Γιάννης Platano Δημοσ. 1 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2009 Θελω ενα pc για αποκλειστικη χρηση για ταινιες για το σαλονι με ενα κοτι σαν αυτα Να μπορει να παιξει και High definition ταινιες χωρις κολληματα. Θα μπει σε δικτυο με το κεντρικο pc που σε ενα εξωτερικο σκληρο δισκο εχω τις ταινιες. Ακουω τις προτασεις για καποιο οσο γινεται οικονομικο συστημα απο Πλαισιο. Ευχαριστω.
islandero Δημοσ. 1 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2009 γιατι δεν κοιτας μια ετοιμη λυση οπως εναν media player που κανουν παπαδες πλεον, και μπαινουν και σε δικτυο κτλ? Εγω στο προτεινω γιατι ειχα κ γω συνδεμενο Pc με την τηλεοραση και δεν με βολεψε. Τελικα πηρα ενα WD HD media player και βρηκα την υγεια μου. Βεβαια υπαρχουν καλυτερες (αλλα ακριβοτερες) λυσεις με ethernet, wifi, κτλ. http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=MEDIA%20STREAMING
bluesattack Δημοσ. 1 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2009 θα συμφωνησω με τον παραπανω.Αν γουσταρεις τα pc (εννοω οσο αφορα το hd) ,θελεις να ψαχτεις , να το χρησιμοποιεις και για αλλες δουλειες καλως. Εγω που τα βαρεθηκα αυτα πηρα ενα egreat , πηρα και ενα blu ray player και τελος.Φορητοτητα , τα πας σε οποιο δωματιο θες ,παιζουν mkv, bluray χαλαρα και ομορφα χωρις το αγχος των windows (ετσι η καρτα γραφικων , ετσι η καρτα ηχου , ετσι το ενα ετσι το αλλο ) και τερμα. Και οικονομικοτερα... Θα ελεγα μαλιστα να περιμενεις για να δεις τα νεα μοντελα blu ray (αν δεν το θελεις αμεσα ) που κινουνται προς την υποστηριξη σκληρων δισκων μεγαλων αρχειων ,μηπως γλυτωσεις και το media player..
islandero Δημοσ. 1 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2009 εχω κανει edit στο Post μου με Link. http://www.plaisio.gr/productlist.aspx?catalog=23&category=1000000592 να κ απο το πλαισιο αμα σε ενδιαφερει. Παντως αμα θες συγκεκριμενες προτασεις που να παιζουν σωστα τα MKV με ελληνικους υποτιτλους πες μου να σου πω που να ψαξεις
Γιάννης Platano Δημοσ. 1 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2009 εχω κανει edit στο Post μου με Link.http://www.plaisio.gr/productlist.aspx?catalog=23&category=1000000592 να κ απο το πλαισιο αμα σε ενδιαφερει. Παντως αμα θες συγκεκριμενες προτασεις που να παιζουν σωστα τα MKV με ελληνικους υποτιτλους πες μου να σου πω που να ψαξεις Ναι για Mkv θελω να παιζουν...Τα Link που δινει ειναι πολυ γενικα και δεν βγαζω ακρη... Ευχαριστω.
Γιάννης Platano Δημοσ. 1 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2009 Διαβασε εδω και εδω ...και αποφασιζεις Ευχαριστω αν και δεν φαινεται καθολου ευκολο !!!
sivadWS2 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 Αφού θα παίζει "υλικό" από το δίκτυο το Egreat eg-M34A είναι μια πολύ καλή πρόταση.
liopyr Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 Τι ταβάνι βάζεις στο budget, να ξέρουμε πόσο θα κόψουμε από ποιότητα, γιατί απλά ένα Pc που να παίζει Hd μπορεί να βγει πολύ φθηνό.
Γιάννης Platano Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 Τι ταβάνι βάζεις στο budget, να ξέρουμε πόσο θα κόψουμε από ποιότητα, γιατί απλά ένα Pc που να παίζει Hd μπορεί να βγει πολύ φθηνό. 400-450 ευρω για το κουτι μονο χωρις λειτουργικο. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 08:28 ---------- Αφού θα παίζει "υλικό" από το δίκτυο το Egreat eg-M34A είναι μια πολύ καλή πρόταση. Με κατι τετοιο θα μπορω να εχω προσβαση στον εξωτερικο δισκο του μεγαλου pc και να επιλεγω απο αυτον με κατι σαν windows explorer τι θελω να δω ? Ευχαριστω.
liopyr Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 Ενδεικτικά μία πρόταση, αν τελικά αποφασίσεις να πας σε Pc. Το κουτί είναι λίγο υποκειμενική επιλογή, εγώ αν έφτιαχνα τώρα htpc μάλλον σε αυτό θα πήγαινα. Διακριτικό, full αλουμίνιο, αθόρυβο (σχετικά). Φυσικά μπορείς να το αλλάξεις βάζοντας ότι σου αρέσει. Το psu είναι επένδυση στην ησυχία. Ιδιαίτερα ποιοτικό, με υψηλό efficiency, μη σε τρομάζει η μικρή ονομαστική ισχύς του, ούτε την μισή δεν θα χρειαστεί το Pc αυτό. Ο επεξεργαστής (ακόμα και αυτός, ναι) είναι ίσως υπερβολικός, αλλά αξίζει τα 9€ διαφορά με τον μικρότερο και την κομμένη cache. Η μητρική φθηνή+ποιοτική, με αξιοπρεπέστατη onboard gpu+έξοδο HDMI. 2Gb τυπικά ram, αν θες βάλε και 2χ2 (φθηνές είναι), εγώ θεωρώ πως δεν θα τα χρησιμοποιήσει ποτέ. WD500 green, γιατί θόρυβος>επιδόσεις στην περίπτωση htpc. Και τέλος, δεν ξέρω αν το χρειάζεσαι, αλλά αφού περίσσεψαν λεφτά χώρεσα και ένα Blu Ray player.
Γιάννης Platano Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 Ενδεικτικά μία πρόταση, αν τελικά αποφασίσεις να πας σε Pc. Το κουτί είναι λίγο υποκειμενική επιλογή, εγώ αν έφτιαχνα τώρα htpc μάλλον σε αυτό θα πήγαινα. Διακριτικό, full αλουμίνιο, αθόρυβο (σχετικά). Φυσικά μπορείς να το αλλάξεις βάζοντας ότι σου αρέσει. Το psu είναι επένδυση στην ησυχία. Ιδιαίτερα ποιοτικό, με υψηλό efficiency, μη σε τρομάζει η μικρή ονομαστική ισχύς του, ούτε την μισή δεν θα χρειαστεί το Pc αυτό. Ο επεξεργαστής (ακόμα και αυτός, ναι) είναι ίσως υπερβολικός, αλλά αξίζει τα 9€ διαφορά με τον μικρότερο και την κομμένη cache. Η μητρική φθηνή+ποιοτική, με αξιοπρεπέστατη onboard gpu+έξοδο HDMI. 2Gb τυπικά ram, αν θες βάλε και 2χ2 (φθηνές είναι), εγώ θεωρώ πως δεν θα τα χρησιμοποιήσει ποτέ. WD500 green, γιατί θόρυβος>επιδόσεις στην περίπτωση htpc. Και τέλος, δεν ξέρω αν το χρειάζεσαι, αλλά αφού περίσσεψαν λεφτά χώρεσα και ένα Blu Ray player. Ευχαριστω παρα πολυ.Για την μνημη καλυτερα αλλα 2 μου φαινεται.Δισκο και μικροτερο να βαλω αφου μονο το λειτουργικο θα εχει θα μου φτανει...Για το Blu ray σε τι μπορει να μου χρειαστει ?
Moderators matrixxx Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 Moderators Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 Με κατι τετοιο θα μπορω να εχω προσβαση στον εξωτερικο δισκο του μεγαλου pc και να επιλεγω απο αυτον με κατι σαν windows explorer τι θελω να δω ? Ευχαριστω. Μεσω του router (LAN) θα μπορεις να παιζεις οτιδηποτε υπαρχει σε δισκους του PC, η καλυτερη επιλογη μακραν ειναι λοιπον το E-great m34A, μην το σκεφτεσαι καθολου! 125 ευρω και παιζει τα παντα, χωρις να κολλαει οπως ενα HTPC θα "κολαει" σχεδον σιγουρα σε βαριες σκηνες και bitrate σε αρχεια 1080p (πχ στην αρχη του Matrix μια σκηνη κανενα HTPC δεν μπορει να την παιξει οπως αυτα τα μικρα gadgetακια). Το μονο που δεν παιζει ειναι mkv με ηχο flac 5.1, Καταναλωση γυρω στα 10W αντι για 80-90W το PC, μεγεθος ελαχιστο κλπ. Μου εδιωξε το HTPC απο το σαλονι. Ζητας και link, το πλαισιο βλεπω δεν το εχει πλεον; http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.801717 ΥΓ να σου πω οτι τα Χριστουγεννα ειχα παρει το WDTV αλλα τωρα ειναι σε ενα ραφι και καθεται (εγινε συναδελφος του HTPC), απλα γιατι το M34A ειναι πολυ καλυτερο και λειτουργικο!
liopyr Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2009 Ευχαριστω παρα πολυ.Για την μνημη καλυτερα αλλα 2 μου φαινεται.Δισκο και μικροτερο να βαλω αφου μονο το λειτουργικο θα εχει θα μου φτανει...Για το Blu ray σε τι μπορει να μου χρειαστει ? Aν υπάρχει έστω και μία πιθανότητα να το χρησιμοποιήσεις και για άλλο λόγο πέραν της αναπαραγωγής ταινιών, βάλε ένα 2χ2 kit. To Blu Ray player μπορεί να χρειαστεί αν νοικιάσεις κάποια ταινία π.χ από DVD club να δεις, ή αν σου φέρουν. Ξέρω γω, htpc είναι. Επίσης αν υπάρχει πιθανότητα περιστασιακού gaming, (κάνα pro στο σαλόνι), αυτή είναι ιδανική, με HDMI έξοδο και passive λύση. 125 ευρω και παιζει τα παντα, χωρις να κολλαει οπως ενα HTPC θα "κολαει" σχεδον σιγουρα σε βαριες σκηνες και bitrate σε αρχεια 1080p (πχ στην αρχη του Matrix μια σκηνη κανενα HTPC δεν μπορει να την παιξει οπως αυτα τα μικρα gadgetακια). Aυτό που το στηρίζεις; Γιατί ένα htpc με αξιοπρεπές hardware να μη μπορεί να αντεπεξέλθει σε αναπαραγωγή 1080p; Δε λέω πως δεν είναι καλή λύση αυτή που προτείνεις, (δεν γνωρίζω άλλωστε), αλλά αυτό που λες απλά δεν ισχύει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.