Προς το περιεχόμενο

Απαιτούμενο ύψος για την ΣΙ (Μηχανικών)

dazeman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προς dazeman

Στο πρώτο ερώτημα σου.

Αν ο εξεταστής διαπιστώσει ότι της υπολείπεται μόνο ένας πόντος, είναι στη διακριτική του ευχέρεια να την περάσει. Αν θέλει να τηρήσει το πρωτόκολλο θα την κόψει. Αν είναι λιγότερο αυστηρός μπορεί να την περάσει. Δεν θα τον ελέγξει κανείς μετά.

Σας παραθέτω πραγματικό περιστατικό από αδερφή φίλης μου που ενδιαφερόταν για στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές. Πρόπερσι ανέβηκε Θεσσαλονίκη (εκεί περνούν από τις συγκεκριμένες εξετάσεις για τις στρατιωτικές) και με ύψος 1.69 πέρασε επιτυχώς από όλες τις δοκιμασίες. Πήρε την βεβαίωση και όταν αργότερα παρουσιάστηκε στο αντίστοιχο τμήμα της Αστυνομίας ο εξεταστής την βρήκε 1.70 και πήρε τη βεβαίωση και από εκεί. Να σημειώσουμε εδώ ότι Οι υποψήφιοι που υποβλήθηκαν στη δοκιμασία των προκαταρκτικών εξετάσεων των Στρατιωτικών Σχολών και κρίθηκαν ικανοί , ΔΕΝ προσέρχονται στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Αστυνομικών Σχολών Αυτό που τους ενδιαφέρει ουσιαστικά είναι ο έλεγχος του αναστήματος, αφού στις αστυνομικές σχολές το όριο ανεβαίνει για τις γυναίκες στο 1.70 (ίδιο με τους άντρες).

Τελικά δεν πέρασε σε καμία στρατιωτική και αστυνομίας λόγω μορίων.

Πέρυσι έκανε ακριβώς τα ίδια με τη διαφορά ότι στη μέτρηση της Αστυνομίας ο εξεταστής την βρήκε 1.69 και την έκοψε. Η ειρωνεία του θέματος ήταν ότι αν δεν την έκοβαν θα περνούσε, αφού είχε καταφέρει να συγκεντρώσει να απαιτούμενα μόρια.

Στο δεύτερο ερώτημά σου

Πρώτα μετρούν την «άρτια» σωματική διάπλαση (ανάστημα, Δ.Μ.Σ, οπτική οξύτητα, κανονική ομιλία, ακουστική οξύτητα) και μετά περνάς από τις προκαταρκτικές εξετάσεις (Ψυχοτεχνικές δοκιμασίες, Υγειονομικές εξετάσεις, Αθλητικές δοκιμασίες)

Ελπίζω να σε κάλυψα

Προς insomniaK και Ather

Για τη διαφωνία σας έχουν γραφεί αρκετά σε γενικό αλλά και σε εξειδικευμένο τύπο. Να προσθέσω ότι εκτός από τις δοκιμασίες που ανέφερα παραπάνω από πέρσι ισχύει και ένας ακόμα περιορισμός σχετικά με την «άρτια» σωματική διάπλαση των υποψηφίων ο οποίος έχει προκαλέσει θύελλα διαμαρτυριών. Αναφέρομαι στο Δ.Μ.Σ (Δείκτης Μάζας Σώματος) ο οποίος για τους μεν άνδρες πρέπει να βρίσκεται εντός των ορίων «20-25», για δε τις γυναίκες εντός των ορίων «18-22» και ισχύουν καθ’ όλη τη διάρκεια της φοίτησης τους στις Στρατιωτικές Σχολές. Ο Δ.Μ.Σ προκύπτει από το πηλίκο της διαίρεσης του βάρους με το τετράγωνο του αναστήματος. Για παράδειγμα εγώ με ανάστημα 1.90 και βάρος 90 κιλά ο Δ.Μ.Σ μου είναι περίπου 24.9. Δηλαδή θα περνούσα οριακά.

Κλείνω με την μη αναγκαία ύπαρξη, για τον στρατό τουλάχιστον, εμφανίσιμων χαρακτηριστικών (ομορφιά, χάρη, ύψος). Η ευρωστία είναι το μόνο που τους ενδιαφέρει που ναι μεν περιλαμβάνει και τα χαρακτηριστικά που ανέφερα παραπάνω (ομορφιά, χάρη, ύψος), αλλά ο στρατός την επιδιώκει καθαρά για για λόγους υγείας.

Δημοσ.
Αναφέρομαι στο Δ.Μ.Σ (Δείκτης Μάζας Σώματος) ο οποίος για τους μεν άνδρες πρέπει να βρίσκεται εντός των ορίων «20-25», για δε τις γυναίκες εντός των ορίων «18-22» και ισχύουν καθ’ όλη τη διάρκεια της φοίτησης τους στις Στρατιωτικές Σχολές. Ο Δ.Μ.Σ προκύπτει από το πηλίκο της διαίρεσης του βάρους με το τετράγωνο του αναστήματος. Για παράδειγμα εγώ με ανάστημα 1.90 και βάρος 90 κιλά ο Δ.Μ.Σ μου είναι περίπου 24.9. Δηλαδή θα περνούσα οριακά. .

Αλλη βλακεια αυτη. Δηλαδη αμα ησουν 92 κιλα αλλα ξεσκιζοσουν στα γυμναστηρια θα σε κοβανε παρολο που θα ησουνα σε τελεια φυσικη κατασταση και σιγουρα οχι υπερβαρος.

Ενω καποιον μαλθακο με 89 κιλα στο ιδιο υψος ο οποιος ειναι γεματος λιπος και δεν εχει γυμναστει ποτε του θα τον περνουσαν. Ε ρε κατι πραγματα.

Δημοσ.

Υπέρβαρος ήταν πχ κάποιος ο οποίος χρειαζόταν 2 ζώνες για να καταφέρει να κρατήσει το παντελόνι του στην μέση και πραγματικά δεν μπορούσε να τρέξει λίγα μέτρα δίχως να λαχανιάσει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...