Προς το περιεχόμενο

Γιατρέ μου, μου αρέσουν οι κοντόχοντρες. Έχω πρόβλημα;

Kariajoulas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δ-> πάντα 16:9

Πρώτον γιατί δεν βλέπω tv οπότε χέστηκα αν η μαρία η άσχημη είναι ακόμα πιο άσχημη με την παραμόρφωση και αν την ώρα που βλέπω τον ρεπόρτερ τσίλι στο στάρ φαίνεται λίγο πιο χοντρός ο κώλος της κυριούλας στο μπάρ στην μύκονο

Δεύτερον γιατί το media /dvd player μου και το xbox βγάζουν όλα native 16:9 οπότε είμαι καλά...

Τρίτον... lust for inches όπως είπαν όλοι παραπάνω.. Less is more γενικά.. αλλα όχι στις ίντσες..

Τέταρτον και μένα μου την δίνουν οι μαύρες μπάρες.

Βασικά απευθύνεσαι κατα βάση σε άτομα που βλέπουν τηλεόραση (και τους νοιάζει αυτό που βλέπουν) οπότε κάπου υπάρχει ένα θεματάκι με τα target group σου...

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Προς klainmaingr

Μεγάλο το group. Δεν λειτουργούν οι περισσότεροι με τη δική σου φιλοσοφία. Καλώς ή κακώς το κουτί υπάρχει σχεδόν σε όλα τα σπίτια και χρησιμοποιείται από τον καθένα ανάλογα με τα γούστα του. Τα ποσοστά τηλεθεάσεων το καταγράφουν. Τηλεόραση δεν είναι μόνο η Μαρία η άσχημη. Υπάρχουν και άλλα που δεν μπορεί να καλύψουν τα media /dvd player, PS3, xbox κλπ . Εγώ έχω συνδέσει το pc με την tv. Αλλά ειδήσεις, ντοκιμαντέρ, πολιτιστικές, ιστορικές και αθλητικές εκπομπές κλπ αναγκαστικά από τηλεοπτικό σήμα. Και όλα αυτά εκπέμπουν σε 4:3 (Έχουμε εξαιρέσει το Σκαϊ κλπ)

Δημοσ.

Το τηλεοπτικό σήμα πέραν του ΣΚΑΙ είναι απο μόνο του τραγικό (για να μη μιλήσω και για το περιεχόμενο(και πάλι πέραν του ΣΚΑΙ)). Οπότε για ποιά ποιότητα μιλάμε; Αθλητικά πάντως τα έχω συνδυάσει με το 16/9 πλέον και θα μου φανεί αρκετά περίεργο να δω ποδόσφαιρο σε 4/3 με μπάρες. Ίσως αν το τηλεοπτικό σήμα ήταν καλύτερο η παραμόρφωση να ήταν πιο εμφανής και να έμπαινε κάποιος στη διαδικασία αλλαγής του λόγου. Τώρα μιλάμε για αστεία απεικόνιση ούτως η άλλως.

Έχεις δίκιο στο σκεπτικό σου γενικά αλλα μάλλον η διαφορά δεν είναι τόσο αισθητή και έτσι μένει μόνιμα το 16/9 για να αξιοποιούνται και οι ίντσες ;p

Δημοσ.

Υπομονή αδέρφια, μετά τις εκπομπές σε 16:9 η hd τηλεόραση θα απέχει μισό αιώνα μόνο. Μερικοί θα τη προλάβουμε!

Δημοσ.

Απλά μην ξεχνάτε οτι μερικές LCD/Plasma έχουν την δυνατότητα "ελεγχόμενης παραμόρφωσης". Δηλαδή, όταν δείχνουν εικόνα 4:3 σε 16:9, την "τραβάνε/ξεχειλώνουν" περισσότερο στα άκρα και σχεδόν καθόλου στο κέντρο. Με αυτό τον τρόπο, επειδή το κυρίως θέμα (πρόσωπα πχ) βρίσκονται συνήθως στο κέντρο της εικόνας, παραμορφώνονται όσο το δυνατόν λιγότερο.

Απο εκεί και πέρα, πιστεύω πως το μεγαλύτερο ποσοστό το κάνει απλά για να καλύπτει το 100% του κάδρου της TV τους. Προσωπικά το κάνω κι εγώ για τον ίδιο λόγο, δεν με χαλάει τόσο η παραμόρφωση (εξάλλου ελάχιστα βλέπω τηλεοπτικό πρόγραμμα), προστατεύω την οθόνη απο burn-in, και απολαμβάνω αυθεντική 16:9 εικόνα στις ταινίες που βλέπω απο δική μου πηγή (πχ DVD/BLRAY), όπου εκεί η φαρδύτερη εικόνα είναι πραγματικά απόλαυση.

• Super Moderators
Δημοσ.
Απο εκεί και πέρα, πιστεύω πως το μεγαλύτερο ποσοστό το κάνει απλά για να καλύπτει το 100% του κάδρου της TV τους.

συμφωνώ, σπάνια έχω πετύχει κάποιον να την έχει σε 4:3

Δημοσ.
συμφωνώ, σπάνια έχω πετύχει κάποιον να την έχει σε 4:3

Μέτρησε κι εμένα μέσα :P .Βέβαια το κάνω στις τηλεοράσεις συγγενών αυτό επειδή δεν έχω φιλοτιμηθεί να πάρω δική μου ακόμα :P

Δημοσ.

Να θέσω εγώ ένα άλλο ερώτημα..?! Είναι ιδέα μου ή είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να βρει κανείς lcd 4:3 σε μεγέθη άνω των 25"....? Γιατί αυτό..? Μαντεύω.. η τεχνολογία προχωράει τα 4:3 κανάλια καταργούνται και ίσως φαίνονται και λίγο πιο άσχημες στην εμφάνηση...

Εγώ σε αυτή που έχω τις περισσότερες φορές σε 4:3 βλέπω αν και με ενοχλούν λίγο τα κενά.. Βασικά και σε ταινίες που βλέπω έχω παρατηρήσει ότι και πάλι δεν καλύπτετε όλη η οθόνη και τα κενά είναι στο πάνω και στο κάτω μέρος αυτή τη φορά.. γίνεται σε όλους αυτό..?

Δημοσ.

Υποθέτω πως πολλοί από εσάς θα έχετε ακούσει τον όρο "ψυχοακουστική" (psychoacoustics) και το ρόλο που παίζει στην αντίληψη των ήχων που φτάνουν στο ανθρώπινο αυτί.

Αντίστοιχα υπάρχει και η ψυχοοπτική (psycho-optics),η οποία σχετίζεται άμεσα με το HDTV σήμα και ένα από τα πορίσματα που μπορούν να βγούν είναι το παρακάτω:

"The field of psycho-optics indicates

that the human eye is sensitive only to a small amount of

information actually incident on it. This makes it impossible to

tell two very similar images apart, even though the numerical

content of the pixels may be quite different."

Αυτό εξηγεί εν μέρει το γιατί ο περισσότερος κόσμος δεν επηρρεάζεται ή ενοχλείται με το να βλέπει σήμα 4:3 σε οθόνη 16:9.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε και εδώ:

http://www.eecs.umich.edu/~valeria/teaching/eecs578_W08/projects/Report/DP.pdf

http://www.microsoft.com/whdc/archive/convrg.mspx

http://www.hdtvmagazine.com/columns/2008/10/eds_view_-_hd3d_its_coming_fast.php

Δημοσ.

Oπως προαναφερθηκε ολα σε λιγο θα εκπεμπουν 16:9.Μεχρι τοτε καποιος που τα θελει να βλεπει και τηλεοπτικο σημα και ταινιες θα συμβιβαστει στο πρωτο.Λιγο βεβαια , γιατι σιγα την συγκλονιστικη διαφορα.

Τωρα αν καποιον τον ενοχλει ιδιαιτερα και η θεαση του αφορα στη συντριπτικη πλειοψηφια τηλεοπτικο σημα..ε ας κατσει και στην crt...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:10 ----------

Αλλα μπορει καποιος να μην πολυασχοληθηκε με αυτα.Να πηρε μια λεπτη τηλεοραση για το σαλονι .Ε και ? Και ναι , εχει δικιο ο threash .Δεν υπαρχουν πολλες 4:3 στις μεγαλες ιντσες .Για να μην πω καθολου...:lol:

Δημοσ.

Στην επιλογή smart της sony μαζι με κάποιες manual μικρορυθμίσεις το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ καλό αρκεί τα πρόσωπα να μην είναι στα άκρα της οθόνης. ;)

Σε διαφορετική περίπτωση το 16:9 είναι λάθος όχι μόνο λόγο παραμόρφωσης αλλά και αλοίωσης της εικόνας. Ακόμη και η παλιότερη crt έχει καλύτερη εικόνα από μια lcd σε διεύρυνση κάδρου 4:3

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...