antzen Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Γεια χαρα. Προσπαθω με παθος να μαθω το flash cs4 και την actionscript 3 αλλα χωρις αποτελεσμα. Εκανα σεμιναρια πανω στο flash και εχω αγορασει και 2 βιβλια του Γκιουρδα, ενα για flash σχεδιαση και ενα για actionscript. Παρ'ολα αυτα ακομα δεν μπορω να καταλαβω τον τροπο σκεψης οταν φτιαχνεις κατι με κωδικα. Πχ μου ειναι αδυνατο να φτιαξω ενα drop down menu παρ'ολο που εχω μπει σε δεκαδες site και εχω δει δεκαδες βιντεο. Μαλλον εχω χαζεψει και δεν παιρνει αλλα το κεφαλι μου. Μπορει καποιος να με παραπεμψει καπου που με απλα ελληνικα να μου δειξει πως φτιαχνω αυτα τα ερημα τα menu??? Επισης γνωριζει καποιος καποια σχολη που σου μαθαινει μονο το flash/Actionscript σε βαθος (οποτε οχι σεμιναρια)? Θελω επιτελους να μαθω αυτο το προγραμμα, please help..
dokimix Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Η γνώμη μου είναι να δουλέψεις πάνω σε μερικά έτοιμα templates για να εξοικιωθείς με το πρόγραμμα...
djpaul1963 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δυστυχως θα σε απογοητευσω. Το να φτιαξεις μονος σου ενα menu με μασκες (γιατι αυτο ειναι ουσιαστικα ενα dropdown) σε AS3 ειναι αρκετα προχωρημενο και οπωσδηποτε θελει πολυ διαβασμα. Πολυ γενικα μιλωντας θα χρειαστει να γνωριζεις οπωσδηποτε περι δυναμικων movieclips, mouse events, xml reading και frame handling, δηλαδη καλυτερα να ξεκινουσες με κατι απλουστερο. Οσο για τη σχολη, δυστυχως δεν υπαρχει κατι αναλογο με αυτο που ζητας. Στην καλυτερη των περιπτωσεων θα βρεις κατι για design με πολυ επιφανειακες γνωσεις ActionScript και μαλιστα version 2. Προσωπική συμβουλή: Το FLASH εχει αρκετα χρηματα και θα εχει για αρκετο καιρο ακομα, οποτε οσο κι αν σε δυσκολεψει αρχικά, πρεπει να επιμεινεις και να του παρεις τον 'αερα'. Ειναι δυσευρετοι οι καλοι developers (προσωπικα εψαχνα περσι για 3 μηνες και δεν μπορεσα να βρω ουτε εναν να ξερει κατι παραπανω απο τα βασικα). Η πλειονοτητα της αγορας δουλευει με templates και 'δανεικό' κωδικα απο decompilers, αλλα οι λυσεις αυτες δεν παιζουν για απαιτητικα (= καλοπληρωμενα) projects. Μεγαλη βοηθεια θα βρεις στα σχετικα fora (senocular.com, actionscript.org κλπ) αλλα στα αγγλικα φυσικα. Σου ευχομαι καλη δυναμη.
antzen Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Σ'ευχαριστω djpaul. Καταλαβαινω ακριβως τι λες και γι'αυτο εχω σκασει να βρω καποιον να μου δειξει.. Τις βασικες εντολες τις γνωριζω αλλα μου λειπει η λογικη σειρα. Thanks again Περιμενω και αλλες γνωμες
kostas0928 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Εμένα φίλε μου οταν ξεκίνησα με βοήθησε πάρα πολύ αυτό εδώ το site : http://www.kirupa.com/ Νομίζω έχει πολύ ωραία παραδείγματα για να εξοικιωθείς. Πχ. για την περιπτωσή σου , θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με αυτό : http://www.kirupa.com/developer/mx/dropdownmenu.htm που είναι σχετικά για αρχάριους, και μετά αφού πειραματιστείς λιγο με το flash και την actionscript ωστε να εξοικιωθείς περισσότερο να πας σε κάτι τέτοιο http://www.kirupa.com/developer/actionscript/xml_dropdown_menu.htm που είναι και αυτό που θέλεις νομίζω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.