Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κοίταξε φίλε, υπνική παράλυση μου έχει τύχει. Δεν ήταν και πολύ ευχάριστη η αίσθηση να νιώθω σαν μούμια και να μην μπορώ να κουνηθώ/μιλήσω για λίγα λεπτά. Οκ, λογικό. Προφανώς ήμουν αγχωμένη, κουρασμένη, κλπ και ο εγκέφαλος μου υπο-λειτουργούσε. Δεν σκέφτηκα ποτέ όμως ότι αυτό που μου συνέβη ήταν κάτι μεταφυσικό. 

Δεν έχω δει τίποτα απ' αυτά που λες.. αλλά μια φορά άφησα στο δωμάτιο μου ανοιχτή την τηλεόραση και όταν μπήκα ήταν κλειστή. Εσύ μπορεί να σκεφτόσουν ότι κάποιο πνεύμα θέλει να παίζει με τα νεύρα σου, εγώ σκέφτηκα να ψάξω τις ρυθμίσεις στο τηλεκοντρόλι. Αυτό έφταιγε.

Και γενικά, όταν συμβαίνει κάτι, έχω την τάση να το ερμηνεύω με την λογική. Γιατί για μένα αυτός είναι ο μόνος δρόμος. Επίσης δεν αντιλέγω ότι αν κάποιος μου αποδείκνυε ότι υπάρχει κόλαση μπλα μπλα.. θα μου γύριζαν τα μυαλά ΑΛΛΑ εφόσον δεν μπορεί να μου το αποδείξει κάποιος με κάποιο τρόπο, εξακολουθώ να πιστεύω ότι με τον θάνατο ο υπολογιστής (το μυαλό) παύει κάθε λειτουργία και το σώμα γίνεται βορά για τα σκουλήκια. 

Τέλος, με απασχολούν άλλα πράγματα στην καθημερινότητά μου και προβλήματα που είναι πιο πολύ επί του πραγματικού. Απλά βλέπουμε αλλιώς τον κόσμο.  ;)

Δημοσ.

Ρε φιλε γενικα εγω ειμαι ανοιχτομυαλος σε ολα.. γενικα πιστευω πιο πολυ σε ενεργεια, και σε περιεργα φαινομενα.. αλλα οχι και ετσι.. θελω να σε πιστεψω αληθεια, δεν ξερω για πιο λογο να πεις ψεμματα, αλλα εγω 1 απο αυτα να μου ειχε συμβει θα ειχα φυγει απο το σπιτι για πλακα.. δεν ειναι κατι που απλα νομιζες οτι ειδες ή μια σκία κλπ, εδω αυτο με το κεφαλι και την ντουλαπα ειναι too much.. παντα με καλη διαθεση, γιατι ψαχνομαι με αυτα και δεν μου εχει τυχει εμενα προσωπικα κατι μεταφυσικο.. αν και ξερω πως ειναι να εχεις δει κατι και να μην σε πιστευουν.. αν μου ελεγες για καποια μπαλα φωτος, η κατι αλλο θα σε πιστευα χωρις 2η σκεψη γιατι εχουν γινει ανα τον κοσμο πολλα..

αυτά δεν τα λες. Τα είδες και αυτό ήταν. Δεν θα μετακόμιζα απο το σπίτι που ζω όλη μου την ζωή για κάτι που δεν μπορεί να μου κάνει κακό. Τους ανθρώπους να φοβάσαι. Και στην τελική δεν αφήνω έξω το ενδεχόμενο του σκηνικού με την ντουλάπα και με το κεφάλι να ήταν τυχαία. Τόσα λίγα φαινόμενα σε 23 χρόνια που ζω σε αυτό το σπίτι ειναι λίγα για να ανησυχήσω

Κοίταξε φίλε, υπνική παράλυση μου έχει τύχει. Δεν ήταν και πολύ ευχάριστη η αίσθηση να νιώθω σαν μούμια και να μην μπορώ να κουνηθώ/μιλήσω για λίγα λεπτά. Οκ, λογικό. Προφανώς ήμουν αγχωμένη, κουρασμένη, κλπ και ο εγκέφαλος μου υπο-λειτουργούσε. Δεν σκέφτηκα ποτέ όμως ότι αυτό που μου συνέβη ήταν κάτι μεταφυσικό. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

γιατι να σκεφτείς οτι ήταν μεταφυσικό ?  υπνική παράλυση έπαθες , είδες οντότητες ? σου μίλησαν ?

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δεν έχω δει τίποτα απ' αυτά που λες.. αλλά μια φορά άφησα στο δωμάτιο μου ανοιχτή την τηλεόραση και όταν μπήκα ήταν κλειστή. Εσύ μπορεί να σκεφτόσουν ότι κάποιο πνεύμα θέλει να παίζει με τα νεύρα σου, εγώ σκέφτηκα να ψάξω τις ρυθμίσεις στο τηλεκοντρόλι. Αυτό έφταιγε.

η ντουλάπα δεν έχει τηλεκοντρόλι , ούτε το κεφάλι που αιωρείται πάνω απο την ντουζιέρα 

Και γενικά, όταν συμβαίνει κάτι, έχω την τάση να το ερμηνεύω με την λογική. Γιατί για μένα αυτός είναι ο μόνος δρόμος. Επίσης δεν αντιλέγω ότι αν κάποιος μου αποδείκνυε ότι υπάρχει κόλαση μπλα μπλα.. θα μου γύριζαν τα μυαλά ΑΛΛΑ εφόσον δεν μπορεί να μου το αποδείξει κάποιος με κάποιο τρόπο, εξακολουθώ να πιστεύω ότι με τον θάνατο ο υπολογιστής (το μυαλό) παύει κάθε λειτουργία και το σώμα γίνεται βορά για τα σκουλήκια. 

ώστε δεν έχεις βγει ποτέ απο το σώμα σου , μάλιστα .Τότε λογικό είναι να τα πιστευεις αυτά που λες.

Τέλος, με απασχολούν άλλα πράγματα στην καθημερινότητά μου και προβλήματα που είναι πιο πολύ επί του πραγματικού. Απλά βλέπουμε αλλιώς τον κόσμο.  ;)

ε εντάξει , εσύ έχεις ζωή και είσαι busy , εμείς οι άχρηστοι nolifers/φαντασιόπληκτοι να δουμε τι θα κάνουμε  :devil: 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είχα ακούσει για αυτο το πράγμα μέχρι να πέσει το μάτι μου σε αυτο το θέαμα. Έτσι όπως το περιγράφετε εσείς που το έχει νιώσει πρέπει να'ναι φρίκη. Εύχομαι να μη χρειαστει να το μάθω :P Επίσης βλέπω πολλοι να λέτε για ανάσκελα. Εγώ είχα την εντύπωση πως αυτη είναι η σωστη στάση στον ύπνο. Απορώ ειδικα με όσους κοιμούνται με την μάπα στο μαξιλάρι, δυσκολεύομαι να αναπνεύσω έτσι.

Δημοσ.

nicoc89

η υπνικη παράλυση δεν ειναι μεταφυσικο φαινομενο.

αυτό της λεω απο πάνω

μου λέει οτι δεν σκέφτηκε οτι ήταν μεταφυσικό και της λέω μα υπνικη παράλυση΄είχες , δεν έζησες κάτι μεταφυσικό ,γιατί να σκεφτείς κάτι τέτοιο ? (δηλαδή λέει το αυτονόητο)  :-)  :-)  :-)  

• Like 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα Παιδιά... Βρήκα Αυτό Το Post Τυχαία Μέσο Google Όταν Έψαχνα Για Υπνική Παράλυση... Δεν Περίμενα Να Βρω Και Τέτοιο Στο Insomnia :)

Χαίρομαι Που Βλέπω Ότι Είναι Γνωστό Συμβάν Αυτό Και Όχι Μια Ψευδαίσθηση Μου.... Διαβάζω Πως Κατά Μέσο Ωρο Όλοι Σας Το Έχετε Πάθει 1-5 Φορές... Εγώ Το Έχω Πάθει Αρκετές Φορές, Περίπου 20-30... Και Ανησυχούσα Παρά Πολύ Μέχρι Που Διάβασα Για Το Θέμα Αυτό.

Γενικά Το Όλο Θέμα Με Έχει Αφήσει Ψυχολογικά "Τραύματα" ... Σήμερα Είχα Πάλι Την Άσχημη Εμπειρία Αυτή Και Αγανάκτησα Και Έκατσα Να Ψαχτώ. Τόσα Χρόνια Όσες Φορές Το Πάθαινα Νόμιζα Πως Ιταν Ονειρική Ψευδαίσθηση, Τύπου Εφιάλτης, Γιατί Μετά Το "Ξύπνημα Του Σώματος" Έχανα Την Σκέψη Για Το Συμβάν Και Το Θεωρούσα "Όνειρο". Αλλά Σήμερα Το Ένιωσα Πάλη Έντονα Και Κατάλαβα Ότι Κάτι Πάει Στραβά..

Λοιπόν, Είμαι 22 Χρόνων, Δουλεύω Καθημερινά.8-12 Ώρες Σαν Υπεύθυνος Για Μια Εταιρία Ηλεκτρονικών Διατακτικών Υπηρεσιών. Η Δουλειά Μου Είναι 24ωρη Και Βαράω Βάρδιες Πρωινές, Βράδυ, Ξημερώματα.. Δεν Έχω Σταθερό Ωράριο Ύπνου Και Πιστεύω Ότι Αυτός Είναι Ο Λόγος Που Το Παίρναω Όλο Αυτό.

Το Σημερινό Συμβάν Ήταν Ξεχωριστό. Η Μέρα Μου Ξεκίνησε Το Πρωί Στις 9, Ήμουν Ξεκούραστος. Έτρεχα Σε Εφορίες Κτλπ Για Φορ.Δηλ. Το Μεσημέρι Έφτασε 33 Βαθμούς Και Πήγα Για Ηλιοθεραπεία Σε Ένα Κοντινό Pool Ξενοδοχείου. Έκατσα 5 Ώρες Και Ξεκουράστικα Παρά Πολύ. Βουλωσανε Τα Αφτιά Μου Από Το Νερό Και Κατέληξα Να Έχω Αρκετή Μειωμένη Ακοή Έως Και Τώρα ( Μάλλον Εξωτερική Οτιτιδα Επαθα) Στο Γυρισμό Με Έπιασε Υπνηλία ( Λογικό ;) ) Και Στο Σπίτι Μετά Το Μπάνιο Έπεσα Για Ύπνο. Ειδοποίησα Την Μητέρα Μου Μα Με Ξύπνησει Στις 12 Το Βράδυ Γιατί Έπιανα Βάρδια Στις 01:00 ( Όπου Είμαι Τώρα Χεχε)

Λοιπόν, Φωνάζει Η Μητερα Μου Το Όνομα Μου Να Με Ξυπνήσει, Εγώ Δεν Το Ακούω ( Λόγο Των Αυτιών) Αλλά Ταυτόχρονα Ξυπνάω ( Υποσυνείδητο? ) Ανοίγω Τα Μάτια Μου, Βλέπω Τον Τοίχο Μπροστά Μου, Προσπαθώ Να Κουνήθω Μα Τίποτα Να Μην Γίνετε. Δεν Ένιωθα Το Σώμα Μου Μα Μόνο Ένα Μούδιασμα Στους Όμους Μου. Προσπαθούσα Να Φωνάξω Μα Μόνο Αναπνοή Έβγαινε. Μετά Από 6-7 Δευτερόλεπτα Καταφέρνω Να Κουνηθω. Κοιτάω Ακόμα Τον Τοίχο. Νιώθω Να Κουνιέται Το Σώμα Και Κρεβάτι Μου Σαν Να Γίνεται Σεισμός Και Να Με Πιάνει Πανικός (Οι Ψευδαίσθησεις Που Αναφέρατε Λογικά.. ) Γυρνάω Απότομα Και Βλέπω Την Μάνα Κου Και Τρομάζω... Με Ρωτάει Τι Έπαθα Και. Γιατί Είμαι Ιδρωμένος Και Εγώ Να Φωνάζω ΣΕΙΣΜΟΣ! Να Μου Μιλάει Και Εγώ Να Μην Ακούω Τίποτα... Ήταν Άσχημη Εμπειρία Για Και Τους Δυο Μας Αλλά Ιδικά Για Μένα...

Πλέων Που Ξέρω Ότι Όλο Αυτό Είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ Πιστεύω Πως Την Επόμενη Φορά Δεν Θα Πανικοβληθω Όπως Πάντα. Τον Σεισμό Μετά Το Ξύπνημα Τον Ένιωσα Έπεισης Πολλές Φορές Και Νόμιζα Πως Φταίει Ο Δυνατός Παλμός Μου... Πλέων Κατάλαβα Ότι Είναι Κομμάτι Της Υπνικής Παράλυσης, Μια Ψευδαίσθηση.

Έχει Νιώσει Ποτέ Κανείς Κάτι Τέτοιο? Σεισμό?

Με Τόσες Φορές Που Το Έπαθα Θα Μπορούσα Να Γράψω Πολλά Άλλα Σκηνικά Αλλά Φτάνει Το Spam Μου :)

Ευχαριστώ Για Το Post Και Εύχομαι Να Μην Ξαναπεράσει Κανείς Μας Αυτό Ξανά.

Via Sony XZ, Chrome + Swipe Keyboard ( Sry Για Τυχόν Άκυρες Λέξεις)

Δημοσ.

Τι Εννοείς? Ότι Έγινε Σεισμός? ( Δεν Έγινε Το Είχα Ψάξει :P)

Γενικά Τώρα Τελευταία Ξυπνάω Συχνά Νιώθοντας Να Τρέμη Το Κρεβάτι...

Δημοσ.

Μου έχει συμβεί το ανάλογο περιστατικό 3-4 φορές, πάντα με τα ίδια χαρακτηριστικά. Ανοίγω τα μάτια μου, βλέπω κ ακούω καθαροτάτα το περιβάλλον, προσπαθώ να φωνάξω, νομίζω πως το καταφέρνω αλλά αυτό δεν συμβαίνει και νιώθω πανικό. Η τελευταία φορά η οποία είναι πιο καθαρή στο μυαλό μου, ήταν στον στρατό, ο θάλαμος είχε 3-4 άτομα ακόμα που μιλούσαν (μεσημέρι). Ο διπλανός μου ήταν ένας από αυτούς κ εγώ ανοίγοντας τα μάτια μου ήθελα να τους φωνάξω να κάνουν ησυχία, και μάλιστα νόμιζα πως φώναζα κ μου έκαναν πλάκα αγνοώντας με. Προσπάθησα λοιπόν να σηκωθώ αλλά δεν μπορούσα να κινήσω τα μέλη μου. Όλο αυτό είχε διάρκεια γύρω στο λεπτό. Η μορα που αναφέρθηκε παραπάνω έχει να κάνει με βάρος στο στήθος κ συνδυάζεται με μαύρη(από εκεί κ το όνομα) παρουσία που κάθεται πάνω σου κ δεν νομίζω πως έχει να κάνει με τα εν λόγω περιστατικά...

Η ιστορία μου ακριβως!!!! Ακριβως αυτην την περιγραφη ετοιμαζόμουν να πω διοτι και σε εμενα στο στρατο μου ειχε τυχει, ακριβως οπως το περιγραψες έγινε Ο_Ο Τυχαιο??!!

Τυχερός άνδρας.

%CE%8C%CE%BB%CE%B3%CE%B1-%CE%A4%CF%81%CE

Πωω με επιασε νευρικο!!!! :D

Δημοσ.

Οκ, το πρωί είχα τη χειρότερη μου εμπειρία.

Ξάπλωσα να κοιμηθώ κατά τις 6μιση. Με πήρε άμεσα ο ύπνος. Κατά τις 7 ξυπνάω και ακούω μια σκατοφωνή να λέει "Γιώργοοο ξύπνααα". Οκ, χέστηκα. Ναι, χέστηκα. Πάω να κουνηθώ, τίποτα. Δε μπορούσα να σηκωθώ. Άρχισα να φωνάζω, τι να φωνάζω, λέξη δεν έβγαζα, τέλος πάντων , μέχρι που μετά από λίγο κατάφερα και σηκώθηκα. Έριξα 5 σταυρούς, θεούληδες για αυτό που έζησα κ.λπ. και έπεσα πάλι.
Τώρα κατάλαβα τι εννοείτε με το "χάλια εμπειρία".

Δημοσ.

Για ένα διάστημα το πάθαινα συχνά, αν ένιωθα πως ήταν κάποιος στον χώρο προσπαθούσα να μουγκρίσω για να έρθει να με σκουντήξει και να σηκωθώ!

Τις πρώτες 2 φορές χέστηκα αλλά και αργότερα ήταν πολύ άσχημη εμπειρία

Δημοσ.

Οκ, το πρωί είχα τη χειρότερη μου εμπειρία.

Ξάπλωσα να κοιμηθώ κατά τις 6μιση. Με πήρε άμεσα ο ύπνος. Κατά τις 7 ξυπνάω και ακούω μια σκατοφωνή να λέει "Γιώργοοο ξύπνααα". Οκ, χέστηκα. Ναι, χέστηκα. Πάω να κουνηθώ, τίποτα. Δε μπορούσα να σηκωθώ. Άρχισα να φωνάζω, τι να φωνάζω, λέξη δεν έβγαζα, τέλος πάντων , μέχρι που μετά από λίγο κατάφερα και σηκώθηκα. Έριξα 5 σταυρούς, θεούληδες για αυτό που έζησα κ.λπ. και έπεσα πάλι.

Τώρα κατάλαβα τι εννοείτε με το "χάλια εμπειρία".

σκέψου πως θα ήταν αυτό + οπτική εμπειρία 

εγώ είχα νιώσει οτι θα πεθάνω και χαίρομαι που δεν θυμάμαι πως ειναι η αίσθηση , οταν σηκώθηκα πάνω ένιωθα λες και κέρδισα το λαχείο που δεν πέθανα.

άσχετο αλλα μερικές φορές εκεί που έχω ξαπλώσει και πάει να με πάρει ο ύπνος ξαφνικά ακούω ενα θόρυβο και νιώθω οτι κάποιος πάει να μου την πέσει και όσες φορές έχω πεταχτεί απότομα πάντα έχω ακούσει κάτι σαν ανάσα , λες και κάποιος ξεφυσάει στο πρόσωπο μου.

δεν ξέρω αν όλα αυτά ειναι του σώματος και του μυαλού μας αλλα μερικές φορές σε κάνουν να αναρωτιέσαι.

εγώ πιστευω πως υπάρχει μια δύναμη , πες τη θεό πες την ότι θες , αλλα δεν μπορώ σε μια τέτοια περίπτωση να στραφώ εκεί , δεν μου βγαίνει , δεν είμαι με το μέρος κανενός θεού και δύναμης , μόνο με τον εαυτό μου.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...