takis2nd Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 ακούω γνώμες : έχω 2 gtx 260 από διαφορετικές κατασκευαστικες εταιριες μια της msi : http://eu.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=130&cat2_no=136&prod_no=1488 και μια της palit : http://www.palit.biz/main/vgapro.php?id=1175 δεστε τωρα στο nvidia control panel τους χρονισμους που εχει η καθεμια απειραχτη : η msi : και η palit : Δειτε τωρα και τις θερμοκρασιες απο το pc wizard 2009 : και ολα αυτα σε idle kataστασεις τι μπορει να φταιει ;;;;;; το 3d mark vantage 2009 το τρεχει αλλα κρασαρει συνεχως οσο για το crysis warhead με ρυθμισεις 1280-1024 antilaiasing x4 και τα settings στην επιλογη gamer μου κολλαει αρκετα. cpu amd phenom 9750 quad core 4gb ram geil 800 mhz kai psu tagan piperock 700w
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 τι κουτί έχεις?
takis2nd Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 τι κουτί έχεις? http://www.raidmax.com/specs/smilodon.htm Αυτό φίλε μου και το έχω ανοίξει από το πλάι κει πέσανε κανά 2 βαθμοί
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 για περίπτωση χάλια airflow μου μυρίζει, για αυτό ανεβαίνουν τόσο οι θερμοκρασίες...
takis2nd Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 για περίπτωση χάλια airflow μου μυρίζει, για αυτό ανεβαίνουν τόσο οι θερμοκρασίες... Δες και αυτό http://ae.asus.com/products.aspx?l1=16&l2=65&l3=0&l4=0&model=2254&modelmenu=1 η ψύκτρα της cpu μου..και αυτό σε idle καταστάσεις 49 βαθμούς!!!! Μ'αρέσει που το κουτί το πήρα για να είμαι ok από θερμοκρασίες... Βλέπεις έχει πάνω ανεμιστήρες 3 χ 80mm και έναν 120mm Έχω σκάσει!!!!
liopyr Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Κάτι δε μου πάει καλά με το pc wizard. Βάλε everest. Η πρώτη κάρτα έχει 53C gpu temp, και 71C diode. (το δεχόμαστε ως λογικό). Η δεύτερη κάρτα έχει 71Gpu temp, και 53C diode. (δεν το δεχόμαστε, δεν γίνεται αυτό). Επίσης κατάχλωμο να παίζουν και οι δύο κάρτες full rpm, θες μεγάφωνο για να μιλήσεις. Βάλε everest. Και μη ξεχνάς, Βάλε everest.
giorgosa5 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 η palit εχει καλυτερο συστημσ ψυξης γιαυτο και υπαρχη αυτη η διαφορα στις θερμοκρασιες, εγω αυτο το ιδα με 2 4850 η μια palit και η αλλη SAPPHIRE και ειχαν πανω απο 10 βαθμους διαφορα.
liopyr Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Αυτό που λέω είναι πως δεν γίνεται η gpu temp να είναι μεγαλύτερη από αυτή του gpu diode. Οπως επίσης πως δύσκολο μου φαίνεται να παίζουν οι κάρτες σε αυτές τις θερμοκρασίες full rpm. (εκτός και αν έχουν ρυθμιστεί χειροκίνητα).
mxss Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Tην θερμοκρασία 71C GPU στην εμφανίζει η msi? Έχεις δοκιμάσει να δουλέψεις ξεχωριστά την κάθε κάρτα για να εντοπίσεις αν θα σου κρασάρει η μια από τις δυο? Έχεις δοκιμάσει να αλλάξεις την σειρά των καρτών στην διατάξη Sli έτσι ώστε να παρατηρήσεις αν θα μεταβληθούν οι θερμοκρασίες? Αν συμβεί κάτι τέτοιο τότε επικεντρώσου στην μητρική πιο πολύ,διότι συμαινεί ότι η μια pci-x θήρα δεν τα βγάζει και πολύ σταθερά τα 12V οπότε αυτό το βραχυκύκλωμα εκφράζεται με την ανεβασμένη θερμοκρασία στην καρτα γραφικων. Πρώτα από όλα ξεκίνα με τον ελέγχο των καρτών. Καλό είναι στις διατάξεις Sli να χρησιμοποιούμε ίδια μάρκα κάρτας γραφικών.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Καλό είναι στις διατάξεις Sli να χρησιμοποιούμε ίδια μάρκα κάρτας γραφικών. δεν έχει σημασία...
mxss Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Πιστεύω ότι έχει σημασία να ειναι ομοιας μαρκας οι καρτες γραφικων για τις διαταξεις SLI...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 καμία όμως, πρέπει απλώς να είναι το ίδιο μοντέλο... Αν συμβεί κάτι τέτοιο τότε επικεντρώσου στην μητρική πιο πολύ,διότι συμαινεί ότι η μια pci-x θήρα δεν τα βγάζει και πολύ σταθερά τα 12V οπότε αυτό το βραχυκύκλωμα εκφράζεται με την ανεβασμένη θερμοκρασία στην καρτα γραφικων.Πρώτα από όλα ξεκίνα με τον ελέγχο των καρτών. επίσης αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα είχε ξεσκιστεί το σύμπαν...όχι απλά κολλήματα στα games...
mxss Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 καμία όμως, πρέπει απλώς να είναι το ίδιο μοντέλο... επίσης αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα είχε ξεσκιστεί το σύμπαν...όχι απλά κολλήματα στα games... Ασε καλύτερα να μας απαντήσει ο φίλος που έχει το πρόβλημα,όταν κάνει την έρευνα του και καταλήξει σε συμπερασμα τι φταίει στο σύστημα του. Οι λεπτομέρειες στις τάσεις και στα ολοκληρωμένα κάνουν την διάφορα και ξεχωρίζουν το ένα μοντέλο από το άλλο.
liopyr Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Η αλήθεια είναι πως όταν οι κάρτες έχουν διαφορετικό αυτοκόλλητο παθαίνουν μία κρίση ταυτότητας και δεν δουλεύουν σωστά.
mxss Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Η αλήθεια είναι πως όταν οι κάρτες έχουν διαφορετικό αυτοκόλλητο παθαίνουν μία κρίση ταυτότητας και δεν δουλεύουν σωστά. Όταν λέω οτι καλό είναι για την διάταξη Sli οι κάρτες γραφικών να είναι όμοιας μάρκας και μοντέλο δεν στέκομαι στα <επιφανειακά> αυτοκόλλητα,άλλα στα πυρίτια και στην κατασκευή της πλατφόρμας να είναι όμοια η κατασκευητης ακόμα και στους πυκνωτές αν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν διάφορες. Αυτό ειναι μια αρχή που την μαθαίνουν ακόμα και σήμερα στην ηλεκτροτεχνία. Τέτοιου ιδίους λεπτομέρειες κάνουν την διάφορα στα benchmark ,απο μια μικρή λεπτομέρεια ενος πυκνωτή που ενω η ανοχή του πρέπει να βγάζει σφάλμα +-5 και τελικά βγάζει +-15. Στα εργοστάσια στην Κίνα κατι τέτοιες αστοχίες δεν συμφέρει να απορριφθούν οπότε καταλήγουν στο <πιατο μας>. Η θερμοκρασία στα κυκλώματα μιλάει από μόνη της.Αρκεί να ξέρουμε να την μεταφράσουμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.