Προς το περιεχόμενο

Δημοσκόπηση: Χρησιμοποιήτε το UAC των Windows 7/Vista;

Tzimmys

Windows: Χρησιμοποιήτε το UAC;  

1 μέλος έχει ψηφίσει

1. 1. Windows: Χρησιμοποιήτε το UAC;

• Windows Vista/2008, ενεργό UAC
    • Windows 7, ενεργό, στο 3, το πιό αυστηρό
    • Windows 7, ενεργό, στο 2
      0
    • Windows 7, ενεργό, στο 1
    • Windows 7, ανενεργό, στο 0
    • Windows Vista/2008, ανενεργό UAC
    • Παλαιότερη έκδοση Windows, χωρις UAC (XP, 2000)
    • Χρησιμοποιώ άλλο λειτουργικό
    • ΔΓ/ΔΑ
      0

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να κάνω μια δημοσκόπηση που να αφορά το σύνολο των χρηστών των Vista/7 που χρησιμοποιούν το UAC. Πιστεύω ότι ένα απλό χρησιμοποιώ ή δε χρησιμοποιώ φτάνει και μετά υπάρχει ο χώρος εννοείτε για να αναπτύξει όποιος θέλει και τους λόγους.

Αν θέλει το αναλαμβάνει ένας mod ή κάποιος να μου πει πώς γίνετε να το κάνω εγώ.

Δημοσ.
Θέλω να κάνω μια δημοσκόπηση που να αφορά το σύνολο των χρηστών των Vista/7 που χρησιμοποιούν το UAC. Πιστεύω ότι ένα απλό χρησιμοποιώ ή δε χρησιμοποιώ φτάνει και μετά υπάρχει ο χώρος εννοείτε για να αναπτύξει όποιος θέλει και τους λόγους.

Αν θέλει το αναλαμβάνει ένας mod ή κάποιος να μου πει πώς γίνετε να το κάνω εγώ.

Το χρησιμοποιω μπορει να διασπαστει σε μεγιστη/ελαχιστη ασφαλεια, οπου ειναι περισσοτερο και λιγοτερο ενοχλητικο αντιστοιχα

Δημοσ.

Στα windows 7 το έχω ενεργοποιημένο, αλλά όχι για πολύ ακόμα.

Θα ήταν χρήσιμο όταν εμφανίζει το μήνυμα για επιβεβαίωση εκτέλεσης, να έχει και ένα checkbox με την επιλογή "Remember setting for the applications". Αν είχε και ένα κουτάκι "Always run as administrator this application" θα ήταν κορυφή.

Δημοσ.

Η επιλογή που ζητάς υπάρχει ήδη: είναι η ...απενεργοποίηση του UAC!

Δυστυχώς, δεν μπορεί να υπάρξει ασφαλής τρόπος εξαιρέσεων. Αν υπήρχε, δεν θα το έκανε η MS - αν μη τι άλλο για τα δικά της προγράμματα και βιβλιοθήκες;

Αυτό που ζητάς σκοντάφτει σε 3 εμπόδια:

1. Οι εξαιρέσεις θα έπρεπε να γράφονται κάπου στο registry, όπως γίνεται και με το FW. Ο ιός θα μπορούσε να προσθέσει τον εαυτό του στη λίστα, όπως γίνεται και με το FW.

2. Το να εμπιστευτείς ένα application σημαίνει αυτομάτως ότι εμπιστεύεσαι και όλα τα DLLs και τα child processes που καλεί. Αυτά, σήμερα (τη στιγμή που τσεκάρεις) μπορεί να είναι ok, αύριο σε ανύποπτη στιγμή μπορεί να μην είναι ok - είτε λόγω αναβάθμισης είτε λόγω μόλυνσης από ιό. Τι πιο εύκολο από το να πασάρει κανείς ένα αθώο πρόγραμμα και μόλις διαπιστώσει ότι είναι στις εξαιρέσεις, αυτοαναβαθμίζεται σε trojan.

3. To UAC, ως είναι υλοποιημένο, αφορά το access σε ευαίσθητα resources. Αδιαφορεί για την εφαρμογή, φυλάει το περιεχόμενο. Η λειτουργία που περιγράφεις αλλάζει τη λογική του. Από "θησαυροφυλάκιο" γίνεται "πορτιέρης", να το πω απλά.

Δημοσ.
Η επιλογή που ζητάς υπάρχει ήδη: είναι η ...απενεργοποίηση του UAC!

Δυστυχώς, δεν μπορεί να υπάρξει ασφαλής τρόπος εξαιρέσεων. Αν υπήρχε, δεν θα το έκανε η MS - αν μη τι άλλο για τα δικά της προγράμματα και βιβλιοθήκες;

Αυτό που ζητάς σκοντάφτει σε 3 εμπόδια:

1. Οι εξαιρέσεις θα έπρεπε να γράφονται κάπου στο registry, όπως γίνεται και με το FW. Ο ιός θα μπορούσε να προσθέσει τον εαυτό του στη λίστα, όπως γίνεται και με το FW.

2. Το να εμπιστευτείς ένα application σημαίνει αυτομάτως ότι εμπιστεύεσαι και όλα τα DLLs και τα child processes που καλεί. Αυτά, σήμερα (τη στιγμή που τσεκάρεις) μπορεί να είναι ok, αύριο σε ανύποπτη στιγμή μπορεί να μην είναι ok - είτε λόγω αναβάθμισης είτε λόγω μόλυνσης από ιό. Τι πιο εύκολο από το να πασάρει κανείς ένα αθώο πρόγραμμα και μόλις διαπιστώσει ότι είναι στις εξαιρέσεις, αυτοαναβαθμίζεται σε trojan.

3. To UAC, ως είναι υλοποιημένο, αφορά το access σε ευαίσθητα resources. Αδιαφορεί για την εφαρμογή, φυλάει το περιεχόμενο. Η λειτουργία που περιγράφεις αλλάζει τη λογική του. Από "θησαυροφυλάκιο" γίνεται "πορτιέρης", να το πω απλά.

Δεν θέλω απενεργοποίηση γενικά, μόνο σε συγκεκριμένες εφαρμογές.

Για παράδειγμα, όταν ανοίγω το DVB Dream, πάντα μου εμφανιζει το παράθυρο επιβεβαίωσης.

Όταν τρέχω το Visual Studio ως administrator, το ίδιο.

Το έχω βαρεθεί πλέον.

• Super Moderators
Δημοσ.

απενεργοποιημένο από την πρώτη μέρα, πολυ ενοχλητικό ακόμα και για τα ελάχιστα λεπτά που έμεινε enabled

Δημοσ.

Off since day one.

Δεν θελω κατι να μου πεταγεται για οτιδηποτε κανω στον υπολογιστη μου.Ο συνδιασμος free av-fw και router fw δεν με εχει απογοητευσει ποτε για να βαλω και το uac.

Δημοσ.
Το χρησιμοποιω μπορει να διασπαστει σε μεγιστη/ελαχιστη ασφαλεια, οπου ειναι περισσοτερο και λιγοτερο ενοχλητικο αντιστοιχα

Πολύ καλή ιδέα. Έχω στείλει μήνυμα σε mod και περιμένω απάντηση. Αν τελικά καταφέρουμε να το κάνουμε σε μορφή δημοσκόπησης με γράφημα κτλ, καλό θα ήταν να προσθέσουμε και αυτό.

Δημοσ.

Πρόσφατα το απενεργοποίησα και εγώ . Πολλά προβλήματα και προσωπικά δεν είδα ούτε ένα θετικό.

Σαν το πιο σημαντικό λόγο για τον οποίο το απενεργοποίησα, είναι τόσο καιρό που χρησιμοποιώ Vista/7, η προειδοποίηση του UAC ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ για να με προστατέψει από ενέργεια που δεν ήταν δικιά μου. Εξάλλου πάντα σκανάρω το τι κατεβάζω και γενικά προσέχω το που μπαίνω, τα αντιιικά μου είναι ενημερωμένα και μία στο τόσο επαναφέρω το σύστημά μου στην αρχική εγκατάσταση με το acronis.

Απλά όμως για να πω και κάτι ακόμα, όπου διάβασα για το αν πρέπει να το απενεργοποιήσω ή όχι, η απάντηση είναι η ίδια. ΟΧΙ.

1, 2, 3, 4, 5, 6

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποία ήθελα μια τέτοια δημοσκόπηση και τα πρώτα δείγματα είναι κατά του uac. Η συνέχεια θα δείξει.

Δημοσ.

Για όσο καιρό χρησιμοποιούσα τα Vista, στην αρχή είχα το UAC ενεργοποιημένο. Μετά μου έσπασε τόσο πολύ τα νεύρα που το έκλεισα. Μα ακόμα και στις εφαρμογές της Microsoft, ζητούσε ενέργεια...

Δημοσ.
Για όσο καιρό χρησιμοποιούσα τα Vista, στην αρχή είχα το UAC ενεργοποιημένο. Μετά μου έσπασε τόσο πολύ τα νεύρα που το έκλεισα. Μα ακόμα και στις εφαρμογές της Microsoft, ζητούσε ενέργεια...

αυτο ηταν το μονο σωστο πραγμα που εκανε:P

Δημοσ.

Στα vista το uac ειναι πολυ σπαστικο.

Στα 7 παλι καλα εχει περισοτερες ρυθμισεις για το πως δουλευει.

Εγω παντα το ειχα απενεργοποιημενο(και στα vista και στα 7).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...