Προς το περιεχόμενο

Σκεφτομαι να ξεκινησω μια γλωσσα ???

Dafnousaki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια φίλη μαθαίνει εδώ και μια 5ετία Κινέζικα (γνωρίζει επίσης Γαλλικά, Ιταλικά, Αγγλικά σε επαγγελματικό επίπεδο- διερμηνέας). Δεν έχω προσωπική εικόνα ή επαφή με τη συγκεκριμένη γλώσσα, αλλά απ΄ό,τι λέει έχει καταφέρει να καταλαβαίνει διαλόγους, χρειάζεται ωστόσο πάρα πολλή δουλειά ακόμη για να καταφέρει να μιλήσει σωστά στα Κινέζικα. Εξαρτάται λοιπόν και τι κίνητρα και τι αποφασιστικότητα έχει κανείς για να μην εγκαταλείψει, μετά τον πρώτο ενθουσιασμό, την εκμάθηση. Αν μιλάμε συνεπώς για κάποιον χωρίς συγκεκριμένο πάθος για μια γλώσσα ή κουλτούρα, θα πρότεινα μια ασφαλέστερη επιλογή (λατινογενή για παράδειγμα, δεδομένης της γνώσης της -μερικώς λατινογενούς- Αγγλικής).

• Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ξεκίνησα να μαθαίνω Ισπανικά πρόσφατα. Ο λόγος είναι εύκολα να τα μάθει κανείς, και ακόμα πιο εύκολα βρίσκεις κάποιον εδώ (Αγγλία) που ενδιαφέρεται να μάθει επίσης. Στο γραφείο 3 από τους 4 μαθαίνουμε ισπανικά, και χρησιμοποιούμε την γλώσσα για τις καθημερινές μας συζητήσεις με σκοπό την εκμάθηση.

Μιάς και οι περισσότεροι εδώ την κάνουν για Ισπανία διακοπές παρά κάπου αλλού (και αρκετοί έχουν και το εξοχικό τους εκεί)

Από εκεί και μετά, θα προσπαθήσω να τα μάθω όσο πιο καλά γίνεται και βλέπουμε για επόμενη γλώσσα. Θέληση να υπάρχει.

Παρεπιπτόντως τα Τούρκικα δεν είναι δύσκολη γλώσσα, (κάθησα και τα έμαθα το 2002), και χρησιμεύουν ως γέφυρα για να μάθει κανείς Αραβικά. Μιάς και ενώ η γλώσσα είναι παρόμοια, στα τούρκικα την μαθαίνει κάποιος με το λατινικό αλφάβητο που έχουν, και δεν είναι τεράστιος ο κόπος να μάθει κάποιος αραβική γραφή αργότερα.

Όντας Αγγλία 6 χρόνια τώρα, καταφέρνωντας να σβήσω την "Ελληνική" προφορά (την αντικαστέστησα από ένα μείγμα Yorkshire και Lancashire) οπότε το down και dawn δεν δημιουργούν τον ίδιο ήχο, ενώ αντίθετα dog και duck θέλει λίγη προσπάθεια να καταλάβει κάποιος την διαφορά των λέξεων αν δεν γνωρίζει.

Δημοσ.
Σκεφτομαι να ξεκινησω μια γλωσσα , ειμαι αναμεσα σε ισπανικα, ιταλικα και γαλλικα, τι προτεινεται οτι ειναι η καλυτερη επιλογη ????

αγγλικα εχω κανει

Γαλλικα επειδη εχω διπλωμα θα σου προτεινα να μην ασχοληθεις, ειναι η πλεον αχρηστη γλωσσα τη σημερινη εποχη

Απο ισπανικα και ιταλικα σου προτεινω ιταλικα γιατι και πιο ομορφη γλωσσα ειναι και πιο κοντα στα Ελληνικα και μαλλον πιο χρησιμη αποτι τα Ισπανικα.

Παρολα αυτα, μετα τα αγγλικα, το must τη σημερον ημερα, νομιζω πως ειναι Γερμανικα.

Δημοσ.

Και εγω θα σου πρότεινα τα Ισπανικα. Εκατσα και τα εμαθα λόγω μιας σχέσης και πραγματικά αγάπησα τόσο την γλώσσα όσο και την κουλτουρα της ισπανιας μιας και πήγα 4 φορές. Οι προφορά τους ειναι κοντά στην ελληνική οπότε τα μιλάμε καλύτερα απο τους άλλους ευρωπαίους.

Θα σου πρότεινα να κάνεις ενα χρόνο στην Ελλάδα και μετά να πας 2 μήνες καλοκαίρι κάπου στην ισπανία. Αυτό έκανα και εγώ, είναι πολύ καλύτερα να εξασκήσεις αμεσα μια γλώσσα αλλά και να μάθεις περισσότερα πράγματα για μια χώρα πέρα απο την γλώσσα της.

• 10 μήνες μετά...
  • Moderators
Δημοσ.

Καλησπερα, ξεθαβω το θεμα για να ρωτησω αν γνωριζετε που μπορει να διδαχθει καποιος την Νορβηγικη γλωσσα στην Αθηνα. Σκεφτομαι να ξεκινησω (για χομπι κυριως) και ψαχνω για πληροφοριες... Απ'ο,τι ειδα στον ομιλο Ξυνη εχει αναλογο τμημα αλλα οχι στην Αθηνα, μονο στη Θεσσαλονικη. Γενικα δεν εχω βρει κατι αλλο ενδιαφερον στο Google (ή δεν το εψαξα σωστα).

Σκεφτομουν να επικοινωνησω με την Νορβηγικη πρεσβεια για πληροφοριες αλλα ας ρωτησω και εδω, μηπως καποιος εχει διδαχθει.

• Moderators
Δημοσ.
στη λέσχη του ΕΚΠΑ;

Το σκεφτηκα και αυτο, αλλα μια φιλη που πηγαινε (οχι Νορβηγικα) δεν ειχε μεινει και ιδιαιτερα ευχαριστημενη απο την δουλεια εκει. Θα ρωτησω βεβαια και ελπιζω να πεσω μεσα και στις ωρες που γινονται τα μαθηματα...

Δημοσ.

Στο πανεπιστήμιο. Στο τμήμα γερμανικής φιλολογίας κάνουν νορβηγικά, σουηδικά, ολλανδικά και τις λοιπές συγγενείς και είναι δωρεάν. Δοκίμασέ το παίζει να πετύχεις σοβαρό καθηγητή και να είναι ωραία. Εγώ τον σεπτέμβρη θα ξεκινήσω έτσι -για χόμπυ- ολλανδικά, όπου διδάσκει ο καθηγητής που μου έκανε γερμανικά στο Γκαίτε.

Δημοσ.

Στο πανεπιστήμιο. Στο τμήμα γερμανικής φιλολογίας κάνουν νορβηγικά, σουηδικά, ολλανδικά και τις λοιπές συγγενείς και είναι δωρεάν. Δοκίμασέ το παίζει να πετύχεις σοβαρό καθηγητή και να είναι ωραία. Εγώ τον σεπτέμβρη θα ξεκινήσω έτσι -για χόμπυ- ολλανδικά, όπου διδάσκει ο καθηγητής που μου έκανε γερμανικά στο Γκαίτε.

Δημοσ.

garnele, διδάσκουν τις γλώσσες ως μαθήματα επιλογής;

Αν είσαι φοιτητής άλλου τμήματος μπορείς να τα παρακολουθήσεις;

Δημοσ.

garnele, διδάσκουν τις γλώσσες ως μαθήματα επιλογής;

Αν είσαι φοιτητής άλλου τμήματος μπορείς να τα παρακολουθήσεις;

Δημοσ.

Ναι, μπορεί να τα παρακολουθήσει οποιοσδήποτε. Σίγουρα οι καθηγητές δεν θα δίνουν τόση σημασία όσο σε ένα κλειστό τμήμα φροντιστηρίου, αλλά για κάποιον που θέλει να ξεκινήσει μια γλώσσα ως χόμπυ δεν υπάρχει και λόγος για κλειστό τμήμα.

Γνώμη μου είναι πάντως ότι αν κάποιος ξέρει γερμανικά, ακόμη και σε απλό επίπεδο συνεννόησης, η πιο καλή και συνάμα βολική επιλογή θα ήταν τα ολλανδικά που είναι ούτως ή άλλως εύκολη γλώσσα. Αν όχι, πάλι. =ρ (νέο γλωσσικό κόλλημα ντητέκτηντ)

Αλίτσα ψήσου, ΑΠΘ από οκτώβρη, είναι καλή φάση και ο καθηγητής είναι καταπληκτικός!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...