Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν θελω να βγω εξωτερικο, εννοεις για δουλεια ή για να συνεχισω τις σπουδες μου?

Γιατι απο αυτα που λεει ο Toufas, δεν πολυκοιτανε το διπλωμα, οσο την εμπειρια και τις ικανοτητες σου. Γενικοτερα θα ηθελα να υπαρχει η επιλογη για εργασια στο εξωτερικο.

Οσο για τις προκυρηξεις και το Δημοσιο, δεν με ενδιαφερουν.

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Αν θελω να βγω εξωτερικο' date=' εννοεις για δουλεια ή για να συνεχισω τις σπουδες μου?

Γιατι απο αυτα που λεει ο Toufas, δεν πολυκοιτανε το διπλωμα, οσο την εμπειρια και τις ικανοτητες σου. Γενικοτερα θα ηθελα να υπαρχει η επιλογη για εργασια στο εξωτερικο.

Οσο για τις προκυρηξεις και το Δημοσιο, δεν με ενδιαφερουν.[/quote']

Για τις σπουδές. Πάντοτε θα πας να μάθεις κάτι το παραπάνω όπου και αν βρίσκεσαι..κανείς δε μένει στάσιμος. Ψάχνει για νέες ιδέες. Εκεί μετραει το όνομα του κάθε ΙΕΚ. Θα σου προτεινα όπως προείπα να αποφύγεις τα ΕΕΣ και τις κρατικές εφόσον έχεις την δυνατότητα των διδάκτρων

Να ξέρεις ότι στην Ελλάδα καλοκαίρια θα δουλεύεις πάντα,ενώ τον χειμώνα θα πρέπει να εισαι τυχερός. Τα μαγαζιά ειναι τα μισά αποτι παλαιότερα και δουλεύουν με λιγότερα άτομα αποτι παλαιότερα. Βγάλε αποτελεσμα.. με 3000-5000 μαγειρια που βγαίνουν κάθε χρόνο από σχολές,μεσα τους και εγω. Πλέον ειναι της μόδας

Αποστολή από το WT19i με τη χρήση Insomnia App

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Guys δεν υπάρχει άτομο πιο μέσα σε αυτά από εμένα.. Η etoile ειναι έτσι και έτσι με κίνδυνο μη ύπαρξης τα επόμενα έτη. Διδακτρα στα 3500 ασυζητητη για Ε.Ε.Σ ..να κοιτάξεις σε Ι.Ε.Κ για κρατικό δίπλωμα.

ΙΕΚ ξυνη σβηστό. Ξεχνά το. 3εκατομμύρια χρωστάει στην εφορία. Εργαστήρια 0. Προς αποφυγήν το μέρος..

ΟικοΔΟΜΉ μακριά. 6.5 εκατομμύρια στην εφορία. Εργαστήρια γαμησετα επίσης.

Le monde, too good to be true bro.. Overcosted μακράν. Αν τα έχεις και σου περισευουν πήγαινε. Αν όχι..μακριά. Καθηγητές με 5-6 έτη εμπειρία..επειδή ειναι φθηνοτεροι.

Ακμή που είμαι φέτος. Πιστεύω ειναι η καλύτερη επιλογή.

Για τα παραπάνω παραδείγματα έχω άτομα σε όλες τις σχολές και ξέρω από πρωυο χέρι τι τρέχει και τι όχι. Επίσης όπου καταλήξεις, να διαπραγμάτευτεις τα χρήματα για υουλαχιστον 500 ευρα κάτω.

Τέλος, ΠΑΝΤΟΥ τα ίδια σκατα ειναι. Εξαιρουμε οτεκ,δομή,ξυνη που ειναι από την μάνα του γτπκ εχεδον πλέον. Οι καθηγητές παίζουν ρόλο ,οι εγκαταστάσεις και η πρακτική σου πάνω απ όλα. Α,chef douvre ειναι Ε.Ε.Σ

Αποστολή από το WT19i με τη χρήση Insomnia App

Δυστυχώς έχεις δίκιο για την Etoile! 

Σπούδαζα εγώ εκεί τον χειμώνα που μας πέρασε και η κατάσταση τον τελευταίο καιρό, λίγο πριν τις πρακτικές ήταν ότι να 'ναι! Ενώ ξεκίνησε πολύ καλά, τους δυο τελευταίους μήνες δεν είχαμε ούτε υλικά για τα εργαστήρια!! Να φανταστείς μας εδιναν λεφτά από την τσέπη τους οι καθηγητές και πηγαίναμε στο σούπερ μάρκετ, τον Δούκα συγκεκριμένα και ψωνίζαμε αλεύρι, γάλα, αυγά κ.α... Αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει οποιοσδήποτε σπουδαστής.

Επίσης συζητιέται ότι τον Οκτώβρη μπορεί να μην ανοίξει καν, επειδή πολλά παιδιά έμειναν δυσαρεστημένα και δεν πλήρωσαν τα δίδακτρα, οπότε έχει θέμα ρευστότητας!

Εγω πάντως τώρα ψάχνομαι να κάνω το δεύτερο έτος αλλού και κλίνω μάλλον προς Le Monde. Βέβαια μου είπαν και για 2μηνα εντατικά σεμινάρια στο εξωτερικό που είναι αναγνωρίσιμα και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, ξέρει κανείς που να απευθυνθώ για πληροφορίες? 

Δημοσ.

Πάντως αν το θέμα σου είναι το χαρτί να σε πληροφορήσω ότι οι μόνες ειδικότητες στο στρατό που μετράνε και στη πολιτική ζωή είναι του αρτοποιού και του μάγειρα. Τα χαρτιά αυτά έχουν ισχύουν κανονικά. 

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Φίλε μου, έχω τελειώσει CHEF D'OEUVRE και όλοι οι καθηγητές είναι κορυφή. Οι εγκαταστάσεις που έχει είναι οι πιο σύγχρονες,καμία σχέση με ακμη.Και είναι η μόνη σχολή που έχει 100% απορρόφηση των σπουδαστών στην αγορά εργασίας,στις καλύτερες επιχειρήσεις της χώρας.Δεν είναι τυχαίο που τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία επιλέγουν απόφοιτους της CHEF D'OEUVRE. Tα δίδακτρα σε σχέση με τις άλλες είναι πολύ χαμηλότερα,3.150 νομίζω.

ελπίζω να βοήθησα!; :shifty:

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπον για αποφοιτους γυμνασιου υπαρχει ειδηκοτητα "βοηθος μαγειρα" στις σχολες επας του οαεδ,και στις σχολες επας του οτεκ,του οτεκ πιο καλες και σαν ονομα και σαν εγκαταστασεις,και οι δυο ειναι για αποφοιτους γυμνασιου και διαρκουν 3χρονια,ειναι οπως τα Τεχνικα λυκεια,κανεις δηλαδη την ειδηκοτητα μαζι με τα μαθηματα του λυκειου και αν τελειωσεις συνεχιζεις για 1 χρονο σε ιεκ ειδηκοτητα μαγειρας.

Για Πατρα δεν ξερω αν εχει,λογικα θα πρεπει να εχει. Δες και το βιντεο για τις επας του οαεδ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...