Προς το περιεχόμενο

ATI σειρά 5000 - 10 Σεπτεμβρίου!!!

linuxovios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Στον χρήστη που έχει κάνει την μόντα, στο thread που σου linkαρα.

Νομίζω πως μόλις όλα τα μαγαζιά έχουν διάθεση, θα πέσουμε στα 220. Αρχές Νοεμβρίου το αργότερο.

Δημοσ.

βεβαια μου δημιουργήθηκε η απορία. σίγουρα το PhysX-CUDA θα γίνει phase out κάποια στιγμή και το openCL θα πάρει τη

θέση του. το θέμα είναι οι τωρινές υλοποιήσεις της ATI

58xx, 57xx είναι ικανές να το υποστηρίξουν όταν θα αρχίσει

να φτιάχνεται το software? δηλαδή είναι μονο θέμα drivers

ή και hardware?

thanks

Δημοσ.

Φυσικά και θα μπορούν να το υποστηρίξουν όπως κάθε άλλο ετερογενή πρωτόκολλο επεξεργασίας.

σίγουρα το PhysX-CUDA θα γίνει phase out κάποια στιγμή και το openCL θα πάρει τη

θέση του

Συντρέχει κανένας λόγος να μην συνυπάρχουν;

Δημοσ.
off topic now

μια ερωτηση . παιζει οι ψυκτρες για τις 48χχ να ταιριαζουν κ στις 5χχχ με ενδιαφερει για 5770 .

Η Trad2 παίζει στην 5870, ρώτα και περισσότερα εδώ αν θες http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=957132&postcount=67

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:03 ----------

βεβαια μου δημιουργήθηκε η απορία. σίγουρα το PhysX-CUDA θα γίνει phase out κάποια στιγμή και το openCL θα πάρει τη

θέση του. το θέμα είναι οι τωρινές υλοποιήσεις της ATI

58xx, 57xx είναι ικανές να το υποστηρίξουν όταν θα αρχίσει

να φτιάχνεται το software? δηλαδή είναι μονο θέμα drivers

ή και hardware?

thanks

Αναμένουμε τους drivers της ΑΤΙ με openCL πολύ σύντομα. Αν δεν κάνω λάθος θα υποστηρίζονται οι Radeon σειράς 4xxx και πάνω.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:30 ----------

Φυσικά και θα μπορούν να το υποστηρίξουν όπως κάθε άλλο ετερογενή πρωτόκολλο επεξεργασίας.

Συντρέχει κανένας λόγος να μην συνυπάρχουν;

Ναι συντρέχει…

Ο κόπος του να προγραμματίσεις δύο διαφορετικά μονοπάτια.

Εκτός και εάν το κόστος το επωμίζεται η nV… διαφορετικά θα μεταφραστεί σε εργατοώρες μηχανικών του παραγωγού.

!Συμφωνώ! ότι θα δούμε παίγνια που να υποστηρίζουν και τα δύο / τρία / διαφορετικά μονοπάτια.

Δημοσ.
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.510728

Χτυπα μια τετοια και εισαι Chief.....

Μιλαμε για κατω απο 220 στο πολυ ανετο μολις εμφανιστουν τα πρωτα δειγματα των δυνατοτητων των GF100 και κατω απο τα 200 οταν θα φτανει η ημερομηνια κυκλοφοριας αυτων.

Αναμενουμε λοιπον για τα καλυτερα.

Δημοσ.

Ναι συντρέχει…

Ο κόπος του να προγραμματίσεις δύο διαφορετικά μονοπάτια.

Εκτός και εάν το κόστος το επωμίζεται η nV… διαφορετικά θα μεταφραστεί σε εργατοώρες μηχανικών του παραγωγού.

Proprietary APIs όπως το CUDA έχουν σαν κύριο στόχο την καλύτερη δυνατή εκμετάλλευση του hardware και την διευκόλυνση του προγραμματιστή. Η Intel δηλαδή είναι εξίσου βλαμμένη που θα παρουσιάσει το δικό της Ct όταν δεήσει να κυκλοφορήσει το Larabee;

To CUDA μπήκε ήδη στην 3η γενιά του με το Fermi και με τις επιπλέον διευκολύνσεις που θα παρέχει (βλέπε και Nexus μεταξύ άλλων) έχει σαν στόχο όχι μόνο να φέρει όλο και περισσότερες εταιρίες λογισμικού στην πλευρά της αλλά βασίζεται και στο γεγονός του αρκετά μεγάλου installed userbase που δίνουν οι GeForce/Quadros.

H ιστορία με το open source OpenCL ενδέχεται να καταντήσει εξίσου μπαρμπουτσαλιά όπως το OpenGL όπου ο καθένας από τους 47 (εικονικός αριθμός) των συμμετεχόντων θα λέει το μακρύ και το κοντό και όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι......ερρρρ λαλούν πολλοί κοκκόροι (α ρε Κώτσο αθάνατε...).

Καλή είναι η ελπίδα, καλά είναι και τα "θα" αλλά σε αυτή την αγορά όπως και σε πολλές άλλες είναι put up or shut up. Kαι μέχρι τώρα όσων αφορά το GPGPU γενικά η AMD έχει να παρουσιάσει αρκετό έργο ακόμα πριν μπορέσουμε να μιλήσουμε για σοβαρές αλλαγές στον τομέα αυτό. ΄Οσο κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και περιμένει μη επενδύοντας τσακιστή δεκάρα να πέσει το GPGPU μάννα από τον ουρανό πολύ φοβάμαι ότι θα πεινάσει αρκετά.

!Συμφωνώ! ότι θα δούμε παίγνια που να υποστηρίζουν και τα δύο / τρία / διαφορετικά μονοπάτια.

Προσωπικά ότι έχω δει ως τώρα που αφορά τα physics δεν με κάνει να θέλω να επενδύσω χρήματα στην ιστορία αυτή, ανεξάρτητα ποιός προωθεί τι και γιατί. ΄Οταν ισορροπήσουν τα πράγματα στο μέλλον θα το σκεφτώ. Προς το παρών είναι μόνο φούμαρα και μεταξωτές κορδέλλες για να βλέπω και ο τελευταίος στραβός ότι έχει φύζικς ;)

Δημοσ.

Εχω τον core duo 5200 στα 3.5 και σκεφτομαι να παρω GPU απο την σειρα 5000, τωρα εχω την 4830 και παιζω σε αναλυση 1680*1050.

- Πια να παρω ωστε να μην μου παει πισω την CPU ;

- Αξιζει να κανω αυτη την αναβαθμιση ή πρεπει να κινηθω και σε αγορα CPU;

Δημοσ.
Εχω τον core duo 5200 στα 3.5 και σκεφτομαι να παρω GPU απο την σειρα 5000, τωρα εχω την 4830 και παιζω σε αναλυση 1680*1050.

- Πια να παρω ωστε να μην μου παει πισω την CPU ;

- Αξιζει να κανω αυτη την αναβαθμιση ή πρεπει να κινηθω και σε αγορα CPU;

σε αυτήν την ανάλυση oi 5750/5770 είναι για σένα. B)

Δημοσ.

ρε παιδια διαβασα αυτο το review http://www.hardwarezone.com/articles/view.php?id=3036&cid=3&pg=1 κ απογοητευτηκα αρκετα . γτ ειχα στο μυαλο μου να παρω 5770 μεσα στις μερες κ μετα ειδα οτι ειναι πισω απο τις 4870 1gb . γτ ετσι ?

• Super Moderators
Δημοσ.

τις σκοτώνει το 128bit memory bus

αύριο βγαίνει το review του guru3d και λογικά και των υπόλοιπων sites

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...