Tuko Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Ευχαριστώ φίλε μου.Κοινώς μιλάς για διαλειμματικές ασκήσεις, με περίοδο ξεκούρασης-χαλάρωσης (joking) διπλάσια περίπου του τρεξίματος; Και όταν τρέχω υποθέτω στο 100% ; Με αυτά θα βελτιώσω τι κυρίως; Μόνο ξεπέταγμα; Νομίζω κάνουν και για αντοχή αυτές ε; Αυτές είναι ιδανικές 1 - για αθλήματα που έχουν τρέξιμο ( ποδόσφαιρο, μπάσκετ πχ ) 2 -για κάψιμο λίπους είναι ό,τι καλύτερο 3 -Βοηθάνε στο ξεπέταγμα, γιατί πρέπει ακριβώς αυτό να κάνεις, εκεί που είσαι χαλαρός ξαφνικά πατάς φουλ σπριντ. Απλά αν θες ΜΟΝΟ το ξεπέταγμα, θα κάνεις HIIT με μικρότερους χρόνους ( αντί για 30 δεύτερα πχ, θα κάνεις 5-10 πχ, ώστε να εξασκήσεις την εκίνηση κυρίως πχ ) Τώρα για τεχνικά θέμα που μιλάει το άλλο παιδί (απ ότι κατάλαβα), αυτό είναι άλλη ιστορία. Για στάση σώματος κλπ δηλ. Εξάρταται και σε ποιο άθλημα θες να κάνεις αυτό το ξεπέταγμα. Κάθε άθλημα έχει τα δικές του ιδιαίτερες τεχνικές κλπ. Εννοείται πως το τρέξιμο δε το αναπληρώνει ο διάδρομος, απλά είναι ο,τι πιο κοντινό μπορείς να βρεις όταν δεν έχεις κάποιο γήπεδο κλπ κοντά να προπονηθείς.
tsavi1991 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 παιδια διαβασα το θεμα αυτο και εχω μια απορια αν μπορειτε να με βοηθεσετε.στην προηγουμενη σελιδα αναφερθηκε ενα λαστιχο elastiband.το προιον αυτο το βρηκα εδω http://www.apothema.gr/default.asp?pid=4&la=1&catid=226&manufacturer=&page=5 οπως μπορειτε να δειτε υπαρχει 10 15 και 20 κιλα.οι διαφορες στην τιμη ειναι ελαχιστες 2-3 ευρω.δν ξερω ομως ποιο να παρω.θελω να κανω γραμμωση και να χασω λιπος.οποτε προτιμαω το 10αρι ή το 15αρι οπως στα βαρακια οπου γενικα προτεινεται λιγα κιλα και πολλες επαναληψεις?
Fidelio Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Καλύτερα να εξετάσεις το ενδεχώμενο να ασχοληθείς με το τρέξιμο ή το κολυμπι ή το ποδήλατο ΚΑΙ να βελτιώσεις την διατροφή σου μαθαίνοντας κάποιες βασικες αρχές της λεγόμενης μεσογειακής, και είσαι κομπλε. Αυτα τα λαστιχα δεν μπορούν άμεσα να σε βοηθήσουν ουτε για αυτο που φαντάζεσαι , αλλά ουτε και σε κάτι άλλο που θα μπορούσε να ειναι ουσιαστικό. Είναι βέβαια εξαιρετικά για αποκατάσταση απο τραυματισμούς , αλλα αυτό δεν σε ενδιαφέρει, ..ευτυχώς.
clevercitizen Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Εγώ την έχω (είχα) καταβρεί με το wii fit. Με 250€ περίπου έχεις την κονσόλα(150€) + το balance board(100€). Έχει αρκετές ασκήσεις αερόμπικ, μυϊκές, yoga, ασκήσεις που σε βοηθούν για πόνους στην πλάτη, μέση κτλ. Δυστυχώς δεν μπορώ να σου πώ ότι θα σφίξεις ή κάτι τέτοιο γιατί εγώ το είχα μόνο για 2 εβδομάδες. Μετά το πήρε πρέφα η μάνα μου και έχω να το δώ από το Πάσχα... Αυτό που μπορώ να πώ είναι ότι ήμουν πιασμένος από τις ασκήσεις που έκανα και πονούσε όλο μου το σώμα (αγύμναστος...). Επίσης είναι και αρκετά διασκεδαστικό γιατί πολλές ασκήσεις γίνονται μέσα από παιχνίδια. Το καλό είναι ότι έχεις τον personal trainer σου που σου λέει αν κάνεις σωστά τις ασκήσεις, τι να προσέξεις κτλ. Επίσης σου μετράει και πόσες θερμίδες καίς. Αν σε ενδιαφέρει να χάσεις και κιλά, μπορώ να σου πώ ότι η μάνα μου μέσα σε 2 μήνες έχει χάσει 7 κιλά, κάνοντας όμως και σωστή διατροφή. edit: αναφερόμουν στον τοπικ σταρτερ, τώρα είδα ότι το θέμα ανοίχτηκε το 09 χD
tsavi1991 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2010 Καλύτερα να εξετάσεις το ενδεχώμενο να ασχοληθείς με το τρέξιμο ή το κολυμπι ή το ποδήλατο ΚΑΙ να βελτιώσεις την διατροφή σου μαθαίνοντας κάποιες βασικες αρχές της λεγόμενης μεσογειακής, και είσαι κομπλε. Αυτα τα λαστιχα δεν μπορούν άμεσα να σε βοηθήσουν ουτε για αυτο που φαντάζεσαι , αλλά ουτε και σε κάτι άλλο που θα μπορούσε να ειναι ουσιαστικό. Είναι βέβαια εξαιρετικά για αποκατάσταση απο τραυματισμούς , αλλα αυτό δεν σε ενδιαφέρει, ..ευτυχώς. ηδη ασχολουμαι με καποια απο αυτα που λες.παιζω μπαλιτσα καθε βδομαδα και γενικα αθλουμαι.κοιτα οσον αφορα την διατροφη καταλαβαινω τι λες αλλα ειμαι φοιτητης και μου ειναι δυσκολο να τρωω υγειινα.εδω και καιρο εχω προσαρμοσει το να τρωω μια φορα την ημερα καπου το απογευματακι κανονικο φαγητο και κατι προχειρο το πρωι και καμια φορα το βραδυ.το θεμα ειναι οτι κανω καθιστικη ζωη (φοιτητης γαρ) και δν χανω τα κιλα που θελω(μην φανταστεις πολλα 7-10 κιλα θελω να χασω) απλα θελω κατι να κανω οσο ειμαι στο σπιτι για αυτο ρωτησα για το συγκεκριμενο λαστιχο.δηλαδη καλυτερα να κανω κοιλιακους καμψεις και βαρακια παρα να το παρω αυτο?
Fidelio Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 ναι , πολύ καλύτερα. Αν κάνεις τρεις ή δύο φορές την εβδομάδα ενα μικρό προγραματάκι με κάμψεις, κοιλιακούς , ραχιαίους και αν μπορεις έλξεις (μονοζυγο) , σε διάφορες παραλαγές τους τότε εισαι ..τζέτ. Καθε φορά δεν θα σου πάρει πάνω απο 45 - 60 λεπτά. Σε συνδιασμό με την μπάλα δεν θες τίποτα άλλο .. ...πρέπει ομως να μάθεις να τρως, αλλιώς δεν γινεται τίποτα. Με ενα γεύμα για παράδειγμα την ημέρα θα καταλήξεις στα όρια νευρικής ανορεξίας ή σε απάθεια γενικότερα. Το οτι εισαι φοιτητής αυτό δεν ειναι δικαιολογία , τι να πουν και οι ενήλικες εργαζόμενοι που κάνουν τριαθλο , με γάτες , σκυλιά , γυναίκα και παιδιά. Γενικότερα , όλα αυτά τα μηχανήματα γυμναστικής που κυκλοφορούν ως πατέντες , ειναι μουφες και εχουν βγει ακριβώς για να πουλήσουν σε κόσμο που ΔΕΝ βγάινει ποτέ απο το σπιτι τους και κοιτάνε στην τηλεόραση τελεμαρκετινγκ σοου με τους βλακοαμερικάνους να υποσχονται κορμάρες με 5' λεπτά άσκηση την ημέρα ξέρω γω.
snik Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Αυτα τα λαστιχα παντως ειναι περιπου σαν βαρακια δηλαδη ειναι μια πιο φθηνη λυση, αν εχεις 2 αλτηρακια δεν χρειαζετε κατι ετοιο.. ασε που δεν ειναι και τοσο βολικα.
tsavi1991 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Αυτα τα λαστιχα παντως ειναι περιπου σαν βαρακια δηλαδη ειναι μια πιο φθηνη λυση, αν εχεις 2 αλτηρακια δεν χρειαζετε κατι ετοιο.. ασε που δεν ειναι και τοσο βολικα. βασικα ειδα το link που ειχε παραθεσει καποιος στην 1η σελιδα του topic και ειχε καποια βιντεακια στο youtube που εδειχνε ασκησεις τοσο για τα χερια(βαρακια)οσο και για τα ποδια κτλ
Voodooman Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Τρέξιμο 4 φορές την εβδομάδα μισή ώρα την φορά (με ανοδικές τάσεις), μονόζυγο και βαράκια στο σπίτι 3 φορές την εβδομάδα κανένα μισάωρο. Διατροφή από όλα, γλυκά, πίτσες κτλ, απλά με μέτρο. Εξοπλισμός γύρω στα €300 μια φορά (βαράκια, μονόζυγο, ρολόι-ζώνη παλμών-χιλιομετρητής), γύρω στα €70 για παπούτσια μια φορά το χρόνο. Άργησα να δω αποτελέσματα (πάνω από χρόνο), αλλά είδα και συνεχίζω. Και αν είχα την δύναμη να προσέξω την διατροφή μου, πιστεύω θα έφευγε και το λίπος από την κοιλιά. Kalo kouragio!
snik Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Επισης ενα καλο προγραμμα για το σπιτι ειναι και το [ame=http://www.youtube.com/watch?v=OIyjnyHj1mk]p90x[/ame] (υπαρχει σε διαφορα torrentαδικα). Διαρκει 90 μερες εγω ειμαι στην μεση περιπου και μου μενουν αλλες 51 μερες ακομα, κανει αρκετα καλη δουλεια και ιδρωνεις απο το πρωτο 5λεπτο αλλα αυτο ειναι λογικο μιας και οι ασκησεις ειναι λιγακι δυσκολες. Αποτελεσματα αν και ειμαι στην μεση εχω δει και το μονο που χρειαζεται καποιος για να αρχησει ειναι 2 βαρακια (η λαστιχα), 1 μονοζυγο και ενα πλαστικο χαλακι για να μην ποναει η πλατη σας σε μερικες ασκησεις που σας θελουν ξαπλα. Το καλο ειναι πως εχει και logs ετσι ωστε να ξερεις τι εκανες καθε φορα και να παρακολουθεις την προοδο σου. ΥΓ τον εκφωνητη θες να τον χτυπησεις στο 5λεπτο αλλα μετα συνηθιζεται...
Fidelio Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 .. ο τύπος στο 1.00 είναι λίγο πιεσμένος θα του βγεί καμια αιμορροίδα απο το σφίξιμο . Καλή η ιδέα , αλλα ο τρόπος που το παρουσιάζει η φιλοσοφία του ειναι fail , επίσης οι παιχτες/κομμάντα που μοστράρονται είναι βέβαιο οτι κάνουν μεγάλες εντάσεις ΜΕ βάρη. Γενικώς δεν χρειάζεται τόσο μένος και αγριότητες, αλλά ομολογώ οτι είναι ευχάριστο που στο παραπάνω δεν λανσάρουν διπλα καμια "επιστιμονική" συσκευή που κάνει θαύματα. Η ιδέα της ελεύθερης γυμναστικής που περνάει είναι τουλάχιστον ένα καλό σημάδι.
snik Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Κοιτα οι επαναληψεις που κανουν σε μερικα σημεια ειναι λιγο κομμαντοειδη αλλα στην αρχη φαινονται ετσι μετα τους φτανεις η τουλαχιστον τους πλησιαζεις αρκετα. Το καλο ειναι οτι σε βαζει σε ενα προγραμμα, δηλαδη εγω ειχα παρει κατι βαρακια και δεν ηξερα αν κανω σωστα τις ασκησεις γιατι οσο να'ναι ενας ασχετος τελειως με το αθλημα δεν μπορει να βγαλει σωστο προγραμμα μονος του. Αυτος ο τυπος αν και ειναι βλακας οσο δεν παει σε βαζει σε μια σειρα και σου δειχνει μερικες ασκησεις πως να τις κανεις σωστα. Οσο για τα βαρη τωρα δεν σου λεει παρε 20 κιλα και κανε ελξεις τρικεφαλων σου λεει παρε οσα θες απλα στις 3 τελευταιες επαναληψεις να ζοριζεσαι λιγο να τις βγαλεις γιατι αλλιως δεν εχει νοημα. Ο τροπος που το παρουσιαζει θα συμφωνησω μαζι σου πως ειναι λιγο fail αλλα σε αμερικανικο κοινο απευθυνεται κυριως οποτε αν δεν τους δειξει οτι με αυτο θα γινεις ο super marine, ripped κλπ δεν προκειται να ασχοληθουν.
Vintage Jewel Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 αν θες να καψεις απλα λιπος μπορεις να παρεις ενα σχοινακι κ να κανεις την ημερα μιση ωρα ειναι πολυ εξοντωτικη ασκηση... αν θες να σφιξιες κιολας...κοιλιακοι με τον παραδοσιακο τροπο και βαρακια εγω τα δικα μ τα ειχα παρει απο μαγαζι με αθλητικα 10ευρω μονο αλλα ειναι εναμιση κιλο το καθενα( ε δν μπορω να σηκωνω περισσοτερο)
Fidelio Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2010 Snik Εντάξει , ξέρεις να φιλτράρεις πράγματα παρόλο που κάνεις μόνος σου την προσπάθεια. Ωραίος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα