μπορεί να είναι, αλλα πολλές φορές σταμάτα ο εγκέφαλος την αναπνοή. Εξάλλου υπάρχει και πάθηση (πολυ σπάνια). Μερικοί άνθρωποι οταν πέφτουν να κοιμηθούν, σταματούν να αναπνέουν. Με αποτέλεσμα να χρειάζονται μάσκες οξυγόνου καθ ολη την διάρκεια του ύπνου.

 

Τι σχεση εχει η υπνικη απνοια με αυτο που περιγραφει ο topic starter?

Δημοσ.
Επίσης, υπάρχει και το γνωστό ανέκδοτο με την ξανθιά και το walkman...

ειναι λιγο ακυρο με το συγκεκριμενο thread αλλα για πες το:-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...