giorgos147 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Καλησπέρα. Πήρα σήμερα στον ΟΤΕ να ρωτήσω μέχρι πόσο δίνουν επειδή η Hol δίνει μέχρι 24, και μου είπε οτι δινουν μέχρι 24. Λέω μετά, εφόσον δίνει και ο ΟΤΕ(που λογικό είναι εφόσον δίνει η Hol), ας πάρω να ρωτήσω και στη Forthnet, και μου είπε η εξυπηρετικότατη υπάλληλος που μου απάντησε αμέσως, ότι δίνουν μέχρι 8(λογικό για την περιοχή μου, γιατί μέχρι 8 πιάνει και ο φίλος μου με Hol.). Με ρώτησε αν έχει γίνει ανανέωση στη γραμμή μου, και λογικά απάντησα αρνητικώς. Με ενημέρωσε οτι θα ενημερώσει τον αρμόδιο ώστε να γίνει αναβάθμιση σε μένα. Θέλω να ρωτήσω τώρα. Σε πόσες μέρες περίπου θα γίνει η αναβάθμιση; Να παίρνω κάθε μέρα τηλέφωνο; Πόσα χρήματα θα ανέβει το κόστος; Μήπως γνωρίζετε; Ευχαριστώ.
giorgos147 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Ρε παιδιά, πήρα σήμερα ξανά στη forthnet, και μου είπαν οτι πρώτα πρέπει να δώσει ο ΟΤΕ την ταχύτητα, και μετά θα με "ενεργοποιήσουν" και εκείνοι. Ο ΟΤΕ όμως, μου είχε πει οτι έχω πλήρης κάλυψη. Τι γίνεται;
basilis5 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 ΤΠΤ,ΜΗΝ ΑΚΟΥς ΤΙ λενε εκανες αιτηση στην 4νετ,αυτη με την σειρα της προωθησε το θεμα σου στον οτε για τα διαδικαστικα και μετα θα ενεργοποιησει οτι ειναι να ενεργοποιησει κι αυτη με την σειρα της.εσυ θα κανεις υπομονη κοντα στις 20 εργασιμες. 24 λογικα δεν προκειται να δεις,κι ας ειναι αυτη η ονομαστικη ταχυτητα (εφοσον λές πως ο φιλος σου που μενει διπλα πιανει μεχρι 8)
parsifal Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Δεν κατάλαβα ακριβώς ποια είναι η «αφετηρία» σου και που θέλεις να «πας». Αυτήν τη στιγμή: 1. Σε ποιον ISP είσαι; 2. Με ποιο πρόγραμμα χρήσης/πακέτο αυτού του ISP και ποια η ενδεικτική-ονομαστική ταχύτητά του; (π.χ. Conn-X 2Mbps, Forthnet 2play 24Mbps, HOL double-play lite 6Mbps) 3. Τα στατιστικά συγχρονισμού του router σου (ταχύτητα κλειδώματος και εξασθένηση/line attenuation του σήματος) ποια είναι;
giorgos147 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Δεν κατάλαβα ακριβώς ποια είναι η «αφετηρία» σου και που θέλεις να «πας». Αυτήν τη στιγμή: 1. Σε ποιον ISP είσαι; 2. Με ποιο πρόγραμμα χρήσης/πακέτο αυτού του ISP και ποια η ενδεικτική-ονομαστική ταχύτητά του; (π.χ. Conn-X 2Mbps, Forthnet 2play 24Mbps, HOL double-play lite 6Mbps) 3. Τα στατιστικά συγχρονισμού του router σου (ταχύτητα κλειδώματος και εξασθένηση/line attenuation του σήματος) ποια είναι; 1.Forthnet 2. Forthnet ADSL 2mbps 3. Σύμφωνα με το belkin μου έχω 36 attenuation και σύμφωνα με το d-link έχω 37. Κλειδώνω στα 2048/256. Θέλω να πάω από τα 2 στα 8. Δες το email εδώ για να καταλάβεις.
parsifal Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 2Mbps Forthnet, άρα είσαι σε ΑΡΥΣ (η Forthnet υπενοικιάζει τη γραμμή από τον OTE και σου την δίνει). Γιατί ξέμεινες σε ΑΡΥΣ όμως; Διαθεσιμότητα ιδιόκτητου Forthnet δεν υπάρχει στην περιοχή σου; Αν ναι και ζητήσεις να σε μεταφέρουν στο ιδιόκτητό τους (που δίνει έως 24Mbps σε όποιο πρόγραμμα και αν είσαι), βάσει του attenuation που έχει ο τωρινός βρόχος σου θα κλειδώνεις max περίπου στα 12-13Mbps.
giorgos147 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Δυστυχώς δεν έχουν ακόμα Ιδιόκτητο στη περιοχή μου. Να τι λέει εδώ: Στην περιοχή σας είναι διαθέσιμες οι ταχύτητες έως 8192 εκτός ιδιόκτητου δικτύου Forthnet
giorgos147 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Η απάντηση από τη forthnet... Αξιότιμε κύριε , Σας ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε μαζί μας. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η υπηρεσία σας θα αναβαθμιστεί αυτόματα μόλις ξεκινήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες στο Αστικό Κέντρο της περιοχής σας και δεν υπάρχει σχετικό χρονοδιάγραμμα. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στα σχέδια της εταιρείας μας είναι η κάλυψη όλης της χώρας από το ιδιόκτητο δίκτυο. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την ακριβή ημερομηνία κάλυψης της περιοχής σας. Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνηση βρισκόμαστε στη διάθεσή σας. Με εκτίμηση, **********
giorgos147 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Και μόλις έστειλα αυτό. Ναι. Ειναι σα να στέλνω επιστολή στον ΟΤΕ σε ένα μέρος, αλλά ήθελα να τα βγάλω από μέσα μου Ξέρω οτι αυτός που θα τα διαβάσει είναι κάποιος υπάλληλος, αλλά... Ας ρωτήσει κάποιο στέλεχος της εταιρίας... Καλησπέρα σας.Πάνε σχεδόν 20 μέρες από τη πρώτη μας επικοινωνια, και περίπου 14 από τη τελευταία μας. Στο E-Mail που μου είχατε στείλει, μου είχατε απαντήσει ακριβώς τα παρακάτω: Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η υπηρεσία σας θα αναβαθμιστεί αυτόματα μόλις ξεκινήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες στο Αστικό Κέντρο της περιοχής σας και δεν υπάρχει σχετικό χρονοδιάγραμμα. Τώρα, είκοσι ημέρες μετά, είμαι ακόμα στην ίδια ταχύτητα όπως μπορείτε να δείτε και στις ρυθμίσεις του Router μου, στην εικόνα που σας έχω επισυνάψει. Δε μπορώ να καταλάβω, πως γίνεται, φιλικό μου πρόσωπο το οποίο είναι στην Hellas On Line να έχει εώς 8mbps εδώ και περίπου ένα χρόνο. Ίσως είναι σε διαφορετικό Κέντρο από μένα, να το δεχτώ. Αλλά για πιο λόγο να γίνεται αυτό; Για πιο λόγο εδώ και ένα έτος, η περιοχή μου να έχει μείνει πίσω "τεχνολογικός"; Και όταν λέω οτι φιλικό μου πρόσωπο έχει εώς 8 εδώ και περίπου 1 χρόνο, μιλάω για πρόσωπο το οποίο κατοικεί ~200 μέτρα πιο μακρυά από τη κατοικία μου. Για πιο λόγο ο ΟΤΕ δεν έχει κάνει αυτή την αναβάθμιση; Πραγματικά, απορώ πολλές φορές με την κατάντια της Ελλάδας, όταν άλλες χώρες της Ε.Ε. έχουν ταχύτητες που, εμείς, οι κάτοικοι της Ελλάδας, ούτε μπορούμε να φανταστούμε. Που έχουν οπτικές ίνες όταν η Ελλάδα έχει μείνει πίσω με τον χαλκό του 1800. Τέλος πάντων. Γνωρίζω οτι είμαι πολύ αόριστος αυτή τη στιγμή. Το ερώτημά μου είναι, πότε επιτέλους θα γίνει αυτό που άλλα άτομα έχουν εδώ και 1 έτος στην περιοχή και πόλη που κατοικώ. Θα ήθελα μία απάντηση που να μην είναι "αόριστη", όπως η προηγούμενη σας. Δηλαδή, όταν λέτε να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες, ποιες διαδικασίες; Και γιατί παίρνουν τόσο καιρό; Ίσως είναι φταίξιμο του ΟΤΕ, ίσως της Forthnet, απλά θέλω να ξέρω. Πληρώνω και θέλω να γνωρίζω τι γίνεται με την υπηρεσία μου. Το τηλέφωνο στο οποίο έχει γίνει ενεργοποίηση της υπηρεσίας σας, είναι: ****************. Ευχαριστώ πολύ. Φιλικά.
giorgos147 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Τόσο καιρό μετά και ακόμα δεν έχει γίνει η αναβάθμιση. Τι να κάνω ρε παιδιά; Να ξαναστείλω mail;
parsifal Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Όχι, δεν πρόκειται να κερδίσεις κάτι με συνεχή e-mails, από τη στιγμή που: 1. Δεν είναι θέμα που αφορά μόνο τη δική σου πρόσβαση, αλλά ολόκληρου του τοπικού Αστικού Κέντρου 2. Την αναβάθμιση την κάνει ο ΟΤΕ και όχι η Forthnet. Μην ξεχνάς ότι, όπως είπαμε, η γραμμή ADSL σου είναι του ΟΤΕ από τον οποίον την προμηθεύεται χοντρική η Forthnet και σου την «πουλάει» στη συνέχεια Άρα, υπομονή. Από περιέργεια, σε ποιο αστικό κέντρο υπάγεσαι; Μπορείς να το δεις, αν βάλεις στον wizard κάλυψης π.χ. της Forthnet τον τηλεφωνικό σου αριθμό. Επίσης, από τον wizard κάλυψης του ΟΤΕ μπορείς να δεις μέχρι τί ταχύτητες ΑΡ.Υ.Σ. προσφέρονται στο τοπικό Αστικό Κέντρο.
giorgos147 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Στον Wizard της Forthnet δε δίνει αστικό κέντρο, παρά μόνο αν υπάρχει διαθεσιμότητα ιδιόκτητου. Στον οτε δίνει: Υπάρχει διαθεσιμότητα ADSL στην περιοχή σας στις ταχύτητες: 2Mbps , 8Mbps , 24Mbps Τώρα, εκτός αυτών, ξέρω οτι το θέμα δεν είναι της Forthnet, αλλά ρε γαμώτο, πως γίνεται φίλος που μένει 200 μέτρα πιο μακρυά(και πολλά λέω) να έχει έως 24. Οκ, είναι σε άλλο κέντρο, αλλά γιατί κάνουν "επιλογές" στα κέντρα και δε τα αναβαθμίζουν όλα;
parsifal Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Στον Wizard της Forthnet δε δίνει αστικό κέντρο, παρά μόνο αν υπάρχει διαθεσιμότητα ιδιόκτητου. Περίεργο, μόλις έκανα μία δοκιμή με έναν τηλ.αριθμό περιοχής που δεν έχει διαθεσιμότητα ιδιόκτητου δικτύου και αναφέρει κανονικά το Αστικό Κέντρο στο οποίο ανήκει ο αριθμός: Τώρα, εκτός αυτών, ξέρω οτι το θέμα δεν είναι της Forthnet, αλλά ρε γαμώτο, πως γίνεται φίλος που μένει 200 μέτρα πιο μακρυά(και πολλά λέω) να έχει έως 24. Μα, το απαντάς μόνος σου στην αμέσως επόμενη πρόταση! Οκ, είναι σε άλλο κέντρο... ...αλλά γιατί κάνουν "επιλογές" στα κέντρα και δε τα αναβαθμίζουν όλα; Απ' όσο θυμάμαι, οι αναβαθμίσεις και οι διπλασιασμοί ταχυτήτων που έκανε μέχρι τώρα ο ΟΤΕ γίνονταν σταδιακά. Λογικά, υπάρχει κάποιο εσωτερικό χρονοδιάγραμμα που ακολουθούν. Οι λόγοι μπορεί να είναι διάφοροι. Π.χ. μπορεί να χρειάζεται να γίνουν πρώτα και πιο εκτεταμένες εργασίες για την υποστήριξη αυτών των φαινομενικά «εύκολων» αναβαθμίσεων, όπως π.χ. αναβαθμίσεις στο δίκτυο κορμού του παρόχου, στα κυκλώματα που βγαίνουν προς το εξωτερικό κ.ά. Είπαμε, υπομονή . Φαντάζομαι ότι είναι δύσκολο για τους φίλους της τεχνολογίας που διαμένουν μακριά από πολύ μεγάλα αστικά κέντρα (επιπέδου πρωτευουσών Νομών). Αλλά ας είμαστε και λίγο αισιόδοξοι, χωρίς μόνο διάθεση γκρίνιας: Όσον αφορά τέτοιες περιοχές, τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο στο (σχετικά κοντινό) παρελθόν, έτσι δεν είναι;
giorgos147 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Ένιγουέι. Χίλια ευχαριστώ Parsifal. Παραπάνω είπα οτι δίνει αστικό κέντρο μόνο όταν έχει ιδιόκτητο, επειδή έδωσα το τηλέφωνο του σπιτιού στην Αθήνα, και μου έδωσε κανονικά το κέντρο. Εδώ τώρα όμως, δυστυχώς δε το δίνει. Τέλος πάντων. Χίλια ευχαριστώ. Θα μείνω StandBy τώρα, και όταν με το καλό ανέβω, θα ενημερώσω. Καλό χειμώνα να έχουμε.
giorgos147 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Μόλις γύρισα από το σχολείο, και μια ευχάριστη έκπληξη με περίμενε. 8197/383 Στο browsing δε νιώθω διαφορά. Είναι λογικό αυτό; Εν τω μεταξύ, στη κατάσταση της αίτησης στην σελίδα της forthnet, λέει: 16/09/2009 11:38 Ενεργοποίηση υπηρεσίας 15/09/2009 09:43 Αποστολή αίτησης προς ΟΤΕ 14/09/2009 14:37 Παραλαβή και καταχώρηση της αίτησης από Forthnet Δηλαδή, στις 14 παραλάβανε το αίτημά μου;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.