Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με ηχεία 5.1

geodrako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά!

Αγόρασα πριν κανα δυο χρόνια καινούρια ηχεία 5.1

της Creative! Σημερα το απόγευμα έπαιζάν μια χαρά

μέχρι που ξαφνικά κόπηκε ο ήχος! Τα έψαξα απο δω και

απο κει, να δω τι παίζει..όταν τα δυναμώνω στο τέρμα

ακούγεται μόνο "χρατς-χρουτς" και στο βάθος αυτό που

έχω βάλει να παίζει αλλά ακούγεται τελείως χαμηλά...

Φαίνεται σαν κάτι να μην κάνει επαφή...εννοείται τέσταρα

τα πάντα και μέσω μητρικής κλπ και για θέμα καλωδίων...

έχει κανένας ιδέα τι παίζει??πως λύνεται το πρόβλημα???

ποοο..ελπίζω να μην χρειάζομαι καινούρια ηχεία...

Δημοσ.

Εάν έχεις κάρτα ήχου 5.1 τότε κοίτα τις ρυθμίσεις.Εάν έχεις 6κάναλη ή οτιδήποτε άλλο τότε δεν θα έχεις απόδοση 100%.Έτσι έπαθα και εγώ.Είχα 6κάναλη λόγω μητικής και αγόρασα 5.1 κάρτα ήχου γιατί είχα τα ηχεία το 5500 τις Creative.

Δημοσ.

Αυτό που θα δοκίμαζα εγώ είναι να τα βγάλω από τη πρίζα για κανένα δεκάλεπτο. Μου έχει συμβεί ένα παρόμοιο περιστατικό και με αυτό το τρόπο έλυσα το πρόβλημα. Την ώρα που σου κόπηκε ο ήχος μήπως έπαιζε κανένα τραγούδι με πολλά μπάσα και είχες την ένταση δυνατά? Γιατί συνήθως απο κάτι τέτοια κρασάρουν τα ηχεία. Αν πάντως ο ήχος απο τον υπολογιστή αναπαράγεται κανονικά (π.χ. με ακουστικά) τότε είναι καθαρά θέμα ηχείων.

Δημοσ.

Δεν επαιζε κατι πολυ δυνατο..βασικα ειχα βαλει και επαιζε ραδιο απο το

ιντερνετ...οπως και να εχει τωρα αναγκαστηκα και αγορασα καινουρια...

φυγανε 60 ευρω...:S:S:S δυστυχως..

λες να πηγανε τσαμπα??

Για την καρτα ηχου πως θα ξερω? και βασικα παρουσιαστηκε ξαφνικα μετα απο 2 χρονια το προβλημα? πως θα μαθω αμα ειναι οπως λες φιλε

Teo1303?

Δημοσ.

Οτιδήποτε ηχείο της Creative σε περιβάλλον 5+Subwoofer πάρει κανείς πρέπει να φροντίσει να έχει κάρτα ήχου 5.1 Τώρα εαν μου πεις τι Motherboard έχεις θα καταλάβω και τι κάρτα ήχου ενσωματομένη έχεις.Εγώ για παράδειγμα άλλαξα PC.Η motherboard μου (5Ν-MX) της Asus είχε 6 κάναλη.Δηλαδή 2, ή 4 ή 6 ηχεία έπρεπε να είχα + subwoofer για την 3η περίπτωση μόνο. Το 5.1 σημαίνει 5 ηχεία + subwoofer.Θα το καταλάβεις αυτό μόνο απο την επιφάνεια εργασίας στην περιοχή συστήματος κάτω δεξιά εαν υπάρχει το εικονίδιο του ήχου.Εγώ είχα της Realtech και το απενεργοποίησα.Έβαλα PCI καινούρια κάρτα ήχου 5.1 λόγω του 5500 της Creative dolby surround ηχοσυστήματος που έχω.Και η απόδοση κάτσε καλά.Και ταινείες full. Πετάγομαι όρθιος απο θρίλερ τις περισσότερες φορές ή απο game τρόμου.Με την Realtech δεν είχα την απόδοση που έπρεπε να έχω.Οπότε αντί να αγοράσω ηχεία 6.1 μου βγήκε το κόστος για την κάρτα 20€ αντί 80 με 100 που είναι τα 6.1

Δημοσ.

Εγω παλι πιστευω οτι καποιο εκ των βασικων καλωδιων παρεδωσε πνευμα και γιαυτο ακουγες ηχο κατα το ημισυ και χρατς χρουτς δλδ παραμορφωμενο ηχο και παρσιτα. Η καρτα ηχου αν δεν ηταν σωστα ρυθμισμενη ή δε θα εβγαζε καθολου ηχο, η θα επαιζε λαθος τα καναλια, η θα επαιζε με μικρη ενταση. Χρατς χρουτς απο προβλημα καρτας ηχου χλωμο εως απιθανο να ακουσεις. Καποιο καλωδιο πρεπει να φταιει, δεν αποκλειεται και ο ενισχυτης.

Δημοσ.

Την πιθανοτητα να καηκε η ασφάλεια των ηχειων την σκεφτηκε κανεις??? συνηθως τα ηχεία στο sub εχουν ενα μικρό πλαστικό καπακι , σαν βιδα μοιάζει.... και εκει μέσα κρύβεται μια ασφάλεια... βγάλτη και τσεκαρε αν καηκε!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...