Προς το περιεχόμενο

υπερβολική θερμοκρασία sli gtx 260

takis2nd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 121
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ιδού τα αποτελέσματα με το everest :

5mfbhzuykgdv0adl40qk.jpg

Το τροφοδοτικό μου είναι αυτό : http://www.tagan.com.tw/page/datasheet/BZ/TG_700_BZ_EN.pdf

Να σας συστήσω την μητρική μου : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.528419

Και τέλος το λειτουργικό είναι Windows Vista ultimate x64

Θα ξεκινήσω να αλλάζω θέσεις στις κάρτες να δω....

Αν και μου φαίνεται ύποπτο πως και η cpu από θερμοκρασία δεν πάει πίσω....

Δημοσ.
Ιδού τα αποτελέσματα με το everest :

Να σας συστήσω την μητρική μου : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.528419

Αν και μου φαίνεται ύποπτο πως και η cpu από θερμοκρασία δεν πάει πίσω....

ΟΟΟΟΧΧΧΧΧΧ τι μητρική είναι αυτή?

Μην το πάρεις υποτιμητικά αυτό που λεω για την μητρική,άλλα είχα γράψει κατι προηγούμενα σχετικά με την μάρκα της ,μητρικής και τον προμηθευτή κλπ κλπ

Δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο για την μητρική δημόσια άλλα πιστεύω οτι η έρευνα σου τώρα πλέον είναι σε καλό δρόμο.

Βλέπω οτι άρχισες να δίνεις βάση στις θερμοκρασίες και της CPU.

Οι θερμοκρασίες λένε πολλά πράγματα για την λειτουργία της πλατφόρμας,αρκεί να ξέρουμε να τις μεταφράσουμε.

Παντος η θερμοκρασια CPU στους 49c δεν ειναι κακη για την Asrock.Αυτες δουλευουν και πιο ψιλα τον επεξεργαστη συνηθως.

Δημοσ.

A και οι drivers των καρτών :Driver Version 7.15.11.8250 - nVIDIA ForceWare 182.50

Όσο για την μητρική ευχαριστώ ευχαριστώ!!!! Να σου πω την αλήθεια ακόμα απορώ γιατί την πήρα....Σκέφτομαι να την αλλάξω αλλά θέλει κανα 150 ευρώπουλα....:lol:

Τώρα έβαλα την Msi μόνο και θα αρχίσω τα 3d mark......

• Super Moderators
Δημοσ.

πήγαινε στο site της Nvidia και κατέβασε τους τελευταίους drivers για το chipset της μητρικής και για τις κάρτες γραφικών

Δημοσ.

Λοιπόν λοιπόν μπορώ να πω ότι μου έπεσαν τα μαλλιά !!!!

Πρώτα δούλεψα την msi στο 3d mark και δεν μου κράσαρε.

Ιδού τα αποτελέσματά του και η θερμοκρασία της κάρτας αμέσως μετά :

afcqk745zoxzgb82yn2g.jpg

i82rail9hoeezleb0613.jpg

Έπειτα δούλεψα την palit η οποία έβγαλε καλύτερα αποτελέσματα και θερμική συμπεριφορά :

0oate3vlaapil8w38e90.jpg

21aior8t8vwrk57d933u.jpg

Τέλος τις ξανακούμπωσα σε sli αλλά αυτή τη φορά την palit πρώτη και την msi δεύτερη

Η θερμοκρασία όμως εκτινάχτηκε στα ύψη!!!!!

Επίσης παρατήρησα πολύ χαμηλό σκορ στην cpu μου έτσι

Αναλυτικά :

j9nihe7lwp51pd31irmy.jpg

o0avqyssp9eo1g9f0heh.jpg

Γενικά όλες οι θερμοκρασίες ανέβηκαν πολύ ρε παιδιά δείτε και τώρα σε idle κατάσταση :

26immn6l026ocslaq7qk.jpg

Έχω αφαιρέσει σχεδόν τα πάντα από το κουτί και το έχω ανοιχτό... Λέτε τελικά να φταίει η mobo ;;;;;

• Super Moderators
Δημοσ.

για τις επιδόσεις παίζει μιας και δεν λειτουργούν ταυτόχρονα και οι 2 κάρτες σε 16x mode αλλά μόνο η μια...

ποια έχεις βάλει στην πάνω port και ποια στην κάτω?

έβαλες τους καινούριους drivers για mobo και vga που είπα πιο πάνω?

Δημοσ.
για τις επιδόσεις παίζει μιας και δεν λειτουργούν ταυτόχρονα και οι 2 κάρτες σε 16x mode αλλά μόνο η μια...

ποια έχεις βάλει στην πάνω port και ποια στην κάτω?

έβαλες τους καινούριους drivers για mobo και vga που είπα πιο πάνω?

Πάνω είναι η palit και κάτω η msi.

Τώρα τους κατεβάζω και θα ξαναδοκιμάσω

• Super Moderators
Δημοσ.

η από κάτω έχει μειωμένη επίδοση λόγω του 8x mode στο pci-e και αυξημένες θερμοκρασίες λόγο της θερμότητας που βγάζει η από πάνω...

για την VGA είναι οι 190.38 και για την motherboard οι 15.26, κατέβασε κλασικά τις 64bit versions...

Δημοσ.

Οι θερμοκρασίες της cpu που δείχνει και το everest είναι επίσης λανθασμένες.

Αποκλείεται οι πυρήνες να παίζουν στους 26C και cpu να είναι στους 50φεύγα.

Δες αν υπάρχει κάποιο διαθέσιμο update για το bios της μητρικής σου.

(όχι ότι αυτό σχετίζεται απαραίτητα με το πρόβλημά σου, αλλά επιβάλλεται bios update).

Aπό εκεί και πέρα, αν κοιτάξεις πέρα από το τελικό αποτέλεσμα, θα παρατηρήσεις πως όταν έτρεξες SLi, το gpu score αυξήθηκε ενώ το cpu score μειώθηκε δραματικά επηρρεάζοντας έτσι και το τελικό αποτέλεσμα.

Πιθανές αιτίες που μου έρχονται πρόχειρα:

Όταν τρέχεις SLi οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται αναγκάζουν την cpu (ίσως και τις gpu) να κάνουν throttle.

Ξεχνάς να ενεργοποιήσεις τα Physx.

Κάτι μου λέει πως είναι το δεύτερο.

:-)

Δημοσ.

Το 10166 Score στο Vantage, το οποίο είναι και το μικρότερο Score στις μετρήσεις σου έγινε από SLI?

Φαντάζομαι έχεις κάνει και τις απαραίτητες ρυθμίσεις στους Drivers (PhysX που λέει και ο liopyr)...

Από τη στιγμή που το σύστημα δεν κρασάρει βέβαια, δεν καταλαβαίνω γιατί έχεις πρόβλημα με τις θερμοκρασίες...

Στη δικιά μου μία μπριζολίτσα τη ψήνεις... Σε Full Load ψήνεις ότι θες. :P

Όταν τρέχεις SLi οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται αναγκάζουν την cpu (ίσως και τις gpu) να κάνουν throttle.

Δεν νομίζω...

Δημοσ.

Δεν νομίζω...

Ούτε εγώ, αλλά είναι μία πιθανότητα μιας και ακριβή θερμοκρασία δεν έχουμε δει ακόμα...

Δημοσ.
Οι θερμοκρασίες της cpu που δείχνει και το everest είναι επίσης λανθασμένες.

Αποκλείεται οι πυρήνες να παίζουν στους 26C και cpu να είναι στους 50φεύγα.

Δες αν υπάρχει κάποιο διαθέσιμο update για το bios της μητρικής σου.

(όχι ότι αυτό σχετίζεται απαραίτητα με το πρόβλημά σου, αλλά επιβάλλεται bios update).

:-)

Έχω την τελευταία έκδοση 1.3 είμαι οκ τα psysx τα ενεργοποιώ από το nvidia control panel έτσι;

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:05 ----------

Το 10166 Score στο Vantage, το οποίο είναι και το μικρότερο Score στις μετρήσεις σου έγινε από SLI?

Φαντάζομαι έχεις κάνει και τις απαραίτητες ρυθμίσεις στους Drivers (PhysX που λέει και ο liopyr)...

Από τη στιγμή που το σύστημα δεν κρασάρει βέβαια, δεν καταλαβαίνω γιατί έχεις πρόβλημα με τις θερμοκρασίες...

Στη δικιά μου μία μπριζολίτσα τη ψήνεις... Σε Full Load ψήνεις ότι θες. :P

Δεν νομίζω...

Ναι έγινε σε sli και στο 3d μαρκ δεν άλλαξα κάτι από τις ρυθμίσεις.

Τις ρυθμίσεις τις κάνω από το nvidia control panel.

Ανησυχώ μη μου καεί τίποτα γιατί έριξα χρήμα και οι θερμοκρασίες δεν είναι λογικές στη cpu, με όποιο πρόγραμμα και να τις μετρήσω τα ίδια βγάζει.

Δημοσ.
Τους τελευταίους drivers σε gpu-chipset τους πέρασες;

Ναι από το cp της nvidia ενεργοποιούνται.

Ναι έβαλα τους τελευταίους drivers για το nforce και για τις Gpu.

Και τα psysx είναι ενεργοποιημένα....

Θα ξαναδοκιμάσω το 3d mark με τους νέους drivers τώρα...

Wish me luck !!!!

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:39 ----------

Ok όλα δουλέψανε ρολόι

9vh0auoljbsoa11l5vmn.jpg

Πάντως το πρόβλημα δεν είναι το 3d mark ,αλλά οι θερμοκρασίες

Ξέχασα να πω πως το psu μου το έχω στο turbo mode.

Πιστεύετε πως οι μετρήσεις θερμοκρασιώ είναι λανθασμένες ή μια καινούρια motherboad θα έβαζε τα πράγματα στη θέση τους;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...