chrisfiss Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 Καλησπέρα. Εχω εδώ και ένα χρονο το toshiba A300-15b και τώρα τελευταία αντιμετωπίζω πρόβλημα με τη θερμοκρασία. Συγκεριμενα έβλεπα μια ταινία (dark knight) HD και ξαφνικά έκανε κοψίματα. Διαπίστωσα ότι η θερμοκρασία ήταν στους 95 βαθμους. Το θέμα είναι ότι δοκίμασα άλλα HD βιντεο και έπαιζε χωρίς να ανεβάζει τόσο. Υπόψιν ότι το συγκεκριμένο ήταν 16Gb, μπορεί να παίζει αυτό ρόλο??? Επίσης αυτή τη στιγμή με opera και utorrent ανοιχτα, σχεδον Idle δηλαδη έχω 60-62 βαθμους. Απ'οτι μου είπαν ειναι αρκτετα υψηλή τιμη αυτη. Κανοντας δοκιμή με το prime95 σε 20 δευτερόλεπτα η θερμοκρασία πηγαινει απο 61 σε 95!!! πανω στη βαση akasa orion, μεχρι που το σταμάτησα φυσικα. Γενικα έχω συναντήσει μέχρι 100 στο speedfan και καπου εκεί σβήνει. Αυτο συμβαίνει πχ οταν βαζω το nba 2k9. Το θεμα ειναι οτι παλιοτερα δεν ειχα κανενα προβλημα, πχ με το colin dirt επαιζε μια χαρα. Και υποψιν οτι ειμαι Αγγλια με 20 βαθμους θερμοκρασια. Τι μπορει να φταίει? Μηπως εχει μαζεψει σκονη μεσα? Επισης αν κανεις εχει το ιδιο laptop μπορει να αναφερει τι θερμοκρασιες εχει? Ευχαριστω εκ των προτέρων.
EvilEyes Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 Το ανεμιστηράκι του δουλεύει κανονικά; Οι θερμοκρασίες που λες είναι ανησυχητικές. Το ενδεχόμενο να έχει πιάσει σκόνη είναι και αυτό πιθανό. Αν έχεις την εμπειρία με ένα κατσαβίδι άνοιξέ το και καθάρισέ το.
chrisfiss Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 Το ανεμιστηράκι δουλευει μαλλον κανονικα, δεν εχω προσέξει κατι περίεργο. Στην φωτογραφια του link είναι ενας ανεμιστηρας πανω δεξια, οι άλλες γριλιες παιζει να χουν ανεμιστηρα απο κάτω η όχι? >http://img.hexus.net/v2/laptops/Toshiba/Puma/A300D15D/DSCF7646-copy-big.jpg Να το ανοίξω λιγο δυσκολο, σκεφτομουν να επαιρνα πεπιεσμενο αερα να το φυσήξω, δε θα χω αποτέλεσμα λες? οι μεσαιες γριλιες εχουν κατι βιδες οποτε φαινεται να ανοιγει ευκολα αλλα εχεις ιδεα τι ειναι απο κάτω η θα το ανοιγω τσαμπα? Ευχαριστω πολυ!
ΠάρηςΓ Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 Ποσο καιρο το εχεις; Ειχα και εδω το ιδιο προβλημα ειχε πιασει σκόνη
chrisfiss Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 Ποσο καιρο το εχεις; Ειχα και εδω το ιδιο προβλημα ειχε πιασει σκόνη σχεδον ενα χρονο, περυσι τελη αυγουστου το ειχα παρει. Το ιδιο μοντελο εχεις κ εσυ? πως το καθάρισες? χρειαστηκε να το ανοίξεις ή με αέρα?
21century Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 Μπορεις με πορσοχή και υπομονή να το ανοίξεις εύκολα με τις βιδούλες στήριξης που έχει, οι ανεμιστήρες πρέπει να βρίσκονται κοντά στη θέση των μνημών, απο εκει και πέρα μπορεις με πεπιεσμένο αέρα απο ψηλά να καθαρίσεις την σκόνη που έχει συσσωρευθεί...εσωτερικα...
chrisfiss Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 Μπορεις με πορσοχή και υπομονή να το ανοίξεις εύκολα με τις βιδούλες στήριξης που έχει, οι ανεμιστήρες πρέπει να βρίσκονται κοντά στη θέση των μνημών, απο εκει και πέρα μπορεις με πεπιεσμένο αέρα απο ψηλά να καθαρίσεις την σκόνη που έχει συσσωρευθεί...εσωτερικα... ευχαριστω πολυ για την απαντηση. δηλαδη αν καταλαβα εχει κ μεσα αλλους ανεμιστηρες εκτος αυτον που φαινεται στη φωτο πανω δεξια? οι μνημες βρισκονται στο κεντρικο καπακι με τις τρεις βιδες ή πρεπει να ξεβιδώσω περιμετρικα και να βγαλω όλο το καπάκι? συγγνωμη που ρωτάω τόσα πολλα αλλα δεν το κατέχω το σπορ
circadian Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 πριν το ανοιξεις δοκιμασε με μια σκουπα. αν εχει πλαινι γριλια που βγαζει τον αερα δοκιμασε απο εκει. κρατα και μια αποσταση αρχικα για να δεις τι βγαζει. στο τελευταιο pc που το εκανα εβγαζε χνουδια. αλλιως με πεπιεσμενο αερα απο ολες τις εισοδους-εξοδους. και στις 2 περιπτωσεις θα δεις θεαματικη διαφορα!
GoldenEye Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 σε τι επιφανεια το εχεις; μηπως δεν αεριζεται καλα ; γιατι η εισαγωγη του αερα ειναι κατω και αν το εχεις σε κρεββατι η χοντρο τραπεζομαντηλο τοτε δεν εχει απο που να παρει αερα. βαλε στα ποδαρακια δεξια και αριστερα 2 θηκες dvd για να το ανυψωσεις.
talikra Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Γεια σου και από μένα, Η θερμοκρασία είναι μεγάλη αν είναι πάνω απο 90 που αναφέρεις. Βέβαια αυτές οι CPU δεν καίγονται μιας και μόλις ξεπερνάνε μια θερμοκρασσία συγκεκριμένη το PC νεκρώνει. Η επιφάνια παίζει μεν ρόλο αλλά δεν λύνει το πρόβλημα. Π.χ Αν το έχεις πάνω σε γυαλί είναι καλύτερα από το να έχεις πάνω σε ξύλο. Επειδή είχα το ίδιο πρόβλημα με παλίοτερο φορητό και μάλιστα Toshiba έχω να σου πω από την εμπειρία μου τα εξής: Αν ακούς τον ανεμιστήρα τότε αυτός δουλεύει κανονικά το πρόβλημα είναι ότι λογικά έχει πιάσει σκόνη στο εσωτερικό από όπου βγαίνει ο ζεστός αέρας και αυτή εμποδίζει τον ζεστόν αέρα να βγαίνει όπως πρέπει συνεπώς παραμένει μέσα μεγάλο κομμάτι αυτού και η θερμοκρασία ξεφεύγει από τα όρια. Σε μένα φαντάσου ήταν ένα λεπτό στρώμα σκόνης βέβαια το είχα πάνω από 3 χρόνια χωρίς να το ανοίξω. 1. Προσπάθησε με μια ηλεκτρική σκούπα να το καθαρίσες χωρίς να ανοίξεις το laptop. Ανοιξε το πάλι και δες τι παίζει. 2. Αν επιχειρίσεις να το ανοίξεις (κάτι που έκανα εγώ στην περίπτωση μου με μηχάνημα εκτος εγγύησης) κάνε τα εξής: --> Βρες έναν οδηγό που να δείχνει πως ανοίγει ώστε να σε βοηθίσει να καταλάβεις τι γίνεται. Γενικά η διαδικάσια δεν λέει τπτ είναι απλή αλλά κάθε μηχάνημα έχει τα δικά του. Έχε στο νου σου ότι το πως κολάνε πάνω τα kyeboard τα mouse pad είναι της ψιλοπλάκας και εύκολα μπορούν να κοπούν ποδαράκια και τα λοιπά. p.s Αν δεν μπορέσεις να βρεις οδηγό πες μου να σου στείλω ένα link που μέσα εκεί έχει για πολλά laptop και είμαι σίγουρος ότι θα έχει και για A300. Απλά τώρα δεν είμαι σπίτι και δεν έχω τα bookmarks.
chrisfiss Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Καταρχην ευχαριστω πολυ για τις απαντήσεις. Το λαπτοπ πλεον το εχω πανω στη βαση akasa orion που προσφατα αγορασα οποτε δεν παιζει τετοιο προβλημα. Επισης εκανα ενα τεστ με το prime95 που ψηνει το λαπτοπ κανονικα και οπως προειπα απο 60 πηγε στους 95 σε περιπου 20 δευτερολεπτα ΠΑΝΩ στη βαση!!! Εκανα το ιδιο τεστ με ενα αλλο toshiba laptop της αρραβωνιαστικιας μου με παρομοια χαρακτηριστικα και αυτο ξεκινησε απο 60 και εφτασε στα 91 οπου σταθεροποιηθηκε ενω σταματησα τελικα το τεστ μετα απο 8 λεπτα!!! Οπως φαινεται η διαφορα ειναι τεραστια στη θερμοκρασια! Το δικο μου συστημα ειναι Τ8300 2.4GHz, 3gb RAM ενω το αλλο ειναι P8400 2.26GHz αν αυτα σας λενε κατι, ενω το κουτι τους εχει την ιδια κατασκευη ακριβως (απο γριλιες και τετοια). Θα προσπαθησω με τη σκουπα να δω αν εχω διαφορα αλλιως θα παρω αερα να φυσιξω μπας και γινει τιποτα. Παντως ο ανεμιστηρας ακουγεται να δουλευει κανονικα...
irahara Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 Ο δεύτερος έχει πολύ καλύτερη θερμική συμπεριφορά (έκδοση Pxxxx) αλλά και πάλι οι θερμοκρασίες μου φαίνονται πολύ μεγάλες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.