Προς το περιεχόμενο

εγκεφαλος:χρηση πανω απο 7%,ειναι εφικτο?

eu@

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άρα πρόκειται περί ορμόνης η αγάπη π.χ. και απ' ότι βρήκα με ένα πρόχειρο search οφείλεται στην οξυτοκίνη.

Συγκεκριμένα:

Μερικοί άνθρωποι πιθανόν να μην είναι ευαίσθητοι στη δράση της οξυτοκίνης λόγω του ότι μπορεί να έχουν στα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου λιγότερους υποδοχείς για την οξυτοκίνη. Οι άνθρωποι αυτοί πιθανόν να έχουν δυσκολίες στο να διατηρούν μακροχρόνιους επιτυχημένους δεσμούς με άλλα άτομα.

WTF? Όλα αυτά από μια ορμόνη; Μπορεί η απορία μου να είναι πρώτης δημοτικού αλλά δεν το καταλαβαίνω. Πως δημιουργήθηκε η αγάπη; Πως την αναπτύξαμε σαν συναίσθημα και γιατί υπάρχει; Λόγω του ότι είμαστε κοινωνικά όντα ας πούμε και έχουμε ανάγκη από συντροφιά; Και γιατί να μην έχουμε μόνο την ανάγκη για αναπαρωγή; Επειδή είμαστε πιο ευφυή όντα από ένα σκύλο; (:lol:)

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αυτό με το Χ% είναι μύθος, από κει και πέρα όμως, διαφορετικοί εγκεφάλοι (η ο ίδιος εγκέφαλος σε διάφορα στάδια και φάσεις) παρουσιάζουν διαφορετική λειτουργία (πχ λιγότερη ή περισσότερη πλαστικότητα, αριθμός συνάψεων, τι συνδέετεαι που κλπ).

Δημοσ.
Άρα πρόκειται περί ορμόνης η αγάπη π.χ. και απ' ότι βρήκα με ένα πρόχειρο search οφείλεται στην οξυτοκίνη.

Συγκεκριμένα:

WTF? Όλα αυτά από μια ορμόνη; Μπορεί η απορία μου να είναι πρώτης δημοτικού αλλά δεν το καταλαβαίνω. Πως δημιουργήθηκε η αγάπη; Πως την αναπτύξαμε σαν συναίσθημα και γιατί υπάρχει; Λόγω του ότι είμαστε κοινωνικά όντα ας πούμε και έχουμε ανάγκη από συντροφιά; Και γιατί να μην έχουμε μόνο την ανάγκη για αναπαρωγή; Επειδή είμαστε πιο ευφυή όντα από ένα σκύλο; (:lol:)

ειμαστε τζανκια ρε,αλλοι λιγοτερο αλλοι περισσοτερο

κατι παρομοιο συμβαινει και με την ταχυτητα

περα απο ολα αυτα το ιδιο το συναισθημα ειναι που εχει σημασια ανεξαρτητα το πως προκυπτει

Δημοσ.

Συγκεκριμένα:

Ρίξε τώρα και μια τζούρα ντοπαμίνη και μια σεροτονίνη και έχεις φτιάξει ευτυχία.

Δημοσ.

Γιατί δεν απορροφώνται μέσω πέψης (για το χαπάκι) και απ' όσο ξέρω η σύνθεση της σεροτονίνης δεν είναι ό,τι πιο εύκολο. Και επίσης γιατί τότε δε θα αγόραζε κανείς χόρτο, πρέζα, κοκό, κουμπιά κτλ και πάνε τα μαύρα φράγκα.

Δημοσ.
Γιατί δεν απορροφώνται μέσω πέψης (για το χαπάκι) και απ' όσο ξέρω η σύνθεση της σεροτονίνης δεν είναι ό,τι πιο εύκολο. Και επίσης γιατί τότε δε θα αγόραζε κανείς χόρτο, πρέζα, κοκό, κουμπιά κτλ και πάνε τα μαύρα φράγκα.

Τι να τα κανεις τα μαυρα φραγκα αν εχεις μονιμη ευτυχια ουτως η αλλως ?

Δημοσ.

Αυτή είναι μπίζνα όμως. Ποιος τη γαμεί τη Roche και το tamiflu, όταν μπορείς να φτιάχνεις και να πουλάς ευτυχία... Μέχρι και εξετάσεις τον Σεπτέμβριο ξαναδίνω, αν είναι να κάνω ευτυχισμένους ανθρώπους

Πάντως για να είμαι συνέχεια ευτυχισμένος, θα δεχόμουν μέχρι και τρύπα να μου ανοίξουν και τα κοτσάρομαι σε μπετόνι με ντοπαμίνη και σεροτονίνη.

Τώρα που το σκέφτομαι, η ΕΕ γιατί να μη χρηματοδοτήσει ένα τέτοιο πρόγραμμα, με την υπόσχεση να μειωθεί ο αλκοολισμός, η ναρκοεξάρτηση και οι αυτοκτονίες;;;

Δημοσ.

1. Ο γιατρός μίλησε, το χάπι δε δουλεύει.

2. Το ξανασκέφτηκα για τη χρηματοδότηση, με τόσες ασφαλιστικές που υπάρχουν δε χρειαζόμαστε καν την ΕΕ. Ιδιωτική πρωτοβουλία και θα γ@μήσουμε τη δυστυχία...

Δημοσ.

Βασικά είμαι αρκετά σίγουρος πως αυξημένη σεροτονινη + ντοπαμινη δεν συνεπαγεται ευτυχια . :)

Εδω κατι τυποι μιλανε για τροποποιηση γονιδιων κλπ ωστε να ειμαστε σε μονιμη ευτυχια-mdma like

http://www.mdma.net/#mdmalife

Δημοσ.

Αρχικά, μη με λέτε γιατρό, plz&thx, δευτερευόντως το συγκεκριμένο κοκτέηλ, δε δουλεύει σε χάπι -τα αντικαταθλιπτικά όμως, γνωστά και ως happy pills, που δεν δρουν (από τα ελάχιστα που γνωρίζω) "συνθέτοντας" ζουμιά αλλά ως ανταγωνιστές ή αγωνιστές νευροϋποδοχέων, κάτι τέτοιο κάνουν. Είτε επεμβαίνουν στον άξονα υποθαλάμου-υπόφυσης για τσοντάρισμα παραγωγής (ντοπαμίνης κυρίως) είτε (τα πιο ήπια) δρουν κατασταλτικά σε ορισμένα κορτικοστεροειδή που συσχετίζονται με το στρες. Γενικά δεν ξέρω πολλά για αυτά τα πράγματα γιατί στην Κριστιάνια το χόρτο είναι φθηνό και καμία ευτυχία ή αγάπη δε θα είναι ποτέ σα τη Stolichnaya, οπότε.

Γενικά πάντως οι ορμόνες δεν είναι αθώο πράμα.

Δημοσ.

Γι' αυτό η λέξη ευτυχία μπήκε σε εισαγωγικά και γι' αυτό κάθε νοήμων άνθρωπος σκέφτεται "Αν έχεις κατάθλιψη μακρυά από χάπια".

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...