Thessracing Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Τίποτα... δεν δούλεψε ούτε αυτό...βρήκα την ΙΡ απο της πληροφορίες στις συνδέσεις...την έχει σε 7 να τελειώνει. Μήπως φταίει ότι το ένα σύστημα είναι αμερικάνικο και το άλλο Ελληνικό? γιατί δεν βλέπει καν ο ένας τον άλλο...το μοναδικό πράγμα που βγάζει όταν τα έχω ΟΛΑ αυτόματα είναι ότι υπάρχει μια σύνδεση με περιορισμένη κάτι τελσπ... Μπορείς να μου προτίνεις και κάπιο καλό ρούτερ έστω αν είναι να το αγοράσω να τα συνδέσω εκεί πάνω και να έχουν internet τουλάχιστον... Δεν ξέρω τι φταίει έχω κάνει όλους τους συνδιασμούς...παλιά που τα είχα συνδέσει είχα κάνει κάτι με τα γίνετε share το πρώτο δύκτυο και κάτι αλλά...πάλι με κάτι τέτιες ρυθμίσεις αλλά ούτε που θυμάμε...σαν αυτά που λέει ι MS αλλά γίνετε χάος...μετά δεν ξέρω τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνεις στο 2ο υπολογιστή...
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Τίποτα... δεν δούλεψε ούτε αυτό...βρήκα την ΙΡ απο της πληροφορίες στις συνδέσεις...την έχει σε 7 να τελειώνει.Μήπως φταίει ότι το ένα σύστημα είναι αμερικάνικο και το άλλο Ελληνικό? γιατί δεν βλέπει καν ο ένας τον άλλο...το μοναδικό πράγμα που βγάζει όταν τα έχω ΟΛΑ αυτόματα είναι ότι υπάρχει μια σύνδεση με περιορισμένη κάτι τελσπ... Μπορείς να μου προτίνεις και κάπιο καλό ρούτερ έστω αν είναι να το αγοράσω να τα συνδέσω εκεί πάνω και να έχουν internet τουλάχιστον... Δεν ξέρω τι φταίει έχω κάνει όλους τους συνδιασμούς...παλιά που τα είχα συνδέσει είχα κάνει κάτι με τα γίνετε share το πρώτο δύκτυο και κάτι αλλά...πάλι με κάτι τέτιες ρυθμίσεις αλλά ούτε που θυμάμε...σαν αυτά που λέει ι MS αλλά γίνετε χάος...μετά δεν ξέρω τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνεις στο 2ο υπολογιστή... Για να μη βλεπει ο ενας τον αλλον, δεδομενου οτι εχεις φτιαξει σωστα την ομαδα εργασιας, οτι ειναι η ιδια και στα 2 pc και οτι οι αυτοματες ρυθμισεις που παιρνουν τα pc εμπεριεχουν την ιδια subnet mask τοτε σημαινει οτι η εμπλεκεται το firewall καποιου απτους 2 υπολογιστες. Δεν μπορω να φανταστω κατι αλλο. Δοκιμασε να απενεργοποιησεις τελειως τα firewall και στα 2 pc.
parsifal Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Φίλε MiDi_MiLiZ, με τις ρυθμίσεις που δίνεις το μόνο που θα επιτευχθεί είναι να βλέπονται τα δύο PCs μεταξύ τους και τίποτ' άλλο πέραν αυτού. Το PC2 δε μπορεί να βλέπει τον router γιατί ανήκουν σε διαφορετικά φυσικά δίκτυα, γι' αυτό δεν έχει νόημα να ορίσεις στο PC2 ως gateway την IP του router. Επαναλαμβάνω: το PC1 έχει δύο διακριτά δικτυακά interfaces. Χωρίς κάποια επέμβαση που να εμπλέκει κάτι εκ των παρακάτω: 1. NAT 2. Interface bridging 3. Extra routing rules ...δε μπορούν να περνάνε πακέτα από το ένα interface στο άλλο. Το ICS στήνει αυτόματα και με εύκολο τρόπο NAT, γι' αυτό το πρότεινα.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Φίλε MiDi_MiLiZ, με τις ρυθμίσεις που δίνεις το μόνο που θα επιτευχθεί είναι να βλέπονται τα δύο PCs μεταξύ τους και τίποτ' άλλο πέραν αυτού. Το PC2 δε μπορεί να βλέπει τον router γιατί ανήκουν σε διαφορετικά φυσικά δίκτυα, γι' αυτό δεν έχει νόημα να ορίσεις στο PC2 ως gateway την IP του router. Επαναλαμβάνω: το PC1 έχει δύο διακριτά δικτυακά interfaces. Χωρίς κάποια επέμβαση που να εμπλέκει κάτι εκ των παρακάτω: 1. NAT 2. Interface bridging 3. Extra routing rules ...δε μπορούν να περνάνε πακέτα από το ένα interface στο άλλο. Το ICS στήνει αυτόματα και με εύκολο τρόπο NAT, γι' αυτό το πρότεινα. Γιαυτο προτεινα να βαλει στο pc2 ως gateway το pc1 μην τυχον και απο εκει και περα αναλαμβανε το pc1 ρολο router προς το αλλο interface-φυσικο δικτυο. Περαν αυτου ας δοκιμασει το ICS, απλα ολα αυτα τα πειραματα που του ειπα να κανει, τα εκανα πρωτιστως για να δω αν τα pc τελικως θα καταφερουν να πιαστουν μεταξυ τους. Το συμπερασμα ειναι οτι δεν πιανονται μεταξυ τους και εδω με βαζει σε υποψιες αυτο που ειπε σε καποιο ποστ για το χ που εχει το Νvidia network στο pc2. Δεν ξερω τι ρολο βαραει ακριβως το nvidia network, προφανως καποιο feature του chipset/mobo ειναι, ενδεχομενως να προκειται και για τον onboard ethernet controller του ομως.
Thessracing Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 κάτι τέτιο παίζει αλλά το θέμα είναι πώς δεν βλέπονται και δεν ξέρω γιατί...με το που πας να βάλεις μια ΙΡ στην δεύτερη σύνδεση κόβει το διαδύκτιο εντελώς...και μου βγάζει μήνημα όταν το βάζω αυτόματα ότι πρέπει να είναι μια ΙΡ σαν 0.1 και τέτια... Για προτίνετε και κάπιο ρούτερ να έχω κάτι έστω να τα βάλω διαδύκτιο και τα 2...
parsifal Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Αν πρόκειται να αγοράσεις επιπλέον εξοπλισμό, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξοδευτείς για νέο router. Ένα φτηνό 5πορτο switch-άκι 100Mbps θα κάνει μια χαρά τη δουλειά. Το πολύ-πολύ ένα Gigabit switch, αν επιπλέον σε ενδιαφέρουν και γρήγορες μεταφορές πολύ μεγάλων αρχείων μεταξύ των 2 PCs.
Thessracing Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Αυτό θα πάρω το καλόδιο που πάει στον υπολογιστή μου και θα το περάσω σε αυτό μετά 2 καλόδια θα πάνε στους 2 υπολογιστές?... Εν ολίγεις σαν κόμβος?.. Δεν θα χάσω ταχύτητα καθόλου?
parsifal Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Ναι. Έτσι όπως το λες. Ταχύτητα από πού να χάσεις; Από το internet; 100Mbps > ταχύτητα που κλειδώνει η ADSL σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.