Προς το περιεχόμενο

Που παμε μετα τον θανατο?

screenshot

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
συμφωνώ απόλυτα μαζί σου

γιατί οι παραπάνω μάλλον νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα

ποιοι είναι ?θεοι?

υπάρχει πιθανότητα...

...oh wait

:P

• Απαντ. 361
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ναι ρε κορίτσι μου, αυτό σου λέω, υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα στοιχεία.

Κάτσε ψάξε τα πριν προσπαθήσεις αποτυχημένα να διατυπώσεις κάτι που καταβάλλει απεγνωσμένες και απελπισμένες προσπάθειες να πάρει απομακρυσμένα το σχήμα ειρωνείας απέναντί μου.

Ανέφερα μια-δυο γενικές ιδέες, είπα ποια επιστημονικά πεδία προσφέρουν στοιχεία, πρότεινα κανένα βιβλίο (για να πιάσετε κάτι συγκεκριμένο αν δε θέλετε να ψάχνετε στα τυφλά) κι εσύ το κοντραμπάσο σου.

Ε με συγχωρείς, το ότι εσύ δεν ξέρεις π.χ. πού είναι η Αμερική δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει Αμερική, ότι η θέση της είναι ανοιχτή προς συζήτηση ή ότι δεν υπάρχουν χάρτες. Αν αυτό μπορείς να το καταλάβεις, έχεις κάνει το πρώτο βήμα στο μακρύ δρόμο προς το Milky Way.

εγώ προσπαθώ να σου εξηγήσω να μην υποστηρίζεισ μόνο τη δική σου άποψη

και προς το παρών δε μας έχεισ δώσει μια χειροπιαστή απόδειξη!μόνο μια ρε παιδί μου

και να μην αλλάζεις ότι λέω

δεν είπα ότι οι θεωρία σου είναι λάθος

το υφάκι σου δεν αλλάζει,το έχω κατανοήσει

μια υπενθύμιση να σου κάνω:δεν τα ξέρεις όλα,δεν πέθανες για να μάθεις!

Δημοσ.

Να μην υποστηρίζω τη δική μου άποψη. Να υποστηρίζω κι άλλες. Το κάνω μερικές φορές. Αλλά, σε αυτήν εδώ την περίπτωση, με τι επιχειρήματα;

Μετά, λες, δεν έχω αναφέρει τίποτα (μάλλον σου το υπαγορεύει μια πανικόβλητη φωνούλα στο μυαλό σου). Να αναφέρω πάλι;

Μετά θάνατον ζωή δεν υπάρχει γιατί η συνείδηση είναι μια λειτουργία ενός υλικού οργάνου. Σκοπός της είναι η λήψη αποφάσεων για οργανισμούς τόσο πολύπλοκους όσο ο άνθρωπος. Αποδείξεις; Για αρχή τα βιβλία που σου είπα.

Αν δεν τα διαβάσεις, απλά μην ξαναπείς την ανουσιότητα πως δεν έδωσα αποδείξεις - θα λες ψέματα (για να το πω ευγενικά). Δε θα το προτείνω άλλη φορά γιατί στο τέλος θα με περάσουν για διαφημιστή εκδοτικών οίκων. Παρόλα αυτά ξέρω πως όχι μόνο μέχρι να θαφτεί το thread, αλλά ούτε κάποια στιγμή μέσα στα επόμενα 5 χρόνια και πιθανόν σ' όλη σου τη ζωή δε θα κάνεις τον κόπο.

Τέλος, δε χρειάζεται να πεθάνω για να μάθω. Αυτή η προϊστορική αντίληψη ξεπεράστηκε από τότε που ειπώθηκε ότι η Γη δεν είναι επίπεδη χωρίς κανείς να την έχει δει ακόμα από ψηλά.

Δημοσ.

Που πάμε μετά τον θάνατο; Στο διάολο :lol: :lol: :lol: (μετά από τόσες φορές που μας έχουν στείλει εν ζωή τι περιμένετε, να πάμε πουθενά αλλού; :P)

• Super Moderators
Δημοσ.

απορώ γιατί δεν έχει πει κανείς το κλασικό

"από την ζωή στο θάνατο είναι ένα μονοπάτι και..."

Δημοσ.
Να μην υποστηρίζω τη δική μου άποψη. Να υποστηρίζω κι άλλες. Το κάνω μερικές φορές. Αλλά, σε αυτήν εδώ την περίπτωση, με τι επιχειρήματα;

Μετά, λες, δεν έχω αναφέρει τίποτα (μάλλον σου το υπαγορεύει μια πανικόβλητη φωνούλα στο μυαλό σου). Να αναφέρω πάλι;

Μετά θάνατον ζωή δεν υπάρχει γιατί η συνείδηση είναι μια λειτουργία ενός υλικού οργάνου. Σκοπός της είναι η λήψη αποφάσεων για οργανισμούς τόσο πολύπλοκους όσο ο άνθρωπος. Αποδείξεις; Για αρχή τα βιβλία που σου είπα.

Αν δεν τα διαβάσεις, απλά μην ξαναπείς την ανουσιότητα πως δεν έδωσα αποδείξεις - θα λες ψέματα (για να το πω ευγενικά). Δε θα το προτείνω άλλη φορά γιατί στο τέλος θα με περάσουν για διαφημιστή εκδοτικών οίκων. Παρόλα αυτά ξέρω πως όχι μόνο μέχρι να θαφτεί το thread, αλλά ούτε κάποια στιγμή μέσα στα επόμενα 5 χρόνια και πιθανόν σ' όλη σου τη ζωή δε θα κάνεις τον κόπο.

Τέλος, δε χρειάζεται να πεθάνω για να μάθω. Αυτή η προϊστορική αντίληψη ξεπεράστηκε από τότε που ειπώθηκε ότι η Γη δεν είναι επίπεδη χωρίς κανείς να την έχει δει ακόμα από ψηλά.

αν η συνείδηση ήταν αυτή η @@ που λες, τότε ο άνθρωπος θα ήταν απλώς ένα ζώο

αλλά δεν είναι,έχει συναισθήματα,βιώνει πόνο και δένεται συναισθηματικά με τους άλλους,όλα αυτά έχουν κάποιο σκοπό,αν έχεις έναν πολύ ισχυρό δεσμο με κάποιον ίσως το καταλάβεις,αλλιώς θεώρησε την πρόταση ασυναρτησία.ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ

κατάλαβε όμως οτι η συνείδηση δεν είναι το παν στην ύπαρξη μας...

ήτανε μια πρόβλεψη κατόπιν μελέτης το γεγονός ότι η γη είναι στρογγυλή...επίσης κάποιος μελέτησε και συμπέρανε ότι υπάρχουν άνθρωποι στο φεγγάρι και όλοι τον πιστέψαν

αν έβγαινε αληθινός θα λέγαν όλοι:α τι ωραία,μπορούμε να προβλέψουμε το απρόβλεπτο....

κάτι τέτοιος είσαι κι εσυ!

(και να ξέρεις ότι έχω διαβάσει του κόσμου τα βιβλία αλλά δεν πρόκειται να διαβάσω ένα με τις @@ριες του καθε ******)

(hey million άμα γουστάρεις ρίξε ότι θες να δω τι θα καταλάβεις!)

Δημοσ.
συμφωνώ απόλυτα μαζί σου

γιατί οι παραπάνω μάλλον νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα

ποιοι είναι ?θεοι?

Μα δεν ειπαν οτι ειναι οι θεοι και πως να το ελεγαν αφου δεν πιστευουν στον θεο, ΛΟΛ!:mrgreen:

Σοβαροτερα τωρα δεν ειπαν οτι ειναι οι θεοι παροτι ωρες ωρες εχουν και ειδικα ο τελευταιος (Arcanaloth), την συμπεριφορα θεου μη δεχομενοι καμια αλλη αποψη εκτος της επιστημονικης η οποια σε τουτη την περιπτωση ειναι τελειως μα τελειως θολη.

Εσυ ομως θα επρεπε αντι να συνεχιζεις να αμφισβητεις αυτα που λενε να καθησεις και να σκεφτεις την αληθεια. Και η αληθεια ειναι οτι απο ολες τις αποψεις ειναι η επιστημη εκεινη που θα σου δωσει δια ορισμου(αυτου που λεει οτι η ανθρωποτητα παει μπροστα λογω επιστημης και μονο και την επιστημη πρεπει να ακουμε μονο και αυτο διοτι επιστημη ισον ανθρωπινος εγκεφαλος=λογικη-το υπερτατο πραγμα δηλαδη που οι ανθρωποι αυτουπερηφανευονται οτι εχουν και αρα πρεπει να το στηρριξουν) την καλυτερη αληθεια=εξηγηση για τα πραγματα που συμβαινουν γυρω μας και μας απασχολουν.

Η καλυτερη απαντηση λοιπον για ολα ειναι η επιστημη. Η απαντηση της επιστημης. Και δεν θα πρεπει να την χλευαζεις τοσο ανετα και ευκολα λεγοντας τοσο απλα οτι "και τι ξερει η επιστημη?? Μπορει να κανει λαθος.".

Ναι μπορει να κανει λαθος φυσικα αλλα ενας ανθρωπος πρεπει να δεχτει οτι η καλυτερη απαντηση ειναι αυτη της επιστημης. Η καλυτερη απαντηση φυσικα δεν σημαινει η πιο πιθανη. Αλλα αυτη που ενας ανθρωπος πρεπει να πιστεψει ως την καλυτερη απο ολες τις αλλες εκτος επιστημης. Και πρεπει να την πιστεψει διοτι οπως ειπα η επιστημη εκφραζει τον εγκεφαλο, την λογικη και την ευφυια του ανθρωπου εννοιες που ειναι οι πιο σημαντικες για τον ανθρωπο και τον διαφοροποιουν μεσα απο τα υπολοιπα ζωντανα οντα.

Αν λοιπον δεν πιστεψεις οτι η επιστημη δινει τις καλυτερες απαντησεις αυτοματα αμφισβητεις την ανθρωπινη λογικη και ευφυια.

Αυτο ομως δεν σημαινει οτι η επιστημη δινει τις καλυτερες απαντησεις. Καθε αλλο. Κανενας σοβαρος επιστημονας δεν θα σε πιεσει να δεχτεις οπωσδηποτε καμια θεωρια της επιστημης. Η επιστημη δεν λεει οτι γνωριζει την απολυτη αληθεια για τιποτα. Λεει απλως οτι η καλυτερη απαντηση αυτη τη στιγμη για αυτο το φαινομενο ειναι αυτη.

Και η επιστημη λεει οτι αν πεσει ενα μηλο στο κεφαλι μας απο αποσταση 1 εκατοστου δεν θα παθουμε τιποτα με πιθανοτητα 99.99999999999999%.

Αν πεις εσυ οτι δεν το δεχομαι αυτο που λεει η επιστημη εισαι ηλιθιος.

Η επιστημη ομως δεν λεει τιποτα με τοση ακριβεια για αυτα τα υπο συζητησιν φαινομενα περι Θεου περι μεταθανατιας ζωης κλπ. Ουτε καν προσπαθει να τα αποδειξει οτι υπαρχουν ή δεν υπαρχουν αφου δεν υπαρχει προς το παρον τροπος=επιστημονικη διαδικασια.

Αρα αν πεις εσυ οτι δεν το δεχομαι αυτο που λεει η επιστημη δεν εισαι ηλιθιος αλλά εξαιρετικα λογικος γιατι δεν πας κοντρα στην επιστημη.

Και μην μου πει καποιος να διαβασω το ταδε και το δεινα περι ασαφων πραγματων. Στο θεμα μας περι υπαρξεως θεου ή μεταθανατιας ζωης υπαρχει κανενα επιστημονικο συγγραμμα που να λεει "Και ακολουθωντας αυτη την επιστημονικη διαδικασια/μεθοδο βρισκουμε οτι με πιθανοτητα Χ% δεν υπαρχει θεος (ή πχ μεταθανατια ζωη)."?

Υπαρχει(καποιο επιστημονικο συγγραμμα)?

**γιατι επιστημη=Γνωση μεσω της επιστημονικης διαδικασιας.

Κροκόδειλε, το να αφήνεις τον καθένα στη μοίρα του απλά επειδή δε σε ενοχλεί το ότι πιστεύει ό,τι να 'ναι, κατ' επίφαση είναι δημοκρατικότατο.

Ε? Τι εννοεις? Καταλαβαινω τι εννοεις απλως δεν καταλαβαινω γιατι μου τα λες ολα αυτα.

Για επιστημονικές αποδείξεις σ' αυτά που τολμάμε να λέμε: neuroscience, cognitive science κι ένα σωρό άλλες επιστήμες.

Κατι πολυ πιο ειδικοτερο.

Τζίνι, μην πιάνεσαι από την ανεκτικότητα των άλλων για να μας πείσεις διά των μηδενικών επιχειρημάτων σου. Μπορεί να μην τα ξέρουν όλα αυτοί που διαφωνούν μαζί σου, αλλά είναι πολύ πιθανό να ξέρουν περισσότερα από εσένα. Μην κάνεις σαν μωρό που επειδή δεν ξέρει να μετρήσει πάνω από το 10 νομίζει ότι κανείς δε μπορεί να μετρήσει πάνω από το 10.

Το θεμα δεν ειναι να μπορεις να μετρησεις πανω απο το 10, αλλα να μετρησεις πανω απο το απειρο. Και αυτο κανείς δεν μπορει να το κανει, αρα στο υπο συζητησιν θεμα μας ολοι μας ειμαστε το ιδιο μορφωμενοι ή αμορφωτοι.

Δημοσ.

ΚR το ξαναλέω συμφωνώ απόλυτα μαζί για την επιστήμη,τα επιστημονικά συγγράματα και όχι τις @@ του καθενός,σε όλα

όλοι στο ίδιο επίπεδο μόρφωσης είμαστε στο θέμα αυτό

(και να σημειώσω ότι είσαι ο μόνος π έχει πει κάτει ποιοτικό εδω μέσα)

Δημοσ.

αλλά δεν είναι,έχει συναισθήματα,βιώνει πόνο και δένεται συναισθηματικά με τους άλλους,όλα αυτά έχουν κάποιο σκοπό,αν έχεις έναν πολύ ισχυρό δεσμο με κάποιον ίσως το καταλάβεις,αλλιώς θεώρησε την πρόταση ασυναρτησία.ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ

κατάλαβε όμως οτι η συνείδηση δεν είναι το παν στην ύπαρξη μας...

ήτανε μια πρόβλεψη κατόπιν μελέτης το γεγονός ότι η γη είναι στρογγυλή...επίσης κάποιος μελέτησε και συμπέρανε ότι υπάρχουν άνθρωποι στο φεγγάρι και όλοι τον πιστέψαν

αν έβγαινε αληθινός θα λέγαν όλοι:α τι ωραία,μπορούμε να προβλέψουμε το απρόβλεπτο....

κάτι τέτοιος είσαι κι εσυ!

(και να ξέρεις ότι έχω διαβάσει του κόσμου τα βιβλία αλλά δεν πρόκειται να διαβάσω ένα με τις @@ριες του καθε ******)

(hey million άμα γουστάρεις ρίξε ότι θες να δω τι θα καταλάβεις!)

Όλα αυτά που είπες είναι ανεδαφικά.

Εκτός του ότι (γεμάτη σοβαρά επιχειρήματα) αποκαλείς "@@" (ή, όταν έχεις κέφια, "@@ του καθενός" - αλήθεια, ανάμεσα στην επιστημονική και τη δική σου άποψη, αναρωτήσου σοβαρά ποια μπορεί να κληθεί "το καθενός") την άποψη που έχουν οι επιστήμονες (του χώρου) για τη συνείδηση (φαντάζομαι βασιζόμενη στις ακόμα περισσότερες -από τις δικές τους- επιστημονικές γνώσεις που έχεις εσύ και τυχόν ομοϊδεάτες σου), μας πυροβολείς με την ακόμα σοβαρότερη άποψη ότι ο άνθρωπος δεν είναι ζώο.

Επίσης, προσπαθείς μέσα από το πιο παράλογο μονοπάτι συνειρμών να μας πεις ότι ο άνθρωπος δεν είναι ζώο επειδή έχει συναισθήματα (αγνοώντας πλήρως ότι και τα ζώα έχουν συναισθήματα), υπονοώντας μάλλον ταυτόχρονα ότι τα συναισθήματα είναι κάτι μη υλικό (δηλαδή πάλι δείχνοντας την πληρέστερη δυνατή άγνοια για τη λειτουργία του εγκεφάλου).

Ο δεσμός που μπορεί να έχω με έναν άνθρωπο δεν απαλλάσσει τον εν λόγω άνθρωπο από τα κύτταρά του. Αν εσύ έχεις τέτοιες δυνάμεις, θα χαρούμε να τις μοιραστείς μαζί μας. (Trap.)

Η δε συνείδηση, ασφαλώς δεν είναι το παν στην ύπαρξή μας, αλλά τα υπόλοιπα (που μαζί κάνουν το παν) είναι οι αισθήσεις (που παύουν να λειτουργούν), η μνήμη (επίσης) και μερικά άλλα χαριτωμένα. (Αλλά αναρωτιέμαι αν όντως θα έλεγες πως κάτι είναι ζωντανό αν είχε τα πάντα αλλά όχι συνείδηση.)

Όσο για το θέμα της στρογγυλής Γης, νομίζω ότι υπερεκτίμησα τη ανθρώπινη δυνατότητα κατανόησης τόσο "πολύπλοκων" αναλογιών. Θα ξαναπροσπαθήσω με κάτι πιο εύκολο στην κατανόηση (ελπίζω, ειλικρινά).

Το ότι κανείς δεν έχει μπει στον κόπο να μετρήσει ως το 1.000.000.000.000.000.000 δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένας αριθμός πέρα από αυτό (ή ότι δεν ξέρουμε αν υπάρχει αριθμός).

Υ.Γ.: Αφού, τόσο πανέξυπνα, "συμφωνείς απόλυτα" με αυτά που λέει ο Κροκόδειλος, γιατί δεν τα διαβάζεις τα τιμημένα τα επιστημονικά συγγράμματα; (Απ' όσα έχεις πει ως τώρα είναι προφανές ότι δεν το έχεις κάνει. Κάνε το, δε μπορώ να σου προτείνω τίποτα καλύτερο.)

Υ.Γ.2: Προς τον ίδιο τον Κροκόδειλο. Το να απορρίπτεις κάτι που δεν έχεις διαβάσει (άρα κρίνει), ως ασαφές (πόσο μάλλον ως ανύπαρκτο) είναι παράλογο συμπέρασμα. Πιστεύω ότι σε αυτό το επίπεδο συμφωνείς μαζί μου. Άρα, από εκεί και πέρα, νομίζω συνεννοούμαστε (εμείς οι δύο τουλάχιστον).

Δημοσ.

Γιατι τι ειναι ο ανθρωπος? Ανηκει στο βασιλειο των ζωων.

Τι νομιζες εσυ οτι ειναι δηλαδη?

1ον και που ξερεις οτι και τα άλλα ζωα δεν εχουν και δεν βιωνουν αυτα που λες?

2ον και επειδη ισχυουν(ΑΝ ισχυουν βεβαια) αυτα που λες τι σημασια εχουν για το θεμα μας? Το οτι εγω εχω ισχυρο δεσμο με καποιον και δενομαι μαζι του συναισθηματικα τι σημαινει ακριβως περι μεταθανατιας ζωης?

Δεν βλεπω καμια σχεση! Απολυτως καμια!

3ον τι σκριβως σκοπο υπονοεις οτι εχουν ολα αυτα που περιεγραψες και γιατι? Και οι ελεφαντες πχ δενονται συναισθηματικα και θρηνουν για τον χαμο των αλλων ελεφαντων που ειχαν φιλους ή κυριως συγγενεις κοντινους, αλλα αυτο συμφωνα με εσενα δεν λεει τιποτα. Γιατι να λεει για τους ανθρωπους? Ποιος ειναι ο σκοπος που βλεπεις εσυ?

Δημοσ.
Όλα αυτά που είπες είναι ανεδαφικά.

Εκτός του ότι (γεμάτη σοβαρά επιχειρήματα) αποκαλείς "@@" (ή, όταν έχεις κέφια, "@@ του καθενός") την άποψη που έχουν οι επιστήμονες (του χώρου) για τη συνείδηση (φαντάζομαι βασιζόμενη στις ακόμα περισσότερες -από τις δικές τους- επιστημονικές γνώσεις που έχεις εσύ και τυχόν ομοϊδεάτες σου), μας πυροβολείς με την ακόμα σοβαρότερη άποψη ότι ο άνθρωπος δεν είναι ζώο.

Επίσης, προσπαθείς μέσα από το πιο παράλογο μονοπάτι συνειρμών να μας πεις ότι ο άνθρωπος δεν είναι ζώο επειδή έχει συναισθήματα (αγνοώντας πλήρως ότι και τα ζώα έχουν συναισθήματα), υπονοώντας μάλλον ταυτόχρονα ότι τα συναισθήματα είναι κάτι μη υλικό (δηλαδή πάλι δείχνοντας την πληρέστερη δυνατή άγνοια για τη λειτουργία του εγκεφάλου).

Ο δεσμός που μπορεί να έχω με έναν άνθρωπο δεν απαλλάσσει τον εν λόγω άνθρωπο από τα κύτταρά του. Αν εσύ έχεις τέτοιες δυνάμεις, θα χαρούμε να τις μοιραστείς μαζί μας. (Trap.)

Η δε συνείδηση, ασφαλώς δεν είναι το παν στην ύπαρξή μας, αλλά τα υπόλοιπα (που μαζί κάνουν το παν) είναι οι αισθήσεις (που παύουν να λειτουργούν), η μνήμη (επίσης) και μερικά άλλα χαριτωμένα. (Αλλά αναρωτιέμαι αν όντως θα έλεγες πως κάτι είναι ζωντανό αν είχε τα πάντα αλλά όχι συνείδηση.)

Όσο για το θέμα της στρογγυλής Γης, νομίζω ότι υπερεκτίμησα τη ανθρώπινη δυνατότητα κατανόησης τόσο "πολύπλοκων" αναλογιών. Θα ξαναπροσπαθήσω με κάτι πιο εύκολο στην κατανόηση (ελπίζω, ειλικρινά).

Το ότι κανείς δεν έχει μπει στον κόπο να μετρήσει ως το 1.000.000.000.000.000.000 δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένας αριθμός πέρα από αυτό (ή ότι δεν ξέρουμε αν υπάρχει αριθμός).

γι αυτό έχουμε τη λέξη άπειρο και είναι επιστημονικά τσεκαρισμένο

επίσης αν κάτι ,έχει ψυχή (στην οποία δεν πιστεύεις),είναι κάτι που υπάρχει αν και δεν είναι ζωντανό με την κυριολεκτική έννοια

οι δεσμοί μεταξύ των ανθρώπων περνάνε και στην επόμενη ζωή (μια θεωρία)

και ο άνθρωπος ζώο είναι απλά έχει υψηλότερη νοημοσύνη,άρα ότι ισχυει για τον άνθρωπο ισχύει και για τα ζώα

το μεν σώμα θνητό,η δε ψυχή αθάνατη: σε αυτό θα παραδεχτώ πως πιστεύω χωρίς απόδειξη απλά απο πίστη

αλλά δεν μπορώ να πιστέψω,ότι πεθάναμε και παπαλα ή ότι θα ξαναγεννηθούμε κάπως

χρειάζεται απόδειξη γι αυτά

και αυτα τα βιβλία που λες και τα άρθρα ΔΕΝ είναι επιστημονικά επαληθευμένα

Δημοσ.

Τα συναισθηματα ειναι κατι υλικο?:fear:

Μα εδω δεν μιλαμε για πραγματα που μπορουμε να κατανοησουμε ή να απαντησουμε.

Εδω μιλαμε για πραγματα που δεν μπορουμε να κατανοησουμε και να απαντησουμε.

Μιλαμε για το τι συνεβαινε πριν την μεγαλη εκρηξη. Ειμαστε ικανοι να ξερουμε? Οχι. Δεν εχουμε την παραμικρη ιδεα.

Μιλαμε για το τι υπαρχει μετα και τον τελευταιο γαλαξια του κοσμου αυτου. Ειμαστε ικανοι να κατανοησουμε το απειρο κενο που λεμε οτι υπαρχει? Οχι.

Μιλαμε για το αν υπαρχει Θεος. Ειμαστε ικανοι να ξερουμε? Οχι. Δεν εχουμε την παραμικρη ιδεα.

Μιλαμε για πραγματα που ΔΕΝ μπορουμε να κατανοησουμε με οποιο διαολεμενο τροπο λογικης σκεψης και λογικων συνειρμων και αν εφαρμοσουμε. Και ομως προσπαθουμε. Επειδη ειμαστε περιεργοι. Και εχουμε μονο την λογικη μας ως οπλο. Αλλα αυτη αδυνατει. Αλλα εμεις συνεχιζουμε και προσπαθουμε. Καλως!

Οχι ομως και να οριζουμε οτι "δεν υπαρχει τιποτα και τελος" επειδη αδυνατει η λογικη μας να προχωρησει.

Δημοσ.
Τα συναισθηματα ειναι κατι υλικο?:fear:

Μα εδω δεν μιλαμε για πραγματα που μπορουμε να κατανοησουμε ή να απαντησουμε.

Εδω μιλαμε για πραγματα που δεν μπορουμε να κατανοησουμε και να απαντησουμε.

Μιλαμε για το τι συνεβαινε πριν την μεγαλη εκρηξη. Ειμαστε ικανοι να ξερουμε? Οχι. Δεν εχουμε την παραμικρη ιδεα.

Μιλαμε για το τι υπαρχει μετα και τον τελευταιο γαλαξια του κοσμου αυτου. Ειμαστε ικανοι να κατανοησουμε το απειρο κενο που λεμε οτι υπαρχει? Οχι.

Μιλαμε για το αν υπαρχει Θεος. Ειμαστε ικανοι να ξερουμε? Οχι. Δεν εχουμε την παραμικρη ιδεα.

Μιλαμε για πραγματα που ΔΕΝ μπορουμε να κατανοησουμε με οποιο διαολεμενο τροπο λογικης σκεψης και λογικων συνειρμων και αν εφαρμοσουμε. Και ομως προσπαθουμε. Επειδη ειμαστε περιεργοι. Και εχουμε μονο την λογικη μας ως οπλο. Αλλα αυτη αδυνατει. Αλλα εμεις συνεχιζουμε και προσπαθουμε. Καλως!

Οχι ομως και να οριζουμε οτι "δεν υπαρχει τιποτα και τελος" επειδη αδυνατει η λογικη μας να προχωρησει.

εγραψες πάλι.....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...