giorgos147 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Δύο-τρεις φορές έχω πάθει αυτό που αποκαλούμε "Συνειδητό όνειρο". Η πρώτη φορά που δε θα ξεχάσω και την οποία έχω αναφέρει ξανά, νομίζω. Κοιμάμαι γύρω στις τρεις. Ήδη είχα γνώση για αυτό (lucid dream), αφού το είχα ψάξει το θέμα. Με το που κοιμάμαι (αφού όταν ξύπνησα ήταν 3 και είκοσι περίπου), βλέπω ότι βρίσκομαι στο πατάρι του σπιτιού μου, πάνω σε μία καρέκλα. Στην αρχή το μόνο που έκανα ήταν να πηγαίνω πέρα-δώθε τη καρέκλα και να ακούω τον ήχο από τα ροδάκια. Ξαφνικά σκέφτομαι "ρε μαλάκα, τι σκατά κάνεις εδώ πάνω;" και τότε βλέπω ένα πολύ δυνατό φως να έρχεται από τη σκάλα. Λέω "μάνα, εσύ είσαι;" και τότε γυρνάω το κεφάλι μου και βλέπω τον εαυτό μου κρυμένο κάτω από το κρεβάτι (κάπως λέγεται αυτό, δε θυμάμαι) και το φως από τη σκάλα να είναι πάνω του. Εντελώς ανατριχίλα η κατάσταση. Τότε ξυπνάω, με μουδιασμένο ολόκληρο το σώμα μου και νιώθωντας τσιμπήματα παντού. Άλλη μία εντελώς εκτός πραγματικότητας, εμπειρία. Βρίσκομαι στο δωμάτιο μου, το οποίο για κάποιο ανεξήγητο λόγο ήταν γεμάτο με παιχνίδια (από κλόουν μέχρι ό,τι θες) και μία γκόμενα πάνω στο κρεβάτι μου. Κατάλαβα, προφανώς, αμέσως ότι δεν είμαι στη πραγματικότητα, και προσπάθησα να... κινηθώ "μέσα στο όνειρο". Ε, εκεί ξύπνησα. Ένα πράγμα θα πω. Όλες αυτές τις εμπειρίες κρατήστε τες για τον εαυτό σας, γιατί αν δε σας πάρουν τουλάχιστον για τρελό...
nomikarios Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Δύο-τρεις φορές έχω πάθει αυτό που αποκαλούμε "Συνειδητό όνειρο". Η πρώτη φορά που δε θα ξεχάσω και την οποία έχω αναφέρει ξανά, νομίζω. Κοιμάμαι γύρω στις τρεις. Ήδη είχα γνώση για αυτό (lucid dream), αφού το είχα ψάξει το θέμα. Με το που κοιμάμαι (αφού όταν ξύπνησα ήταν 3 και είκοσι περίπου), βλέπω ότι βρίσκομαι στο πατάρι του σπιτιού μου, πάνω σε μία καρέκλα. Στην αρχή το μόνο που έκανα ήταν να πηγαίνω πέρα-δώθε τη καρέκλα και να ακούω τον ήχο από τα ροδάκια. Ξαφνικά σκέφτομαι "ρε μαλάκα, τι σκατά κάνεις εδώ πάνω;" και τότε βλέπω ένα πολύ δυνατό φως να έρχεται από τη σκάλα. Λέω "μάνα, εσύ είσαι;" και τότε γυρνάω το κεφάλι μου και βλέπω τον εαυτό μου κρυμένο κάτω από το κρεβάτι (κάπως λέγεται αυτό, δε θυμάμαι) και το φως από τη σκάλα να είναι πάνω του. Εντελώς ανατριχίλα η κατάσταση. Τότε ξυπνάω, με μουδιασμένο ολόκληρο το σώμα μου και νιώθωντας τσιμπήματα παντού. Άλλη μία εντελώς εκτός πραγματικότητας, εμπειρία. Βρίσκομαι στο δωμάτιο μου, το οποίο για κάποιο ανεξήγητο λόγο ήταν γεμάτο με παιχνίδια (από κλόουν μέχρι ό,τι θες) και μία γκόμενα πάνω στο κρεβάτι μου. Κατάλαβα, προφανώς, αμέσως ότι δεν είμαι στη πραγματικότητα, και προσπάθησα να... κινηθώ "μέσα στο όνειρο". Ε, εκεί ξύπνησα. Ένα πράγμα θα πω. Όλες αυτές τις εμπειρίες κρατήστε τες για τον εαυτό σας, γιατί αν δε σας πάρουν τουλάχιστον για τρελό... Φυσικά και δεν πρόκειται κάποιος γνώστης να σε πάρει για τρελό! Εδώ πιστεύει τόσος κόσμος στους ψεκασμούς, θα αμφισβητήσουν κάτι που μελετάται και εξηγείται επιστημονικά εδώ και κάποια χρόνια, όπως τα συνειδητά όνειρα;! Εννοείται πως δεν πρόκειται για κάτι που ανήκει στο χώρο του μεταφυσικού (αν και υπάρχει μια σχετική σύγχυση με τις αμφιλεγόμενες εξωσωματικές εμπειρίες). Είχα γνωρίσει και μια κοπέλα που ισχυριζόταν ότι έβλεπε συνέχεια τέτοια όνειρα. Αφότου διάβασα το βιβλίο "Lucid dreaming: Gateway to the inner self" του Robert Waggoner, που κατά τη γνώμη μου είναι ό,τι καλύτερο για το θέμα, προσπάθησα κι εγώ να έχω κάποιες εμπειρίες...όχι με τόσο μεγάλη επιτυχία, αλλά κάτι έγινε. Το δύσκολο στο συνειδητό όνειρο είναι να παρατείνεις την εμπειρία, μόλις καταλάβεις ότι ονειρεύεσαι. Μπορείς να δοκιμάσεις να περιστραφείς (δηλαδή γύρω από τον εαυτό σου) και κάποια τέτοια κολπάκια, για να μην ξυπνήσεις
christiana78 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 επειδή έχω μερικά πολύ ενδιαφέροντα για εμένα, όνειρα με έναν κόσμο και σταθερούς χαρακτήρες που βλέπω χρόνια άρχισα να την ψάχνω για το lucid dreaming αλλά δυστηχώς παθαίνω επίσης και υπνική παράλυση χρόνια που δεν περνάω καθόλου καλά και τώρα έχει αρχίσει να χαλαρώνει και φοβάμαι οτι θα την ξαναφέρω πίσω την μλκία οπότε δεν νομίζω οτι θα την ψάξω τη δουλειά.Πώς γίνεται ρε παιδιά να μένετε χαλαροί σε αυτή τη φάση;Εγώ καταλαβαίνω οτι συμβαίνει αλλά ποσο να κρατήσω την ψυχραιμία μου όταν ακούω βήματα να πλησιάζουν ή όταν νιώθω κάποιον να κάθεται στο κρεββάτι;
giorgos147 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Είναι κρίμα να φοβούνται όμως. Πρόκειται για ίσως, μία, από τις καλύτερες εμπειρίες που μπορεί να έχει κάποιος. Α. Και η πιο πρόσφατη. Κοιμάμαι, ξαφνικά ξυπνάω. Πάω να αλλάξω πλευρό. Καθώς είμαι μπρούμυτα, κάνω μία ώθηση με τα χέρια σε στυλ πους-απ και ξαφνικά βρίσκομαι στον αέρα και... με βλέπω από ψηλά. Εκεί τρόμαξα και μπαπ, ξύπνησα.
Lucifer Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Πάρε και κανένα νοοτροπ ρε μαν. Δεν ξέρω γιατί (εικάζω) αλλά βοηθάει να έχεις συνείδηση στα όνειρα. Δεν ήξερα καν ότι υπάρχει τέτοιο πράγμα. Φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρον.
bilakos10 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Δύο-τρεις φορές έχω πάθει αυτό που αποκαλούμε "Συνειδητό όνειρο". Η πρώτη φορά που δε θα ξεχάσω και την οποία έχω αναφέρει ξανά, νομίζω. Κοιμάμαι γύρω στις τρεις. Ήδη είχα γνώση για αυτό (lucid dream), αφού το είχα ψάξει το θέμα. Με το που κοιμάμαι (αφού όταν ξύπνησα ήταν 3 και είκοσι περίπου), βλέπω ότι βρίσκομαι στο πατάρι του σπιτιού μου, πάνω σε μία καρέκλα. Στην αρχή το μόνο που έκανα ήταν να πηγαίνω πέρα-δώθε τη καρέκλα και να ακούω τον ήχο από τα ροδάκια. Ξαφνικά σκέφτομαι "ρε μαλάκα, τι σκατά κάνεις εδώ πάνω;" και τότε βλέπω ένα πολύ δυνατό φως να έρχεται από τη σκάλα. Λέω "μάνα, εσύ είσαι;" και τότε γυρνάω το κεφάλι μου και βλέπω τον εαυτό μου κρυμένο κάτω από το κρεβάτι (κάπως λέγεται αυτό, δε θυμάμαι) και το φως από τη σκάλα να είναι πάνω του. Εντελώς ανατριχίλα η κατάσταση. Τότε ξυπνάω, με μουδιασμένο ολόκληρο το σώμα μου και νιώθωντας τσιμπήματα παντού. Άλλη μία εντελώς εκτός πραγματικότητας, εμπειρία. Βρίσκομαι στο δωμάτιο μου, το οποίο για κάποιο ανεξήγητο λόγο ήταν γεμάτο με παιχνίδια (από κλόουν μέχρι ό,τι θες) και μία γκόμενα πάνω στο κρεβάτι μου. Κατάλαβα, προφανώς, αμέσως ότι δεν είμαι στη πραγματικότητα, και προσπάθησα να... κινηθώ "μέσα στο όνειρο". Ε, εκεί ξύπνησα. Ένα πράγμα θα πω. Όλες αυτές τις εμπειρίες κρατήστε τες για τον εαυτό σας, γιατί αν δε σας πάρουν τουλάχιστον για τρελό... #Offtopic# Καλά ρε πυγολαμπίδα είναι η μάνα σου; Θα έσκαγα αν δεν το έλεγα. 1
Cossutius. Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Είναι κρίμα να φοβούνται όμως. Πρόκειται για ίσως, μία, από τις καλύτερες εμπειρίες που μπορεί να έχει κάποιος. Χωρις να έχω διαβάσει τα περισσότερα ποστ απ το υπολοιπο τοπικ. Το να ξυπνάς, να μη μπορεις να κουνηθείς, να αντιλαμβάνεται από τα ανοιχτά σου μάτια ο άλλος οτι έχεις ξυπνήσει, να προσπαθει να σε ξυπνήσει αλλά εσύ να εξακολουθείς να μη μπορεις να κουνηθείς, δε νομιζω οτι ειναι η καλυτερη εμπειρία.... Ειναι σα να εισαι παράλυτος. Δε μπορεις να κουνησεις απολυτως τίποτα. Ατομο του κοντινού μου περιβάλλοντος που του συμβαίνει συχνότατα, έχει τύχει να κοιμάται με το μπράτσο στο στόμα και τη μυτη (έτυχε να έχει πάρει τέτοια στάση στον υπνο) και να δυσκολευεται στην αναπνοή. Να προσπαθεί να ουρλιάξει να ζητήσει βοηθεια και να μη μπορει. Προφανως η υπνικη παράλυση που αναφέρομαι εγω βέβαια να ειναι άλλου ειδους διοτι δε μπορω να χωνεψω οτι θεωρει κάποιος καλη εμπειρία το να ξυπνάει παράλυτος 1
pavlinara Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Για την Μόρα έχετε ακούσει;Μου περιέγραψε μια φίλη μου την εμπειρία της και έπαθα σοκ. Εγώ το μόνο που έχω πάθει είναι να λαγοκοιμάμαι και να νιώθω το σώμα μου να σηκώνεται από το κρεβάτι.Και μετά από δευτερόλεπτα να πέφτει.Ένιωσα ακόμη και τον αέρα του πεσίματος.Κατευθείαν άνοιξα τα μάτια μου από την τρομάρα.Είχα κοκκαλώσει και έμεινα για μερικά λεπτά έτσι.
Toufas Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Πάρε και κανένα νοοτροπ ρε μαν. Δεν ξέρω γιατί (εικάζω) αλλά βοηθάει να έχεις συνείδηση στα όνειρα. Ειναι με συνταγη στην ελλαδα το piracetam? Πρωτη φορα ακουω οτι βοηθαει στο lucid dreaming. Οσο για υπνικη παραλυση, παθαινω εδω και 15 χρονια περιπου και ακομη δεν μπορω να εχω καποιο ελεγχο, ενω το κανω παρα πολυ "ευκολα" κανονικα., και ακομη μου φενεται σαν ασχημη εμπειρια. Απο οτι εχω καταλαβει στον εαυτο μου, το παθαινω οταν εχω χαμηλα επιπεδα σεροτονινης,κοιμηθω, ξυπνησω και κοιμηθω την επομενη μερα θα παθω κατα 90% παραλυση, και 99% θα την παθω απο την αρχη που θα πεσω για υπνο.
Donalhioy Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 υπνικη παραλυση στο στρατο και να εισαι θαλαμοφυλακας... αντε ξυπνα τον μετα!
Pa0ki Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Υπνική παράλυση....lucid dreaming....εγώ κοιμάμαι σα μοσχάρι και δεν βλέπω καν όνειρα Αραιά και που..και αυτά συνήθως τα ξεχνάω Είχα περάσει όμως κάτι μέρες στην εντατική πριν 4 χρόνια μετά από εγχείρηση όπου μου έδιναν μορφίνη...ντάξει, εμπειρία ζωής! Τρελά όνειρα που όταν ξυπνούσα νόμιζα είχαν γίνει στα αλήθεια, μπέρδευα τα όνειρα με την πραγματικότητα, παραισθήσεις... Ειδικά το πρώτο βράδυ που βγήκα και μάλλον άρχισαν να μου την κόβουν έδωσα ρέστα μιλάμε...η μάνα μου τα είχε παίξει από το παραλήρημα 1
zampONakiaskiou Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 (επεξεργασμένο) ΛΟΛ ετσι και σου ερθει succubus στον υπνο σου (αν αφησουμε κατα μερος την ορθολογιστικη κριση και δεχθουμε πως ολα αυτα υπαρχουν), τουλαχιστον θα περασεις καλα. Για λιγο μεν, αλλα καλα. Οσον αφορα την μορα (εντελως offtopic βεβαια), νομιζω πως τεινω περισσοτερο στην θεωρια των σκεπτομορφων. Αλλωστε κατι τετοιο απλα να υπαρχει και να τριγυρναει ετσι απλα, μαλλον δεν μου καθεται... Τι το 'θελα και το δα το θέμα; Όσο επιστημονικά και να το βλέπω πλέον μιας και μου συνέβη μόνο 2 φορές, κι αυτές πριν 2-3 χρόνια ακόμα μου προκαλεί ανατριχίλα... Quot-αρα το παραπάνω και πήδηξα μερικές σελίδες μέχρι την τελευταία so δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί περαιτέρω, αλλά μ'αυτή τη θεά είχα πάρε δώσε 2 βράδια.. Σκηνικό νο1.. Την εποχή εκείνη εργαζόμουν σε μεταφορική, (κούραση, άστατος ύπνος, τσιγάρα σκατά διατροφή..), είχα ξαπλώσει να κοιμηθώ κατα τις 12 (4π.μ ξεκινούσα για δουλειά), καλοκαίρι-ζέστα, οπότε κοιμάμαι μόνο με το boxerάκι μου...(Όχι τη ράτσα!) Όπως κοιμάμαι κι η ώρα θα χει πάει 1+, αν υποθέσουμε ότι κράτησε κανά 3λεπτο το όλο θέμα, χωρίς να θυμάμαι αν ονειρεύομαι κάτι πιο πριν, νιώθω έναν υπερβάλοντα ζήλο και μία έξαψη στο χώρο του boxerακίου μου.. Ωραία πράματα σκέφτομαι! Καθώς περνάει λίγο η ώρα αυτή η έξαψη αρχίζει και δυναμώνει,έχει βγει ο Τζιμπούρ τετ α τετ με Καρνέζη τον προσπερνά και είναι μόνος με το τέρμα λέμε! Κι εκεί που πάει να σκοράρει, νιώθω "κάτι" να μπαίνει μέσα στο boxerάκι μου!Αλλά το νιώθω!(Σα να βάζει το χέρι της η δικιά μου στον εσωτερικό μου κόσμο...) κι εκείνη τη στιγμή, αρχίζω και συνηδητοποιώ τι γίνεται! Και λέω ώπα... Ρε μαλ@κα;!Η γυναίκα δεν είναι εδώ, μόνος είσαι στο σπίτι... Και με το που το συνηδητοποιώ αυτό αρχίζει το λούκι... Νιώθω ένα τεράστιο βάρος να με πλακώνει... Προσπαθώ να κουνηθώ...@@ Προσπαθω να μιλήσω...@@ Να φωνάξω; @@ λέμε Αρχίζω και χέζομαι κι επιστρατεύω νοητικά Αγίους,Βούδες, προσευχές αλλά που;Δεν μπορώ ούτε να τα σκεφτώ!Κι όσο προσπαθώ να τα σκεφτώ, τόσο πιο βαρύ το πλάκωμα! Κι αυτή η αίσθηση στο αριστερό αυτί σαν κάτι "αέρινο" να σου ψυθιρίζει ακαταλαβίστικα πράματα, παρέα με ανατριχίλα όση με το να με βάζανε να λύσω sudoku παρέα με 150 κατσαρίδες! Το βάρος είχε γίνει πραματικά αφόρητο και το μόνο που προσπαθούσα να κάνω πλέον, έχοντας δεχθεί την ήττα μου, ήταν να προσπαθώ να ανοίξω τα μάτια μου να δώ τι στο π@$τσο θα μου αφαιρούσε τη ζωή... Κι εκεί που λέω πάει τελείωσε, γεια χαραντάν, έχετε γεια βρυσούλες...Τα κατάφερα! Άνοιξα τα μάτια! Σηκώθηκα αμέσως χεσμένος και (τίγκα "σηκωμένος"), άνοιξα όλα τα φώτα του σπιτιού, μπήκα στο νετ να δω τι παίχτηκε μόλις, διάβασα για Μώρες Σουκουμπες και Ινκουμπες κι @@ λουλούδια, ξαναμαναχέστηκα πάνω μου,ντύθηκα αποφεύγοντας όλους τους καθρέφτες του σπιτιού μην τυχόν κι είναι τπτ πίσω μου και βγήκα βόλτα με το δίκυκλο μέχρι να πάω για δουλειά! Σκηνικό Νο2 Να χε περάσει κανας μήνας;Μπορεί και λιγότερο.. Έχοντας πει τον πόνο μου σε αρκετούς , έχοντας διαβάσει και πολλά επιστημονικά άρθρα επί του θέματος, βρίσκομαι πάλι στο κρεβάτι του τρόμου... Σκηνικό περίπου το ίδιο, με τη διαφορά ότι πλέον το pc είναι ανοιχτό, so υπάρχει ένα αμυδρό φως στο δωμάτιο (από τον καγκουρίστικο πύργο μου-οι οθόνες κλειστές) και έχει έρθει η μάνα μου από το χωριό και κοιμάται στο άλλο δωμάτιο. Εκεί που κοιμάμαι όμορφα κι ωραία, να τος πάλι ο Τζιμπούρ... Εντωμεταξύ στον ύπνο μου θυμάμαι να σκέφτομαι.. " Έχε χάρη να έχουμε πάλι τα ίδια..." Τι το θελα; -Ναι γεια σας!Εσείς ζητήσατε 50 τόνους να πέσουν πάνω σας;Ορίστε! Άμεση εξυπηρέτηση λέμε! Πλέον έχοντας προηγούμενα με την κυρία ήξερα πως περίπου να δράσω, αν και ομολογώ πως εκείνη την ώρα πάλι ήμουν τρομοκρατημένος! So προσπαθώ χωρίς πολλά πολλά να ανοίξω τα μάτια μου!(Λέω και την προσευχή μου από μέσα μου για κάθε ενδεχόμενο!Να μαι καλυμμένος ντε!) Το βάρος συγχρόνως να αυξάνεται, χωρίς ψιθυροανατριχίλες αυτή τη φορά! Δυνατότητα να κουνηθώ ή να μιλήσω καμία.. Κάποια στιγμή όμως καταφέρνω να ανοίξω τα μάτια μου!Βλέπω το δωμάτιο κανονικά με χαμηλό φως, 2 κάτι σαν μάτια (ασπρίλες ήταν μέσα στη μαυρίλα)να με κοιτουν από απόσταση την οποία δεν μπορώ να υπολογίσω ακριβώς. κι αυτό το βάρος να συνεχίζει να αυξάνεται! Σκεφτομαι ρε π@#στη τι γίνεται αφού τ άνοιξα τα μάτια μου;!Γιατί δε μπορώ να συνέλθω;Κι όσο είμαι σε αυτή την κατάσταση, κουνιώντας μόνο τα μάτια μου, συνηδειτοποιώ ότι οι οθόνες είναι ανοιχτές. Ακόμα ονειρεύεσαι σκέφτομαι (inception ftw) αφού τις έκλεισες πριν ξαπλώσεις και τσουπ η λύτρωση! Ανοιξα τα μάτια μου for real αυτη τη φορά!Σηκώθηκα, ούρησα και την ξανάπεσα! Από τότενες δε μου χει ξανατύχει! Μάλλον η κιουρία ξενέρωσε που δεν της παρέδωσα το "νέκταρ" μου και τράβηξε για άλλες πολιτείες! Την επόμενη φορά θα της ξεκαθαρίσω... 'Η δίνει κώλο ή τπτ... Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2013 από zampONakiaskiou 6
nicoc89 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 (επεξεργασμένο) εγώ παθαίνω συχνά κάτι περίεργοτην ώρα που πάω να κοιμηθώ (μπρούμυτα , αγκαλιά με το μαξιλάρι για να αποφύγω συναντήσεις με την κυρα μώρα ) ξεκινάει ..το σώμα μου χαλαρώνει (πριν κοιμηθώ) και νιώθω σαν να πέφτει ενα βαρύ αντικείμενο και να κάνει γδούπο στο πάτωμα αλλα παράλληλα κουνάει και το κρεβάτι (ο γδούπος δεν ακούγεται , τον νιώθεις, δύσκολο να το περιγράφεις)τότε ανεβαίνει προς την πλάτη μου και αρχίζει να μου μιλάει στο αφτί , ψιθυρίζει ακαταλαβίστικα πράγματα που δεν βγάζουν νόημα.νιώθω πως απειλούμαι και συνήθως ανοίγω το φως και σταματάει αμέσως. Οταν κλείσω το φως και πάλι δεν επιστρέφει(μέχρι την επόμενη μέρα)έχω προσέξει πως όταν γίνετε αυτό αν γυρίσω το κεφάλι μου απο την αριστερή μεριά και όχι απο την δεξιά που έχω τον τοίχο νιώθω έντονα οτι κάποιος έχει σκύψει και με κοιτάζει . Εχω νιώσει αναπνοή στο πρόσωπο μου αλλα και την έχω ακούσει κιόλας) βέβαια όλα αυτά δεν συγκρίνονται με άλλες φάσεις που έχω ζήσει. Τις έχω γράψει νομίζω στις προηγούμενες σελίδες Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2013 από nicoc89
nomikarios Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Για την Μόρα έχετε ακούσει;Μου περιέγραψε μια φίλη μου την εμπειρία της και έπαθα σοκ. Νομίζω η Μόρα ή Βραχνάς ή Incubus ή Succubus (δαίμονες που σε πνίγουν ή σε βιάζουν) είναι κλασικές περιπτώσεις υπνικής παράλυσης. Χωρίς να είμαι ειδικός, αν συμβούν 2-3 φορές στη ζωή σου δεν τρέχει τίποτα. Αν είναι πιο τακτικές, μπορεί να χρειάζεται και γιατρός. Τι το 'θελα και το δα το θέμα; Όσο επιστημονικά και να το βλέπω πλέον μιας και μου συνέβη μόνο 2 φορές, κι αυτές πριν 2-3 χρόνια ακόμα μου προκαλεί ανατριχίλα... Quot-αρα το παραπάνω και πήδηξα μερικές σελίδες μέχρι την τελευταία so δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί περαιτέρω, αλλά μ'αυτή τη θεά είχα πάρε δώσε 2 βράδια.. Σκηνικό νο1.. Την εποχή εκείνη εργαζόμουν σε μεταφορική, (κούραση, άστατος ύπνος, τσιγάρα σκατά διατροφή..), είχα ξαπλώσει να κοιμηθώ κατα τις 12 (4π.μ ξεκινούσα για δουλειά), καλοκαίρι-ζέστα, οπότε κοιμάμαι μόνο με το boxerάκι μου...(Όχι τη ράτσα!) Όπως κοιμάμαι κι η ώρα θα χει πάει 1+, αν υποθέσουμε ότι κράτησε κανά 3λεπτο το όλο θέμα, χωρίς να θυμάμαι αν ονειρεύομαι κάτι πιο πριν, νιώθω έναν υπερβάλοντα ζήλο και μία έξαψη στο χώρο του boxerακίου μου..αρίσω... Αυτή η εμπειρία νομίζω είναι χαρακτηριστική περίπτωση "τρόμου νυκτός" (pavor nocturnus). Απομόνωσα αυτό το κομμάτι γιατί δείχνει καθαρά ότι η διαταραχή συνέβη λίγο μετά αφού ξάπλωσες, δηλαδή στη φάση non-REM, οπότε και δεν είναι ακριβώς εφιάλτης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις