Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Όσο Και να χτυπιέσαι οι τιμές Θα είναι πιο κάτω. Αυτα Είναι εικασίες. Καμία επίσημη ανακοίνωση Από ιντελ Δεν επιβεβαιώνει αυτα που λες... η τιμή ενός Extreme Edition θα είναι πιο κάτω? από πότε? θα έχει πλάκα να βγει Extreme Edition Core i9 στο socket 1366 και mainstream κομμάτια στο 1156, εκεί θα πέσει γέλιο...
klaount Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 καλύτερος Phenom 955 ΒΕ απο i5 750.δειτε : http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=233798 Περίεργα πράγματα δείχνει εκεί. Πως γίνεται η διαφορά να μεγαλώνει μόνο στο 3dmark vantage υπέρ της intel ενώ στο 06 είναι μπροστά ο phenom; Έβαλαν παλι optimized κώδικα ? (δεν παρακολουθώ και πολύ τα νέα της futuremark). η τιμή ενός Extreme Edition θα είναι πιο κάτω? από πότε? θα έχει πλάκα να βγει Extreme Edition Core i9 στο socket 1366 και mainstream κομμάτια στο 1156, εκεί θα πέσει γέλιο... Δε νομίζω να κάνουν τέτοιο διαχωρισμό, θα τους πάρουν με τις πέτρες. Αν και τα 1000 ευρουλάκια είναι σχεδόν βέβαια για τον i9, extreme ή όχι.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 έτσι και αλλιώς klaount δεν υπάρχουν προγράμματα που να είναι optimized για 6 cores, όχι τουλάχιστον τα καθημερινά που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι χρήστες... αν δεις τα πρώτα previews θα νομίζεις ότι δεν υπάρχουν οι 2 παραπάνω cores...
euklidis Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 η τιμή ενός Extreme Edition θα είναι πιο κάτω? από πότε? θα έχει πλάκα να βγει Extreme Edition Core i9 στο socket 1366 και mainstream κομμάτια στο 1156, εκεί θα πέσει γέλιο... Για 1156 παντως δεν εχει ακουστει τι θα βγει στο μελλον, τουλαχιστον δεν εχει παρει εμενα κατι το ματι μου. Ουτε οτι θα κρατησει το 1366 μονο για extreme εκδοσεις... αυτα ειναι εικασιες απο διαφορα site...
grimpr Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Anandtech, 8/9/2009. Σκληρό πορνό μεταξύ Lynnfield/Bloomfield, όπως ακριβώς ήταν αναμενόμενο. Θα πάρω φόρα και θα το πω εδώ και τώρα, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ "ανάγκη" για αγορά LGA-1366 επεξεργαστή μικρότερου από τον Core i7 965. -- Anand Lal Shimpi http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3634
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Για 1156 παντως δεν εχει ακουστει τι θα βγει στο μελλον, τουλαχιστον δεν εχει παρει εμενα κατι το ματι μου. Ουτε οτι θα κρατησει το 1366 μονο για extreme εκδοσεις... αυτα ειναι εικασιες απο διαφορα site... νομίζεις δλδ ότι θα αφήσουν για πάντα το s1156 μέχρι 4cores? ξαναδιορθώνω, όχι εικασίες...φήμες, έχει διαφορά
grimpr Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Οι προσευχές του Euklidi για desktop 6πύρυνο CPU σε λογική τιμή θα εισακουστούν...από την AMD. :lol: AMD Readies “Thuban” Six-Core Desktop Processor. Six-Core Desktop Processor Incoming from AMD http://www.xbitlabs.com/news/cpu/display/20090901145236_AMD_Readies_Thuban_Six_Core_Desktop_Processor.html
godslayerxp Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Λυσάξατε... ντε και καλά να μην πάρουμε 1366. Στα ίδια ghz να συγκρίνουμε... i7-940 1366 vs i7-870 1156 είναι η πραγματική διαφορά σε απόδοση και σιγά τα ωά δλδ.... με τον 870 να έχει την τιμή του 950 και τον 860 να έχει την τιμή του 920 Άσε που τώρα μπορεί εύκολα να βρει κάποιος used 1366 σύστημα και τον 920 το πολυ με 200€ και θα έχει και triple channel + sli/crossfire 2 x 16x (για όποιον τον ενδιαφέρει). Γιατί να πάρω δλδ μια Asus p55 + i7 870 και όχι μια flaming blade x58 + i7 950 με τα παραπάνω features του x58 στα ίδια χρήματα ?? Όσο για o/c, με αερόψυξη κάπου στα 4ghz θα σταματάμε και με τους 1156 i7 για 24/7 ... να χουμε να λέμε για turbo και για nitro δλδ. Αλλά το μαθα το παραμύθι... επειδή έχω 920 έχω τυφλωθεί και τα βγάζω από το κεφάλι μου αυτά που λέω για να δικαιολογήσω την αγορά που έκανα
grimpr Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Νομίζεις ότι έχουν πωληθεί αρκετά 1366 συστήματα για να βρεθούν και σε τιμές ευκαιρίας; Για ρώτα τα μαγαζιά να σου πούνε...Μονο τα posts στις αναβαθμίσεις του insomnia να διαβάσεις από την παρουσίαση του Nehalem και μέχρι τώρα, τα περισσότερα posts για νέα αγορά η αναβάθμιση υπολογιστή ήταν και είναι 7 έως 8 στα 10 για Intel 775/AMD AMx συστήματα. Παγκοσμίως η Intel άντε να χτύπησε το 2% σε πωλήσεις Core i7/1366. Οι Enthusiasts με Crossfire/SLI συστήματα είναι ένα πενιχρό ποσοστό στις συνολικές πωλήσεις των εταιρειών. Ένα κερδοφόρο αλλά μικρο μεν κομμάτι, το κυρίως πιάτο όμως βρίσκεται στα mainstream συστήματα με μια κάρτα γραφικών, και η Intel χτυπάει γερά εδώ με την πρώτη υλοποίηση ενσωματωμένου PCI-EX controller, και ποιο χαλαρά ratios στον ενσωματωμένο memory controller, σύντομα θα δεις καινούργια DDR3 Dual Channel kits στα 1800,2000 κτλπ... Core i5 750 από εμένα,ο νέος Nehalem Q6600, για όλες τις ανάγκες των νέων αγοραστών εκτός πολύ ελαχίστων που έχουν ανάγκη το Triple Channel,το SLI και υποστήριξη Gulftown. 78 ευρώ παραπάνω κόστος για τον 860 και την υποστήριξη hyperthreading για ένα 10% παραπάνω σε ειδικές εφαρμογές και συνθετικά benchmarks που ΔΕΝ αποτελούν την πραγματικότητα ενός απλού χρήστη, δεν δικαιολογείται...
euklidis Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Λυσάξατε... ντε και καλά να μην πάρουμε 1366. Στα ίδια ghz να συγκρίνουμε... i7-940 1366 vs i7-870 1156 είναι η πραγματική διαφορά σε απόδοση και σιγά τα ωά δλδ.... με τον 870 να έχει την τιμή του 950 και τον 860 να έχει την τιμή του 920 Άσε που τώρα μπορεί εύκολα να βρει κάποιος used 1366 σύστημα και τον 920 το πολυ με 200€ και θα έχει και triple channel + sli/crossfire 2 x 16x (για όποιον τον ενδιαφέρει). Γιατί να πάρω δλδ μια Asus p55 + i7 870 και όχι μια flaming blade x58 + i7 950 με τα παραπάνω features του x58 στα ίδια χρήματα ?? Όσο για o/c, με αερόψυξη κάπου στα 4ghz θα σταματάμε και με τους 1156 i7 για 24/7 ... να χουμε να λέμε για turbo και για nitro δλδ. Αλλά το μαθα το παραμύθι... επειδή έχω 920 έχω τυφλωθεί και τα βγάζω από το κεφάλι μου αυτά που λέω για να δικαιολογήσω την αγορά που έκανα Ακριβως αυτο, και το βασικοτερο ειχαμε τετοια συστηματα 2-3-4-10 μηνες πριν βγουν οι νεει i7. Οσο για την anandtech τωρα μας βγαζουν μια χαρα χαρακτηριστηκα και πριν 1 μηνα την βριζαν σαν πληρωμενη απο την Ιντελ. Τωρα δεν ειναι πληρωμενη για να προμοταρει τα καινουρια της προιοντα ξαφνικα ε; Ελεος ρε παιδια... και οσων αφορα τις φημες... απο εικασιες ξεκινανε. Εβγαλε ανακοινωση η ιντελ η αφησε να ενοηθει τιποτα; ΟΧΙ. Και να σου πω και κατι; Χ@στηκα για το socket. Στην επομενη αναβαθμιση μου νομιζεις θα εχω την ιδια μητρικη οταν θα εχω USB3 και SATA 3 και PCIe 3; Αυτα ειναι καθαρα fanboyσμοι για να κραξουν καποιοι την ιντελ και να κατηγορησουν το ακριβοτερο 1366 επειδη δεν ειχαν την τυχη να το αγορασουν. 2 μηνες πριν δηλαδη που επρεπε να παρω PC γιατι μου καηκε η μητρικη τι επρεπε να κανω εγω; Να δωσω λεφτα να παρω Phenom ΙΙ που ειναι πολυ κατωτερος των ιντελ για να γλυτωσω τα 100 ευρω της μητρικης ή να παρω i7 s1366; Υπηρχε και η επιλογη να παρω καινουρια μητρικη 775 αλλα απο την αλλη τοση δεν ειναι η διαφορα μεταξη μιας καλης μητρικης 1366 και 1156; Εκτος και αν ολοι πρεπει να περιμενουμε για το καλυτερο δυνατο μηχανημα. 2010 βγαινουν ι9 και 2011 ι10 και 2012 ι12 (16Χ επεξεργαστες) αλλα τελικα επρεπε να μεινω χωρις pc γιατι δεν ειναι καλη επενδυση, ασχετα αν με βγαζει ανετα 4 χρονακια με μονη αναβαθμιση ισως μια καρτα γραφικων... Μηπως επρεπε να περιμενω ενα χρονο να παρω USB 3, SATA 3 και PCIe 3; ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:09 ---------- Anandtech, 8/9/2009.Σκληρό πορνό μεταξύ Lynnfield/Bloomfield, όπως ακριβώς ήταν αναμενόμενο. http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3634 Και χαλο θα ηταν να βαλεις και ολα τα υπολοιπα τεστ που ο 750 ερχεται παντα κατω απο τον 920 ενω μονο ο 870 τον περνα για λιγο. Τον 860 δεν βλεπω πουθενα ρε γμτ . Μην ποσταρεις μονο οτι σε συμφερει για να δικαιολογησεις τις αποψεις σου και τις αγορες σου
godslayerxp Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Νομίζεις ότι έχουν πωληθεί αρκετά 1366 συστήματα για να βρεθούν και σε τιμές ευκαιρίας; Για ρώτα τα μαγαζιά να σου πούνε...Μονο τα posts στις αναβαθμίσεις του insomnia να διαβάσεις από την παρουσίαση του Nehalem και μέχρι τώρα, τα περισσότερα posts για νέα αγορά η αναβάθμιση υπολογιστή ήταν και είναι 7 έως 8 στα 10 για Intel 775/AMD AMx συστήματα. Παγκοσμίως η Intel άντε να χτύπησε το 2% σε πωλήσεις Core i7/1366. Μα έτσι κ αλλιώς η intel δεν πήγε να σπάσει ρεκορ πωλήσεων με το 1366. Από την αρχή ήταν η extreme πλατφόρμα και δεν περίμενε ποτέ μαζικές πωλήσεις. Όσοι γνωστοί μου πάντως κινήθηκαν για αγορα i7 (μαζί και εγώ), μεταχειρισμένο 920 D0 πείραμε με τον ακριβότερο στα 200€...άλλοι τον πήραν και με 170 και 190€. Αν το ψάχνεις πάντα βρίσκεις. Για τα λεφτά που έδωσα εγώ για παράδειγμα για την συνολική αναβάθμιση ούτε καν θα το σκεφτόμουν να περιμένω το 1156 socket. Γενικώς όσοι το ψάχνουν και ξέρουν και δεν σκάνε λεφτά σε καταστήματα για καινούρια κομμάτια σίγουρα θα προτιμήσουν 1366. Για όσους δεν το ψάχνουν ας πάρουν ότι γουστάρουν και ότι πιστεύουν ότι θα καλύψει τις ανάγκες τους, που πιθανότατα ο i5-750 για αγορά καινούριου είναι μάλλον η καλύτερη all-around λύση όπως είπες και εσύ . Σε καμία όμως περίπτωση όσοι κινήθηκαν για i7 1366 δεν θα το μετανοιώσουν, αφού σίγουρα όσοι τους πήραν ήξεραν τι γίνεται και τι sockets θα ακολουθήσουν. Σιγά μην είχε πάρει χαμπάρι τους i7 κάποιος μέσος χρήστης που χρησιμοποιεί τον υπολογιστή του μόνο για τα απαραίτητα.
klaount Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Μα έτσι κ αλλιώς η intel δεν πήγε να σπάσει ρεκορ πωλήσεων με το 1366. Από την αρχή ήταν η extreme πλατφόρμα και δεν περίμενε ποτέ μαζικές πωλήσεις. Όσοι γνωστοί μου πάντως κινήθηκαν για αγορα i7 (μαζί και εγώ), μεταχειρισμένο 920 D0 πείραμε με τον ακριβότερο στα 200€...άλλοι τον πήραν και με 170 και 190€. Αν το ψάχνεις πάντα βρίσκεις. Για τα λεφτά που έδωσα εγώ για παράδειγμα για την συνολική αναβάθμιση ούτε καν θα το σκεφτόμουν να περιμένω το 1156 socket. Γενικώς όσοι το ψάχνουν και ξέρουν και δεν σκάνε λεφτά σε καταστήματα για καινούρια κομμάτια σίγουρα θα προτιμήσουν 1366. Για όσους δεν το ψάχνουν ας πάρουν ότι γουστάρουν και ότι πιστεύουν ότι θα καλύψει τις ανάγκες τους, που πιθανότατα ο i5-750 για αγορά καινούριου είναι μάλλον η καλύτερη all-around λύση όπως είπες και εσύ . Σε καμία όμως περίπτωση όσοι κινήθηκαν για i7 1366 δεν θα το μετανοιώσουν, αφού σίγουρα όσοι τους πήραν ήξεραν τι γίνεται και τι sockets θα ακολουθήσουν. Σιγά μην είχε πάρει χαμπάρι τους i7 κάποιος μέσος χρήστης που χρησιμοποιεί τον υπολογιστή του μόνο για τα απαραίτητα. Έχεις δίκιο, αλλά δε μπορεί, θα ζηλεύεις λίγο όταν βλέπεις το power consumption του i5 Ειδικά δε όταν κάθε άλλο παρά υστερεί σε επιδόσεις.
grimpr Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 http://www.guru3d.com/article/msi-p55-gd80-review-test/15
euklidis Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Έχεις δίκιο, αλλά δε μπορεί, θα ζηλεύεις λίγο όταν βλέπεις το power consumption του i5 Ειδικά δε όταν κάθε άλλο παρά υστερεί σε επιδόσεις. Aν σε OC φτανει ακριβως στα ιδια και λιγο παρακατω απο τον 920 δεν εχει κατι να ζηλεψει γιατι πρακτικα δεν βλεπει διαφορα λογο καταναλωσης... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:20 ---------- http://www.guru3d.com/article/msi-p55-gd80-review-test/15 Να ριξω και εγω ενα bench με τον 920 στα 4130 να δουμε; Συγκρινεις με 920 950 975 σε στοκ ρολογια με εναν 870 των 505 ευρω κλοκαρισμενο οσο δεν παει... Σοβαρεψου επιτελους... με τον 920 εχω πιασει ανετα τα 4,29 Ghz και παει μεχρι τα 4,4 αν εχεις καλη ψυξη...
grimpr Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει ακόμη, αλλά βρίσκεσαι σε λάθος thread, κανένας δεν ασχολείται μαζί σου, πήγαινε στο benchmarking να παίξεις με τα υπόλοιπα παιδάκια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.