Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αναφορικά με τις παραισθήσεις και λίγο τοσοδα οφτοπικ, εξ ου και το σπόιλερ:

Μέσα σε ένα πολύ ωραίο καλοκαιρινό βράδυ, ήπια δεν ήπια αλκοόλ δεν το πολυθυμάμαι αλλά ελάχιστη σημασία έχει έτσι κι αλλιώς, ξεραίνομαι στον ύπνο σε μια υπέρδιπλη κρεβατάρα να, και γενικά ωραία άνετα και αναπαυτικά. Κάπως λοιπόν ενώ βρισκόμουν μεταξύ έκτου και εβδόμου ουρανού από την ευτυχία την αναπαυτικότητας του ύπνου και την ξεκούρασης, άλλαξα πλευρό και κοιμήθηκα πάνω στο χέρι μου το οποίο άρχισε να αλλάζει αποχρώσεις και να γίνεται ροζ, κόκκινο, μπορντοροδοκόκινο, μωβ και μπλε. Γύρω στο μπλε ξύπνησα. Και μέσα στη μαστούρα του ύπνου και της νύστας άρχισα να ψάχνω το χέρι μου που φυσικά είχα σταματήσει να νιώθω, πόσο μάλλον να βλέπω αφού το είχα κολλήσει στην πλάτη μου. Πασπατεύοντας τα σεντόνια το βρήκα, αλλά ήταν τόσο μπλε και δροσερό που δεν το αναγνώρισα και νόμισα ότι έχω ένα πτώμα στο κρεβάτι. Μετά, αφού αποφάσισα ότι δεν θα μπορούσα να έχω ένα πτώμα στο κρεβάτι, το άρπαξα με το άλλο χέρι και άρχισα να το κουνάω για να ξεμουδιάσει και όταν τελικά τα κατάφερα ξανακοιμήθηκα ευτυχισμένη. :o

Δημοσ.

"παθαίνω αυτό που όταν κοιμάσαι νομίζεις ότι ήρθε ο ουρανός στο κεφάλι σου και το σύμπαν γύρισε ανάποδα και ανοίγεις τα μάτια και νομίζεις ότι βλέπεις το κομοδίνο από πάνω...

Eίχα ένα φίλο στο σχολείο που στο σύνηθες κρεβάτι του ο τοίχος ήταν δεξιά και πίσω του. Μετά από πιώμα κοιμήθηκε στην επάνω κουκέτα ενός φίλου όπου ο τοίχος ήταν αριστερά και μπρος του. Ξύπνησε διψασμένος και είδε πως όλοι οι τοίχοι έχουν κλείσει γύρω του, ακόμη και το ταβάνι. Άρχισε να ουρλιάζει ώσπου είδε από την χαραμάδα της πόρτας λίγο φως. Πήδηξε να σωθεί και άνοιξε το κεφάλι του. Μία από τις τοπ 3 καλύτερες ιστορίες που έχω ακούσει στη ζωή μου.

Δεν θυμάμαι σε ποιό στάδιο του ύπνου, νομίζω στον βαθύ ύπνο-όχι στον REM δεν υπάρχει μυικός τόνος. Αν υποθέσουμε πως για κάποιο λόγο μισοξυπνάς χωρίς να ανακτήσεις το μυικό τόνο βουαλά. Μόρα. Ε;

Δημοσ.

Μέσα σε ένα πολύ ωραίο καλοκαιρινό βράδυ, ήπια δεν ήπια αλκοόλ δεν το πολυθυμάμαι αλλά ελάχιστη σημασία έχει έτσι κι αλλιώς, ξεραίνομαι στον ύπνο σε μια υπέρδιπλη κρεβατάρα να, και γενικά ωραία άνετα και αναπαυτικά. Κάπως λοιπόν ενώ βρισκόμουν μεταξύ έκτου και εβδόμου ουρανού από την ευτυχία την αναπαυτικότητας του ύπνου και την ξεκούρασης, άλλαξα πλευρό και κοιμήθηκα πάνω στο χέρι μου το οποίο άρχισε να αλλάζει αποχρώσεις και να γίνεται ροζ, κόκκινο, μπορντοροδοκόκινο, μωβ και μπλε. Γύρω στο μπλε ξύπνησα. Και μέσα στη μαστούρα του ύπνου και της νύστας άρχισα να ψάχνω το χέρι μου που φυσικά είχα σταματήσει να νιώθω, πόσο μάλλον να βλέπω αφού το είχα κολλήσει στην πλάτη μου. Πασπατεύοντας τα σεντόνια το βρήκα, αλλά ήταν τόσο μπλε και δροσερό που δεν το αναγνώρισα και νόμισα ότι έχω ένα πτώμα στο κρεβάτι. Μετά, αφού αποφάσισα ότι δεν θα μπορούσα να έχω ένα πτώμα στο κρεβάτι, το άρπαξα με το άλλο χέρι και άρχισα να το κουνάω για να ξεμουδιάσει και όταν τελικά τα κατάφερα ξανακοιμήθηκα ευτυχισμένη. :o

Δε θέλω να σε τρομάξω αλλά είχε πεθάνει ο Μάικλ Τζάξον όταν έγινε αυτό;

Δημοσ.

Λιοπύρ δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι παραπάνω είναι αυτό που διαχωρίζει την ποστ ντρανκ παραίσθηση που ενδεχομένως βαράει εσένα κι εμένα και την τρου υπνική παράλυση. Το σκουφάκι ίσως; Ας διαφωτίσει κάποιος αν γνωρίζει γιατί προκειμένου να λέω "παθαίνω αυτό που όταν κοιμάσαι νομίζεις ότι ήρθε ο ουρανός στο κεφάλι σου και το σύμπαν γύρισε ανάποδα και ανοίγεις τα μάτια και νομίζεις ότι βλέπεις το κομοδίνο από πάνω αλλά μετά βαριέσαι να το σκεφτείς και ξανακοιμάσαι μη σου φύγει η νύστα γρηγοραγρηγοραγρηγορα" προτιμώ λογικά το υπνική παράλυση απλά λιτά και νοικοκυρεμένα.

Δεν έχει καμία σχέση η οποιαδήποτε παραίσθηση που προκαλείται από οποιοδήποτε λόγο και η οποία αφού ξυπνήσεις καταλαβαίνεις πως ήταν παραίσθηση, με την υπνική παράλυση. (τουλάχιστον αυτή που βιώνω εγώ, και φυσικά η σωστή, δε θα μου το χαλάσετε εσείς τώρα που βρήκα τι είναι).

Η υπνική παράλυση είναι εντελώς συνειδητή.

Έχεις ξυπνήσει. Κανονικά.

Προσπαθείς ως πρώτη κίνηση πάντα να ανοίξεις τα μάτια σου, αλλά δεν ανοίγουν.

Πως λειτουργεί ο εγκέφαλος προφανώς δεν γνωρίζω, αλλά καταλαβαίνω πως δίνει εντολή (δλδ εσύ του δίνεις εντολή) αλλά τα νεύρα σου αρνούνται να την εκτελέσουν.

Το ίδιο συμβαίνει και αν προσπαθήσεις να κουνήσεις τα χέρια σου, τα πόδια, το στόμα για να μιλήσεις κλπ.

Δυσκολεύομαι να το περιγράψω, φαντάσου πως σου κρατάω εγώ το χέρι σου με δύναμη σταθερό σε ένα σημείο, και εσύ προσπαθείς να το σηκώσεις.

Δίνει εντολή ο εγκέφαλός σου να σηκωθεί το χέρι, αλλά τα νεύρα σου δεν έχουν την δύναμη να το κάνουν.

Όπου δύναμη βάλε δυνατότητα, και έχεις το αποτέλεσμα.

Αν δεν γίνομαι κατανοητός, blame the beers.

:P

Αναφορικά με τις παραισθήσεις και λίγο τοσοδα οφτοπικ, εξ ου και το σπόιλερ:

Αυτό το παθαίνω αρκετά συχνά, αλλά ξυπνάω και το κουνάω πριν αλλάξει χρώμα.

:-D

Eίχα ένα φίλο στο σχολείο που στο σύνηθες κρεβάτι του ο τοίχος ήταν δεξιά και πίσω του. Μετά από πιώμα κοιμήθηκε στην επάνω κουκέτα ενός φίλου όπου ο τοίχος ήταν αριστερά και μπρος του. Ξύπνησε διψασμένος και είδε πως όλοι οι τοίχοι έχουν κλείσει γύρω του, ακόμη και το ταβάνι. Άρχισε να ουρλιάζει ώσπου είδε από την χαραμάδα της πόρτας λίγο φως. Πήδηξε να σωθεί και άνοιξε το κεφάλι του. Μία από τις τοπ 3 καλύτερες ιστορίες που έχω ακούσει στη ζωή μου.

:lol:

Aυτό δεν το έχω πάθει, ευτυχώς.

Δεν θυμάμαι σε ποιό στάδιο του ύπνου, νομίζω στον βαθύ ύπνο-όχι στον REM δεν υπάρχει μυικός τόνος. Αν υποθέσουμε πως για κάποιο λόγο μισοξυπνάς χωρίς να ανακτήσεις το μυικό τόνο βουαλά. Μόρα. Ε;

Αυτό. Αλλά δεν μισοξυπνάς, έχεις ξυπνήσει κανονικά χωρίς την πολυτέλεια του μυικού τόνου.

Βουαλά, υπνική παράλυση.

:-)

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

προσφτα το επαθα και εγω ... εβλεπα ενα τρομακτικο ονειρο και ξυπνησα...μετα απο λιγο οι παλμοι μου ανεβηκαν αποτομα... τα αυτια μου αρχισαν να βουιζουν πολυ εντονα ... ηθελα να κουνηθω και δεν μπορουσα.... δεν ειχα παραισθησεις η κατι τετοιο... επειδη ειχα ακουστα για την παραδοση που λεει για τη Μορα αρχισα να λεω απο μεσα μου το Πατερ Ημων ... και ολο αυτο σταματησε τοσο αποτομα οσο ξεκινησε... δεν ξερω αν σταματησε για αυτο το λογο ...μεχρι τωρα δεν ηξερα οτι υπαρχει επιστημονικη εξηγηση ... ειμαι σιγουρος οτι ολο αυτο δεν ηταν ονειρο...

προσφτα το επαθα και εγω ... εβλεπα ενα τρομακτικο ονειρο και ξυπνησα...μετα απο λιγο οι παλμοι μου ανεβηκαν αποτομα... τα αυτια μου αρχισαν να βουιζουν πολυ εντονα ... ηθελα να κουνηθω και δεν μπορουσα.... δεν ειχα παραισθησεις η κατι τετοιο... επειδη ειχα ακουστα για την παραδοση που λεει για τη Μορα αρχισα να λεω απο μεσα μου το Πατερ Ημων ... και ολο αυτο σταματησε τοσο αποτομα οσο ξεκινησε... δεν ξερω αν σταματησε για αυτο το λογο ...μεχρι τωρα δεν ηξερα οτι υπαρχει επιστημονικη εξηγηση ... ειμαι σιγουρος οτι ολο αυτο δεν ηταν ονειρο...

liopyr

Δημοσ.

γιατί υπογράφεις ως liopyr;

Λογικα γιατι εφαγε μπαν με το liopyr account.

======================================================================================

Εγω παθαινα συνεχεια υπνικη παραλυση και εβλεπα αμετρητους εφιαλτες (συν την αυπνια) αλλα αρχισα να παιρνω αυτο πριν τον υπνο και φυγαν ολα..

Δημοσ.

με την καμία. εκτός ότι ο κοντός ανορθόγραφος, ο liopyr δεν είναι και banned

Ε, τοτε θα 'ναι ο πρωτος χρηστης φορουμ με δευτερο account που αυτοκαρφώνεται :devil:

Δημοσ.

Το liopyr ειναι κάτι σαν το Αμην. Όταν κλείνει κάτι πετάς και ένα liopyr.

Marantoni απο μικρός στα χάπια?

Δημοσ.

liopyr

το πατερ ημων σε εσωσε εν χριστο αδερφε

liopyr

Δημοσ.

- Liopyr ανέστη!!!

- Αληθώς ο χρήστης.

νομιζα πως λες το λιοπύρι (ετσι λεει η γιαγια μου οταν εχει αποπνικτηκη ζεστη) με χωριατικη προφορα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...