Sadako Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Υποθέτω πως αυτό που ζητάω είναι σχετικά απλό, όμως επειδή μια απλό google search δεν με βοήθησε ιδιαίτερα, σκέφτηκα να ζητήσω έστω κάποιες κατευθυντήριες γραμμές για το που να ψάξω και ποιος είναι ο καλύτερος ή απλούστερος τρόπος.. Μου έχει τύχει να χρειαστεί να εκτυπώσω συνέχεια το ίδιο κείμενο, με κάποιες συγκεκριμένες αλλαγές (κάποια ονόματα, αριθμούς, ημερομηνία, πεδία με συγκεκριμένες επιλογές κλπ). Αντί να ανοίγω ένα παλιό αρχείο και να σβήνω-γράφω συνέχεια, σκέφτηκα να αυτοματοποιήσω κάπως τον τρόπο, και για δική μου ευκολία, αλλά και για να μάθω τίποτα απο την όλη διαδικασία σχετικά με τα office. Με μια πρώτη σκέψη, το εγχείρημα "βρώμαγε" forms σε word, οπότε αυτό ήταν το πρώτο που έψαξα, αλλά δε μου πολυάρεσε ο τρόπος, κυρίως γιατί δεν μου δούλευαν τα drop-down menus (έπρεπε να μπω μέσα στα properties και να βάλω την επιθυμητή επιλογή πρώτη για να αλλάξει) και επειδή δεν μου έδινε την επιλογή τικάροντας κάποια επιλογή να προσθέτει μια λέξη μέσα στο κείμενο (συγκεκριμένα αυτό που θέλω, είναι στην περίπτωση που ισχύει μια συνθήκη-επιλέγοντας την με tick-να προσθέτει απλά ένα "δεν" σε ένα σημείο μέσα στο κέιμενο). Όπως το σκεφτόμουν, αυτό που ήθελα να κάνω, είναι να μου βγαίνει ένα πινακάκι με κάποιες απλές ερωτήσεις, να μου ζητάει να βάζω ένα όνομα, κάποιες επιλογές (είτε απο drop-down μενού είναι με μια boolean μεταβλητή μέσα απο ένα tick-box) και τις πληροφορίες αυτές παρεμβάλει σε ένα κείμενο και να το εκτυπώνει σε ένα συγκεκριμένο page format. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνω αυτό; Μέσα απο το word (ίσως με λίγη VB); Ή με κάποιο άλλο πρόγραμμα; Έστω μια οδηγία προς τα που να ψάξω.. Ευχαριστώ
micos000 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Ψάξε για συγχώνευση αλληλογραφίας στο Word. Είναι λίγο περίεργη η διαδικασία και το όνομά της, αλλά νομίζω πως κάνει αυτό που θέλεις. Με αυτή η λειτουργία δημιουργείς ένα βασικό αρχείο κειμένου και ορίζεις σε ποια σημεία θα αλλάζουν τα στοιχεία (π.χ. Όνομα, Επώνυμο, Διεύθυνση, Τηλέφωνο). Μετά το συγχωνεύεις με ένα άλλο αρχείο κειμένου που περιέχει τα στοιχεία που θέλεις και σου δημιουργεί καινούργια αρχεία αντικαθιστώντας τα επιλεγμένα πεδία με τα στοιχεία που του έχεις ορίσει. Αυτό με τις συνθήκες, νομίζω γίνεται στο Excel στο τμήμα Μορφοποίηση υπό όρους. Δεν ξέρω για το Word. Άλλους τρόπους δεν γνωρίζω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.