De@th L0rd Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Αυτα τα φαινόμενα image retention κ burn-in δεν έχουν καταπολεμηθεί αρκετά στις νέες γενιές Lcd κ Plasma αντίστοιχα;Όπως καταπολεμήθηκε και στις CRT κ δε χρειαζόταν πλέον το screen saver. Στο θέμα μας,ρώτησα φίλο που αυτός κ οι γονείς του παρακολουθούν τηλεόραση με λάθος αναλογίες κ μου απάντησε: " Έλα μωρέ συνηθίζεις μετά από λίγο καιρό" "Ναι αλλά είναι λάθος.Είναι σαν να παίρνεις ηχοσύστημα 5.1 και προτιμάς να το κάνεις να παίζει μονοφωνικά το ίδιο απ'ολα τα ηχεία" "Δε με ενδιαφέρει"
Kariajoulas Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Προς Parsifal Από τα link που παρέθεσες http://www.practical-home-theater-guide.com/image-sticking.html What is Image Sticking? Many are aware that if you leave a static image for a prolonged period on a plasma TV, you may risk phosphor burn-in. The result is that once you remove the static image, you would still be able to see a faint outline, or ghosting of the original image, even when you change the picture content Σου είπα ότι έριξα μια γρήγορη ματιά και κατάλαβα ότι η προσέγγιση ήταν τεχνοκρατική και όχι ψυχοκοινωνιολογική που ενδιέφερε εμένα. Δεν το ήξερα καν ότι υπάρχουν αυτά τα 2 φαινόμενα. Πριν τα είδα για πρώτη φορά. Όσο για το θέμα της επιλογής wide λόγω προστασίας της οθόνης από image retention μπορεί να ισχύει, αλλά έχω την αίσθηση ότι το ποσοστό που γνωρίζει αυτές τις τεχνικές λεπτομέρειες είναι τόσο μικρό που στην Στατιστική καταγράφεται ως μη σημαντικό Προς De@th L0rd Καταλαβαίνεις που είναι το ζουμί της υπόθεσης και η ουσία της απάντησης. Στο "Δε με ενδιαφέρει"
parsifal Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Όσο για το θέμα της επιλογής wide λόγω προστασίας της οθόνης από image retention μπορεί να ισχύει, αλλά έχω την αίσθηση ότι το ποσοστό που γνωρίζει αυτές τις τεχνικές λεπτομέρειες είναι τόσο μικρό που στην Στατιστική καταγράφεται ως μη σημαντικό Αυτό καλύπτεται από την αναγραφή συγκεκριμένης προειδοποίησης στο user manual, το ανέφερα πιο πάνω: Για όσους το έχουν ψάξει τουλάχιστον ή απλά ακολουθούν ευλαβικά τις οδηγίες του user manual τους. Δε νομίζω ότι στέκει ο αυτός ισχυρισμός και για όσους χρησιμοποιούν τις συσκευές τους ακολουθώντας τις οδηγίες του user manual. Λίγοι μπορεί να είναι, αλλά όχι τόσο λίγοι που να συνιστούν μη σημαντικό ποσοστό.
Kariajoulas Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Προς Parsifal Τώρα που στρώσαμε παιχνίδι δεν υπάρχει λόγος να το χαλάσουμε. Το είδα ότι αναφέρθηκες στο user manual και πίστεψέ με, ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που μου αρέσει να τα διαβάζω. Πολλές φορές επειδή οι φίλοι μου βαριούνται να τα διαβάζουν, μου τα δίνουν να τους κάνω μια περίληψη και να τους τα πω. Και όμως αρκετές είναι οι φορές που μου ξεφεύγουν αρκετά, άσε που ειδικά στο τέλος που έχει ένα κάρο τεχνικά χαρακτηριστικά δεν καταλαβαίνω τα περισσότερα. Δεν θέλω να πω κάτι με αυτό αλλά φαντάζομαι καταλαβαίνεις ότι όντως από το ήδη μικρό ποσοστό από αυτούς που διαβάζουν τα manual ένα ακόμα μικρότερο ποσοστό, είναι σε θέση - διαθέτουν το απαραίτητο γνωστικό background - για να καταλάβουν ορισμένες "λεπτομέρειες" Το ποσοστό αυτό είναι τόσο μικρό, όπως σου είπα και πιο πάνω, που αναφέρεται ως μη σημαντικό στη Στατιστική. Όχι απαραίτητα στην κουβέντα μας. Προς De@th L0rd Επίσης να προσθέσω ότι γενικά ο/η Έλληνας/ιδα δεν είναι συνηθισμένος να ακούει και πολύ περισσότερο να αποδέχεται το λάθος
parsifal Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 από το ήδη μικρό ποσοστό από αυτούς που διαβάζουν τα manual ένα ακόμα μικρότερο ποσοστό, είναι σε θέση - διαθέτουν το απαραίτητο γνωστικό background - για να καταλάβουν ορισμένες "λεπτομέρειες" Μα δεν υπάρχει η απαίτηση να καταλαβαίνουν τις τεχνικές λεπτομέρειες που οδηγήσαν τον κατασκευαστή να γράψει τις οδηγίες που γράφει στο manual, αρκεί να τις ακολουθούν. Αν δεν υπήρχε αυτή η διάκριση, δε θα επέμενα. Επίσης, κάτσε λίγο τώρα να σε πληρώσω με το ίδιο νόμισμα! : Στο opening post σου απέκλεισες την κατηγορία «θεία που οι τεχνικοί της την πήγαν σπίτι κλπκλπ», δηλαδή ένα τεράστιο ποσοστό των συνολικών ιδιοκτητών wide TVs με την ίδια mentalite. Στο υποσύνολο που απομένει, εξακολουθείς να θεωρείς μη σημαντικό το ποσοστό αυτών που είτε επειδή γνωρίζουν είτε επειδή το διάβασαν στο manual, προχωρούν στο «ατόπημα»; Αν δεν το δέχεσαι και αυτό ως επιπλέον προσθήκη στην αναζήτησή σου για λίστα με εξηγήσεις, να ξέρεις μόνο τούτο:
user12 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Αμα βαλεις το 4:3 στην δικια μου τα πλαγια ειναι κενα οποτε προτιμω να βλεπω κοντο χοντρους ανθρωπους και να χρησιμοποιω ολο το εμβαδο της οθονης (btw παντα μου αρεσαν οι χοντρουλες)
Kariajoulas Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Τη χάνουμε τη μπάλα πάλι Για να ξεμπερδέψουμε τον κόσμο των συνόλων και υποσυνόλων για να συμφωνήσουμε ή να διαφωνήσουμε, αρκεί να καταλάβει ο ένας τι εννοεί ο άλλος. Το μεγάλο σύνολο Α είναι όλοι αυτοί που αγοράζουν μια wide TV Πάμε στα υποσύνολα τώρα. Ένα υποσύνολο Β (θεία, τύπος που βαριέται, άσχετος με τεχνολογία, τύπος που βλέπει manual και βγάζει εξανθήματα, κυρία που εξακολουθεί να προσπαθεί να τηλεχειριστεί την tv με το control του stereo κλπ) δεν ασχολείται με το πως αλλάζει manually το κάδρο στην tv τους. Ένα άλλο υποσύνολο Γ με επίπεδο γνώσης τόσο μικρό ώστε να μπορεί να αλλάξει μόνο το κάδρο της tv αλλά και τόσο μεγάλο και να την λύσει και να την ξαναδέσει. Από την αρχή δήλωσα ότι δεν μ' ενδιαφέρει το υποσύνολο Β γιατί εκεί δεν έχουμε συνειδητή επιλογή. Πάμε στο υποσύνολο Γ που είναι και το αντιπροσωπευτικό δείγμα, ας πούμε της έρευνας μας. Επί τη ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε και το θέμα με τα ποσοστά αυτών που "ξέρουν" είτε από μόνοι τους είτε επειδή διάβασαν στο manual το θέμα με τα φαινόμενα image retention κ burn-in. Το υποσύνολο Γ το χωρίζουμε σε 2 μικρότερα υποσύνολα. Το Δ που είναι αυτοί που γνωρίζουν τα φαινόμενα image retention κ burn-in και Το Ε που είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν τα φαινόμενα image retention κ burn-in Εξακολουθώ λοιπόν εδώ να έχω την αίσθηση ότι το το υποσύνολο Δ είναι τόσο μικρό σε σχέση με το υποσύνολο Ε, που χαρακτηρίζεται στην Στατιστική ως μη σημαντικό Αυτό βέβαια δεν του στερεί την ικανότητα να υπάρξει ως πιθανό κίνητρο αλλά το πολύ μικρό ποσοστό του το καθιστά μη μετρήσιμο. Θα στο πω αλλιώς. Στις εκλογές συμμετέχουν διάφορα κόμματα. Υπάρχει και το κόμμα των Κυνηγών. Έχει τη δομή ενός κόμματος αλλά λόγω του πολύ μικρού ποσοστού του, πολύ κάτω του 3%, δεν επιχορηγείται και ούτε λαμβάνεται υπόψη σε διάφορες μετρήσεις. Επαναλαμβάνω όμως ότι αυτό δεν το καθιστά ανύπαρκτο, απλά μη μετρήσιμο. Για να συνοψίσω η βασική διαφωνία μας αφορά στη μεγάλη ή όχι τόσο μεγάλη διαφορά στα ποσοστά των υποσυνόλων Δ και Ε; Δεν νομίζω να διαφωνούμε κάπου αλλού. p.s Με τσάκισες. Είμαι σε διακοπές και μπαίνω στο δίκτυο με dial-up και έχω δεσμεύσει τόση ώρα το τηλέφωνο του πατέρα μου.....
dark_banishing Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Την σωστή απάντηση την έδωσε ο πάρσιφαλ. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι "χαραμίζεται" η οθόνη τους όταν υπάρχουν κενά. Επίσης συμφωνώ με τον Kariajoulas ότι το υποσύνολο Δ είναι μικρό σε σχέση με το Ε.
parsifal Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Για να συνοψίσω η βασική διαφωνία μας αφορά στη μεγάλη ή όχι τόσο μεγάλη διαφορά στα ποσοστά των υποσυνόλων Δ και Ε; Τον όρο «μη στατιστικά σημαντικό» δεν τον έβαλα εγώ στο παιχνίδι. Αλλά είναι λίγο αντιφατικό να γίνεται από τη μία δεκτή μία ερμηνεία που αφορά ένα μη μετρήσιμο (και άρα πιθανόν εύκολα ίσο με οσοδήποτε μικρή τιμή) ποσοστό ατόμων που λειτουργούν βάσει καταναλωτικού ψυχαναγκασμού και από την άλλη να παραμερίζεται με τόση ευκολία μία επιπλέον ερμηνεία ως αφορούσα ένα «μη στατιστικά σημαντικό» ποσοστό ατόμων. Για ποιον λόγο, επειδή δεν έχει «ψυχοκοινωνιολογικό» ενδιαφέρον; Αν ήθελες να κατευθύνεις τη συζήτηση προς τα εκεί αποκλειστικά, μπορούσες από την αρχή να το γράψεις ότι αναζητάς τέτοιου είδους ερμηνείες μόνο, αντί να παίζουμε το παίχνιδι «κρύο-ζεστό» και την «τυφλόμυγα»: Τώρα παίζουμε μπάλα Τώρα που στρώσαμε παιχνίδι δεν υπάρχει λόγος να το χαλάσουμε. Τη χάνουμε τη μπάλα πάλι Αντίθετα, ο όρος «συνειδητά» που χρησιμοποίησες δεν περιόρισε imho επαρκώς το εύρος των πιθανών απαντήσεων σε αυτό που είχες στο μυαλό σου, γιατί εξίσου συνειδητή είναι η επιλογή να ακολουθούμε τις οδηγίες ενός user manual ή όχι. Έχω λάθος;
Bspus Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Εξακολουθώ λοιπόν εδώ να έχω την αίσθηση ότι το το υποσύνολο Δ είναι τόσο μικρό σε σχέση με το υποσύνολο Ε, που χαρακτηρίζεται στην Στατιστική ως μη σημαντικό Εγω παλι εχω την αντιθετη εντυπωση. Δεν γνωριζω κανεναν που να ανηκει στο Ε, γνωριζω (εστω πολυ λιγους) που ανηκουν στο Δ. Βεβαια υπαρχει και το φαινομενο μερικων που δεν ξερω αν ανηκουν στο Β η στο Ε. Ειναι αυτοι που ναι μεν ξερουν οτι υπαρχει η επιλογη για αλλαγη καδρου, ξερουν και πως να το κανουν αλλα ΒΑΡΙΟΥΝΤΑΙ. Γιατι απλα τους ειναι ΑΔΙΑΦΟΡΟ αν βλεπουν με παραμορφωση. Αν αυτοι ανηκουν στο Ε, τοτε πηρες την απαντηση σου. Συνειδητα δεν το αλλαζουν γιατι δεν τους νοιαζει. Πραγματικα δεν σηκωνει περαιτερω αναλυση. Αν πιστευεις οτι αυτοι που βαριουνται πρεπει να ανηκουν στο Β, τοτε σκεψου και την πιθανοτητα το Ε να ειναι κενο συνολο. Δηλαδη αν ψαχνεις ανθρωπο να σου πει "Βαζω επιτητδες παραμορφωμενο καδρο επειδη γουσταρω για τον Α η Β λογο να βλεπω πλατια τα προσωπα των ηθοποιων", μπορει να μην υπαρχουν τετοιοι. Αν βρεις καποιον, ρωτα τον και πες μας
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 btw η επιλογή SMART δεν παραμορφώνει σε όλες τις τηλεοράσεις, σε μερικές δεν φαίνεται όλη η εικόνα...
sheik Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Εγω παντως ποτε δεν αλλαζω σε 4:3. Με την επιλογη widescreen μια χαρα μου φαινεται η εικονα, ουτε χανεται μερος της. Ανηκω επισης στο υποσυνολο Δ, αλλα δεν το κανω γι'αυτο το λογο. Το κανω γιατι το βρισκω πιο ασχημο να βλεπω μαυρες μπαρες δεξια-αριστερα, απο το να τους βλεπω ολους κοντοχοντρους Και στο κατω κατω, οτι γουσταρω θα κανω, δε θα δωσω λογαριασμο στον kariajoulas, ο οποιος ναι μεν εχει μια ευλογη απορια αλλα με το "Τι και τι είναι αυτό που κάνει όλο αυτόν τον κόσμο όχι μόνο να αποδέχεται αλλά και να επιλέγει τη θέαση μια διαστρεβλωμένης εικόνας; Φαντάζομαι ότι σε όλους όσους συμβαίνει αυτό θα έχουν κάποια απάντηση να δώσουν, αφού η δυνατότητα επιλογής - κάδρου στην περίπτωσή μας – προϋποθέτει κάποια διαδικασία σκέψης νωρίτερα." προσβαλει εμενα και ισως πολλους αλλους που κανουν κατι το απιστευτο: δεν αλλαζουν καδρο στην tv τους --> αρα κατ'αυτον ισως και να μη σκεπτονται.
parsifal Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Το κανω γιατι το βρισκω πιο ασχημο να βλεπω μαυρες μπαρες δεξια-αριστερα, απο το να τους βλεπω ολους κοντοχοντρους Αυτό το έχω ξαναδεί γραμμένο εδώ στο Insomnia και μάλιστα, την πρώτη φορά μου γέννησε την ιδέα για κατάθεση σχετικής πατέντας: «Αυτόματα συρόμενα πλαϊνά panels που εφάπτονται της εικόνας 4:3 σήματος σε 16:9 TVs». Bye bye, μαύρες μπάρες! (hello, patent-based income! )
Kariajoulas Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Προς Parsifal Γράφεις Αλλά είναι λίγο αντιφατικό να γίνεται από τη μία δεκτή μία ερμηνεία που αφορά ένα μη μετρήσιμο (και άρα πιθανόν εύκολα ίσο με οσοδήποτε μικρή τιμή) ποσοστό ατόμων που λειτουργούν βάσει καταναλωτικού ψυχαναγκασμού και από την άλλη να παραμερίζεται με τόση ευκολία μία επιπλέον ερμηνεία ως αφορούσα ένα «μη στατιστικά σημαντικό» ποσοστό ατόμων. Τι εννοείς? Παρακάτω: Αν ήθελες να κατευθύνεις τη συζήτηση προς τα εκεί αποκλειστικά, μπορούσες από την αρχή να το γράψεις ότι αναζητάς τέτοιου είδους ερμηνείες μόνο, αντί να παίζουμε το παίχνιδι «κρύο-ζεστό» και την «τυφλόμυγα»: Πάλι δε καταλαβαίνω τι εννοείς εδώ, όπως επίσης ποιος ο λόγος παράθεσης των αποσπασμάτων μου περί "μπάλας". Τι θέλεις να δείξεις με αυτό? Δεν καταλαβαίνεις τι εννοώ με τον όρο παίζω μπάλα; Μπάλα=επικοινωνία. Παίζω μπάλα=υπάρχει επικοινωνία. Καταλαβαίνω τι μου λες και συ το ίδιο. Χαλάει το παιχνίδι = παύουμε να επικοινωνούμε. Προς τι η απορία; Τελειώνεις Αντίθετα, ο όρος «συνειδητά» που χρησιμοποίησες δεν περιόρισε imho επαρκώς το εύρος των πιθανών απαντήσεων σε αυτό που είχες στο μυαλό σου, γιατί εξίσου συνειδητή είναι η επιλογή να ακολουθούμε τις οδηγίες ενός user manual ή όχι. Αν το σύνολο Α αποτελείτο από 100 μονάδες, τότε, πάντα κατά την άποψή μου, το υποσύνολο Β (άτομα που δεν ασχολούνται ή δεν ξέρουν τι είναι κάδρο και αφήνουν αυτές τις ρυθμίσεις σε άλλους κλπ) ας υποθέσουμε ότι είναι 50+- μονάδες. Αυτά τα άτομα όμως έχουν αποκλειστεί, αφού δεν αλλάζουν το κάδρο συνειδητά. Αν το ποσοστό δεν ήταν υποθετικό, έχω την αίσθηση ότι θα ήταν σαφώς μεγαλύτερο. Έτσι περιορίζεται, βάση της συνειδητής επιλογής επαρκώς το δείγμα. Οι υπόλοιπες 50+- μονάδες, δηλαδή το υποσύνολο Γ που μας ενδιαφέρει, συνειδητά αλλάζει το κάδρο. Αυτά τα άτομα μ΄ ενδιαφέρουν να μάθω τι τους κάνει να προτιμούν το παραμορφωμένο (16:9, smart) ή περιορισμένο (smart ανάλογα με την tv) κάδρο, απ' ότι το φυσικό 4:3 με μαύρες κάθετες μπάρες δεξιά και αριστερά. Δεν μπορώ να στο δώσω να το καταλάβεις καλύτερα. Όσον αφορά το σωστό ή λάθος τώρα θα μπορούσα να κάνω μια εκτίμηση αν όντως καταλάβαινε ο ένας τι λέει ο άλλος και ανάποδα. Προς το παρόν ακόμα δεν έχει συμβεί αυτό. Προς Bspus Πήρες συγκεκριμένη περίπτωση. Άτομο που ενώ τεχνικά ανήκει στο Δ επιλέγει παραμόρφωση γιατί βαριέται (αυτό είναι μια απάντηση) ή όχι γιατί του αρέσει να βλέπει παραμορφωμένους τους ανθρώπους αλλά γιατί κινδυνεύει περισσότερο η οθόνη (και αυτό είναι μια απάντηση). Αυτό ακριβώς υποστηρίζει ο Parsifal. Και βασικά αυτή είναι η διαφορά μας. Εγώ υποστηρίζω ότι σίγουρα υπάρχουν τέτοια άτομα, μπορεί εγώ να μην ξέρω κανένα, αλλά φαντάζομαι ο τεχνικός τηλεοράσεων ή κάποιος χομπίστας με την tv θα ξέρουν σίγουρα (πιθανόν φίλους τους) αρκετούς. Εξακολουθώ όμως να έχω την αίσθηση ότι παραμένουν πάρα πολύ λίγοι σε σχέση με το υποσύνολο Ε Προς sheik Δεν υπάρχει λόγος να νιώθεις έτσι. Τουλάχιστον εγώ δεν έχω καμία τέτοια πρόθεση να σε κάνω να νιώσεις άσχημα. Ο αδερφός μου βλέπει σε 16:9. Δεν σκέπτεται; Δεν είναι απαραίτητα το "κακό" παντού.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.