outlaw star Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 @alchemist όταν μια 5770 έχει περίπου 160 ευρώ και μια 4890 καινούργια περίπου 170 για τόσο μικρή διαφορά για ποιο λόγο να μη την προτιμήσω??το directx 11 εμένα μου φαίνεται λίγο μακρινό προς το παρόν..άσε που σε μεταχειρισμένες όπως είπε ο dante μπορείς να βρεις 4850-4870 σε πραγματικά καλές τιμές....
Alchemist` Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 @alchemist όταν μια 5770 έχει περίπου 160 ευρώ και μια 4890 καινούργια περίπου 170 για τόσο μικρή διαφορά για ποιο λόγο να μη την προτιμήσω??το directx 11 εμένα μου φαίνεται λίγο μακρινό προς το παρόν..άσε που σε μεταχειρισμένες όπως είπε ο dante μπορείς να βρεις 4850-4870 σε πραγματικά καλές τιμές.... Καταρχάς οι μεταχειρισμένες κάρτες είναι άλλου παπά ευαγγέλιο, και ας μην το πιάσουμε καλύτερα... Επίσης οι 5770 ξεκινούν από 140ευρά στο πλαίσιο (Connect3D), υπάρχει και στα 149 (Asus), και μετά πάμε σε 165 (Sapphire) και 169 (XFX)... λίγο περίεργες αυτές οι διαφορές μεταξύ των εταιριών βέβαια, αφού είναι όλες 1Gb και έχουν ίδιο cooler... Αντιθέτω οι 2 , HD4890 που έχει το Plasio είναι στα 184 & 189... Στο e-shop οι 4890 είναι στα 174 μέχρι 199... Όσων αφορά τις 4870 η Albatron στο πλαίσιο εχει 129 ευρά, ενώ στο e-shop δεν είναι διαθέσιμες... Πέρα όμως από τις τιμές μην ξεχνάς την κατανάλωση-θερμοκρασία και τα λοιπά οφέλη που μπορεί να έχει μια πιο φρέσκια αρχιτεκτονική... Άκουσα, ή μάλλον είδα, πολύ καλά λόγια για το OC... Τα DX11 games ίσως είναι μακρυά όπως λες (αν και έχουν είδη ανακοινωθεί τίτλοι που θα έρθουν σχετικά σύντομα) αλλα τα Windows 7 έρχονται... Πιστεύω θα τους ταίριαζε καλύτερα μια 5770, δε συμφωνείς? είμαι περίεργος να δω αν αυτή θα καλυφθεί με κάποιο salvaged cypress στα πρότυπα της 4830 ή απλά λειτουργεί ως buffer ανάγκης ώστε να ρίξει τα MSRP η εταιρία όταν βγουν οι GF100 και σία στην αγορά Εγώ πιστεύω, και ελπίζω, ότι θα είναι κάποια 5770 με μεγαλύτερο bandwidth...μια 5790 ας πούμε, με 256bit bus δεν μου φαίνεται καθόλου άσχημη... είναι το γεγονός πως οι juniper κάρτες εμφανίζονται "δαιμονισμένες" σε Xfire setups, με πολλά από αυτά να ξεπερνάνε (!?!) το 100% σε scaling απόδοσης όντως το scaling σε crossfire με εντυπωσιάσε... μιλάμε σε πολλές περιπτώσεις για το ιδανικό, δλδ +100% απόδοση...ίσως άρχισε επιτέλους αυτή η τεχνολογία να ωριμάζει, αν και θα μου άρεσε να δώ επιτέλους (!) μια dual-core κάρτα...Η αλήθεια πάντως είναι πως σκέφτομαι να προχωρήσω σε crossfire λύση για πρώτη φορά με 2 απο αυτές...
outlaw star Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 ειδικά για την connect 3d έχω πολλές επιφυλάξεις λόγω αμαρτωλού παρελθόντος αλλά και αυτό βέβαια σχετικό είναι...αν ψάξεις βρίσκεις τη 4890 στα 160 ευρώ που είναι καλύτερη σε απόδοση απο την 5770...δε λέω ότι είναι κακή κάρτα αλλά όταν έχεις ένα προιόν έστω και πιο παλιό στην ίδια τιμή να προσφέρει καλύτερες επιδόσεις πιστεύω θα το προτιμήσεις. στο θέμα της κατανάλωσης σίγουρα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα,αλλά όσον αφορά το o/c εγώ γενικά δε το βάζω ως κριτήριο για την αγορά κάρτας διότι πιστεύω ότι έχει να κάνει αποκλειστικά στο τι κομμάτι θα πέσεις και όχι στο γεγονός αυτό το chip κλοκάρει καλά ενώ το άλλο όχι.. το μεγάλο μειονέκτημα της 5770 είναι το μικρό bus που έχει και αυτό με αποθαρρύνει όσον αφορά την κάρτα..το να τη δούμε με 256bit μου φαίνεται κάπως δύσκολο γιατί τότε μάλλον θα πλησιάζει αρκετά την 5850
Dante80 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 ειδικά για την connect 3d έχω πολλές επιφυλάξεις λόγω αμαρτωλού παρελθόντος αλλά και αυτό βέβαια σχετικό είναι... Να μην έχεις, καθώς σε αυτή την φάση απλά αλλάζουν τα αυτοκόλλητα. Η ποιότητα κατασκευής και τα χαρακτηριστικά των καρτών όλων των vendors αυτή την στιγμή είναι ταυτόσημα. (με πιθανές διαφοροποιήσεις όπως κουπόνια παιχνιδιών, και software OC). Για την υποστήριξη δε, λόγω των ιδιοτήτων της ελληνικής αγοράς, αυτό που πρέπει να σε ενδιαφέρει είναι η εγγύηση και υποστήριξη του retailer, και αυτός είναι ίδιος στην προκειμένη περίπτωση για όλες τις υλοποιήσεις (πλαίσιο - που παρεμπιπτόντως έχει και πολύ καλή πολιτική RMA και εγγυήσεων). Ας έχουμε υπόψιν μας πάντως, πως τα πράγματα θα διαφοροποιηθούν στο εγγύς μέλλον. Το blower cooler που χρησιμοποιεί η κάρτα (phoenix το ονομάζει η AMD) θα αντικατασταθεί στο σύνολο σχεδόν των υλοποιήσεων από άλλες λύσεις cooling (η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων θα είναι και πάλι double slot). Αυτό θα γίνει για λόγους διαφοροποίησης, όπως και κόστους. Σε συνδυασμό με αλλαγές (πχ. απλοποίηση από palit/gainward) στο pcb της κάρτας, στο μέλλον θα έχουμε την δυνατότητα να κρίνουμε τις διαφορετικές υλοποιήσεις των vendors, και να πάρουμε μια απόφαση για το ποια είναι η καλύτερη. Αυτή την στιγμή πάντως, όλες ίδιες είναι. Μην κολλάτε στην μάρκα...
outlaw star Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 @dante για αυτό είπα ότι είναι σχετικό μιας και προς το παρόν όπως και εσύ είπες pcb και coolers είναι τα ίδια..απλά επειδή και ένα παιδί απο εδώ μέσα αλλά και ένας φίλος μου είχαν πρόβλημα με την 4850 (όχι όμως με τη στοκ υλοποίηση) όπως και να το κάνεις σου αφήνει κάποια ψυχολογικά...πάντως για τα 299 που την έχει η τιμή είναι καλή αν σκεφτούμε ότι πολλές 5850 τις πουλάνε γύρω απο τα 250
Ailuros Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Τι λέτε τώρα αυτό είναι το καλύτερο χαρακτηριστικό της κάρτας αν ισχύει.Αντε να παίξουμε κανά σιμ η κανένα fps σαν άνθρωποι (με 3 οθονούλες 22") Μέχρι τώρα ήθελες 2 κάρτες στις οποίες η μια πήγαινε χαμένη γιατί ήταν μόνο για να βγάζει την 3η έξοδο και παίζανε ενα σωρό ασυμβατότητες ανάλογα με το chipset της μητρικής και το αν συνδύαζες Ati-Nvidia. Αλλιώς matrox triplehead με 300+++ ε. Προβλέπω οι simers να τις αγοράζουν σαν ζωστά καρβελάκια. Και για δουλειές γραφείου έχει μέλλον. Με τόσο ελκυστική τιμή που έχουν οι 5750 μπροστά στις Matrox τις βλέπω να γίνονται ανάρπαστες.
Dante80 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Όπως έγραψα, το σκέφτομαι και εγώ πολύ σοβαρά να πάω σε eyefinity mode. Έχω ήδη 2 οθόνες ως extended desktop, και μια τρίτη ως clone σε portrait θα μου έλυνε πραγματικά τα χέρια σε πολλά σενάρια. Μια 5750 με accelero s1 v2 πάνω θα ήταν ταμαμ νομίζω...αλλά τσιγκουνεύομαι μέχρι τις γιορτές....για να δούμε...
Delirium Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Καμμια εκτιμηση για το πως θα αποδιδουν οι 5770 σε crossfire, αλλα με παλιοτερα, για παραδειγμα 975Χ (ή και P965) chipset? Απο Power Consumption παντως τρελολεει 2η vga: http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-5770-review-test/11 http://www.legitreviews.com/article/1105/14/ http://www.hardwarezone.com.au/reviews/view.php?cid=3&id=3040&pg=3 Ελαχιστη η watt προσθηκη σε iddle κατασταση
Thrylos7 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Να μην έχεις, καθώς σε αυτή την φάση απλά αλλάζουν τα αυτοκόλλητα. Η ποιότητα κατασκευής και τα χαρακτηριστικά των καρτών όλων των vendors αυτή την στιγμή είναι ταυτόσημα. (με πιθανές διαφοροποιήσεις όπως κουπόνια παιχνιδιών, και software OC). Για την υποστήριξη δε, λόγω των ιδιοτήτων της ελληνικής αγοράς, αυτό που πρέπει να σε ενδιαφέρει είναι η εγγύηση και υποστήριξη του retailer, και αυτός είναι ίδιος στην προκειμένη περίπτωση για όλες τις υλοποιήσεις (πλαίσιο - που παρεμπιπτόντως έχει και πολύ καλή πολιτική RMA και εγγυήσεων). Ας έχουμε υπόψιν μας πάντως, πως τα πράγματα θα διαφοροποιηθούν στο εγγύς μέλλον. Το blower cooler που χρησιμοποιεί η κάρτα (phoenix το ονομάζει η AMD) θα αντικατασταθεί στο σύνολο σχεδόν των υλοποιήσεων από άλλες λύσεις cooling (η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων θα είναι και πάλι double slot). Αυτό θα γίνει για λόγους διαφοροποίησης, όπως και κόστους. Σε συνδυασμό με αλλαγές (πχ. απλοποίηση από palit/gainward) στο pcb της κάρτας, στο μέλλον θα έχουμε την δυνατότητα να κρίνουμε τις διαφορετικές υλοποιήσεις των vendors, και να πάρουμε μια απόφαση για το ποια είναι η καλύτερη. Αυτή την στιγμή πάντως, όλες ίδιες είναι. Μην κολλάτε στην μάρκα... Παντως η Asus διαφοροποιειται λιγο με το voltage tweak. Επισης διαφορες παιζουν στα χρονια εγγυησης (2 ή 3). Δεν εχω αγορασει ποτε καρτα Asus επειδη παντα ειχαν τσιμπημενες τιμες μονο για το ονομα αφου κατα τα αλλα ηταν ιδιες συνηθως (σπανιοτερα με αλλο cooler) με το reference PCB. Αλλα αυτη τη φορα εκρινα οτι τα 149 ευρω ηταν σωστη τιμη και αξιζαν τα 9 ευρω παραπανω απο την connected για τον 1 χρονο παραπανω εγγυηση κυριως, και το voltage tweak σε δευτερο βαθμο. Ειναι αρκετα καλο αποτι διαβαζω στα reviews, και δεν ειναι της πλακας η αυξηση, σου επιτρεπει να δωσεις μεχρι 1.4v απο 1.15 νομιζω που ειναι το default...μιλαμε για πανω απο +20% και πολυ χρησιμο οταν τυχεις σε κομματι που για λιγη ταση δε παει παραπανω και φαινεται μπανανα... Επισης στο καλυπτει και απο την εγγυηση, μπορεις να δωσεις οσο θες με τις ευλογιες της Asus, αλλα μαλλον θα κολλησεις στη θερμοκρασια που θα αναπτυχθει.....οποτε μεθαυριο μια after-market ψυκτρα θα ειχε ενδιαφερον (οχι πανω απο 20-25 ευρω ομως γιατι τοτε μαλακια που δεν πηγες σε 5850...). Παντως δε το θεωρω σημαντικο το voltage tweak γιατι διαβαζω οτι ειναι εντελως reference PCB και η Asus, Που σημαινει οτι λογικα σε λιγο καιρο θα το εχουν ολες, και αν δε το εχουν θα μπορεις να τις φλασαρεις με Asus bios και να το αποκτησεις.... Αλλα +9 ευρω για +1 χρονο εγγυηση θα το επαιρνα anyday...και γενικα πιστευω οτι δεν ειναι κακη τιμη τα 149 για μια 5770. Επιδοσεις λιγο κατω απο 4890, αλλα παροχες πολυ καλυτερες, και μια που πολλοι δε κοιτανε, το protected audio path που αν χρησιμοποιεις το PC ΚΑΙ σαν HTPC ειναι θυραυρος! Μαλλον καποιοι ειχαν καλομαθει με τις 3850 και 4850 που οταν βγηκαν κατεστρεψαν τις προηγουμενες γεννιες με τον λογο τιμης/αποδοσης τους. Αυτο σιγουρα δε συμβαινει με τις 5770, αλλα αλλο αυτο και αλλο να πεις οτι δεν αξιζει τα λεφτα της, τα αξιζει απλα δεν ειναι η σουπερ ευκαιρια που ολοι θα θελαμε (μαλλον επειδη κοιμαται η nvidia φετος...) Γι'αυτο παρηγγειλα τωρα μια Asus μην ανεβει η τιμη, γιατι να κατεβει δε το βλεπω...και αναμενω. Αυτη που εχει κακη τιμη ειναι σιγουρα η 5750....εγω για τετοια θα ψηνομουνα αν ειχε τη σωστη τιμη...δηλαδη 100-110 ευρω, αλλα στα 135 ψαχνουν για μαλακες οταν με +5-15 παιρνεις 5770...
Sadamiraq Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Δεν ξερω ποιος εχει αναγκη για καρτα η οχι,αλλα καλο ειναι να μην τρεχετε να αγορασετε απο τωρα,μολις βγηκαν και το σιγουρο ειναι οτι θα πεσουν αρκετα απο τις γιορτες και μετα
Dante80 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Thrylos7, όλες ανεξαιρέτως οι cypress stock κάρτες, από όλες τις εταιρίες έχουν voltage tweak. Όπως είπαμε, η asus είναι απλά η πρώτη που μας έδωσε το software για αυτό το θέμα...θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες εταιρίες, όπως και freeware λύσεις.
Thrylos7 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Thrylos7, όλες ανεξαιρέτως οι cypress stock κάρτες, από όλες τις εταιρίες έχουν voltage tweak. Όπως είπαμε, η asus είναι απλά η πρώτη που μας έδωσε το software για αυτό το θέμα...θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες εταιρίες, όπως και freeware λύσεις. ναι, κατι τετοιο υπεθετα και εγω....γιαυτο λεω οτι δεν ειναι σημαντικο στοιχειο της asus. Αλλα ο +1 χρονος εγγυηση δεν αξιζει? Η sapphire ας πουμε δε καταλαβαινω γιατι να κοστιζει 165 με μονο 2 χρονια... Sadamiraq, δε πιστευω οτι μεχρι να βγει nvidia ανταγωνισμος θα δεις 5770 κατω απο 135-140 ευρω...Ναι τα χριστουγεννα θα ιεναι πιο φτηνες γιατι θα ειναι 2+ μηνες μετα, φυσικη πτωση, ειδικα να πολεμησει και η nvidia Λιγο....αλλα δεν ειναιλιγο το χρονικο διαστημα ουτε αναμενεται να πεσει πανω απο 30 ευρω για να αξιζει να περιμενει κανεις που ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ καρτα τωρα. Στις 5750 ειμαι σιγουρος οτι η αγορα θα τις αναγκασει να λογικευτουν σε τιμες συντομοτερα και σε 2-3 εβδομαδες θα παιζουν στα 110 ευρω... Τωρα οποιος θελει high-end, εκει να υπαρχει μεγαλυτερο περιθωριο πτωσης τιμης στην 5870 ας πουμε. Οποιος δε θελει να τα σκασει απλα περιμενει να βγει η nvidia DX11, που και χειροτερη να ειναι (οπως λεγεται) με την προσαρμοσμενη στην αποδοση της τιμη που θα βαλει θα πιεσει την ATI να ριξει τις τιμες και μπορει να δεις 5870 σε τωρινες τιμες 5850, και τις 5850 οριακα κατω απο 200...
outlaw star Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Thrylos7, όλες ανεξαιρέτως οι cypress stock κάρτες, από όλες τις εταιρίες έχουν voltage tweak. Όπως είπαμε, η asus είναι απλά η πρώτη που μας έδωσε το software για αυτό το θέμα...θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες εταιρίες, όπως και freeware λύσεις. σωστός το ίδιο συνέβαινε και με τις 4890 που είναι reference design το pcb...όσον αφορά την εγγύηση πάντως να ξέρεις ότι είναι πολύ λίγοι αυτοί που κρατάνε την ίδια κάρτα 3 ολόκληρα χρόνια...απο όσο έχω δει και απο τον εαυτό μου φυσικά ένας casual gamer κάρτα +-2 χρόνια..
Thrylos7 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 σωστός το ίδιο συνέβαινε και με τις 4890 που είναι reference design το pcb...όσον αφορά την εγγύηση πάντως να ξέρεις ότι είναι πολύ λίγοι αυτοί που κρατάνε την ίδια κάρτα 3 ολόκληρα χρόνια...απο όσο έχω δει και απο τον εαυτό μου φυσικά ένας casual gamer κάρτα +-2 χρόνια.. φυσικα, αλλα εχει μεγαλη σημασια στην μεταπωλητικη αξια...ειδικα οταν πας να την πουλησεις μετα απο 1.5 χρονο, αλλο να εχει 6 μηνες εγγυηση και αλλο 1.5 χρονο.....αν δε ξεπερασεις τα 2 χρονια, το να πουλησεις κατι χωρις εγγυηση γινεται αρκετα πιο δυσκολο. Επισης αν σου χαλασει μετα τα 2 χρονια ειναι σχεδον βεβαιο οτι δε θα υπαρχει το ιδιο μοντελο να σου τν αλλαξουν και θα παρεις κατι καλυτερο δωρεαν... Γενικα δεν ειναι κατι τρομερο, αλλα 9 ευρω τα αξιζει, αυτο λεω...οι τιμες ειναι περιεργες στο Πλαισιο. Πιστευω οτι και η Asus θα κοστιζε 165 πχ αλλα τυχαινει να την εχει το e-shop στα 149 και γιαυτο τη βαλανε τοσο...και δε θα κρατησει για πολυ ισως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.