katsikoula Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Παιδια σκεφτομαι να αγορασω εξοπλισμο για δορυφορικη τηλεοραση κ το μον σιγουρο ειναι οτι θα παρω αποκωδικοποιητη dreambox (για να τον εκμεταλλευτω μεχρι το επαρκο). απο εκει κ περα το προβλημα μου ειναι το εξης. ζω στον δευτερο οροφο σε μια 7οροφη πολυκατικια στο κεντρο της Αθηνας σε μια πολυ πυκνοκατοικιμενη περιοχη. δλδ αν βγω στο μπαλκονι η απεναντι πολυκατοικια ειναι στα 2 μετρα. το θεμα τωρα ειναι οτι δεν μπορω να βαλω το δορυφορικο πιατο πανω στην ταρατσα για καλο σημα κ η μονη λυση ειναι να το "δεσω" στα καγκελα του μπαλκονιου. αν το κανω αυτο θα πιανει κανεναν δορυφορο???
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Παιδια σκεφτομαι να αγορασω εξοπλισμο για δορυφορικη τηλεοραση κ το μον σιγουρο ειναι οτι θα παρω αποκωδικοποιητη dreambox (για να τον εκμεταλλευτω μεχρι το επαρκο). απο εκει κ περα το προβλημα μου ειναι το εξης. ζω στον δευτερο οροφο σε μια 7οροφη πολυκατικια στο κεντρο της Αθηνας σε μια πολυ πυκνοκατοικιμενη περιοχη. δλδ αν βγω στο μπαλκονι η απεναντι πολυκατοικια ειναι στα 2 μετρα. το θεμα τωρα ειναι οτι δεν μπορω να βαλω το δορυφορικο πιατο πανω στην ταρατσα για καλο σημα κ η μονη λυση ειναι να το "δεσω" στα καγκελα του μπαλκονιου. αν το κανω αυτο θα πιανει κανεναν δορυφορο??? Πρεπει το πιατο να εχει "οπτικη" επαφη με το δορυφορο. Αν παρεμβαλλονται εμποδιο οπως αλλη πολυκατοικια ειναι χλωμο να πιασεις δορυφορο. Ολα αυτα τα λεω θεωρητικα, με βαση οσα μαθαμε στη σχολη δεν το εχω δοκιμασει. Εμπειρικα απτη στιγμη που μεχρι και τα συννεφα εξασθενουν το σημα σημαντικα, φαντασου τι κανει το τσιμεντο.
dali13gr Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Δυστυχώς, δεν θα πιάνει. Εκτός αν είσαι τόσο τυχερή και βρίσκεις τον δορυφόρο που λες σε αυτό το μικρό κενό ουρανού που βλέπεις.
katsikoula Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Πρεπει το πιατο να εχει "οπτικη" επαφη με το δορυφορο. Αν παρεμβαλλονται εμποδιο οπως αλλη πολυκατοικια ειναι χλωμο να πιασεις δορυφορο. Ολα αυτα τα λεω θεωρητικα, με βαση οσα μαθαμε στη σχολη δεν το εχω δοκιμασει.Εμπειρικα απτη στιγμη που μεχρι και τα συννεφα εξασθενουν το σημα σημαντικα, φαντασου τι κανει το τσιμεντο. ευχαριστω για την θεωρητικη σου απαντηση, αρκετα χρησιμη. Δυστυχώς, δεν θα πιάνει. Εκτός αν είσαι τόσο τυχερή και βρίσκεις τον δορυφόρο που λες σε αυτό το μικρό κενό ουρανού που βλέπεις. Μπα, δεν νομιζω να ειμαι τοσο τυχερος (κ οχι τυχερη-το φορουμ δεν δεχοταν το ονομα katsikaki)..... μηπως αν εβαζα το πιατο στο πισω μπαλκονι που εχει κ ακαλυπτο??? οσο πιο μεγαλο ειναι το καλωδιο που συνδεει το πιατο με τον αποκωδικοποιητη τοσο μεγαλυτερη ειναι η απωλεια ποιοτητας??? παιζει κατι τετοιο? ρωταω γιατι για παραδειγμα αν ενα καλωδιο ethernet ειναι καμποσα μετρα χανεις λιγη ταχυτητα. με αυτην την λογικη.
Tilemaxx Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Πάντως αν είσαι λίγο τυχερός ίσως κατεφέρεις να πιάσεις Hotbird. Για Astra ούτε λόγος.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Για ποσο μεγαλυτερο καλωδιο μιλαμε? Αν ειναι 4-5 μετρα δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα.. Γενικα βρες ενα σημειο απο το οποιο το πιατο θα βλεπει απευθειας ουρανο, διαφορετικα μην το προσπαθησεις αδικα. Αν και οι δορυφοροι εχουν συγκεκριμενες θεσεις, αρα μπορεις να κανεις και το αλλο. Κοιτας τις αλλες ταρατσες προς τα που εχουνε στραμενα τα πιατα τους και υπολογιζεις στο περιπου αν εχεις οπτικη επαφη με το ιδιο σημειο στον ουρανο.
pournaras Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Το πιατο πρεπει να κοιταει Νοτια (και πολυ ελαφρα δυτικα), οποτε τα δυο μπαλκονια που αναφερεις ειναι στην ιδια πλευρα του σπιτιου και κοιτανε νοτια; Μπορεις καποιο απο τα δυο, εστω και με λιγη προεκταση να κοιταξει το πιατο νοτια; Απο κει και περα, βασικα το 2 μετρα αποσταση πιστευω οτι ειναι "θεωρητικο", και πως ειναι αρκετα μεγαλυτερη, αλλα δεν εχει τοσο σημασια. Σημασια εχει, οτι για να πιασεις πχ hotbird, πρεπει να εχεις ελευθερο χωρο σε γωνια περιπου 45 μοιρων. Οποτε βγες στο μπαλκονι, στο σημειο που θα εβαζες το πιατο, και κοιτα σε μια γωνια 45 μοιρων αν σου κρυβει τη θεα η αλλη πολυκατοικια.
kage Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 Για ποσο μεγαλυτερο καλωδιο μιλαμε? Αν ειναι 4-5 μετρα δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα.. δεν εχει μεγαλη σημασια η αποσταση του καλωδιου δεν ειναι καλωδιο για ταχυτητες... σκεψου οτι στην επιγεια κεραια χρησιμοποιειτε πιο φτηνο καλωδιο-λιγοτερη θωρακιση κ το σημα μοιραζετε σε ολα τα διαμερισματα μιας πολ/κιας
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 δεν εχει μεγαλη σημασια η αποσταση του καλωδιου δεν ειναι καλωδιο για ταχυτητες...σκεψου οτι στην επιγεια κεραια χρησιμοποιειτε πιο φτηνο καλωδιο-λιγοτερη θωρακιση κ το σημα μοιραζετε σε ολα τα διαμερισματα μιας πολ/κιας Ναι το γνωριζω αυτο, ωστοσο τα επιγεια καναλια δεν εχουν καμια σχεση με τα δορυφορικα και δεν συγκρινεται η μια περιπτωση με την αλλη. Πιο σωστα, το επιγειο σημα δεν εχει καμια σχεση με το δορυφορικο. Το δορυφορικο σημα ερχεται στην κεραια πολυ εξασθενημενο, με αρκετα υψηλο επιπεδο θορυβου. Το ερωτημα λοιπον ειναι τι αντοχες υπαρχουν για να εχει επιπλεον απωλειες κατα την ενσυρματη μεταδοση . Εκει δεν γνωριζω κατα ποσο συμετεχει αρνητικα το καλωδιο και το μηκος του στην αυξηση επιπεδων θορυβου, καθως δε γνωριζω τα τεχνικα χαρακτηριστικα του εκαστοτε καλωδιου, οπως επισης και τα τεχνικα χαρακτηριστικα των συσκευων που θα χρησιμοποιηθουν (κεραια, ενισχυτης, δεκτης). Αντιθετως το επιγειο σημα τηλεορασης δεν εξασθενει τοσο σημαντικα μεχρις οτου φτασει στον δεκτη. Ανετα μπορουν να παρεμβληθουν διαφορα εμποδια και εμεις να βλεπουμε κανονικα το προγραμμα, με η χωρις παρασιτα. Ετσι ειναι αμελητεα η απωλεια που θα εχει απο ενα μεγαλο καλωδιο ενα σημα που εχει φτασει στην κεραια ληψης αρκετα δυνατο (με αρκετα μεγαλο λογο ισχυος σηματος/ισχυ θορυβου σε σχεση με ενα δορυφορικο σημα). Σαφως δεν εχω πειραματιστει, για να δω τι συμβαινει στην πραξη και κατα ποσο επηρεαζεται το σημα που θελουμε εμεις στην τηλεοραση μας, απο το μηκος του καλωδιου. Γιαυτο το αναλυω πιο πολυ θεωρητικα. Αν εχεις δοκιμασει η εχεις δει δορυφορικο δεκτη συνδεδεμενο με ενα 20μετρο πχ καλωδιο να λειτουργει αψογα, τοτε σαφως υπερισχυει αυτο που λες απο τα θεωρητικα τα δικα μου. Διαφορετικα απλα ας υπαρχει η επιφυλαξη, μην τυχον υπαρξει προβλημα με μεγαλο καλωδιο.
million_voices Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 απο ενα σημειο και μετα απλα δεν πιανεις καθολου τα καναλια οποτε το ποσο μεγαλο η ποιοτικο ειναι ενα καλωδιο εχει να κανει μονο με απωλεια σηματος και οχι με ποιοτητα μαμα τους dreambox http://www.zotos.biz/content/view/331/118/ ποιοτικοτατος,hd,pvr,satellite/terrestrial στα 195€ και παιζει και την παπαρηγα την καλη
pournaras Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 απο ενα σημειο και μετα απλα δεν πιανεις καθολου τα καναλια οποτε το ποσο μεγαλο η ποιοτικο ειναι ενα καλωδιο εχει να κανει μονο με απωλεια σηματος και οχι με ποιοτητα μαμα τους dreambox http://www.zotos.biz/content/view/331/118/ ποιοτικοτατος,hd,pvr,satellite/terrestrial στα 195€ και παιζει και την παπαρηγα την καλη Καλα χαρακτηριστικα δε λεω, αλλα κανει για την "παρεα"; Δεν ειδα να λεει τι λειτουργικο φοραει, και αν μπορει να διαχειριστει το "ενας πληρωνει πολλοι εχουν"... Απο οτι βλεπω μιλαει μονο για τοπικο επιπεδο, Εγω απο την αλλη εχω να αντιπαραθεσω την Dolly (ετσι το πρωτο κλωνοποιημενο προβατακι; ) που ειναι στα μισα λεφτα, και με δουλεμενη εγγυημενη λειτουργια http://www.gadgetplanet.gr/index.php?target=products&product_id=77
frenzy Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 katsikoula μπες στο dishpointer και βρες το σπίτι σου. Μετά διάλεξε το δορυφόρο που θες και θα σου δείξει που πρέπει να δείχνει και αν είναι εφικτό. Με αυτό και λίγο προσπάθεια τοποθετείς το πιάτο μόνος.
million_voices Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 Καλα χαρακτηριστικα δε λεω, αλλα κανει για την "παρεα"; Δεν ειδα να λεει τι λειτουργικο φοραει, και αν μπορει να διαχειριστει το "ενας πληρωνει πολλοι εχουν"... Απο οτι βλεπω μιλαει μονο για τοπικο επιπεδο, Εγω απο την αλλη εχω να αντιπαραθεσω την Dolly (ετσι το πρωτο κλωνοποιημενο προβατακι; ) που ειναι στα μισα λεφτα, και με δουλεμενη εγγυημενη λειτουργια http://www.gadgetplanet.gr/index.php?target=products&product_id=77 κλωνος οποτε time bobms κλπ ο M-vision δεχεται lan πανω στην RS232 και μετα παιζει διαμοιρασμος (στο ιδιο μαγαζι) δεν εχει λειτουργικο Linux και κλειδια προς το παρων παιρνει μονο manual αλλα υποστηριζεται πολυ και εδω Ελλαδα και απο την εταιρεια του και με ανεπισημα fw μολις τον αγορασα και απο ποιοτητα εικονας ειναι παρα πολυ καλος και HD τοσο σε επιγεια οσο και σε δορυφορικα
adi32 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 Το μηκος καλωδιου δεν παιζει κανενα ρολο (σε λογικα πλαισια) Εγω εχω καλωδιο με ενωση κιολας που απο την ταρατσα ως τον δεκτη εχει μηκος 20μ Ρωτα εναν ειδικο για τη ληψη σου αυτος θα κανει τεστ και θα δει αν βλεπεις καποιο δορυφορο
katsikoula Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 Καλα χαρακτηριστικα δε λεω, αλλα κανει για την "παρεα"; Δεν ειδα να λεει τι λειτουργικο φοραει, και αν μπορει να διαχειριστει το "ενας πληρωνει πολλοι εχουν"... Απο οτι βλεπω μιλαει μονο για τοπικο επιπεδο, Εγω απο την αλλη εχω να αντιπαραθεσω την Dolly (ετσι το πρωτο κλωνοποιημενο προβατακι; ) που ειναι στα μισα λεφτα, και με δουλεμενη εγγυημενη λειτουργια http://www.gadgetplanet.gr/index.php?target=products&product_id=77 αυτο με ενδιαφερει πολυ αλλα απο εκει κ περα θελω να μπορει να βγαλει αναλυση 1080p. η dolly σου βγαζει αναλυση full hd??? κλωνος οποτε time bobms κλπ ο M-vision δεχεται lan πανω στην RS232 και μετα παιζει διαμοιρασμος (στο ιδιο μαγαζι) δεν εχει λειτουργικο Linux και κλειδια προς το παρων παιρνει μονο manual αλλα υποστηριζεται πολυ και εδω Ελλαδα και απο την εταιρεια του και με ανεπισημα fw μολις τον αγορασα και απο ποιοτητα εικονας ειναι παρα πολυ καλος και HD τοσο σε επιγεια οσο και σε δορυφορικα Δελεαστικη προταση δεν λεω αλλα αν δν μπορω να του βαλω μια καρτα nova που να την εχω φτιαξει εγω με τα "χερακια" μου δν λεει. αν το κανει κ αυτο θα ειναι φοβερο εργαλειο!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.