Προς το περιεχόμενο

Αδηφάγος κάρτα δικτύου

geovard

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά.

Σε idle κατάσταση το σύστημα και ο επεξεργαστής δουλεύει στο 20%.Απενεργοποιώ την κάρτα δικτύου(Realtek), και η χρήση της cpu γίνεται 0%!

Βλέπω με ένα πρόγραμμα να εμφανίζονται hardware interrupts.Πείτε μου όσοι ξέρτε γι΄αυτά και τι να ρυθμίσω γιά να σταματήσει αυτή η onboard κάρτα να τρώει πόρους, ενώ εγώ είμαι στην...τουαλέτα.Είναι πολύ σπαστικό.Δεν το κάνει πάντα.Όταν μπαινω στα windows ειναι εντάξει αλλά μετά από λίγο αρχίζει.

Thanks.

Δημοσ.

Δεν νομίζω να φταίει η κάρτα ή ο driver της. Κάποια worm που επιτίθενται στο δίκτυο δημιουργούν τέτοια φαινόμενα κάνε ένα chekάρισμα.

Δημοσ.
Asrock μητρική;

MSI.

Αλά πρέπει να βρω πώς θα το διορθώσω.Εκεί είναι η γοητεία!

I need your help.

Δεν νομίζω να φταίει η κάρτα ή ο driver της. Κάποια worm που επιτίθενται στο δίκτυο δημιουργούν τέτοια φαινόμενα κάνε ένα chekάρισμα.

Όχι είναι σίγουρο ότι παίζει κάτι με την κάρτα δικτύου.Στις ιδιότητες δεν μου λέει γιά conflicts.

Όμως υπάρχει πρόβλημα με τα περιβόητα hardware interrups(IRQ).Πρέπει να αλλάξω τον αριθμό.Έχει δοθεί από το σύστημα ο αριθμός 17.Τον μοιράζεται με ένα PCI-E 1x δίαυλο.Δεν ξέρω τι να τού κάνω.Ενώ ειναι πολύ απλό σε μένα φαίνεται δύσκολο.Κανένας expert εδώ?

Σημειωτέον ότι το spyware doctor σε φουλ σκανάρισμα δεν βρείκε κατι ύποπτο.

Δημοσ.

Οταν ανοίγεις ένα δικτυακό interface (NIC)

ξεκινάνε μαζί του και δικτυακές υπηρεσίες.

Πχ dhcp client, windows share κλπ κλπ

Μία από αυτές σου τρώει πολύ.

Δημοσ.
Οταν ανοίγεις ένα δικτυακό interface (NIC)

ξεκινάνε μαζί του και δικτυακές υπηρεσίες.

Πχ dhcp client, windows share κλπ κλπ

Μία από αυτές σου τρώει πολύ.

Γιατί όμως η ίδια κάρτα σε άλλο σύστημα που έχω δεν ταλαιπωρεί τον επεγεξεργαστή σε idle κατάσταση?

Στο ίδιο σύατημα σε ενα άλλο δίσκο έχω τα windows 7 και εκεί δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Δημοσ.

Παιδιά νομίζω πως λύθηκε!

Πήγα διαχείρηση συσκεών- βρήκα τον προσαρμογέα δικτύο -έκανα δεξί κλικ -πήγα ιδιότητες- και μετά γιά προχωρημένους(πολυ προχωρημένς που δεν πάει άλλο!:-))

Εκεί έπαιξα με τις ρυθμίσεις κάτι γιά συνεχή ροή πού λέει και άλα κουφά.Αυτό το είδα από το google.Πολλές φορές είναι απλό αλλά αγχωνμαστε να βρούμε τη λύση και πελαγώνουμε,

Τέλος πάτων κατέβασα και τους τελευταίους drivers τυς έβαλα πάνω αλλά αν δεν έκανα αυτά που είπα δεν θα διορθωνόταν.

Πάντως σας ευχαριστώ γιά την προσπάθεια.

Θα το παρακολουθήσω βέβαια αν και έχει ώρα να το κάνει οπότε μάλλον έφτειαξε.

Δημοσ.

Πάντως παιδιά θα ήθελε κάποιος που έχει windows xp και τυχαίνει να έχει κάρτα δικτύου Realtek αν θέλει να μπεί στο κόπο και να μου πεί ποιές ειναι οι ρυθμίσεις του εκεί που λέει η παράθεσή μου..

Παιδιά νομίζω πως λύθηκε!

Πήγα διαχείρηση συσκεών- βρήκα τον προσαρμογέα δικτύο -έκανα δεξί κλικ -πήγα ιδιότητες- και μετά γιά προχωρημένους(πολυ προχωρημένς που δεν πάει άλλο!:-))

Εκεί έπαιξα με τις ρυθμίσεις κάτι γιά συνεχή ροή πού λέει και άλα κουφά.Αυτό το είδα από το google.Πολλές φορές είναι απλό αλλά αγχωνμαστε να βρούμε τη λύση και πελαγώνουμε,

Τέλος πάτων κατέβασα και τους τελευταίους drivers τυς έβαλα πάνω αλλά αν δεν έκανα αυτά που είπα δεν θα διορθωνόταν.

Πάντως σας ευχαριστώ γιά την προσπάθεια.

Θα το παρακολουθήσω βέβαια αν και έχει ώρα να το κάνει οπότε μάλλον έφτειαξε.

Νομίζω ότι θα με βοηθήσει.Ξέρω είναι λίγο κουραστικό αλλά αν θέλει?:-)

Δημοσ.

Παιδιά, το πρόβλημα περιορίστηκε αισθητά.

Μόλις μπω στα windows δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και γιά όση ώρα συνεχώς είμαι και εργάζομαι στον υπολογιστή.

Όταν όμως του κάνω αναμονη και μετά επανέλθει τότε εμφανίζεται πάλι η χρήση του επεξεργαστή σε idle κατάσταση γύρω στο 25%.

Γιατί λέτε μπορεί να συμβαίνει αυτό μετά την αναμονή? Φορτώνονται και άλλες υπηρεσίες μετά? Δεν διατηρείται το ίδιο προφίλ?

Δημοσ.

Μήπως είναι φυσιολογικό ? τα windows, το firewall, to antivirus και άλλα προγράματα ψάχνουν για ενημερώσεις στο internet... To άλλο το σύστημα που έχεις, έχει τα ίδια προγράμματα φορτωμένα και σου δείχνει 0% ?

Δημοσ.

Ναι τελικά πήγα στο Πλαίσιο και αγόρασα μιά κάρτα δικτύου (NETGEAR GA311) και τώρα είναι όλα εντάξει.Η θερμοκρασία του επεξεργαστή κατέβηκε από τους 47 βαθμούς στους 36!.

Η ενσωματωμένη κάρτα που είχε(Realtek Fast Ethernet) κατέτρωγε τους πόρους τού συστήματος και όμως αυτό δεν φαινότανε πουθενά.

Ξέχασα να σας πω ότι το όλο σύστημα είναι μιά σκέτη "συνάντηση των γενεών"

Η MSI βγάζει μιά μητρική με socket 478 αλλά μνήμες ddr2 και pci express!!

Μπορείτε να πάτε στο site της εταιρείας να το δείτε.

Chipset έχει το 945G

Επειδή έχω πολλά παλιά κομάτια με βόλεψε αυτός ο συνδυασμός γιά να έχω ένα υπολογιτή γιά το Ίντερνετ.

Ο επεξεργαστής είναι prescott 3.4 GHz.

Οι μνήμες corsair 2x2 GHz 800 MHz αν και το σύστημα έχει ονομαστικές συχνότητες 533-667

Ερώτηση.Πώς μπορώ να πετύχω την 667? Γιά την ώρα τρέχουν οι μνήμες στα 539 λέει το everest.

Είναι ωραίο παιχνίδι τελικά να παίζεις με τον υπολογιστή μαθαίνοντας και όχι να σου στήνουν ένα μηχάνημα και συ απλά να το δουλεύεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...