Moderators matrixxx Δημοσ. 18 Αυγούστου 2009 Moderators Δημοσ. 18 Αυγούστου 2009 Εγώ τον θέλω κυρίως για αποθήκευση δεδομένων. Επειδή παρατήρησα ότι είναι στις 5900 rpm (και είμαι και λίγο άσχετος) θα με επηρεάσει αυτό; Ξέρω ότι η διαφορά από τους 7200 rpm είναι υπαρκτή. Η αλήθεια είναι ότι κάπου διάβασα ότι αν πρόκειται για αποθήκευση αρχείων είναι οκ. Ισχύει κάτι τέτοιο;; Κοιτα αυτο σχετικα με τις ταχυτητες http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2858841&postcount=14 (Αλλα ξαναλεω οτι οι 1.5ΤΒ seagate ΔΕΝ ειναι με 500αρια platters, οποτε εχουν χαμηλοτερες ταχυτητες απο αυτα που θα δεις στο link. Ο ΜΟΝΟΣ 1.5TB με 500αρια Platters αυτη τη στιγμη ειναι ο samsung F2) Βεβαια αν τον θες μονο για αποθηκευση, κανενα προβλημα!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 18 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 18 Αυγούστου 2009 (Αλλα ξαναλεω οτι οι 1.5ΤΒ seagate ΔΕΝ ειναι με 500αρια platters, οποτε εχουν χαμηλοτερες ταχυτητες απο αυτα που θα δεις στο link. Ο ΜΟΝΟΣ 1.5TB με 500αρια Platters αυτη τη στιγμη ειναι ο samsung F2)Βεβαια αν τον θες μονο για αποθηκευση, κανενα προβλημα! υπάρχει μια μικρή/ελάχιστη πιθανότητα να είναι και να έχει disabled κεφαλές... το ίδιο ακούγεται και για τον WD 1.5TB... http://www.xbitlabs.com/articles/storage/display/15-2tb-hdd-roundup_4.html#sect0 If you take a look at the official specs, you can note that this model weighs as much as the 2TB model. So, it is quite possible that this HDD is based not on three full-featured platters but on four reduced-capacity platters (or has disabled heads). This would be a reasonable solution. If there are few 500GB platters as yet and the product yield is rather low, why not format the rest of the platters for a lower capacity? Considering this drive’s IOMark results, we write four platters and eight heads into its specs. We can change our opinion if we see any evidence to the contrary. η ελπίδα πεθαίνει τελευταία!
Shadow_9 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2009 Κοιτα αυτο σχετικα με τις ταχυτητες http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2858841&postcount=14 (Αλλα ξαναλεω οτι οι 1.5ΤΒ seagate ΔΕΝ ειναι με 500αρια platters, οποτε εχουν χαμηλοτερες ταχυτητες απο αυτα που θα δεις στο link. Ο ΜΟΝΟΣ 1.5TB με 500αρια Platters αυτη τη στιγμη ειναι ο samsung F2) Βεβαια αν τον θες μονο για αποθηκευση, κανενα προβλημα! Επειδή δεν είμαι τρελός γνώστης, από αυτά που μου δείχνεις καταλαβαίνω ότι θα είναι σίγουρα πιο αργός από ένα σκληρό που έχει 500αρια Platters. Η αλήθεια είναι όμως ότι τον θέλω μόνο για αποθήκευση αφού το λειτουργικό θα είναι σε άλλο σκληρό δίσκο... Άρα νομίζω ότι θα μου κάνει ... Για το μέλλον σε πιθανή αναβάθμιση όμως θα πρέπει να προτιμήσω 7200 rpm ή / και κάποιο σκληρό με 500άρια Platters για το λειτουργικό μου; (Συγχώρα με αν λέω βλακείες...) Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια!!
Moderators matrixxx Δημοσ. 18 Αυγούστου 2009 Moderators Δημοσ. 18 Αυγούστου 2009 υπάρχει μια μικρή/ελάχιστη πιθανότητα να είναι και να έχει disabled κεφαλές... το ίδιο ακούγεται και για τον WD 1.5TB... http://www.xbitlabs.com/articles/storage/display/15-2tb-hdd-roundup_4.html#sect0 η ελπίδα πεθαίνει τελευταία! Με καθυστερεις απο το κρεβατι μου Λοιπον: O 1TB LP O 2TB LP O 1.5 TB δεν βρισκω screenshot αλλα εχω αυτο μονο: έχω 2χ1.5ΤΒ Seagate 5900rpm με τα 500αρια platters (edit matrixxx - ΛΑΘΟΣ )...παπάρια 100mb/sec avg πιάνουν... ούτε 1-2db είναι ούτε 2-3 βαθμοί από την αλλαγή σε μεγαλύτερα platters Δεν ειναι λοιπον 500αρια @ Shadow_9 Μια χαρα τα λες!! ΑΚριβως! ΥΓ. Καληνυχτα παιδια!
Shadow_9 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2009 Με καθυστερεις απο το κρεβατι μου wait Αλήθεια δεν πειράζει! Αν μπορείς κάποια άλλη στιγμή μου απαντάς! Πραγματικά δεν τον βιάζομαι το σκληρό! Απλά επειδή είμαι λιγάκι άσχετος ρωτάω για να μάθω και να μην πάθω... Σε ευχαριστώ πάρα πολύ... ΥΓ. Εγώ στη θέση σου θα κοιμόμουν και θα απαντούσα την επόμενη ή όποτε μπορούσα...
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Πραγματικα πολυ κατατοπιστικο thread. Ενα thanx στον matrixx που με τις γνωσεις του με βοηθα πολυ στην επιλογη σκληρου δισκου. ---> η st3500418AS ή wd6400AALS. Μαλλον παω στον Seagate λογω οτι ειμαι ηδη πολυ ικανοποιημενος απο οσους περασαν απτα χερια μου + οτι ειναι αρκετα πιο ησυχοι.
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Ήμουν και εγώ στο δίλημμα μεταξύ WD και SG μόνο και μόνο για την ελαττωματική σειρά που είχε βγάλει η SG. Κάλεσα 3 φορές στο Plaisio.. Τις 2 το σήκωσε γυναίκα, την 3η το σήκωσε ένας τυπάς και με διαβεβαίωσε ότι ΜΠΟΡΕΙ να λέει.. Seagate 1.5 TB HDD (32MB Cache, 7200.11 rpm, Sata 2, ST31500341AS) ..αλλά δεν χρειάζεται να είναι .12 επειδή ΚΑΙ αυτή η φουρνιά είναι με Updated Firmware. Τον τσιμπάω τον δίσκο? Είμαι totally safe? Δεν θα πω ότι δεν εμπιστεύομαι την SG πια και κανείς δεν θα έπρεπε (Ισχύει το ότι μια εταιρία κάνει χρόνια να βγάλει καλό όνομα στη πιάτσα και μέρες για να το ξεκάνει, αλλά δεν είναι και σωστό που συμβαίνει αυτό) για ένα της στραβοπάτημα (που απ' ότι ακούω, ξηγήθηκε αρκετά καλά μετά). /Μαρία
d3m0n Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Καλό είναι να μην το ρισκάρεις για πολλούς και διάφορους λόγους,καταρχήν γιατί το firmware που αναφέρεται στο site ότι φοράνε οι συγκεκριμένοι μπορεί να είναι λάθος ή και κάτι παραπλανητικό,και επίσης και ας πήρες στο πλαίσιο να σε διαβεβαιώσουν εγώ δεν τους εμπιστεύομαι γιατί είναι παντελώς άχρηστοι. Πάρε ένα σκληρό της σειράς 7.200.12 για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
skyhawk Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Σε περιπτωση που πας σε 7200.11 checkare αν ειναι με updated firmware και απλα μακρια. Μου ψοφησε seagate 1TB, ενα μηνα μετα το update. Κι ενας φιλος μου που τους πηραμε σχεδον μαζι, του εσκασε μετα απο 6 μηνες(κι αυτος 7200.11 και ειχε κανει και update). Μου στειλανε τον new 7200.12 κι παει καλα, αλλα κλαιω τα 900gb fraps data που ειχα μεσα στον παλιο.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 πάρε τον 5900.12 για να είσαι σίγουρη...
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Ντάξ.. simply με γράφει ο Thresh απ' το πρωί στο MSN.. To prob είναι πως δεν μπορώ να βρω 5900.12.. Πλαίσιο/E-shop δεν.. skroutz δεν βρήκα κάτι σε .12 επίσης. Βρείτε μου ένα μαγαζί που να τον έχει σε Normal τιμή (100-110e) και τον παραγγέλνω αμέσως! Edit: Βασικά δεν είδα καλά.. 5900? Μα εγώ θέλω 7200.. έχει διαφορά. Και ντάξ κυρίως για Download Center τον θέλω (δεν χρειάζεται rpm) αλλά αφού με τα ίδια ακριβώς λ7 παίρνω 7200 γιατί να μη τον πάρω? Θα βάλω και Program Files και θα τρέχω κάνα Game με απαιτητικό Loading.. y not.. /Μαρία
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 o Thresh δεν έχει γυρίσει ακόμα σπίτι από το πρωΐ ποιος ο λόγος να βάλεις τα games σε άλλο δίσκο από αυτόν των windows? καλά πάρε τον 7200.11 και άμα πάθει κάτι τα ξαναλέμε
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Oh COME on.. Υπάρχει και το AWAY πες του.. Μόνο n00bάδες κάνουν install Games στο σκληρό του λειτουργικού τους (Imo?). Μόνο Programs βάζω εκεί αλλά w/e. (Μεγάλοι όγκοι αφήνουν κενά. Κενά = φθορά, η οποία πρέπει να μείνει μακριά από το C:\. Για αυτούς τους λόγους πιστεύω πως πάντα αντέχω* αφορμάτιστη μέχρι την επόμενη αγορά cpu/mobo ~ 2 yrs) *Φυσάει στη καθημερινή χρήση. Δεν θεωρείς βλακεία να χάσω χίλια-τόσα RPM και να σκάσω τα ίδια λ7, αντί να περιμένω ή να ψάξω περισσότερο? Δεν υπάρχουν .12 στην Ελλάδα? Τι παίζει? /Μαρία
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 7200.12 πάνε μέχρι 1ΤΒ αυτή την στιγμή... sorry αλλά δεν έχει σχέση αυτό που λες με το ότι αντέχεις χωρίς format...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.