Προς το περιεχόμενο

υπερβολική θερμοκρασία sli gtx 260

takis2nd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Όταν λέω οτι καλό είναι για την διάταξη Sli οι κάρτες γραφικών να είναι όμοιας μάρκας και μοντέλο δεν στέκομαι στα <επιφανειακά> αυτοκόλλητα,άλλα στα πυρίτια και στην κατασκευή της πλατφόρμας να είναι όμοια η κατασκευητης ακόμα και στους πυκνωτές αν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν διάφορες.

Αυτό ειναι μια αρχή που την μαθαίνουν ακόμα και σήμερα στην ηλεκτροτεχνία.

Τέτοιου ιδίους λεπτομέρειες κάνουν την διάφορα στα benchmark ,απο μια μικρή λεπτομέρεια ενος πυκνωτή που ενω η ανοχή του πρέπει να βγάζει σφάλμα +-5 και τελικά βγάζει +-15.

Στα εργοστάσια στην Κίνα κατι τέτοιες αστοχίες δεν συμφέρει να απορριφθούν οπότε καταλήγουν στο <πιατο μας>.

Η θερμοκρασία στα κυκλώματα μιλάει από μόνη της.Αρκεί να ξέρουμε να την μεταφράσουμε.

Κακώς δεν στέκεσαι στα επιφανειακά αυτοκόλλητα, γιατί αυτά είναι η ουσιαστική διαφορά που έχουν μεταξύ οι κάρτες με refference cooler.

Αυτές που δεν έχουν refference cooler, μάντεψε τι διαφορά έχουν.

Το cooler.

Όλες οι κάρτες ίδιου μοντέλου, έχουν ίδιο PCB και φτιάχνονται κάτω από ίδιες προδιαγραφές.

No offense, αλλά αυτά που λες με τα βραχυκυκλώματα ( τα ποια; ) και τις θερμοκρασίες δεν έχουν καμία συνοχή.

• Απαντ. 121
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
που έχουν μεταξύ οι κάρτες με refference cooler.

Αυτές που δεν έχουν refference cooler, μάντεψε τι διαφορά έχουν.

Το cooler.

Όλες οι κάρτες ίδιου μοντέλου, έχουν ίδιο PCB και φτιάχνονται κάτω από ίδιες προδιαγραφές.

No offense, αλλά αυτά που λες με τα βραχυκυκλώματα ( τα ποια; ) και τις θερμοκρασίες δεν έχουν καμία συνοχή.

Ότι όλες οι κάρτες έχουν τις ίδιες προδιαγραφές δεν πείθουμε κανέναν γιατί όλοι ξέρουμε ότι υπάρχει και το προϊόν β' διαλογής και ότι πολλές φορές δεν τηρούνται οι προδιαγραφές.

Μια έρευνα η αν δουλέψεις πότε σε ένα εργοστάσιο παράγωγης θα σου άνοιγε τους ορίζοντες.

Για τα cooler έχεις δίκιο δεν τίθεται θέμα άλλα ο κομπιουτεράς που θέλει να φτιάξει σύστημα βαρβάτο δεν στέκεται στα αυτοκόλλητα, έχει άλλη αντίληψή της ηλεκτρονικής.

Για τα βραχυκυκλώματα δεν πειράζει που δεν τα καταλαβαίνεις ,για κάποιους άλλους του επαγγέλματος τα παραπάνω έχουν συνοχή.Αυτοί τουλάχιστον το βραχυκύκλωμα στην ηλεκτρονική δεν το μπερδεύουν με την φωτιά που το συνδυάζουν μερικοί.

Έτσι δεν νομίζω να βοηθηθεί ο φίλος μας .

Αν έχουμε να προτείνουμε κάτι για να ελέγξει το σύστημα του,,ακούει.

Δημοσ.
Ότι όλες οι κάρτες έχουν τις ίδιες προδιαγραφές δεν πείθουμε κανέναν γιατί όλοι ξέρουμε ότι υπάρχει και το προϊόν β' διαλογής και ότι πολλές φορές δεν τηρούνται οι προδιαγραφές.

Μια έρευνα η αν δουλέψεις πότε σε ένα εργοστάσιο παράγωγης θα σου άνοιγε τους ορίζοντες.

Μάλιστα.

Για δώσε μας λοιπόν τα φώτα σου, που έχεις καταλήξει εσύ έπειτα από την έρευνά σου ή την εμπειρία σου σε εργοστάσια παραγωγής.

Για τα cooler έχεις δίκιο δεν τίθεται θέμα άλλα ο κομπιουτεράς που θέλει να φτιάξει σύστημα βαρβάτο δεν στέκεται στα αυτοκόλλητα, έχει άλλη αντίληψή της ηλεκτρονικής.

O "κομποιουτεράς" μπορεί να στέκεται όπου θέλει, οι κάρτες γραφικών πάντως στέκονται στα αυτοκόλλητα.

Δεν έχουν άλλη ουσιαστική διαφορά.

Για τα βραχυκυκλώματα δεν πειράζει που δεν τα καταλαβαίνεις ,για κάποιους άλλους του επαγγέλματος τα παραπάνω έχουν συνοχή.Αυτοί τουλάχιστον το βραχυκύκλωμα στην ηλεκτρονική δεν το μπερδεύουν με την φωτιά που το συνδυάζουν μερικοί.

Ahem.

Για εξήγησέ μου λοιπόν εσύ που είσαι του επαγγέλματος, με απλά λόγια να καταλάβουμε κι εμείς οι αδαείς, σε ποια λογική στηρίζεται το παρακάτω συμπέρασμα:

διότι συμαινεί ότι η μια pci-x θήρα δεν τα βγάζει και πολύ σταθερά τα 12V οπότε αυτό το βραχυκύκλωμα εκφράζεται με την ανεβασμένη θερμοκρασία στην καρτα γραφικων.

Έτσι δεν νομίζω να βοηθηθεί ο φίλος μας .

Αν έχουμε να προτείνουμε κάτι για να ελέξει το σύστημα του,,ακούει.

Το αυτό.

Δημοσ.
Μάλιστα.

Για δώσε μας λοιπόν τα φώτα σου, που έχεις καταλήξει εσύ έπειτα από την έρευνά σου ή την εμπειρία σου σε εργοστάσια παραγωγής.

O "κομποιουτεράς" μπορεί να στέκεται όπου θέλει, οι κάρτες γραφικών πάντως στέκονται στα αυτοκόλλητα.

Δεν έχουν άλλη ουσιαστική διαφορά.

Ahem.

Για εξήγησέ μου λοιπόν εσύ που είσαι του επαγγέλματος, με απλά λόγια να καταλάβουμε κι εμείς οι αδαείς, σε ποια λογική στηρίζεται το παρακάτω συμπέρασμα:

Το αυτό.

Δεν τα χρειάζεσαι τα φώτα μου εσύ, έχεις τα δικά σου φώτα.

Το <εμείς οι αδαείς> αστό φίλε.Δεν είσαι εξουσιοδοτημένος να μιλάς για λογαριασμό άλλον.

Εκτός αν την συμμέτοχη σου στο forum την βλέπεις έτσι οπότε κακός κάνεις.

Περιορισού στον ευατο σου.

Όταν θα έχεις προβληματάκι στο Pc πολύ ευχαρίστως να σε βοηθήσω και να σου εξηγησω απο κοντα ,εκτός αν τα ξέρεις όλα και δεν θέλεις.

• Super Moderators
Δημοσ.

mxss όταν κάποια κάρτα είναι κατασκευασμένη με καλύτερα υλικά και προδιαγραφές η εταιρεία της το καραδιαφημίζει...

αντιθέτως οι reference κάρτες είναι ίδιες με μόνη διαφορά τα αυτοκόλλητα όπως ειπώθηκε πιο πριν...

αν χρειαζόταν ίδια μάρκα κάρτας και όχι μόνο ίδιο μοντέλο θα το έλεγε και η ίδια η Nvidia, δεν νομίζω να την έπαιρνε να λέει ανακρίβειες σε τέτοια πράγματα...

http://www.slizone.com/page/slizone_faq.html

Can I mix and match graphics cards from different manufacturers?

Using 180 or later graphics drivers, NVIDIA graphics cards from different manufacturers can be used together in an SLI configuration. For example, a GeForce XXXGT from manufacturer ABC can be matched with a GeForce XXXGT from manufacturer XYZ.

νομίζω ότι σε κάλυψα...

επίσης ο liopyr είχε SLI με κάρτες διαφορετικής μάρκας χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, το ίδιο και πολλοί γνωστοί και φίλοι μου μου.

τύχη? όχι βέβαια...

Δημοσ.
Δεν τα χρειάζεσαι τα φώτα μου εσύ, έχεις τα δικά σου φώτα.

Το <εμείς οι αδαείς> αστό φίλε.Δεν είσαι εξουσιοδοτημένος να μιλάς για λογαριασμό άλλον.

Εκτός αν την συμμέτοχη σου στο forum την βλέπεις έτσι οπότε κακός κάνεις.

Περιορισού στον ευατο σου.

Όταν θα έχεις προβληματάκι στο Pc πολύ ευχαρίστως να σε βοηθήσω και να σου εξηγησω απο κοντα ,εκτός αν τα ξέρεις όλα και δεν θέλεις.

dude, εσύ έκανες λόγο για κάποιους του επαγγέλματος, απαξιώνοντας στην ουσία τους υπόλοιπους.

Κι εγώ θεωρώντας πως οι υπόλοιποι δεν είμαστε του επαγγέλματος, χρησιμοποίησα πληθυντικό.

Παρ'όλα αυτά, μπορώ να πω πως περίμενα μία κάπως πιο επαγγελματική εξήγηση της παρακάτω πρότασης:

διότι συμαινεί ότι η μια pci-x θήρα δεν τα βγάζει και πολύ σταθερά τα 12V οπότε αυτό το βραχυκύκλωμα εκφράζεται με την ανεβασμένη θερμοκρασία στην καρτα γραφικων.

Περιμένω ακόμα.

:-)

Δημοσ.
mxss όταν κάποια κάρτα είναι κατασκευασμένη με καλύτερα υλικά και προδιαγραφές η εταιρεία της το καραδιαφημίζει...

αντιθέτως οι reference κάρτες είναι ίδιες με μόνη διαφορά τα αυτοκόλλητα όπως ειπώθηκε πιο πριν...

αν χρειαζόταν ίδια μάρκα κάρτας και όχι μόνο ίδιο μοντέλο θα το έλεγε και η ίδια η Nvidia, δεν νομίζω να την έπαιρνε να λέει ανακρίβειες σε τέτοια πράγματα...

http://www.slizone.com/page/slizone_faq.html

Can I mix and match graphics cards from different manufacturers?

Using 180 or later graphics drivers, NVIDIA graphics cards from different manufacturers can be used together in an SLI configuration. For example, a GeForce XXXGT from manufacturer ABC can be matched with a GeForce XXXGT from manufacturer XYZ.

νομίζω ότι σε κάλυψα...

Τι γίνεται εναλλάξ θα το πάμε με τον liopyr και ThReSh? να φωνάξω ενισχύσεις?

χαχα

Κοίτα γενικά δεν πολυδιαφωνούμε για τις κάρτες άλλα επειδή όπως μάλλον καταλαβαίνεις έχουν στήθη μερικές εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες μηχανάκια από τα χέρια μας(χωρίς υπερβολή) εγω τα πράγματα τα βλέπω λίγο πιο πρακτικά βασιζόμενος πάντα βέβαια στην ορθή θεωρία.και λέω τα βλέπω πιο πρακτικά γιατί τα επισκευάζω τα γα@1να.

Δηλαδή οταν θα πάρω την πλακέτα απο το χαλασμένο Laptop στα χέρια μου δεν θα ζητήσω αντικατάσταση,θα κάτσω με το λέιζερ και το κολλητήρι αέρος και θα την επισκευάσω την γα@1νη.

Οπότε τα βλέπω με άλλο μάτι φίλε μου ThReSh.Δεν έχω αυτοκολυτακια στα μάτια εκείνη την ώρα.

Σχετικά με την Nvidia της έχεις στείλει ποτε mail για να κάνεις ερώτημα πάνω σε θεμα του Sli????

Εμείς επειδή έχουμε στείλει,από τα παλιά τα χρόνια,ελα να σου δείξω τι μας έχουν απαντήσει για να σου ξεδιαλύνουν κάποιο μύθοι.

Πιστεύω να σε κάλυψα και εγω τώρα.

• Super Moderators
Δημοσ.

το site που σου έδωσα είναι της Nvidia, επίσημο και η απάντηση που διάβασες είναι η επίσημη...

μπορείς να κάνεις mix κάρτες διαφορετικών manufacters...όσο και να επιμένεις αυτό δεν το αλλάζεις

επίσης έχω αρκετούς γνωστούς/φίλους που είχαν SLI με διαφορετικές μάρκες καρτών (και Triple SLI μάλιστα με 3 διαφορετικούς κατασκευαστές, Asus-EVGA-Gigabyte!) και δεν αντιμετώπισαν κανένα απολύτως πρόβλημα...

όχι δεν με κάλυψες γιατί δεν είδα το screenshot με την απάντηση της, σε αντίθεση με το url από το επίσημο site της που σου έδωσα...

Δημοσ.
το site που σου έδωσα είναι της Nvidia, επίσημο και η απάντηση που διάβασες είναι η επίσημη...

μπορείς να κάνεις mix κάρτες διαφορετικών manufacters...όσο και να επιμένεις αυτό δεν το αλλάζεις

επίσης έχω αρκετούς γνωστούς/φίλους που είχαν SLI με διαφορετικές μάρκες καρτών (ίδια μοντέλα) και δεν αντιμετώπισαν κανένα απολύτως πρόβλημα...

Εσυ εξεκολοθεις να μένεις στο επίσημο και στο τυπικό.Οχι στο πρακτικό.Αυτό είναι πρόβλημα σου.Καλό είναι να μιλάμε για τις δίκες μας εμπειρίες,όταν έχουμε βέβαια.

Με το ιδιο σκεπτικό μπορώ να σου απαντήσω επίσης οτι εγώ εχω πολύ περισσότερους φίλους/γνωστούς που χρησιμοποίησαν όμοιες κάρτες γραφικών για διάταξη SLI και είχαν πολύ καλύτερα αποτελέσματα από φίλους/γνωστούς που είχαν χρησιμοποιήσει διαφορετικές.

Δεν πρόκειται να πειστούμε οτι όλα τα Pc είναι ίδια.Κάποια έχουν στήθει καλύτερα και αυτά είναι που κάνουν την διάφορα.

• Super Moderators
Δημοσ.

και εσύ θα έμενες στο επίσημο αν συμφωνούσε με αυτά που έλεγες...

το πρακτικό/τυπικό είναι ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, αντίθετο με αυτό που υπονόησες σε προηγούμενα posts...

όσο για τις καλύτερες επιδόσεις screenshots/url or it didn't happen...

Δημοσ.
dude, εσύ έκανες λόγο για κάποιους του επαγγέλματος, απαξιώνοντας στην ουσία τους υπόλοιπους.

Κι εγώ θεωρώντας πως οι υπόλοιποι δεν είμαστε του επαγγέλματος, χρησιμοποίησα πληθυντικό.

Παρ'όλα αυτά, μπορώ να πω πως περίμενα μία κάπως πιο επαγγελματική εξήγηση της παρακάτω πρότασης:

Περιμένω ακόμα.

:-)

Και ποιος είσαι εσυ που περιμένεις?

Είπαμε από κοντά να σου εξηγήσω ότι θέλεις

ΑΝ δεν σου αρέσω μη με διαβάζεις

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 03:50 ----------

και εσύ θα έμενες στο επίσημο αν συμφωνούσε με αυτά που έλεγες...

το πρακτικό/τυπικό είναι ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, αντίθετο με αυτό που υπονόησες σε προηγούμενα posts...

όσο για τις καλύτερες επιδόσεις screenshots/url or it didn't happen...

Λάθος είσαι εδώ ..δεν πάω έτσι τον συλλογισμό μου,όπως με συμφέρει .Εγω την εμπειρία μου λέω και τι μου εχει συμβεί οταν έτυχε με διαφορετικές κάρτες να εχω καποιο πρόβλημα.Εδω μπαίνει και η παράμετρος μητρική -chipset (intel-Nvidia) που ειναι μεγάλη κουβέντα.

Υπάρχουν προβληματα και θα μας τα πουν και άλλοι..κανε υπομονή.

Τα λεμε...

• Super Moderators
Δημοσ.

και εμείς έχουμε εμπειρία με SLI μην ανησυχείς...

πράγματι θα πουν και άλλοι ότι δεν έχει σημασία στο SLI ο κατασκευαστής και πως το ξέρω? το έχω δει να το ξαναλένε σε αρκετά άλλα topics και όχι μόνο σε αυτό το forum...

Δημοσ.
και εμείς έχουμε εμπειρία με SLI μην ανησυχείς...

εσείς ποιοι είστε???

δεν Κατάλαβα ένας δεν ειναι ο ThReSh?

Όταν μιλάει κάνεις για την εμπειρία του κανένας δεν τον ακυρώνει.

Σου φαίνομαι να ανησυχώ ? ο καθένας αυτό που έχει το θεωρεί καλό.

Μερικοί γίνονται καλύτεροι

• Super Moderators
Δημοσ.

βάζω και τον liopyr μέσα γιατί ξέρω πως είχε μέχρι πρότινος SLI...(το έχω αναφέρει και πιο πάνω)

ναι κανένας δεν τον ακυρώνει αρκεί να τον γνωρίζει και να του έχει εμπιστοσύνη για αυτά που λέει...

ανάμεσα σε σένα και την Nvidia ποιον λες να πιστέψει κάποιος που δεν σε ξέρει από την στιγμή που δεν δίνεις αποδείξεις για αυτά που λες?

ειδικά όταν απαντάς έτσι...

Και ποιος είσαι εσυ που περιμένεις?

Είπαμε από κοντά να σου εξηγήσω ότι θέλεις

ΑΝ δεν σου αρέσω μη με διαβάζεις

Δημοσ.

liopyr,thresh kai mxss μην το κουραζετε το θεμα.

και οι τρεις σας εχετε εμπειρια πανω στο θεμα και εχετε τοις αποψεις σας,

ειδα 2 asus 9600 gt καποτε σε ενα μαγαζι και τα chip πανω στα boards και των δυο ηταν η μερα με την νυχτα.:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...