Προς το περιεχόμενο

Πνευματικοί και παπαδαριό

JohnnyDragon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Άς ξεκινήσω με τον φίλο Τζόνυ.

Αδελφέ χαλάρωσε. Η τύπισσα ήταν μούρο. Παράτα τη και τράβα μπροστά. Δεν αξήζει καμμιά να χαλιώμαστε.

Το λέω εγώ που για 6 χρόνια ήμουν ευτυχισμένος, και παντρεμένος και πριν από τρεις εβδομάδες έβαλα μπροστά το διαζύγιο. Και μου ήρθε out of the blue sky που λένε και οι ιθαγενείς στο νησί (Βρετανία).

Μην περιμένεις λογική από γυναίκες (μπορεί να ανοίξω σχετικό θέμα).

Και έχω την εντύπωση ότι είσαι και νέος. Τι να πούμε εμείς στα 33 που τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα. (Στην θεωρία........ :devil:)

Σχετικά με τα σχόλια του Tilemaxx κ.α. περί οικογένειας κλπ, προέρχομαι από τέτοια οικογένεια. Είναι απλά θέμα ατόμου και πως διαβάζει τα "σχετικά" βιβλία.

Μέχρι τα 16 ήμουν αρκετά θρήσκο άτομο (λόγω περιβάλλοντος), σε σημείου που να σκέφτομαι να γίνω ψάλτης. Μια ωραία πρωία εκεί που διάβαζα Χρυσόστομο* (εκ τον τριών ιεραρχών), έπεσε το μάτι μου σε μερικές φράσεις του. Αναρωτήθηκα. Αυτό ήταν.

Από τότε μπορώ να κάνω άθεο και το πιο φανατικό θρήσκο άτομο. Εδώ έκανα κύρηγμα σε τρεις άτυχους Ιεχωβάδες στην Αγγλία που με ρώτησαν "έχεις διαβάσει την βίβλο;"**

Ένα μήνα μετά που ήρθα, με όχι και τόσο καλά αγγλικά, υπό βροχή. Μαρτύρησαν επι μία ώρα. Και να ήταν μόνο αυτοί.......

Σέβομαι τις απόψεις κάποιου μέχρι του σημείου που σέβονται τις δικές μου.

Btw κάποιος αναφέρθηκε παράνω περί θαύματος στην γέννηση της κόρης κλπ. Μήπως κατά σύμπτωση η περιοχή των γεγονοτων ήταν το Μενίδι; Γνωστό το "τροπάριο" μιάς παλαιοημερολογίτικης εκκλησίας εκεί πέρα που φτάνει μέχρι την επαρχεία που ήμουν εγώ.

*Αναρωτιέμαι αν διαβάζει κανείς τα βιβλία της Εκκλησίας, ή απλά τρώνε όλοι μασημένη προφορική προπαγάνδα.

**Κλασσική συζήτηση

"Έχεις διαβάσει την Βίβλο;"

εγώ : "Ποιάς έκδοσης;"

"Μα μόνο μία υπάρχει!".

Αδιάβαστοι......

Από εκεί και μετά τους πλακώνω στις ερωτήσεις και οι φάτσες τους σε όσα τους λέω είναι όλα τα λεφτά.

1)Αν επιτρέπεται, ο λόγος του χωρισμού??

2) Αυτό που λες εσύ εγώ μπορώ να το κάνω και στις δύο πλευρές, δηλαδή ΚΑΙ στους άθεους ΚΑΙ στους θρήσκους!! Απλά καταλαβαίνεις μετά από λίγο το αυτονόητο. Την ανθρώπινη ανικανότητα να συνειδητοποιήσει έννοιες πολύπλοκες. Σε αυτές τις περιπτώσεις, προσπαθούμε να εξηγήσουμε έννοιες μέσα στα δικά μας νοητικά πλαίσια και έτσι συχνά να ξεφεύγουμε.

3)Όταν ο άνθρωπος ως κοινωνία θέλει να επιτύχει κάτι, συχνά θέλει κάπου να στηριχθεί όταν νοιώθει όλο τον κόσμο/κονωνία εναντίον του. ΠΧ οι υπερασπιστές της δημοκρατίας έχουν ψωμοτύρι τους αρχαίους φιλόσοφους και τους πολιτικούς. Το ίδιο και οι καλοί άνθρωποι σήμερα, έχουν ως οδηγό τους το Χριστό. Απλά σιγά σιγά σήμερα καταλαβαίνουν και διαχωρίζουν το Χριστό από την διοίκηση της εκάστοτε εκκλησίας. Οι παπάδες μπορεί να είναι ότι θες, το μήνυμα του Χριστού, θεού ή ανθρώπου (όπως θες πάρτο) είναι η αγάπη και αυτό πάντα θα μένει. Ο Χριστός ως άτομο άφησε ένα κοινωνικό έργο και αποτελεί σημείο αναφοράς της εγαθοεργίας και της καλοσύνης. Το ίδιο έκανε και ο Βούδας στην Ινδία.

4) Η συγκεκριμένη κοπέλα είναι απλά για τα μπάζα. Δυστυχώς την πήραν στο λαιμό τους οι γονείς της και τα παπαδαριά. Μια τέτοια κοπέλα δεν μπορεί να διατηρήσει σύγχρονη οικογένεια και το είδος της πρέπει να εξαφανιστεί ΓΡΗΓΟΡΑ....

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:17 ----------

για πες μου μια θρησκεια που να λεει λογικα κατεσε πραγματα να μαθω και εγω.....

ΝΑ στο πω πιο απλά: Θρησκεία = Φιλοσοφία (υπό προυποθέσεις) = η ανθρώπινη πνευματική αναζήτηση 1 μέτρο μπροστά από τα όρια της επιστήμης......

Όπως καταλαβαίνεις, αυτό σημαίνει ότι θρησκεία = ανθρώπινη φαντασία, ελπίδα κ.τ.λ.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:31 ----------

Ακριβως.

Υπαρχουν οι αισθησεις μας. Πιστευουμε ακραδαντα σε αυτες. Πχ οραση, ακοη κλπ.

Αν δω εναν παπαγαλο να πεταει και καποιος μου πει οτι οι παπαγαλοι δεν πετανε θα πω οτι αυτος που μου το ειπε ειναι ηλιθιος.

Η επιστημη τι κανει? Χρησιμοποιει τα μαθηματικα και το πειραμα για να δωσει εξηγησεις για τα οσα αντιλαμβανονται οι αισθησεις μας. Πως το κανει αυτο?

Με πειραματα που πρεπει να επαληθευουν τις αισθησεις μας. Πχ βλεπουμε τον ηλιο να δυει στις 20:38. Η επιστημη προσπαθει να βρει τους τυπους ωστε να δειξει οτι ο ηλιος δυει πραγματι στις 20:38. Πχ με καποιο ρανταρ ανιχνευουμε κυματα απο ενα αντικειμενο χρησιμοποιωντας την οραση μας και του ιδιου τυπου κυματα ανιχνευσαμε απο ενα αλλο αντικειμενο που το εχουμε δει απο το τηλεσκοπιο με τα ματια μας και ειδαμε οτι ειναι ειναι αστρο. Επομενως το θεωρουμε πλεον δεδομενο οτι το αρχικο αντικειμενο ειναι αστρο. Χρησιμοποιησαμε τις αισθησεις μας και αυτες μας ειπαν αυτο. Οτι εκει υπαρχει αυτο που αποκαλουμε αστρο.

Η επισητμη ομως εχει μια αδυναμια. Μια τεραστια αδυναμια. Δεν μπορει, δεν εχει αυτη τη στιγμη τη δυνατοτητα να εξηγησει ενα σωρο(countless) απο φαινομενα. Και τα μεγαλυτερα απο αυτα:

Απο που προηλθαμε? Που παμε μετα θανατον? Πως ξεκινησαν ολα? Ποιος δινει αυτη την γενικη ταξη σε ολα? Κλπ.

Η θρησκεια τι κανει? Οριζει οτι το Α ειναι κακο. Οτι το Β ειναι καλο. Απανταει στα ερωτηματα που η επιστημη δεν μπορει να απαντησει, οριζοντας και νεα καινουρια πραγματα. Πραγματα που η επιστημη δεν μπορει να αντιπαρατεθει. Καθως προχωραει η επιστημη βεβαια(πχ ραδιοχρονολογηση, απολιθωματα, Δαρβινος) ολο και καταρριπτονται διαφορες αποψεις που υποστηριζει/ορισε η θρησκεια.

Αλλά τα πρωταρχικα βασικα ερωτηματα που ανεφερα πριν, δεν εξηγουνται απο την επιστημη και δεν κάνει ουτε καν προσπαθεια για εξηγηση τους διοτι η επιστημη βασιζεται στο πειραμα μεσω των αισθησεων μας οποτε δεν εχει νοημα να προσπαθησει. Αλλά εξηγουνται απο την θρησκεια πολυ απλα οριζοντας τις απαντησεις στα ερωτηματα.

Νομιζω ειναι απλο το θεμα ετσι?

Οχι!

Γιατι πολυ απλα η επιστημη δεν λεει οτι αποκλειεται να υπαρχει μια ανωτερη δυναμη(ο Θεος) που κινει τα παντα. Αποφευγει απλως να αναφερθει σε αυτο το θεμα διοτι ειναι μη επιστημονικο να συζητειται καθως δεν υπαρχει πειραματικη διαδικασια μεσω των αισθησεων μας που να μπορει να αποδειξει την ορθοτητα ή τη μη ορθοτητα του εν λογω ερωτηματος.

Οι αισθήσεις μας έχουν χτιστεί με βάση την αλληλεπίδραση με το σύμπαν. Με ότι δεν αλληλεπιδράμε άμεσα, δεν έχουμε το τρόπο να το ανιχνεύσουμε. Ωστόσο έχουμε ένα υπέρτατο εργαλείο που "βλέπει" πάνω από τις αισθήσεις, τη νόηση (πχ μαθηματικά). Έτσι πχ ανακαλύψαμε την 4η διάσταση του χωρου, το χρόνο.

Ωστόσο έκανες κατά τη γνώμη μου ένα μικρό λαθάκι. Η επιστήμη δε γνωρίζει τίποτα για το κόσμο. Ξέρεις δηλαδή εσύ τι είναι το φωτόνιο? Την πραγματική του ουσία? ΌΧι. Απλά η επιστήμη ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ τον παρατηρήσημο κόσμο γύρω μας.Δηλαδή φωτόνιο είναι το ελάχιστο ποσό ενέργειας στο σύμπαν με μηδενική μάζα κ.τ.λ....

Την αδυναμία μας να εξηγήσουμε έστω και το παραμικρό για την ουσία, προέλευση, σκοπό και μέλλον του σύμπαντος την καλύπτει η φιλοσοφία. Παρακλάδι της είναι και η θρησκεία.

Απλά οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν τη ζωή τους σαν ρομποτάκια. Γεννιούνται, εργάζονται και πεθαίνουν και δεν σπαταλάνε ούτε ένα δευτερόλεπτο να αναρωτηθούν για τη ζωή τους και την κοινωνία. Απλά καταπίνουν το χαπάκι που τους δίνουν.

• Απαντ. 112
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το νοημα ηταν οτι που βασιζεται η επιστημη? Στις αισθησεις μας, στο να επιβεβαιωνει/επαληθευει/εξηγει/προβλεπει τις αισθησεις μας(ενος υγιους ατομου-παυλα-τυπικου δειγμα του πληθυσμου).

αυτο δεν ισχυει στην συγχρονη επιστημη. that was my point....φαινεται οτι δε το καταλαβες.....

αν ισχυε αυτο τοτε η επιστημη θα ηταν biased απο τις αισθησεις μας....

και θα πιστευε ο teo64x οτι εχει free will :P:p:p

Δημοσ.
Jimarass θεωρω πως εχεις κατανοησει αρκετα λαθος τα ορια της επιστημης.

Κάθε άλλο πολύ σωστά τα λέει ο Jimarass εκεί που η επιστήμη αδυνατεί να μπεί χώνει την μύτη της η θρησκεία ψάχνοντας να βρεί ουτοπικές λύσεις.

Η φιλοσοφία που είναι ελεύθερη απο δόγματα βρίσκεται σε πολύ καλύτερο δρόμο πάνω στο θέμα.

Δημοσ.

λοιπον φιλε μου διαβασα ολα τα ποστ και ενα πραγμα δεν εχει αναφερθει..

Μηπως της ειπε ο παπας οτι για να μην καει στην κολαση πρεπει να στεφανωθεί??

στο ειπε και εσενα και διαφώνησες και μετα χωρισατε????

μηπως ολα ειναι θεμα τυλίγματος?

κοιτα απο παλιοημερολογιτες εχω πολυ κοντινα παραδειγματα.

πχ ειναι ο παππους μου (το τι καλλο κουβαλαει δεν περιγραφεται....)

οπως και μια φιλη μου ειναι η οικογενια της παλιοημερολογιτες μαζι και αυτη αλλα

το πνηγει το κουνελι ρε παιδι μου..τον κανει το σταυρο της πριν παει στην μυκονο...

δεν ειναι ετσι...

εκτος και ειναι τσιμπημενη με τον πνευματικο... και θελει και αυτος να την κανει καυλογρια..

σε πια "εκκλισια" πηγαινει? σε αυτην στις γραμμες στην κονσταντινουπολεως???

Δημοσ.

Σε έναν άλλο τόνο, ο χρήστης FarCry, υπέπεσε στο ίδιο πταίσμα (ποστ 74) που έχει κάνει συνήθεια σε κάθε θρησκευτικό thread, την παράθεση ξερών βίντεο/λινκς κάτω από ποστ που κάποιος έχει γράψει με το χεράκι του και το μυαλό του.

Σε 3 μέρες πάλι.

Δημοσ.

Eχω δικαίωμα να μην σε πιστέψω, για τον απλούστατο λόγο, ότι μακροχρόνια σχέση χωρίς φικι-φικι, δεν πάνε μαζί? Επίσης, τώρα μετά από τόσα χρόνια κατάλαβε ο χρήστης, ότι η κοπέλα εχει διαφορετικά πιστεύω από εκείνον?

Απλά κάποιος είπε τι να κάνω τώρα, α δεν τα χώνω στην εκκλησία που είναι και all-time classic, να περάσουμε ωραία και καλά?

Δεν γίνετε στο 2009 να υπάρχουν ακόμα τέτοια κέντρα (μοναστήρια) που με την ανοχή της πολιτείας να κάνουν καθοδήγηση στους πιστούς. Ο κάθε ένας μόνος του βρίσκει το δρόμο του και δεν έχει ανάγκη την συμβουλή κανενός ρασοφόρου πρώην βοσκού που αποφάσισε το 60΄να γίνει παπάς.

και πάμε στα σοβαρά. Στη δημοκρατία, έχουν δικαίωμα όλοι να εκφράζουν τις απόψεις τους. Πχ και μένα μου φαίνεται περίεργο, που σήμερα άνθρωποι πιστεύουν πως θα αναστηθεί ο Στάλιν και ο Λένιν και θα πάρουν τα χειμερινά ανάκτορα και όχι μόνο αυτό, αλλά πιστεύουν και στον σοσιαλισμό (πράγμα ουτοπικό, γιατί απέτυχε*), αλλά τι να κάνουμε τους ανεχόμαστε. Οπου πνευματικούς βάλε καθοδηγητές και θα καταλάβεις ποιους λέω. Επίσης, γιατί οι αγρότες και οι βοσκοί δεν επιτρέπεται να γίνουν παπάδες? Τι στο καλό, οι πρώτοι μεγαλογιατροί που ήρθαν στο λεκανοπέδιο τι ήταν, χωριάτες ήταν οι γονείς τους? Υφέρπων ρατσισμό διακρίνω.

Και τέλος, έχει κάθε δικαίωμα ο χρήστης κροκόδειλος να μη σέβεται κάτι και να το λοιδωρεί, αλλά έχει δικαίωμα και αυτός που θα θιχτεί να του απαντήσει καταλλήλως. Πχ είσαι εσύ παο, και αρχίζεις και μου λες ότι "οι γαύροι τονα τ' άλλο". Κάποιος μπορεί να σε γράψει, κάποιος άλλος ίσως ανοίξει και συζήτηση μαζί σου. ΄Κάποιος τρίτος, μπορεί να σου ασκήσει βία.

Κοινώς, μπορείς να πας σε χρυσαυγίτη μπροστά και να του πεις "κάτω ο φασισμός"? Οχι, γιατί θα σε τρέξει. Το ότι εδώ, μπορείς και μιλάς, δε σημαίνει ότι μπορείς να θίγεις τους άλλους. Από τη στιγμή, που θεωρείς τρελλούς όσους πιστεύουν, δεν κάνεις κουβέντα μαζί τους, διότι θα ναι σα να μιλάς σε τοίχο. Οπότε, τους αγνοείς. Με το να μην τους αγνοείς, δείχνεις πως έχεις εμπάθεια απέναντι τους. Πχ κλασσικό παράδειγμα, νεαρών αριστερών, που δεν πιστεύουν (και καλά κάνουν), αλλά λόγω κοινωνικών συνθηκών (μην τυχόν και η μαμά δεν τους δώσει χαρτζηλίκι), πάνε στην εκκλησία και χαχανίζουν. Αν είσαι μάγκας, μην πας καθόλου.

Δημοσ.

Τα χρόνια αλλάζουν, οι μόδες εξελίσσονται. Παλιά ήταν all-time classic να καις γυναίκες επειδή είχες την υποψία πως ήταν μάγισσες, στις μέρες μας είναι cool να τα χώνεις στην εκκλησία και σε παπάδες.

Τώρα που το σκέφτομαι οι παπάδες μαζί με τους ταξιτζήδες είναι απ' τα πιο αδικημένα επαγγέλματα.

Δημοσ.

Το ήξερα ότι ο όμνι θα βρει τρόπο να φέρει τον Στάλιν σε ένα θρεντ όπου κάποιος μας λέει γιατί τον άφησε η κοπέλα του.

Απλά το ήξερα.

Δημοσ.
Το ήξερα ότι ο όμνι θα βρει τρόπο να φέρει τον Στάλιν σε ένα θρεντ όπου κάποιος μας λέει γιατί τον άφησε η κοπέλα του.

Απλά το ήξερα.

Βέβαια δε μίλησε για μικροαστούς και απογοητεύτηκα κάπως.

Δημοσ.

Απλά το ήξερα.

Nομίζω ότι όλες οι κομμουνιστικές οργανώσεις, δεν έχουν να ζηλέψουν τπτ από την κατήχηση των μοναστηριων. Πχ το 70, απαγορευόταν να ακούς μπλουζ, ροκ και επιτρεπόταν μόνο θεοδωράκης και φαραντούρη. Εννοείται, ότι ο χατζηδάκης ήταν στο πυρ το εξώτερον. Καλά, δε μιλάμε για ταινίες τύπου ράμπο. Με το που σε έβλεπαν ότι έμπαινες στο σινεμα, αυτόματα διαγραφόσουν.

Δημοσ.
1)Αν επιτρέπεται, ο λόγος του χωρισμού??

Ούτε η ίδια δεν ξέρει. 4 εβδομάδες μετά ακόμα προσπαθεί να δικαιολογίσει τον εαυτό της, όχι προς εμένα αλλά προς εκείνη. Για εμένα είναι τελειωμένη η υπόθεση. Εχώ ήδη προχωρίσει μπροστά.

Αισθάνομαι απελευθερωμένος πλεόν και περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να κερδίσω τα £75m τον Σεπτέμβριο στο Euromillions παρά να γυρίσω πίσω.

-----------

Γενικά ως προς την επιστήμη (γενικά προς όλους όσους αναφέρθηκαν), καλή γνώση Κβαντικής και Κοσμολογίας θα σας αλλάξουν την άποψη περί ζωής. Τα πράγματα είναι πιο απλά.

ΑΑΑΑΑ Μην το ξεχάσω. Οι αισθήσεις δεν είναι 5, αλλά ~30.

Δημοσ.
Eχω δικαίωμα να μην σε πιστέψω, για τον απλούστατο λόγο, ότι μακροχρόνια σχέση χωρίς φικι-φικι, δεν πάνε μαζί? Επίσης, τώρα μετά από τόσα χρόνια κατάλαβε ο χρήστης, ότι η κοπέλα εχει διαφορετικά πιστεύω από εκείνον?

Απλά κάποιος είπε τι να κάνω τώρα, α δεν τα χώνω στην εκκλησία που είναι και all-time classic, να περάσουμε ωραία και καλά?

Nice try, αλλα fail δυστυχως. Ξαναδιαβασε το αρχικο ποστ, γιατι εισαι εκτος θεματος.

edit: Για να σε βοηθησω σου παραθετω το πρωτο πρωτο ποστ του author (στο βαζω και με bold και underline ταυτοχρονα):

Καλημέρα. Μόλις χώρισα απο μία μακροχρόνια και ευτιχισμένη σχέση.

Ο λόγος δεν είναι ούτε κέρατο ούτε τίποτα απο όλα αυτά. Ο λόγος ήταν η εκκλησία...

Διότι η κοπέλα ήταν φανατική και δεν το είχα καταλάβει... Της ξεπλέναν το μυαλό οι παπάδες ότι κάνει αμαρτία που είναι μαζί με κάποιον χωρίς να έχει γίνει γάμος. Και με τα τόσα που τις έλεγαν οι γέροντες και λοιποί πνευματικοί, την πεισανε στο τελός πως η ψυχή της είναι ένα βήμα πριν την κόλαση επειδή τόλμισε και είχε ολοκληρωμένη σχέση.

Κατα συνεπεια μην κρινεις τοσο ευκολα, για να μη κριθεις..Ειδικα οταν δεν μπαινεις στον κοπο ουτε αναγνωση να κανεις...

Επιπλεον ο johny ενα Σαββατοβραδο δεν ειχε δουλεια να κανει και ειπε ας μπω στο insomnia να τα χωσω στους παπαδες προφασιζομενος ενα ψεμα, οτι δηλαδη με χωρισε η κοπελα μου. Nice scenario, δινω 1.05 αποδοση να εχεις απολυτο δικιο...

Παμε παρακατω.

και πάμε στα σοβαρά. Στη δημοκρατία' date=' έχουν δικαίωμα όλοι να εκφράζουν τις απόψεις τους. Πχ και μένα μου φαίνεται περίεργο, που σήμερα άνθρωποι πιστεύουν πως θα αναστηθεί ο Στάλιν και ο Λένιν και θα πάρουν τα χειμερινά ανάκτορα και όχι μόνο αυτό, αλλά πιστεύουν και στον σοσιαλισμό (πράγμα ουτοπικό, γιατί απέτυχε*), αλλά τι να κάνουμε τους ανεχόμαστε. Οπου πνευματικούς βάλε καθοδηγητές και θα καταλάβεις ποιους λέω. Επίσης, γιατί οι αγρότες και οι βοσκοί δεν επιτρέπεται να γίνουν παπάδες? Τι στο καλό, οι πρώτοι μεγαλογιατροί που ήρθαν στο λεκανοπέδιο τι ήταν, χωριάτες ήταν οι γονείς τους? Υφέρπων ρατσισμό διακρίνω.

Και τέλος, έχει κάθε δικαίωμα ο χρήστης κροκόδειλος να μη σέβεται κάτι και να το λοιδωρεί, αλλά έχει δικαίωμα και αυτός που θα θιχτεί να του απαντήσει καταλλήλως. Πχ είσαι εσύ παο, και αρχίζεις και μου λες ότι "οι γαύροι τονα τ' άλλο". Κάποιος μπορεί να σε γράψει, κάποιος άλλος ίσως ανοίξει και συζήτηση μαζί σου. ΄Κάποιος τρίτος, μπορεί να σου ασκήσει βία.

Κοινώς, μπορείς να πας σε χρυσαυγίτη μπροστά και να του πεις "κάτω ο φασισμός"? Οχι, γιατί θα σε τρέξει. Το ότι εδώ, μπορείς και μιλάς, δε σημαίνει ότι μπορείς να θίγεις τους άλλους. Από τη στιγμή, που θεωρείς τρελλούς όσους πιστεύουν, δεν κάνεις κουβέντα μαζί τους, διότι θα ναι σα να μιλάς σε τοίχο. Οπότε, τους αγνοείς. Με το να μην τους αγνοείς, δείχνεις πως έχεις εμπάθεια απέναντι τους. Πχ κλασσικό παράδειγμα, νεαρών αριστερών, που δεν πιστεύουν (και καλά κάνουν), αλλά λόγω κοινωνικών συνθηκών (μην τυχόν και η μαμά δεν τους δώσει χαρτζηλίκι), πάνε στην εκκλησία και χαχανίζουν. Αν είσαι μάγκας, μην πας καθόλου.[/quote']

Nομίζω ότι όλες οι κομμουνιστικές οργανώσεις, δεν έχουν να ζηλέψουν τπτ από την κατήχηση των μοναστηριων. Πχ το 70, απαγορευόταν να ακούς μπλουζ, ροκ και επιτρεπόταν μόνο θεοδωράκης και φαραντούρη. Εννοείται, ότι ο χατζηδάκης ήταν στο πυρ το εξώτερον. Καλά, δε μιλάμε για ταινίες τύπου ράμπο. Με το που σε έβλεπαν ότι έμπαινες στο σινεμα, αυτόματα διαγραφόσουν.

γαυροι, βαζελοι, σταλιν, χρυσαυγιτες, λενιν, αριστεροι, φαραντουρη, φασιστες, βοσκοι, σοσιαλιστες, μεγαλογιατροι, αγροτες, παπαδες, ραμπο, μπλουζ, ροκ, θεοδωρακης, σινεμα του 70, χατζηδακης, ολοι χωρεσαν σε ενα ποστ ως απαντηση για το χωρισμο επειτα απο μακροχρονια σχεση...

Conclusion: Για κατι τετοια post/thread αγαπαω το insomnia.

Δημοσ.
Σε έναν άλλο τόνο, ο χρήστης FarCry, υπέπεσε στο ίδιο πταίσμα (ποστ 74) που έχει κάνει συνήθεια σε κάθε θρησκευτικό thread, την παράθεση ξερών βίντεο/λινκς κάτω από ποστ που κάποιος έχει γράψει με το χεράκι του και το μυαλό του.

Προς υπερασπιση του:

Το νοημα του τι ηθελε να πει ομως ηταν τελειως σαφες. Εκανε ενα quote και απο κατω εβαλε τα λινκς που αφορουσαν ακριβως το quote που εκανε και ηταν αυτονοητο το τι ηθελε να πει.

Κατα την γνωμη μου δεν εκανε κατι τραγικο. Καθε αλλο μαλιστα!:fear:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...