Προς το περιεχόμενο

Χρονος εγγυησης ανταλλακτικου απο εταιρια υπευθυνου service;

gf030

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδη εχω βρει το μπελα μου με ενα ψυγειο που εχω

http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2771303&postcount=4,

γνωριζει καποιος να μου πει ποσος ειναι ο χρονος εγγυησης ανταλλακτικου

απο τον νομο;

Προκειται για μια πλακετα... το ψυγειο το εχω 5 χρονια, εχει χαλασει 5

φορες, 4 φορες εχει καει η συγκεκριμενη πλακετα, τις 3 φορες φετος.

Σημερα το πρωι καλεσα το υπευθυνο service, αν και ειμαι οριακα

μεσα στο εξαμηνο που επικαλουνται, μου πηρε 70 ευρω για ολα αντι

για 200 ανταλλακτικο + εργασια...

Η αποδειξη που εχω απο την προηγουμενη φορα ειναι απο τις 10/02/09,

σημερα ειναι 10/8/09.

Επειδη σκοπευω να τους κυνηγησω παρακαλω τα φωτα σας!

Δημοσ.

Χωρις να ξερω αν υπαρχει συσχετισμος αναμεσα στις 2 περιπτωσεις θα σου πω το εξης.

Στο αμαξι μου καηκε ενα ηλεκτρονικο συστημα (αισθητηρας στροφων). Το αμαξι ηταν εκτος εγγυησης, κατα συνεπεια πληρωσα ανταλλακτικο+εργασια.

Ρωτησα το συνεργειο για το αν το συγκεκριμενο ανταλλακτικο καλυπτεται απο εγγυηση ή αν δεν καλυπτεται λογω οτι ολο το αμαξι ειναι εκτος εγγυησης. Η απαντηση ειναι οτι καλυπτεται εκ νεου με εργοστασιακη εγγυηση κανονικα. Δηλαδη για το αμαξι μου, το εργοστασιο εδινε 2 χρονια εγγυηση οταν το αγορασα.. Τοσο ακριβως καλυπτει οποιοδηποτε καινουριο (αυθεντικο) ανταλλακτικο τοποθετησω, ακομα και αν το κανω 15 χρονια μετα. 15 χρονια μετα, το συγκεκριμενο ανταλλακτικο θα συνοδευεται απο 2 ετη εγγυση, εκτος αν η μαμα εταιρεια εχει αλλαξει ως τοτε τους χρονους εγγυησης στα αμαξια της ή στα ηλεκτρονικα της μερη ξεχωριστα.

Πιστευω οτι το ιδιο ΟΦΕΙΛΕΙ να συμβαινει και με το ψυγειο σου, δεν υπαρχει κατι πιο λογικο. Καθε φορα που σου αλλαζαν κατι, επρεπε να συνοδευεται απο νεα εγγυηση ΙΔΙΑΣ διαρκειας με αυτη του ψυγειου, ΕΚΤΟΣ αν καπου, διευκρινιζεται οτι το συγκεκριμενο ανταλλακτικο συνοδευεται απο μικροτερης διαρκειας εγγυηση.

Λαθος σου που δεν το διευκρινησες μαζι τους απο την πρωτη φορα που το πηγες για επισκευη

Κυνηγησε το αν μπορεις να στηριχθεις καπου για να αποδειξεις οτι εχουν αδικο.

Δημοσ.

Ευχαριστω για τις απαντησεις.

Kακως αφηνες να στο ξαναεπισκευασουν. Μπορουσες να ζητησεις τα χρηματα σου πισω, ή να στο αντικαταστησουν.

Ειναι ψυγειο, ειναι καλοκαιρι, ο τεχνικος που ηρθε ειχε εντολη να μου πει τοσα η φευγω.

Περα απο την αποψη της εταιριας service που ισχυριζεται οτι

το ανταλλακτικο εχει εξαμηνη εγγυηση, θα ηθελα να μαθω τι λεει

ο νομος...υπαρχει εξαμηνη εγγυηση, η ολες ειναι τουλαχιστον

ενος χρονου;

Δημοσ.

Ισχύει γενική εγγύηση 2 ετών για συσκευή ή ανταλλακτικό από το νόμο (ελάχιστη εγγύηση).

Μπορείς να την επικαλεστείς ακόμα και αν ο κατασκευαστής δίνει εγγύηση μικρότερη.

Δεν αξίζει τον κόπο όμως αν μιλάμε για μικρά ποσά όπως το δικό σου , γιατί θα μπλέξεις δικηγόρους κλπ.

Μπορείς όμως να πάρεις στο 1502 ή σε αντίστοιχους τηλ. αριθμούς και να ρωτήσεις επακριβώς το τι ισχύει με εγγυήσεις.

Αυτό που ξέρω είναι ότι κάθε αντικατάσταση που κάνουν σε ένα ανταλλακτικό με γνήσιο (εντός ή εκτός εγγυήσεως) ή επισκευή (εντός εγγυήσεως), δίνει στο ανταλλακτικό αυτό εγγύηση 2 ετών.

Εξάμηνες εγγυήσεις δεν υπάρχουν, παρά μόνο σε μεταχειρισμένα.

Ειδικά σε οικιακές (λευκές) συσκευές , δεν νοείται εγγύηση κάτω των 5 ετών!!!

Αυτοί που κάνουν την επισκευή κρίνουν αν θα επισκευάσουν ή θα αντικαταστήσουν ανταλλακτικά, αλλά δεν μπορεί κάθε έξι μήνες να τα αλλάζουν και να σε χρεώνουν εργατικά.

Σημαίνει ότι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, κι ότι η συσκευή έχει και άλλες βλάβες τις οποίες δεν έχουν επισκευάσει..

Ή ότι είναι απατεώνες και κάνουν μισές δουλειές.

Αν καεί η ίδια πλακέτα 3 φορές σε ένα χρόνο, μάλλον σε δουλεύουν, ή υπάρχει αλλού πρόβλημα και δεν το φτιάχνουν για να περάσει η εγγύηση και μετά να στο χρεώσουν (συνήθης τακτική σε αντιπροσωπείες με "ελληνική" κουτοπονηριά και νοοτροπία).

Πάρε τηλέφωνο στα τετραψήφια , inka, kepka κλπ. και ρώτα.

Μπορεί να σου πουν να κάνεις καταγγελία, ακόμα και για απάτη ή πλημμελή επισκευή.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...