Προς το περιεχόμενο

Που παμε μετα τον θανατο?

screenshot

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 361
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Κροκόδειλε, στο σπόιλερ.

Κακός: Ως στιγμιαίος χαρακτηρισμός, αφορά μια πρόθεση που (αν υπήρχε) θα τη γνώριζα άμεσα. Άρα δεν είμαι κακός.

Κολλημένος: Είμαι διατεθειμένος να δω εναλλακτικές απόψεις από άτομα που ήδη γνωρίζουν τα όσα είναι γνωστά ως τώρα. Άρα δεν είμαι κολλημένος.

Εξυπνάκιας: Θα μπορούσα να σνομπάρω την ικανότητα του συνομιλητή μου να μάθει κάτι που (δείχνει πως) δεν ξέρει, αλλά κάνω το ακριβώς αντίθετο: προσπαθώ να τον πιέσω να εξετάσει δεδομένα που έχει απορρίψει πριν γνωρίσει την ύπαρξή τους. Άρα δεν είμαι εξυπνάκιας.

Αυτή η παρένθεση θεωρώ ότι έληξε. Θεωρώ, επίσης, ότι η παρένθεση αυτή ήταν άνευ σημασίας, μιας και λέμε το ίδιο πράγμα στο θέμα του thread και η μόνη διαφωνία μας προκύπτει κυρίως από τη διαφορά στην ψυχραιμία μας.

Πίσω στο thread.

Τζίνι, πώς κατέληξες στο συμπέρασμα ότι "και τα δύο είναι το ίδιο πιθανά"; Υπάρχουν τουλάχιστον τόσες (επιστημονικές) ενδείξεις για το δεύτερο όσες για το πρώτο; Έκανες τον κόπο να ρίξεις μια ματιά σ' αυτά που πρότεινα και να αναρωτηθείς πώς λειτουργεί η συνείδηση και, κατ' επέκταση, αν έχει καν νόημα η δεύτερη πρότασή σου; Να ελπίζω σε μια ουσιαστική απάντηση;

Δημοσ.
Κροκόδειλε, στο σπόιλερ.

Κακός: Ως στιγμιαίος χαρακτηρισμός, αφορά μια πρόθεση που (αν υπήρχε) θα τη γνώριζα άμεσα. Άρα δεν είμαι κακός.

Κολλημένος: Είμαι διατεθειμένος να δω εναλλακτικές απόψεις από άτομα που ήδη γνωρίζουν τα όσα είναι γνωστά ως τώρα. Άρα δεν είμαι κολλημένος.

Εξυπνάκιας: Θα μπορούσα να σνομπάρω την ικανότητα του συνομιλητή μου να μάθει κάτι που (δείχνει πως) δεν ξέρει, αλλά κάνω το ακριβώς αντίθετο: προσπαθώ να τον πιέσω να εξετάσει δεδομένα που έχει απορρίψει πριν γνωρίσει την ύπαρξή τους. Άρα δεν είμαι εξυπνάκιας.

Αυτή η παρένθεση θεωρώ ότι έληξε. Θεωρώ, επίσης, ότι η παρένθεση αυτή ήταν άνευ σημασίας, μιας και λέμε το ίδιο πράγμα στο θέμα του thread και η μόνη διαφωνία μας προκύπτει κυρίως από τη διαφορά στην ψυχραιμία μας.

Πίσω στο thread.

Τζίνι, πώς κατέληξες στο συμπέρασμα ότι "και τα δύο είναι το ίδιο πιθανά"; Υπάρχουν τουλάχιστον τόσες (επιστημονικές) ενδείξεις για το δεύτερο όσες για το πρώτο; Έκανες τον κόπο να ρίξεις μια ματιά σ' αυτά που πρότεινα και να αναρωτηθείς πώς λειτουργεί η συνείδηση και, κατ' επέκταση, αν έχει καν νόημα η δεύτερη πρότασή σου; Να ελπίζω σε μια ουσιαστική απάντηση;

ότι και να λες το έχω ψάξει το θέμα απ'τη κορφή ως τα νύχια

και ως αγνωστικιστρια,ακόλουθος των διαφωτιστικών ιδεών

δεν υποστηρίζω ιδιαίτερα κάποια άποψη απλά θεωρώ και τις δύο το ίδιο πιθανές ή/και απίθανες

Δημοσ.

Αφού το έχεις ψάξει από την κορυφή ως τα νύχια το θέμα, θα μου απαντήσεις στο ερώτημα μου; Δηλαδή, με ποια συγκεκριμένα στοιχεία στηρίζεις το δεύτερο ως συγκρίσιμης πιθανότητας (πόσο μάλλον ισοπίθανο) με το πρώτο; Στη συνέχεια, θα μου απαντήσεις συγκεκριμένα στο αν έκανες τον κόπο να ρίξεις μια ματιά σ' αυτά που πρότεινα (ποστ #205);

Δημοσ.
Θα φανεις. Κάνεις ενα λαθος, οτι λες οτι η επιστημη και αυτα που λεει ειναι αλαθητα.

Και ομως εχει κανει λαθη στο παρεθλον και εχουν αλλαξει ριζοσπαστικα πολλες ιδεες και θεωριες.

Και βασικα η επιστημη δεν λεει οτι γνωριζει την απολυτη αληθεια για τιποτα. Λεει απλως οτι η καλυτερη απαντηση αυτη τη στιγμη για αυτο το φαινομενο ειναι αυτη.

Δεν δηλωνει απολυτη αληθεια.

Και εμεις ως νοημονα οντα πιστεουμε τις απαντησεις της επιστημης γιατι ειναι πιο λογικες σε εμας ή γιατι εχουν πειραματικη επιβεβαιωση(πχ βλεπουμε μια προβλεψη της δυσης του ηλιου βασιζομενοι σε μαθηματικες-φυσικες θεωριες και βλεπουμε οτι ειναι σωστη-αρα εχουμε επιβεβαιωση για την αστρονομια πχ).

Οταν δεν εχουν πειραματικη επιβεβαιωση και η επιστημη βρισκεται σχεδον στο σκοταδι για καποια πραγματα πχ για τα διαφορα μεταφυσικα φαινομενα, τοτε με δεδομενο οτι η επιστημη εκανε λαθη στο παρεθλον(ουσιαστικα δεν εκανε λαθη(γιατι η επιστημη δεν ειναι απολυτη σε αυτα που λεει οπως ειπα και δεν κυρηττει λεγωντας οτι αυτα που λεει ειναι η απολυτη αληθεια, αλλά λεει οτι αυτα που λεει ειναι η καλυτερη απαντηση που μπορει να βρεθει αυτη τη στιγμη) απλως αυτα που προτεινει ως πιο σωστα δεν ηταν σωστα) μπορει καποιος να αμφισβητησει αυτα που λεει η επιστημη, ακομα και αν δεν εχει καποια καλυτερη θεωρια να αντιπροβαλλει.

Α επισης το οτι ζουμε στο 2009 δεν λεει απολυτως τιποτα.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:53 ----------

Δεν εχεις απαντηση δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει απαντηση.

Και βασικα υπαρχει απαντηση για το που ησουν. Η επιστημη λεει οτι ησουν νερο, ανθρακας μεσα σε διαφορες ενωσεις, αζωτο, οξυγονο ειτε στον αερα ειτε καπου αλλου κλπ. Και τα μορια αυτα αυτων των ενωσεων απλα μπηκαν μεσω τροφων κλπ μεσα στην μητερα σου και αναδιοργανωθηκαν για να δημιουργησουν εσενα.

Τωρα θα μου πεις πριν γινουν νερο κλπ και πριν δημιουργηθει η γη που ηταν(που ησουν δηλαδη)? Ε ηταν στα αστρα και δημιουργηθηκαν απο εκει. Και πριν τα αστρα που ησουν? Ε ησουν σε μορφη σκονης υδρογονου που δημιουργησε τα αστρα. Και πριν απο αυτο που ησουν? Στην μεγαλη εκρηξη μαλλον. Και πριν την μεγαλη εκρηξη?

η επιστημη λεει με βαση τα δεδομενα που εχουμε υποψη μας και την παρουσα κατασταση κατανοησης των μηχανισμων και νομων που διεπουν την φυση προτεινουμε το ταδε ως εξηγηση,φυσικα οταν προκυψουν νεα στοιχεια η προταθει κατι νεο πληρεστερο τοτε τα παντα αναθεωρουνται

η επιστημη δεν λεει πουθενα οτι για κατι το οποιο δεν μπορω να εξηγησω ακομα πιστεψτε την καθε γοητευτικη μαλακια

προτιμω εναν κοσμο με επιστημες που δεν εχουν ακομα ολες τις απαντησεις απο εναν κοσμο μαγειας,μαγγανειας,τσαρλατανιας και εκμεταλλευσης

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 01:15 ----------

Γενικότερα υπάρχει η τάση να συγχέεται η συνείδηση με την ύπαρξη. Κλασσικός εκπρόσωπος αυτής της εγωιστικής άποψης, ο τζιμάρας, που ρωτάει "που ήταν ο τζιμάρας πριν 200 χρόνια" όντας πεπεισμένος πως κάπου υπάρχει μια τεράστια βιβλιοθήκη ψυχών με έτοιμους τζιμάρες, λούσιφερζ, τέους, τσέους, ματατζήδες κτλ. Από εκεί προκύπτει και η ταύτιση της ψυχής με τη συνείδηση και την σθεναρή άρνηση του κόσμου να δεχτεί πως η συναίσθηση του "εγώ" και η γενικότερη αντίληψη του εαυτού μας ως εαυτού, είναι κάτι που συμβαίνει σε όλα τα πλάσματα κατά την διάρκεια της εμβρυικής τους ζωής (κυρίως) και ολοκληρώνεται στους ανθρώπους με την εγκαθίδρυση της λογικής σκέψης.

Και όλα αυτά δε θα τα διαβάσει κανείς και αχηασχηασχαφδ.

Καλό μου ταξίδι.

πιστευεις δλδ οτι η ψυχη ειναι αποτελεσμα εγκεφαλικης δραστηριοτητας?

δεν σε πιανω αν θες μπορεις να εξηγησεις

Δημοσ.
Αφού το έχεις ψάξει από την κορυφή ως τα νύχια το θέμα, θα μου απαντήσεις στο ερώτημα μου; Δηλαδή, με ποια συγκεκριμένα στοιχεία στηρίζεις το δεύτερο ως συγκρίσιμης πιθανότητας (πόσο μάλλον ισοπίθανο) με το πρώτο; Στη συνέχεια, θα μου απαντήσεις συγκεκριμένα στο αν έκανες τον κόπο να ρίξεις μια ματιά σ' αυτά που πρότεινα (ποστ #205);

όχι η αλήθεια είναι οτι δεν μπήκα στον κόπο

απλά και αυτοί που γράψανε για τη συνείδηση δεν έχουν απαραίτητα δικιο,γιατί η συνείδηση δεν είναι νερο που βράζει στους 100 C για να το θεωρούμε δεδομένο,είναι άπιαστη όπως και η ψυχή (παραδειγμα κάνω μην αρχίσεις το κήρυγμα)

όταν έχω χρόνο θα βρω άρθρα για τη μετενσάρκωση και γενικά για άλλες μορφές μεταζωής και παράλληλων κόσμων

σε διαβεβαιώ πως είναι το ίδιο ίσα και ''βάσιμα'' με τη θεωρία που τόσο πιστά υποστηρίζεις

Δημοσ.
ότι και να λες το έχω ψάξει το θέμα απ'τη κορφή ως τα νύχια

και ως αγνωστικιστρια,ακόλουθος των διαφωτιστικών ιδεών

δεν υποστηρίζω ιδιαίτερα κάποια άποψη απλά θεωρώ και τις δύο το ίδιο πιθανές ή/και απίθανες

θα σου πω κατι χωρις καμια προθεση μειωσης

ο πραγματικα εξυπνος και σοφος ανθρωπος το μονο που ξερει σιγουρα ειναι οτι ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΟΛΑ για αυτο και μιλαει με μαλλον ισως και διαφορα αλλα που αφηνουν περιθωρια

Δημοσ.
θα σου πω κατι χωρις καμια προθεση μειωσης

ο πραγματικα εξυπνος και σοφος ανθρωπος το μονο που ξερει σιγουρα ειναι οτι ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΟΛΑ για αυτο και μιλαει με μαλλον ισως και διαφορα αλλα που αφηνουν περιθωρια

συμφωνώ μαζί σου αλλά δεν καταλαβαίνω που κολάει

αν είναι όμως να πούμε τη γνώμη μας,τη λέμε χωρίς υπεκφυγές τύπου, να...ισως...μάλλον...μπορεί να έχεις δίκιο,μπορεί και εσύ να έχεις δίκιο κτλ

έτσι νομίζω!!

Δημοσ.
συμφωνώ μαζί σου αλλά δεν καταλαβαίνω που κολάει

αν είναι όμως να πούμε τη γνώμη μας,τη λέμε χωρίς υπεκφυγές τύπου, να...ισως...μάλλον...μπορεί να έχεις δίκιο,μπορεί και εσύ να έχεις δίκιο κτλ

έτσι νομίζω!!

ως υπεκφυγες τα εκλαμβανεις εσυ

στην πραγματικοτητα ειναι κατανοηση του ποσο λιγες και ατελεις ειναι οι αληθειες για τις οποιες μπορει να μιλα καποιος με απολυτη σιγουρια

το συμπαν, η φυση,ο ιδιος ο ανθρωπος ειναι τοσο περα απο την παρουσα φαση κατανοησης μας που η σιγουρια ειναι αλλαζονια και βλακεια το λιγοτερο

Δημοσ.
όχι η αλήθεια είναι οτι δεν μπήκα στον κόπο

απλά και αυτοί που γράψανε για τη συνείδηση δεν έχουν απαραίτητα δικιο,γιατί η συνείδηση δεν είναι νερο που βράζει στους 100 C για να το θεωρούμε δεδομένο,είναι άπιαστη όπως και η ψυχή (παραδειγμα κάνω μην αρχίσεις το κήρυγμα)

όταν έχω χρόνο θα βρω άρθρα για τη μετενσάρκωση και γενικά για άλλες μορφές μεταζωής και παράλληλων κόσμων

σε διαβεβαιώ πως είναι το ίδιο ίσα και ''βάσιμα'' με τη θεωρία που τόσο πιστά υποστηρίζεις

Με την απάντησή σου επιβεβαίωνεις ότι, αν και (ασφαλώς) μπορείς να εκφέρεις οποιαδήποτε άποψη για το συγκεκριμένο θέμα (όπως και οποιοσδήποτε), δεν έχεις το background για να θεωρηθεί αυτή η άποψη ενημερωμένη και άρα ουσιαστική.

Η επίγνωση αυτού θα σε έκανε να καταλάβεις ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα, αλλά στην αμέσως επόμενη πρότασή σου (όλη την υπόλοιπη πρώτη παράγραφό σου, δηλαδή) διατυπώνεις ένα συγκεχυμένο σόφισμα που δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα και μοναδικός σκοπός του είναι η απαξίωση των γνώσεων που σου λείπουν.

Δημοσ.
ως υπεκφυγες τα εκλαμβανεις εσυ

στην πραγματικοτητα ειναι κατανοηση του ποσο λιγες και ατελεις ειναι οι αληθειες για τις οποιες μπορει να μιλα καποιος με απολυτη σιγουρια

το συμπαν και η φυση ειναι τοσο περα απο την παρουσα φαση κατανοησης μας που η σιγουρια ειναι αλλαζονια και βλακεια το λιγοτερο

Με την απάντησή σου επιβεβαίωνεις ότι, αν και (ασφαλώς) μπορείς να εκφέρεις οποιαδήποτε άποψη για το συγκεκριμένο θέμα (όπως και οποιοσδήποτε), δεν έχεις το background για να θεωρηθεί αυτή η άποψη ενημερωμένη και άρα ουσιαστική.

Η επίγνωση αυτού θα σε έκανε να καταλάβεις ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα, αλλά στην αμέσως επόμενη πρότασή σου (όλη την υπόλοιπη πρώτη παράγραφό σου, δηλαδή) διατυπώνεις ένα συγκεχυμένο σόφισμα που δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα και μοναδικός σκοπός του είναι η απαξίωση των γνώσεων που σου λείπουν.

αυτό που ήθελα τελικά να καταλήξω είναι ότι όλες οι θεωρίες είναι το ίδιο πιθανές ή/και απίθανες (κατ'εμε)

τώρα το τι πιστεύετε εσείς είναι άλλη ιστορία όπως επίσης είναι λάθος και η προσκόλληση σε μια άποψη (αυτό κυρίως για τον δεύτερο)

όσο για το τι ξέρω και τι όχι δικαίωμα σας να λέτε ότι ξέρω ή δε ξέρω αν σας ικανοποιεί

εγώ σταματάω εδώ :-) γιατί δε μου αρέσει που με πάτε τόσο κόντρα ενώ δεν προκαλώ

συνεχίστε με τις απόψεις σας..πάλι είναι δικαίωμα σας

Δημοσ.

Σε ό,τι αφορά το κομμάτι που μιλάει για εμένα, ξεκαθάρισα ότι είμαι ανοιχτός στις ενημερωμένες και λογικές απόψεις.

Δημοσ.

me 2 αλλα με χαλαει να βλεπω νεους ανθρωπους να πιστευουν την καθε ιστορια για αγριους,το καθε γοητευτικο παραμυθι ετσι αβασανιστα χωρις κριτικη σκεψη, χωρις εστω καποια solid επαληθευση

Δημοσ.
αυτό που ήθελα τελικά να καταλήξω είναι ότι όλες οι θεωρίες είναι το ίδιο πιθανές ή/και απίθανες (κατ'εμε)

τώρα το τι πιστεύετε εσείς είναι άλλη ιστορία όπως επίσης είναι λάθος και η προσκόλληση σε μια άποψη (αυτό κυρίως για τον δεύτερο)

όσο για το τι ξέρω και τι όχι δικαίωμα σας να λέτε ότι ξέρω ή δε ξέρω αν σας ικανοποιεί

εγώ σταματάω εδώ :-) γιατί δε μου αρέσει που με πάτε τόσο κόντρα ενώ δεν προκαλώ

συνεχίστε με τις απόψεις σας..πάλι είναι δικαίωμα σας

η αποψη μου ειναι ειναι η παρακατω και νομιζω αυτο ειναι το πιο σημαντικο για ολους παρα να βασανιζουν το υπολοιπο της ζωη τους με τετοιες και αλλες ερωτησεις

Δεν είναι σημαντικό αν κάποιος δεν καταλαβαίνει τα λόγια σου και την σοφία σου, ή τα παίρνει αλλιώς. Είναι σημαντικό να ακολουθείς την δική σου εσωτερική ύπαρξη, να καταλαβαίνεις και να ζεις σύμφωνα με την δική σου μοναδική αλήθεια και να βρίσκεις την ειρήνη μέσα σου

http://www.reikicenter.gr/gr/reiki-publications-articles/selfishness.html

επισης ενα ενδιαφερον αρθρο ειναι το παρακατω που μιλαει για την περιεργεια. στην τελικη αν το σκεφτεις το driving force ολων αυτων των αναζητησεων ειναι η περιεργεια, η ικανοποιηση της εσωτερικης μας αναγκης για την ευρεση της πασας αληθειας, "curiosity killed the cat but satisfaction brought him back"

Η μεριά που μας καιει, και προς την οποία δεν μπορούμε να αντισταθούμε στο να κοιτάξουμε είναι η μεριά με τα άγνωστα, και τα ερωτηματικά, εκεί που νοιώθουμε λίγο πιο ανήσυχοι, εκεί που αναρωτιόμαστε τι κρύβεται, τι συμβαίνει, τι μπορούμε να συναντήσουμε και πώς λειτουργεί. Η περιέργεια οδηγεί παντού...στο να ακούμε πίσω απ’ τις πόρτες...να κρυφοκοιτάζουμε απ’την κλειδαρότρυπα...μέχρι στο να ανακαλύπτουμε την Αμερική, ή ...το φεγγάρι. Και σ’ αυτή την δίψα προς το άγνωστο βρίσκεται η κινητήρια πρωτόγονη δύναμη των ανακαλύψεων και της επιστήμης. Και αυτή τροφοδοτεί με άλλον έναν τρόπο την ικανότητα θαυμασμού που όλοι έχουμε μέσα μας. Χωρίς ανάγκη αποδοτικότητας, άμεσης χρησιμότητας ή εφαρμογής, αναγνώρισης απ’ το σύνολο, πλουτισμού ή άμεσης ανταπόκρισης σε θέματα ζωής και θανάτου.

http://scienceforcoffee.blogspot.com/2008/01/blog-post.html

αυτο κατε με δηλωνει μια ματαιοτητα δεδομενο οτι η γραμμη για την ανθρωποτητα εχει ενα τελος. η ιδια η επιστημη το εχει δειξει. ειναι το ερωτημα που ερχεται εαν υποθεσουμε οτι καταφερνουμε να ικανοποιησουμε αυτη μας την εσωτερικη αναγκη. και? θα μας σωσει απο τον θανατο? θα μπορεσουμε επιτελους να κοιμηθουμε τα βραδυα? πολλοι θα πουν οτι θα ειμαστε ηρεμοι, θα ηρεμησουμε απο την αεναη αναζητηση. ομως αυτη η εσωτερικη γαληνη μπορει να ερθει και με αλλους τροπους γιατι δεν προκειται ποτε να βρουμε την πασα αληθεια. εκει εμπλεκονται ολες οι μεταφυσικες δοξασιες και επιλυουν αυτο το αδιεξοδο το οποιο οδηγει στην αυτοκαταστροφη. η περιεργεια ειναι ενα παθος οπως και να κανουμε.

οσο για την αντιμετωπιση και συμφιλιωση με την ιδεα του θανατου, το οποιο θεμα θα απασχολησει ολους τους ανθρωπους σε καποιο διαστημα της ζωης τους, οτι και να λετε εδω δεν εχει καμια απολυτως σημασια με οταν ερθει το πραγματικο συμβαν.

there is a difference between knowing the path, and walking the path--morpheus

Χριστόδουλος: Κι αλλοίμονο σ' εκείνους που δεν έχουν ακόμη βρη την απάντηση στο πρόβλημα του θανάτου

Δημοσ.
Δεν εχεις απαντηση δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει απαντηση.

Και βασικα υπαρχει απαντηση για το που ησουν. Η επιστημη λεει οτι ησουν νερο, ανθρακας μεσα σε διαφορες ενωσεις, αζωτο, οξυγονο ειτε στον αερα ειτε καπου αλλου κλπ. Και τα μορια αυτα αυτων των ενωσεων απλα μπηκαν μεσω τροφων κλπ μεσα στην μητερα σου και αναδιοργανωθηκαν για να δημιουργησουν εσενα.

Τωρα θα μου πεις πριν γινουν νερο κλπ και πριν δημιουργηθει η γη που ηταν(που ησουν δηλαδη)? Ε ηταν στα αστρα και δημιουργηθηκαν απο εκει. Και πριν τα αστρα που ησουν? Ε ησουν σε μορφη σκονης υδρογονου που δημιουργησε τα αστρα. Και πριν απο αυτο που ησουν? Στην μεγαλη εκρηξη μαλλον. Και πριν την μεγαλη εκρηξη?

Φιλε μου, προφανως και πριν ειμασταν ανθρακας, αζωτο, θειαφι ή οτιδηποτε άλλο και προφανως μετα θανατον θα γινουμε σταχτη, χωμα ή εδεσμα για τα σκουλικια. Άλλο ειναι το θεμα: Τι γινεται με τη συνειδηση μας, το εγω μας, την αισθηση ότι υπαρχουμε.

Για το πριν γεννηθουμε ξερουμε ότι δεν υπαρχει κατι, προερχομαστε απ το τιποτα. Πριν γεννηθεις δεν ειχες αντιληψη του εαυτου, ουτε τωρα γνωριζεις πχ. που ησουν στην ηλικια «-15» χρονων.

Για το που θα παμε μετα ομως δεν υπαρχει κατι σιγουρο. Δεν υπαρχουν στοιχεια γιατι κανεις δεν γυρισε να μας πει. Μονο εικασιες.

Είναι πολύ πιθανο να ξαναπαμε στο τιποτα, αλλα 100% δεν είναι τιποτα σιγουρο.

(που ξερεις, μπορει να γινομαστε περιπλανομενα αϋλα πνευματα που ολη μερα θα ειμαστε αραχτοι και θα διασκεδαζουμε…)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...