Προς το περιεχόμενο

Διαχείριση αρχείον σε C++

BluEDr4g0n

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας ασχολούμαι τώρα τελευταία με C++ και έχω φτάσει σε ένα σημείο που ισως χρειαστώ την βοήθεια σας. Θα ήθελα να με βοηθήσετε για το πώς θα διαχειριστώ αρχεία μέσο της C++. Πχ στην Pascal χρησιμοποιούσα assign(f,....), put(f), get(f), eof(f) k.t.l Αν μπορείτε η δοσετε μ ένα site ή πείτε μ εσείς. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Δημοσ.

Ξέρω να σου πω για τις συναρτήσεις της C. Τα παρακάτω τα γράφω στα γρήγορα, που σημαίνει ότι μπορεί να θυμάμαι κάτι λάθος και να το γράφω λάθος.

>FILE* fp;
fp = fopen("file.txt","w+");

Και μετά συναρτήσεις αντίστοιχες με αυτές που θα τύπωνες (ή θα διάβαζες) με την κονσόλα (αλλά με ένα επιπλέον όρισμα στην αρχή, το FILE* που έφτιαξες). Συνήθως έχουν ίδια ονόματα με ένα f μπροστά. Δηλαδή:

>fprintf(fp,"%d / %d / %d\n",day,month,year);

Τι συνηθίζεται σε C++ δεν ξέρω (υποθέτω με μια αναζήτηση στο Google θα βρεις), αλλά φαντάζομαι μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τις από πάνω.

Δημοσ.

μπορω να σου πω για C++ να χρησιμοποιησεις την βιβλιοθήκη της C -> stdio.h, με ενα απλό googlarisma της βιβλιοθηκης θα σου βγαλει τι κανουν οι περισσοτερες συναρτήσεις (Π.χ fopen για να ανοιξεις ενα αρχείο) της και πως να διαχειριστείς αρχεία κτλπ

βεβαια για c++ και οοp τσέκαρε iostream ή καπως ετσι

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...