Προς το περιεχόμενο

Άλογο στην πόλη!

lykoulos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι να αγοράσω άλογο, είδα ότι οι τιμές κυμαίνονται γύρω στα 3.000 ευρώ, κατανοώ πως έχει ανάγκες, κτλ κτλ... Θέλω να ρωτήσω τί παίζει στην κυκλοφορία μέσα στην πόλη. Για παράδειγμα, χρειάζομαι κάποια άδεια για να το κυκλοφορώ στο δρόμο? Πληρώνω φόρους, κτλ κτλ? Όποιος γνωρίζει, ας με ενημερώσει, είμαι τελείως άσχετος επί του θέματος. Ευχαριστώ.

• Super Moderators
Δημοσ.
Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι να αγοράσω άλογο, είδα ότι οι τιμές κυμαίνονται γύρω στα 3.000 ευρώ, κατανοώ πως έχει ανάγκες, κτλ κτλ... Θέλω να ρωτήσω τί παίζει στην κυκλοφορία μέσα στην πόλη. Για παράδειγμα, χρειάζομαι κάποια άδεια για να το κυκλοφορώ στο δρόμο? Πληρώνω φόρους, κτλ κτλ? Όποιος γνωρίζει, ας με ενημερώσει, είμαι τελείως άσχετος επί του θέματος. Ευχαριστώ.

:fear::whistle::X

Ε πόσους φόρους να πληρώσεις για όχημα ενός ίππου???

Sorry αλλά έχω πιει και ίσως δεν διάβασα και καλα!

B)

Δημοσ.

Πληρώνεις τέλη κυκλοφορίας φυσικά και πρέπει να το περνάς ΚΤΕΟ μια φορά το χρόνο, ασφαλώς και χρειάζεσαι άδεια οδήγησης αλόγου. Με 3.000 ευρώ παίρνεις πολύ καλό άλογο, σε τι χρώμα το θέλεις ;

Δημοσ.

Το βασικό είναι ο χώρος του. Στη πόλη θα έχεις αρκετό χώρο για να το στεγάσεις; Επίσης πρέπει το άλογο να ξέρει να κυκλοφορήσει παρουσία αυτοκινήτων. Τα περισσότερα τρομάζουν πολύ εύκολα στην παρουσία αυτοκινήτων.

Πρακτικά σε μία μεγάλη πόλη θα είναι πολύ δύσκολο να κυκλοφορήσεις με το άλογο ακόμη και αν επιτρέπεται. Τρομερό εμπόδιο είναι και οι πεζοί που μπορεί να πλισιάζουν το άλογο για το χαϊδέψουν κ.τ.λ. ένα ζώο 400~600 κιλών μπορεί πολύ εύκολα να κάνει σημαντική ζημιά σε έναν άνθρωπο.

Ο κολλητός μου και ο κουμπάρος μου έχουν από ένα άλογο (την Ρέα και την Τζούλια). Δεν τις πάνε ποτέ εκεί που έχει κόσμο, και γενικά αποφεύγουν τους δρόμους της πόλης. Και δεν μιλάμε για καμιά μεγάλη πόλη (~15.00 κατοίκους).

Δημοσ.
Βασικα θα φαει φρικη το αλογο με τοσα τουτου...Σε βλεπω αριστερη λωριδα εθνικη με το αλογο λολ

χαχαχαχαχαχα καλο!:-D

Δημοσ.

Δεν παίρνεις κανένα ποδήλατο για την πόλη;

To άλογο αν δεν κάνω λάθος συνήθως το αφήνεις στον όμιλο και πας εκεί για να το καβαλήσεις όποτε θέλεις,δίνεις και κανένα χαρτζιλίκι εκεί για να στο προσέχουν καλά κτλ εκτός και αν έχεις δικό σου κτήμα.

Δημοσ.
Το βασικό είναι ο χώρος του. Στη πόλη θα έχεις αρκετό χώρο για να το στεγάσεις; Επίσης πρέπει το άλογο να ξέρει να κυκλοφορήσει παρουσία αυτοκινήτων. Τα περισσότερα τρομάζουν πολύ εύκολα στην παρουσία αυτοκινήτων.

Πρακτικά σε μία μεγάλη πόλη θα είναι πολύ δύσκολο να κυκλοφορήσεις με το άλογο ακόμη και αν επιτρέπεται. Τρομερό εμπόδιο είναι και οι πεζοί που μπορεί να πλισιάζουν το άλογο για το χαϊδέψουν κ.τ.λ. ένα ζώο 400~600 κιλών μπορεί πολύ εύκολα να κάνει σημαντική ζημιά σε έναν άνθρωπο.

Ο κολλητός μου και ο κουμπάρος μου έχουν από ένα άλογο (την Ρέα και την Τζούλια). Δεν τις πάνε ποτέ εκεί που έχει κόσμο, και γενικά αποφεύγουν τους δρόμους της πόλης. Και δεν μιλάμε για καμιά μεγάλη πόλη (~15.00 κατοίκους).

Έχεις δίκιο φίλε, αν και πιστεύω πως μπορούν να εξημερωθούν κατάλληλα. Για παράδειγμα, στο εξωτερικό, οι αστυνομικοί κάνουν περιπολίες πάνω σε άλογα, μέσα στην πόλη, και δεν έχουν πρόβλημα. Βέβαια, κατανοώ πως θα χρειαστεί αρκετό χρήμα για την εκπαίδευση, αλλά μιλάω θεωρητικά. Και νομίζω πως επιτρέπεται, όταν δίνεις εξετάσεις για σήματα έχει μερικές ερωτήσεις σχετικά με τους ιππείς.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 01:28 ----------

Πληρώνεις τέλη κυκλοφορίας φυσικά και πρέπει να το περνάς ΚΤΕΟ μια φορά το χρόνο, ασφαλώς και χρειάζεσαι άδεια οδήγησης αλόγου. Με 3.000 ευρώ παίρνεις πολύ καλό άλογο, σε τι χρώμα το θέλεις ;

Δεν θέλω να το παίξω Gandalf, άρα όχι άσπρο. Δεν θέλω να τρομάζω τον κόσμο, άρα όχι μαύρο. Ένα απλό συνηθισμένο καφέ άλογο θα ήταν ότι πρέπει.

Δημοσ.

Που στο καλό να πας το άλογο μέσα στη πόλη ρε παληκάρι μου; Ρε πίνετε ληγμένα μερικοί; Τι διάολο γαμώτο.

Δημοσ.

Επίσης, τα άλογα έχουν την κακή συνήθεια να χ**ουν όπου βρουν

Σκεφτείται να οδηγείτε και ξαφνικά να δείτε ένα βουναλάκι στη μέση της Κηφισίας:lol:

Δημοσ.
δεν μας λες και για ποια πολη ενδιαφερεσαι;

Και εγώ αυτό ήθελα να ρωτήσω. Γιατί όλοι βέβαια οι Αθηναίοι θεωρήσατε αυτονόητο ότι εννοεί την Αθήνα (όπως άλλωστε συνηθίζετε). Αν, όμως, πρόκειται για άλλη πόλη, ίσως να μην είναι τόσο τραγικά τα πράγματα.

Δημοσ.
Για τη Μίνας Τίριθ.

Epic σχόλιο!! Πάντος φίλε μου να το σκεφτείς σοβαρά αυτό που λές. Στο καρλόβασι που σπούδασα σκάγαν κάτι παλικάρια με άλογα και το θέαμα ήταν απο cult έως τραγελαφικό. Και το καρλόβασι έχει 5000-6000 κατοίκους, και πάλι δημιουργούσε πρόβλημα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...