Προς το περιεχόμενο

H έλλειψη καταναλωτικής συνείδησης και οι συνέπειές της.

linuxovios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αλήθεια, αν με κάποιο μαγικό τρόπο, τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας των windows 7, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν τα αγόραζε, πώς φαντάζεστε ότι θα αντιδρούσε η MS? Δε θα έριχνε την τιμή τους? Δε θα φρόντιζε να παρέχει περισσότερα στους πελάτες της ? Δε θα το σκεφτόταν διπλά στο μέλλον πριν προσπαθήσει να πουλήσει προϊόν κατώτερο των προσδοκιών, όπως για παράδειγμα αποδείχτηκαν τα vista? Ρωτώ λοιπόν: Ποιος καταναλωτής θα ζημιωνόταν από μια τέτοια “μαγική” εξέλιξη? Νομίζω κανένας.

Θα τα πλασάρει προεγκατεστημένα στα λάπτοπ, όπως ακριβώς έγινε και με τα vista...

Αλήθεια, αν με κάποιο “μαγικό” τρόπο το SC2 δεν το αγόραζε κανένας , πώς θα αντιδρούσε η Activision Blizzard? Δε θα έριχνε την τιμή του? Δε θα σκεφτόταν διπλά πριν με στόμφο και υπεροψία ανακοινώσει αύξηση τιμών για τα επόμενα games? Δε θα αναιρούσε τις αποφάσεις της “lan will be a footnote” άμεσα με κάποιο patch? Οι άλλοι κατασευαστές βλέποντας το σκαμπίλι στο γίγαντα που λέγεται activision blizzard δε θα αναθεωρούσαν τη στάση τους σε ό, το αφορά τη χρήση των DRM ? Θα ζημιωνόταν κανείς? ΚΑΝΕΝΑΣ καταναλωτής δε θα ζημιωνόταν.

Πριν από 4-5 χρόνια η blizzard δεν κινδύνευε να κλείσει?

lunuxovie, συμφωνώ με τα περισσότερα που λες...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:35 ----------

σου λεω εγω λοιπον, για να βαλεις windows πρεπει να εχεις υπολογιστη, σωστα?

γιατι αγορασες υπολογιστη?

ΕΠΕΣΕΣ θυμα του κατεστημενου και εδωσες λεφτα για κατι που δε το ειχες αναγκη.

ειτε εχεις υπολογιστη ειτε οχι, παραπανω χρονια αποκλειεται να ζησεις!

γιατι λοιπον εδωσες λεφτα για υπολογιστη?

Εφόσον βγάζει τα προς το ζήν χρησιμοποιώντας pc τότε ναι, το έχει ανάκγη ακριβώς και μόνο για να ζήσει.

Γιατί στην σύγχρονη κοινωνία της πληροφορίας, όπως χαρακτηρίζεται η σημερινή, κάποιος που δεν έχει γνώσεις Η/Υ θεωρείται τεχνολογικά αναλφάβητος= άνεργος.

Στις περισσότερες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και σχεδόν σε όλες τις δημόσιες ζητούν αγγλικά και ECDL.

Να στο θέσω και αλλιώς, εσύ γιατί έχεις ρεύμα σπίτι σου ε? Θα ζήσεις περισσότερο? Πήγαινε σε σπηλιές και άναβε φωτιές για να επιβιώσεις. Δεν είναι έτσι όμως, Οι εποχές εξελίσσονται.

παιχνιδια γιατι παιζεις? επεσες θυμα και εκει. χανεις το χρονο σου παιζοντας παιχνιδια χωρις να σου προσφερει τιποτα και ουτε εσυ προσφερεις τιποτα......

Εκτός από ψυχαγωγία, προσωπικά εμένα με έχουν βοηθήσει να καλλιεργήσω τα αγγλικά μου. Σχεδόν τις μισές αγγλικές λέξεις που γνωρίζω τις έχω μάθει από παιχνίδια, κυρίως, αλλά και από ταινίες στο pc (TV αποφεύγω να βλέπω, μόνο 2-3 ελληνικές σειρές)

• Απαντ. 119
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Γιατί στην σύγχρονη κοινωνία της πληροφορίας, όπως χαρακτηρίζεται η σημερινή, κάποιος που δεν έχει γνώσεις Η/Υ θεωρείται τεχνολογικά αναλφάβητος= άνεργος.

Στις περισσότερες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και σχεδόν σε όλες τις δημόσιες ζητούν αγγλικά και ECDL.

:mad: λολ γαμωτο μου λολ!

δεν ειναι δυνατον να ακουω τετοια λογια. μου σπανε τα νευρα ειδικα τα μικρα παιδια γι'αυτο ρωτησα την ηλικα του προηγουμενου.

ποιες γνωσεις και πρασινα αλογα?

και σε πολλες θεσεις εργασιας λενε οτι χρειαζονται ατομα με διπλωμα οδηγησης για να οδηγανε αυτοκινητο, δεν λεει ποτε κανεις οτι ειναι αναγκαιο να εχει και αυτοκινητο σπιτι του για να πηγαινει βολτες.

ποιο ECDL? εσεις που εχετε pc σπιτι σας, καθοσαστε με τις ωρες και δουλευετε το word για να το μαθετε και να μπορειτε αργοτερα να δουλευετε σωστα στη δουλεια σας?

ελεος!

το pc στο σπιτι ειναι καθαρα για προσωπικους λογους και κανει ο καθενας οτι του αρεσει.

δεν υποχρεωσε ποτε κανεις να εχετε pc στο σπιτι...

Δημοσ.

Καλά τα λέει ο Clevercitizen. Αμα δεν έχεις τουλάχιστον Proficiency και ECDL δεν μπαίνεις πουθενά πλέον.

@ Aledjo: Νομίζω οτι είναι πλεόν αποδεκτό απο όλους μας οτι το PC είναι αναγκαίο αγαθο.

@ Linuxovios: Καλύτερα να μην μιλάμε για τιμές Windows games κ.τ.λ, ΕΙΔΙΚΑ στην Ελλάδα. Μια χαρά είναι οι τιμές αν αναλογιστείς οτι οι περισσότεροι τα κατεαζουν σπασμένα. Οπότε μην παραπονιέσαι για τις τιμές.

Δημοσ.

Εντάξει ρε παιδιά, μην τρελαθούμε κιόλας ότι ειδικά εδώ στην Ελλάδα θα τρέξουμε όλοι να πάρουμε αυθεντικά τα Windows 7 να βάλουμε για να είμαστε μες την μόδα.

Εγώ όχι απλά δεν ξέρω κανέναν που θα πάει να τα πάρει, δεν ξέρω κανένα που να έχει ήδη ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ λειτουργικό. Ένα DVD το περάσαμε 8 άτομα, τι λέμε τώρα.

Να 'ναι καλά οι εταιρίες, αυτές κρατάνε ζωντανές τέτοιες εταιρίες, αν περίμενε ο bill gates να ζήσει από μένα ή από τους 20άριδες θα το 'χε κλείσει το μαγαζί.

Πειρατεία FTW.

Και για την ιστορία, ούτε πειρατικά δεν θα ψάξω να τα βρω τα 7, έχω τα xp μου, την δουλειά τους την κάνουν μια χαρά, γιατί να μπλέκω σε ιστορίες χωρίς κανέναν απολύτως λόγο;

Γενικά συμφωνώ με τον OP αλλά στο συγκεκριμένο θέμα (windows 7 και γενικά λειτουργικά συστήματα) μάλλον είναι λίγο υπερβολικός.

Δημοσ.
:mad: λολ γαμωτο μου λολ!

δεν ειναι δυνατον να ακουω τετοια λογια. μου σπανε τα νευρα ειδικα τα μικρα παιδια γι'αυτο ρωτησα την ηλικα του προηγουμενου.

ποιες γνωσεις και πρασινα αλογα?

και σε πολλες θεσεις εργασιας λενε οτι χρειαζονται ατομα με διπλωμα οδηγησης για να οδηγανε αυτοκινητο, δεν λεει ποτε κανεις οτι ειναι αναγκαιο να εχει και αυτοκινητο σπιτι του για να πηγαινει βολτες.

Παλιότερα σε κάποια posts σου είπες ότι δουλεύεις dj. Στα κλαμπάκια(μαγαζιά τεσπα) που παίζεις πας άντε και βάζω ό,τι λάχει? Δεν οργανώνεις μια playlist απ το σπίτι σου? Δεν έψαξες σπίτι σου να αγοράσεις/κατεβάσεις τραγούδια? Δε χρησιμοποιείς pc ή στη χειρότερη ένα cd player? Δε γνωρίζω αν έχεις αγοράσει όλα τα mp3 που παίζεις ή αν στα δίνει το μαγαζί εσένα συγκεκριμένα. Σε όσα κλαμπάκια όμως γνωρίζω τους dj όλοι τους έχουν την προσωπική τους συλλογή , παράνομα κατεβασμένη από pc. Δηλαδή αν δεν υπήρχε pc και αν δεν είχαν τη "γνώση" να κατεβάζουν μουσική τότε θα ήταν άνεργοι ή θα έκαναν άλλη δουλειά.

ποιο ECDL? εσεις που εχετε pc σπιτι σας, καθοσαστε με τις ωρες και δουλευετε το word για να το μαθετε και να μπορειτε αργοτερα να δουλευετε σωστα στη δουλεια σας?

ελεος!

Ναι, ακριβώς. Αν θες να λέγεσαι σωστός επαγγελματίας και να κάνεις σωστά τη δουλειά σου κάθεσαι στο pc και ψάχνεις πώς δουλεύει το word, excel, κτλ. ΌΛΕΣ οι οργανωμένες επιχειρήσεις, από τη πιο μικρή μέχρι τη πιο μεγάλη έχει ένα pc που δουλεύει excel. Έσοδα, έξοδα και όλα τα λογιστικά είναι σε pc, άντε πήγαινε σε θέση γραμματέα, χωρίς να ξέρεις word και excel τουλάχιστον (γιατί υπάρχουν και πιο εξειδικευμένα προγράμματα). Απλά δε θα σου δώσουν τη δουλειά(μιλάω για ιδιωτικό περισσότερο γιατί στο δημόδιο όλη μερα τα ξύνουν-τα μαλλιά, μη παρεξηγηθώ κιόλλας)

Πάρε τη χρυσή ευκαιρία και δες τι προσόντα ζητάνε για τις περισσότερες δουλειές (καλά όχι αυτές που λένε ξανθιά με 2 μέτρα πόδι κτλ).

Το pc στο σπιτι ειναι καθαρα για προσωπικους λογους και κανει ο καθενας οτι του αρεσει.

δεν υποχρεωσε ποτε κανεις να εχετε pc στο σπιτι...

Όχι μόνο για προσωπικούς λόγους. Το ότι όλη η γνώση, από το πιο απλό μέχρι το πιο σύνθετο, προσφέρεται απλόχερα στο διαδίκτυο (εφόσον τα περισσότερα σπίτια στις μέρες μας έχουν internet)) είναι γεγονός.

Το pc δεν είναι μόνο κονσόλα για να περνάει η ώρα με "παιχνιδάκια". Είναι εππαγγελματικό εργαλείο που επεκτείνεται σχεδόν σε όλα τα επαγγέλματα. Ακόμη και στους αγρότες κάπου πέρσι δώθηκε επιδότηση για αγορά λάπτοπ. Τυχαίο?

Συμφωνώ, κανένας δεν υποχρέωσε καποιον να βάλει pc σπίτι του. Όπως κανένας δεν υποχρέωσε καποιον να πάει σχολείο, να σπουδάσει, να μάθει αγγλικά κτλ. Όταν παρουσιαστεί όμως στους μέλλοντες εργοδότες του και τον ρωτήσουν "Ξέρεις απο Η/Υ?" -Όχι. "Αγγλικά?" -Όχι. "Απολυτήριο Λυκείου?" -Όχι. Οι μόνες δουλειές που μπορεί να κάνει είναι χειρονακτικές, αγροτικές κτλ(χωρίς σε καμία περίπτωση να θέλω να θείξω τους αγρότες κτλ, από τέτοια οικογένεια προέρχομαι και εγώ).

Ακόμη και για υπάλληλος καθαριότητας στο δήμο ζητούν lower...

Δημοσ.

Και για την ιστορία, ούτε πειρατικά δεν θα ψάξω να τα βρω τα 7, έχω τα xp μου, την δουλειά τους την κάνουν μια χαρά, γιατί να μπλέκω σε ιστορίες χωρίς κανέναν απολύτως λόγο;

Γενικά συμφωνώ με τον OP αλλά στο συγκεκριμένο θέμα (windows 7 και γενικά λειτουργικά συστήματα) μάλλον είναι λίγο υπερβολικός.

Αν δεν παίζεις παιχνίδια η δεν έχεις καινούργιο σύστημα, δεν χρειάζονται τα 7.

Δημοσ.
Αν δεν παίζεις παιχνίδια η δεν έχεις καινούργιο σύστημα, δεν χρειάζονται τα 7.

wtf? Εγώ που παίζω και παιχνίδια και έχω καινούριο σύστημα γιατί το έγραψα το αρχικό post ? Αλλά αυτό το "επιχείρημα" θα μοστράρουν όλοι οι πωλητές από Σεπτέμβρη... Και φυσικά όλοι θα πιστέψουν ότι εφόσον αγοράζουν καινούριο σύστημα και παίζουν και παιχνίδια "χρειάζονται" τα 7.

Δημοσ.
wtf? Εγώ που παίζω και παιχνίδια και έχω καινούριο σύστημα γιατί το έγραψα το αρχικό post ? Αλλά αυτό το "επιχείρημα" θα μοστράρουν όλοι οι πωλητές από Σεπτέμβρη... Και φυσικά όλοι θα πιστέψουν ότι εφόσον αγοράζουν καινούριο σύστημα και παίζουν και παιχνίδια "χρειάζονται" τα 7.

Κατέβασε τα ρε συ τότε αν δεν θέλεις να πληρώσεις. Άλλα μην παραπονίεσε κιόλας γιατί οι τιμές είναι λογικότατες σε σχέση με τα Vista. Τα 7 χρειάζνται για χίλιους δυο λόγους, το να ανοίξεις όμως topic για να παραπονιέσαι για την τιμή τους είναι kinda retarded.

Δημοσ.
Κατέβασε τα ρε συ τότε αν δεν θέλεις να πληρώσεις. Άλλα μην παραπονίεσε κιόλας γιατί οι τιμές είναι λογικότατες σε σχέση με τα Vista. Τα 7 χρειάζνται για χίλιους δυο λόγους, το να ανοίξεις όμως topic για α παραπονιέσε για την τιμή τους είναι kinda retarded.

Οι τιμές σε σχέση με τους μισθούς της Αμερικής (1500+$) είναι λογικότατες. Σε σχέση με τους μισθούς της Ελλάδας(750-€) είναι υπερβολικές και σε σχέση με τους μισθούς της Ζιμπάμπουε άπιαστο όνειρο.... Τα 7 χρειάζονται για χίλους και 2 λόγους στους επαγγελματίες, όχι στον απλό χρήστη που ασχολείται με ιντερνετ word και μουσική/ταινίες ο οποίος έχει ένα pc του 2004.

Δημοσ.
Οι τιμές σε σχέση με τους μισθούς της Αμερικής (1500+$) είναι λογικότατες. Σε σχέση με τους μισθούς της Ελλάδας(750-€) είναι υπερβολικές και σε σχέση με τους μισθούς της Ζιμπάμπουε άπιαστο όνειρο.... Τα 7 χρειάζονται για χίλους και 2 λόγους στους επαγγελματίες, όχι στον απλό χρήστη που ασχολείται με ιντερνετ word και μουσική/ταινίες ο οποίος έχει ένα pc του 2004.

Ο απλός χρήστης θα θέλει να παίξει παιχνίδια σε DX10/11, οπότε και εκεί χρειάζονται τα 7.

Δημοσ.
Τα 7 χρειάζονται για χίλους και 2 λόγους στους επαγγελματίες, όχι στον απλό χρήστη που ασχολείται με ιντερνετ word και μουσική/ταινίες.

H επιχειρηματολογία μου (πρώτο παράδειγμα) βασίζεται στο ότι ούτε οι τιμές είναι λογικότατες (έτσι θέλουν να πιστεύουμε) , ούτε και χρειάζονται στους επαγγελματίες ( οι οποίοι άλλωστε θα είναι οι τελευταίου που θα βάλουν 7 - πάντα οι επιχειρήσεις αργούν να υιοθετήσουν νέα OS για διάφορους λόγους ).

Ο απλός χρήστης θα θέλει να παίξει παιχνίδια σε DX10/11, οπότε και εκεί χρειάζονται τα 7.

Επιτυχίες του marketing... Αυτά θα λένε και οι πωλητές από Σεπτέμβρη... α) Εσύ είδες διαφορές από το DX10 ? Εκτός και αν την ώρα που παίζεις παγώνεις το παιχνίδι και συγκρίνεις με screenshots από DX9c. Μετά από μισή ώρα παρατήρησης μπορεί να βρεις καμιά διαφορά... β) εγώ που έμεινα με XP έχασα τη μαγεία κάποιου τίτλου ? - Όχι. (Μέχρι CoD 4 με depth of field (DX10 effect only) έπαιξα... Άσε για τα τρομερά DX10 παιχνίδια που μόλις έβαζες μια γραμμή στα ini όλως περιέργως όλη η μαγεία του DX10 μεταφερόταν σε DX9c win XP... γ) το DX11 παίζει και σε vista

Τελος πάντων, το θέμα δεν είναι τα 7 αλλά - επιμένω - η έλλειψη καταναλωτικής συνείδησης.

Δημοσ.
Ο απλός χρήστης θα θέλει να παίξει παιχνίδια σε DX10/11, οπότε και εκεί χρειάζονται.

Όχι αυτός κατά τη γνώμη μου δεν είναι απλός χρήστης. Είναι ο υπερκαταναλωτής που αγοράζει συνεχώς ό,τι βρεί μπροστά του χωρίς να το χρειάζεται.

Και με τα vista μπορεί να παίζει DX10 αλλά μπορεί να παίξει τα ίδια παιχνίδια στα xp σε dx9.Και δεν είναι μόνο η αγορά λογισμικού αλλά και hardware για να μπορεί να τρέξει τα παιχνίδια αυτά (οπού εκεί, θέλωντας και μη θα τα σκάσει) .

Δημοσ.

Παιδιά κακά τα ψέματα, ο υπολογιστής είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο και μας βοηθάει σε πολλά πράγματα που στις μέρες μας θεωρούνται δεδομένα. Δε μιλάω για επαγγελματίες φυσικά αλλά για απλούς χρήστες. Ένα απλό παράδειγμα είναι η επικοινωνία με άτομα που μένουν μακρυά, ένας φοιτητής που σπουδάζει Αγγλία ας πούμε και θέλει να επικοινωνήσει με τους δικούς του εδώ. Αντί να ξοδεύει λεφτά σε τηλέφωνα χρησιμοποιεί δωρεάν το skype και είναι κομπλέ. Το παράδειγμα είναι απλοϊκό, υπάρχουν ένα σωρό άλλες χρήσεις του υπολογιστή που μας διευκολύνουν καθημερινά. Ναι μεν ο υπολογιστής δεν είναι είδος πρώτης ανάγκης, στις μέρες μας όμως θεωρείται απαραίτητο εργαλείο. Η αλήθεια είναι άλλωστε ότι δεν είναι και τόσο υψηλές οι τιμές, ειδικά αν δεν έχεις υψηλές απαιτήσεις από το μηχάνημα σου (gaming πχ) μπορείς να αγοράσεις ένα pc και να το κρατήσεις πάρα πολύ καιρό.

Επειδή αναφέρθηκε και η πειρατεία όμως, πιστεύω πως κι εκεί πρέπει να υπάρχει "συνείδηση". Τι εννοώ; Έχω παρατηρήσει πως πολλοί home users έχουν συγκεκριμένα προγράμματα μόνο και μόνο επειδή προωθούνται και έχουν αποκτήσει ένα συγκεκριμένο όνομα. Για παράδειγμα το photoshop, ξέρω πάρα πολλά παιδιά που το χρησιμοποιούν για πολύ απλές διαδικασίες, του τύπου "να γράψουμε σε μια photo BubBLeS <333333 sAkiSSS και να την ανεβάσουμε hi5". Όταν πρόκειται για τόσο απλή χρήση δε καταλαβαίνω σε τι υστερούν όλα τα δωρεάν προγράμματα επεξεργασίας εικόνων. Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ εδώ και πολύ καιρό το GIMP και δε νομίζω να του λείπει κάτι. Βέβαια είναι δικαίωμα του καθενός να βάζει ό,τι γουστάρει στον υπολογιστή του, ποιος είμαι εγώ για να του το απαγορεύσω; Πιστεύω όμως πως εφόσον το internet μας προσφέρει κάποιες δυνατότητες πρέπει να τις εκμεταλλευόμαστε σωστά. Και σε περιπτώσεις που έχουμε το περιθώριο επιλογής καλό είναι να προτιμούμε και να προωθούμε το ελεύθερο λογισμικό.

Δημοσ.
H επιχειρηματολογία μου (πρώτο παράδειγμα) βασίζεται στο ότι ούτε οι τιμές είναι λογικότατες (έτσι θέλουν να πιστεύουμε) , ούτε και χρειάζονται στους επαγγελματίες ( οι οποίοι άλλωστε θα είναι οι τελευταίου που θα βάλουν 7 - πάντα οι επιχειρήσεις αργούν να υιοθετήσουν νέα OS για διάφορους λόγους ).

Επιτυχίες του marketing... α) Εσύ είδες διαφορές από το DX10 ? Εκτός και αν την ώρα που παίζεις παγώνεις το παιχνίδι και συγκρίνεις με screenshots από DX9c. Μετά από μισή ώρα παρατήρησης μπορεί να βρεις καμιά διαφορά... β) εγώ που έμεινα με XP έχασα τη μαγεία κάποιου τίτλου ? - Όχι. (Μέχρι CoD 4 με depth of field (DX10 effect only) έπαιξα... Άσε για τα τρομερά DX10 παιχνίδια που μόλις έβαζες μια γραμμή στα ini όλως περιέργως όλη η μαγεία του DX10 μεταφερόταν σε DX9c win XP... γ) το DX11 παίζει και σε vista

Τελος πάντων, το θέμα δεν είναι τα 7 αλλά - επιμένω - η έλλειψη καταναλωτικής συνείδησης.

Ρε σύ η λογική σου είναι: Μην αγοράσετε Win7 γιατί μας ξεβρακώνουν, και τα DX11 παιχνίδια τα παίζεις και στα Vista. Εμένα που μου πούλησαν laptop με Vista προεγκατεστημένα και σέρνεται, δηλαδή θα είμαι "μαλάκας" αν βάλω τα 7 έτσι? Μόνο και μόνο επειδή δεν έχω καταναλοτική συνείδηση.

Δημοσ.

Οι επαγγελματίες, όπου τα νέα προγράμματα που χρειάζονται για τη δουλειά τους έχουν γραφτεί για 7 και θα σκάσουν λεφτά στο πρόγραμμα (πχ autocad) και στην 64bit έκδοση λογισμικού και στο αντίστοιχο hardware.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...