Προς το περιεχόμενο

Πόση ώρα μπορεί να μείνει ανοιχτός ένας υπολογιστής ;

egalps

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ώρες... Μέρες... Βδομάδες... Μήνες... Χρόνια...

Καλό θα είναι να έχεις :

α) Ένα τροφοδοτικό της προκοπής

β) Ένα UPS για τις διακυμάνσεις της τάσης

γ) Καλές συνθήκες (θερμοκρασία, υγρασία, ...)

Τώρα άμα σκάσει κάτι, ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου τύχει...

Για το β διαφωνώ... σταθεροποιητή θες να πεις. Το ups δεν σημαίνει απαραίτητα ότι σε προστατεύει από τις διακυμάνσεις της τάσης, αλλά ότι σου παρέχει εφεδρική τάση (ώστε να μην χάσεις την εργασία που κάνεις ή να μη γίνει καμιά ζημιά όταν κάνεις κάποιο update στη μητρική)

Κατά τα άλλα, συμφωνώ. Ποτέ τσιγκουνιές στο τροφοδοτικό.... καλύτερα να χεις πιο αδύναμο σύστημα παρά κακής ποιότητας τροφοδοτικό... για τα λεφτά και τους μελλοντικούς μπελάδες από τους οποίους ενδεχομένως να σε γλιτώσει ένα καλής ποιότητας τροφοδοτικό νομίζω ότι αξίζει τα λεφτά του.

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

νια περιοδο για 2-3 χρονια το ειχα και εγω μονιμα ανοιχτο 24/7 λογω "καταλαβαινετε".

οταν θεωρησα οτι ειμαι καλυμενος απο αυτη την αποψη,το ανοιγω πια για ενημερωση,συζητηση στα φορουμς κ.λ.π.

το βραδυ το κλεινω,δεν υπαρχει λογος να μεινει ανοιχτο αλλωστε.

• Moderators
Δημοσ.
δεν είναι και τόσο ακριβό το ρεύμα του pc σε σχέση με άλλες ηλεκτρικές συσκευές πάντως

Δεν παει ετσι, γιατι το PC οταν ειναι ανοικτο 24/7 μπορει να ειναι το ΠΛΕΟΝ "βαρυ"/ενεργοβορο πραγμα που θα εχεις σπιτι σου αν θα ειναι θηριο!

(Μονο ενα aircondition το καλοκαιρι μπορει να ειναι πιο βαρυ)

Δημοσ.

συμφωνω και προσθετω οτι αμα το εχεις ολη μερα ανοιχτο θα εχεις ανοιχτο αναγκαστικα και το aircondition για να μην ζεσταινεται,οποτε διπλη η χασουρα.

Δημοσ.
νια περιοδο για 2-3 χρονια το ειχα και εγω μονιμα ανοιχτο 24/7 λογω "καταλαβαινετε".

οταν θεωρησα οτι ειμαι καλυμενος απο αυτη την αποψη,το ανοιγω πια για ενημερωση,συζητηση στα φορουμς κ.λ.π.

το βραδυ το κλεινω,δεν υπαρχει λογος να μεινει ανοιχτο αλλωστε.

Κι εγω πρεπει να βρω τροπο να κοψω αυτη τη συνηθεια. Πλεον δεν χρησιμευει σε τιποτε οταν ειμαι AFK, αλλα απο τελειως χαζομαρα, παραμενει ανοικτο ολη μερα...

Δημοσ.

Το "downloader" pc που εχω, εχει να κλεισει απο το 2004. Εξαιρεση μια φορα, καθε 2-4 μηνες για να καθαρισω σκονες κλπ με ενα blower. A7N8X-Deluxe, 2600+ barton και 400W Fortron :-)

Δημοσ.
Πόση ώρα μπορεί να μείνει ανοιχτός ένας υπολογιστής αλήθεια χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα;Εννοώ χωρίς να υπάρχει περίπτωση να καεί το τροφοδοτικό του ή οτιδήποτε άλλο

7/24/365 :P

Δημοσ.

Ρε παιδιά όταν δεν δουλεύεις στο pc ή δεν κατεβάζεις ποιος ο λόγος να παραμένει ανοικτό?

Ας είμαστε και λίγο energy savers...

Δημοσ.
Ρε παιδιά όταν δεν δουλεύεις στο pc ή δεν κατεβάζεις ποιος ο λόγος να παραμένει ανοικτό?

Ας είμαστε και λίγο energy savers...

μπορει να βαριεσαι να περιμενεις να ανοιξει καθε φορα:P

περα απο την πλακα οντως ειναι υπερβολικο το 7/24

το καλοκαιρι δε παλεβεται και η κατασταση με τις θερμοκρασιες...

• Super Moderators
Δημοσ.
Nαι αλλά το 24/7 πιστεύω ότι είναι λίγο υπερβολικό...

αν είχαμε 10mbit upload ναι θα ήταν υπερβολικό, αλλά το 1mbit απλά δεν φτάνει...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...