kostikasre Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Επί του θέματος,από τη στιγμή που τα ΙΕΚ δεν διδάσκουν μαθήματα επιπέδου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά εκπαιδεύουν επαγγελματίες (μιλάμε για κατάρτιση επομένως) δεν μπορούν να προσφέρουν κατάταξη σε κάποιο Πανεπιστημιακό ή Τεχνολογικό ίδρυμα οπότε δεν υπάρχει και λόγος να τίθεται τέτοιο θέμα,οι απόφοιτοι ΙΕΚ μπορούν πολύ απλά να δώσουν Πανελλήνιες...μην μπερδεύετε τις βούρτσες με τις...ξέρετε! Από εκεί και πέρα,αυτό που με εκνεύρισε (και με εκνευρίζει διαβάζοντας τέτοιες συζητήσεις) είναι η στάση όλων απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο!Τρέμει το φιλοκάρδι σας!Γιατί άραγε; Δεν ξέρω αν είμαι λάθος σ'αυτό που θα πω,άλλα η εκπαίδευση (κάθε μορφής) είναι ανθρώπινο δικαίωμα...αυτά περί αδίκου,εγώ έγραψα άριστα στις πανελλήνιες και μόνο εγώ έχω δικαίωμα να πάω πανεπιστήμιο είναι τριτοκοσμικές αντιλήψεις,που δε χωράνε σε μια πολιτισμένη Ευρωπαϊκή χώρα...(και η Ελλάδα δυστυχώς είναι μια από αυτές ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!)...αθάνατη Ελληνική νοοτροπία... Θέλω ειλικρινά να μου απαντήσετε,τι προσδωκάτε από τα Ελληνικά ΑΕΙ και φυλάτε τόσο τους ποπούς σας;;;Περιμένετε να βγάλετε λεφτά;Να γίνετε πλούσιοι;Ή να κάνετε σαν τις κυρα-Κατίνες όλο καμάρι;;; ***MiDi_MiLiZ έχεις δώσει κατατακτήριες θέσεις και ξέρεις;;;!!!Τα θέματα είναι παλούκια σε πληροφορώ (τα ορίζουν οι καρεκλοκένταυροι των ΑΕΙ,καταλαβαίνεις...) και παλεύουν κάμια 500ρια άτομα για 3-4 θεσούλες!!!Και φυσικά αν δεν σου κάτσει την μάμησες,ενώ αν έβγαλες μπόλικα μόρια και δε σου έκατσε η Σαλονίκη,ε πάνε Ξάνθη (χώρια που μπορείς να πάρεις μετεγγραφή) ***Άσχετο,βλέπω ο διαχωρισμός ΑΕΙ-ΤΕΙ καλά κρατεί...
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Επί του θέματος,από τη στιγμή που τα ΙΕΚ δεν διδάσκουν μαθήματα επιπέδου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά εκπαιδεύουν επαγγελματίες (μιλάμε για κατάρτιση επομένως) δεν μπορούν να προσφέρουν κατάταξη σε κάποιο Πανεπιστημιακό ή Τεχνολογικό ίδρυμα οπότε δεν υπάρχει και λόγος να τίθεται τέτοιο θέμα,οι απόφοιτοι ΙΕΚ μπορούν πολύ απλά να δώσουν Πανελλήνιες...μην μπερδεύετε τις βούρτσες με τις...ξέρετε! +1 Από εκεί και πέρα' date='αυτό που με εκνεύρισε (και με εκνευρίζει διαβάζοντας τέτοιες συζητήσεις) είναι η στάση όλων απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο!Τρέμει το φιλοκάρδι σας!Γιατί άραγε; Δεν ξέρω αν είμαι λάθος σ'αυτό που θα πω,άλλα η εκπαίδευση (κάθε μορφής) είναι ανθρώπινο δικαίωμα...αυτά περί αδίκου,εγώ έγραψα άριστα στις πανελλήνιες και μόνο εγώ έχω δικαίωμα να πάω πανεπιστήμιο είναι τριτοκοσμικές αντιλήψεις,που δε χωράνε σε μια πολιτισμένη Ευρωπαϊκή χώρα...(και η Ελλάδα δυστυχώς είναι μια από αυτές ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!)...αθάνατη Ελληνική νοοτροπία... Θέλω ειλικρινά να μου απαντήσετε,τι προσδωκάτε από τα Ελληνικά ΑΕΙ και φυλάτε τόσο τους ποπούς σας;;;Περιμένετε να βγάλετε λεφτά;Να γίνετε πλούσιοι;Ή να κάνετε σαν τις κυρα-Κατίνες όλο καμάρι;;; [/quote'] Δεν ειναι καθολου τριτοκοσμικες οι αποψεις. Ειναι απλα τα πραγματα. Η τριτοβαθμια εκπαιδευση ειναι ανοιχτη σε ΟΛΟΥΣ με ΙΣΟΥΣ ΟΡΟΥΣ. Αυτος λοιπον που παει ΙΕΚ σημαινει οτι αποφασισε να αφησει την τριτοβαθμια εκπαιδευση για να παρει επαγγελματικη καταρτιση (και να βγει 2 χρονια νωριτερα στην αγορα εργασιας αποτι ο σπουδαστης ΤΕΙ). Οταν εμπαινε ΙΕΚ ηξερε οτι μετα δεν εχει περιθωριο να μπει στη τριτοβαθμια. Δεν καταλαβαινω τωρα γιατι θελει να μπει τριτοβαθμια και λεει και αδικο το να μη μπορει να μπει. Δεν ειναι υποκριτικο? Αν θελει, μπορει να συμετασχει στις Πανελληνιες και καλως να ορισει στα ΤΕΙ. Αν ηθελε και τοτε πριν μπει στο ΙΕΚ, επισης μπορουσε να διαβασει, να ξαναδωσει, να μπει στο ιδιο καζανι με τις υπολοιπες 1000δες μαθητων που περνανε αυτο το μανικι με ενα ονειρο: την τριτοβαθμια εκπαιδευση. Και να πετυχει και καλως να ορισει και παλι στα ΤΕΙ. Περα απο αυτο ηδη εχει αναφερθει το θεμα επιπεδου στις σχολες, οτι δεν υπαρχει περιθωριο να πεσει πιο κατω. Αμα ειναι ας τα κανουμε ολα ενα αχταρμα πολυτεχνεια-τει-ιεκ, να καταργησουμε και τις πανελληνιες και ο καθενας ας μπαινει οπου θελει με οποιον τροπο το βολευει. Αλλος απο κατατακτηριες, αλλος απο τεε, αλλος απο ιεκ, αλλος με εισαγωγικες και παει λεγοντας. Η οπως παμε, αμα συνεχισουμε ετσι, στο τελος θα μπαινουν πιο πολλοι στην τριτοβαθμια απο ΙΕΚ-νυχτερινα-ΤΕΕ-Κυπρο, παρα οσοι πηγαν για πανελληνιες. Ειναι απλα τα πραγματα. Οπως ο αποφοιτος ΤΕΙ δεν μπορει να παει κατευθειαν για διδακτορικο, ετσι και ο αποφοιτος ΙΕΚ δεν μπορει και δεν πρεπει να παει κατευθειαν σε ΤΕΙ. Πρεπει να μεσολαβησουν καποιες διαδικασιες που θα του προσφερουν το απαραιτητο στοιχειωδες υποβαθρο πρωτου εισαχθει σε ΤΕΙ. ***MiDi_MiLiZ έχεις δώσει κατατακτήριες θέσεις και ξέρεις;;;!!!Τα θέματα είναι παλούκια σε πληροφορώ (τα ορίζουν οι καρεκλοκένταυροι των ΑΕΙ' date='καταλαβαίνεις...) και παλεύουν κάμια 500ρια άτομα για 3-4 θεσούλες!!!Και φυσικά αν δεν σου κάτσει την μάμησες,ενώ αν έβγαλες μπόλικα μόρια και δε σου έκατσε η Σαλονίκη,ε πάνε Ξάνθη (χώρια που μπορείς να πάρεις μετεγγραφή)[/quote'] οχι δεν ειπα οτι ειναι ευκολες οι κατατακτηριες, απλα ανοιγουν παραθυρακι σε 10-20-30-100 αποφοιτους ΙΕΚ να μπουν σε τμημα ανωτερης βαθμιδας. Σιγουρα παντως ειναι πιο ανωδυνες απο τις Πανελληνιες, αυτο ειπα. Αρα ο αποφοιτος ΙΕΚ που ζητα κατακτηριες τις ζητα προφανως γιαυτο το λογο. Γιατι τις προτιμα απτις Πανελληνιες, τις θεωρει ευκολοτερες και πιο ανωδυνες. Αν οι Πανελληνιες ηταν ευκολοτερες, αλλα ο νομος τους εδινε δικαιωμα μονο για κατατακτηριες, τοτε θα λεγανε πως ειναι αδικια να μη μπορουν να δωσουν Πανελληνιες. Εκει συνοψιζονται ολα: στο "πως θα τα βολεψουμε" .
jason_rethymno Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Επί του θέματος,από τη στιγμή που τα ΙΕΚ δεν διδάσκουν μαθήματα επιπέδου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά εκπαιδεύουν επαγγελματίες (μιλάμε για κατάρτιση επομένως) δεν μπορούν να προσφέρουν κατάταξη σε κάποιο Πανεπιστημιακό ή Τεχνολογικό ίδρυμα οπότε δεν υπάρχει και λόγος να τίθεται τέτοιο θέμα,οι απόφοιτοι ΙΕΚ μπορούν πολύ απλά να δώσουν Πανελλήνιες...μην μπερδεύετε τις βούρτσες με τις...ξέρετε! Από εκεί και πέρα,αυτό που με εκνεύρισε (και με εκνευρίζει διαβάζοντας τέτοιες συζητήσεις) είναι η στάση όλων απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο!Τρέμει το φιλοκάρδι σας!Γιατί άραγε; Δεν ξέρω αν είμαι λάθος σ'αυτό που θα πω,άλλα η εκπαίδευση (κάθε μορφής) είναι ανθρώπινο δικαίωμα...αυτά περί αδίκου,εγώ έγραψα άριστα στις πανελλήνιες και μόνο εγώ έχω δικαίωμα να πάω πανεπιστήμιο είναι τριτοκοσμικές αντιλήψεις,που δε χωράνε σε μια πολιτισμένη Ευρωπαϊκή χώρα...(και η Ελλάδα δυστυχώς είναι μια από αυτές ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!)...αθάνατη Ελληνική νοοτροπία... Θέλω ειλικρινά να μου απαντήσετε,τι προσδωκάτε από τα Ελληνικά ΑΕΙ και φυλάτε τόσο τους ποπούς σας;;;Περιμένετε να βγάλετε λεφτά;Να γίνετε πλούσιοι;Ή να κάνετε σαν τις κυρα-Κατίνες όλο καμάρι;;; ***MiDi_MiLiZ έχεις δώσει κατατακτήριες θέσεις και ξέρεις;;;!!!Τα θέματα είναι παλούκια σε πληροφορώ (τα ορίζουν οι καρεκλοκένταυροι των ΑΕΙ,καταλαβαίνεις...) και παλεύουν κάμια 500ρια άτομα για 3-4 θεσούλες!!!Και φυσικά αν δεν σου κάτσει την μάμησες,ενώ αν έβγαλες μπόλικα μόρια και δε σου έκατσε η Σαλονίκη,ε πάνε Ξάνθη (χώρια που μπορείς να πάρεις μετεγγραφή) ***Άσχετο,βλέπω ο διαχωρισμός ΑΕΙ-ΤΕΙ καλά κρατεί... +100 .
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Παραθέτω κείμενο από άλλο forum: Αυτα ειναι υποθετικα προς το παρον, δεν ξερω πως ειναι τοσο βεβαιος ο γραφων. Δευτερον, ουτε ο ιδιος γνωριζει ακριβως πως θα ειναι το συστημα, αν και οταν εφαρμοστει. "σε 1 με 2 χρονακια σε κολεγιο κλπ". Τριτον, ετσι προχειρα οπως το σκεφτομαι προκυπτουν αρκετες αποριες. ΠΧ ποιο κολλεγιο? Και αντε οκ μαζεψες 240 credits , 500 σου λεω εγω. Τι αναγνωρισημοτητα θα υπαρχει στα πτυχεια ΙΕΚ-bachelor-κολλεγιων? Ο δημοσιος τομεας θα σου δινει μορια με βαση τα credits ή με βαση το απο που προερχονται τα πτυχια και τα υποθετικα credits? Αν ολα ειναι τοσο ροδινα, ας ξεκινησω απο τωρα μια περιοδεια σε διαφορα κολλεγια/ΙΕΚ κλπ να κανω συλλογη credits να μη σπαταλαω το χρονο μου στο ΤΕΙ και τα παλουκια μαθηματα και εργαστηρια του. Επισης ως φοιτητης τει που ειμαι, λεω να παω να γραφτω παραλληλα και σε ΙΕΚ της ιδιας ειδικοτητας. Ναι ναι κοντευω να παρω πτυχιο πληροφορικης απο ΤΕΙ, αλλα μαλλον θα χρειαζομαι και την πιστοποιηση απο ΙΕΚ οτι ξερω πληροφορικη ωστε να προσθεσω credits. Μηπως να ξεκινησω και μαθηματα ECDL? H και το αλλο. Σπουδαζω τωρα σε ΤΕΙ πληροφορικης. Παω γραφομαι σε ΙΕΚ ψυκτικος πχ (ασχετο τελειως με τη πληροφορικη) και μετα παω και διεκδικω θεση πληροφορικης στο δημοσιο (και την παιρνω θεωρητικα) με παραπανω credits απο εναν αποφοιτο Πολυτεχνειου πληροφορικης, απλα επειδη εχω τελειωσει ΙΕΚ ψυκτικης. Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα, ουτε τοσο μπακαλικα. edit: ακυρο σγφδσφγδσφγ φσδφσδ, τσαμπα το post μου τοτε
kostikasre Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 MiDi_MiLiZ εγώ άλλο σου λέω...εδώ έγινε μια φαγομάρα μεταξύ 4-5 ατόμων για το πόσο άδικο είναι κάτι τέτοιο και να μη μπείτε,να φύγετε να πάτε αλλού!!!Τη στιγμή που ο οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος που ξέρει τι εστί ΑΕΙ και τι ΙΕΚ καταλαβαίνει ότι ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ κάτι τέτοιο...Για τη φαγομάρα όμως δε μου απάντησες,άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε! Παντού ακούω απόψεις όπως "τα Κολλέγια να μην αναγνωριστούν είναι μάπα" ή "να μην υπογράφουν οι απόφοιτοι ΣΤΕΦ" και τέτοιες ανοησίες και κανένας σας δεν ασχολείται,αφενός με την πάρτι του,αφετέρου με την ουσία!Μάθε παιδί μου γράμματα!Όλοι μάχεστε για το ποιός την έχει μεγαλύτερη ή ΘΑ την έχει μεγαλύτερη αλλά κανά βιβλίο δε βλέπω να ανοίγει...Άσε τι κάνουν οι γύρω! Πάρε έναν απόφοιτο ΙΕΚ Ζαχαροπλαστικής και δώσ'του το δικαίωμα να δώσει κατατακτήριες να εισαχθεί στο 8ο εξάμηνο Μηχανολόγων Μηχανικών π.χ.,τι θα καταλάβει αυτός ο άνθρωπος μπαίνοντας εκεί πες μου στο Θεό σου;;;Και κυρίως,τι έχεις ΕΣΥ να χάσεις;! Υ.Γ. Όταν έλεγα για κατατακτήριες εννοούσα αυτές που δίνουν οι απόφοιτοι των ΑΕΙ για εισαγωγή σε εξάμηνα άλλων ΑΕΙ,προφανώς μπερδεύτηκες...
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 MiDi_MiLiZ εγώ άλλο σου λέω...εδώ έγινε μια φαγομάρα μεταξύ 4-5 ατόμων για το πόσο άδικο είναι κάτι τέτοιο και να μη μπείτε,να φύγετε να πάτε αλλού!!!Τη στιγμή που ο οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος που ξέρει τι εστί ΑΕΙ και τι ΙΕΚ καταλαβαίνει ότι ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ κάτι τέτοιο...Για τη φαγομάρα όμως δε μου απάντησες,άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε!Παντού ακούω απόψεις όπως "τα Κολλέγια να μην αναγνωριστούν είναι μάπα" ή "να μην υπογράφουν οι απόφοιτοι ΣΤΕΦ" και τέτοιες ανοησίες και κανένας σας δεν ασχολείται,αφενός με την πάρτι του,αφετέρου με την ουσία!Μάθε παιδί μου γράμματα!Όλοι μάχεστε για το ποιός την έχει μεγαλύτερη ή ΘΑ την έχει μεγαλύτερη αλλά κανά βιβλίο δε βλέπω να ανοίγει...Άσε τι κάνουν οι γύρω! Πάρε έναν απόφοιτο ΙΕΚ Ζαχαροπλαστικής και δώσ'του το δικαίωμα να δώσει κατατακτήριες να εισαχθεί στο 8ο εξάμηνο Μηχανολόγων Μηχανικών π.χ.,τι θα καταλάβει αυτός ο άνθρωπος μπαίνοντας εκεί πες μου στο Θεό σου;;;Και κυρίως,τι έχεις ΕΣΥ να χάσεις;! Απο ποτε ειναι φαγομαρα να κοιταζω να προασπιζω καποια δικαιωματα που με κοπους μικρους η μεγαλυτερους εκτισα? Και ναι σαφως με νοιαζει και πολυ μαλιστα να ειμαι σε ανωτερη θεση απο τον αποφοιτο ΙΕΚ. Μονο φαγομαρα δεν ειναι αυτο. Την παρτη του την κοιταει ο καθενας ξεχωριστα ειναι δικο του ζητημα. Το θεμα ειναι πως σε τετοια ζητηματα δεν πρεπει να ισοπδωνονται τα παντα ελεω "εσεις κοιταχτε τη παρτη σας". Οχι. Δεν ειναι λογικη αυτη. Οσο για το τι εχω να χασω αν ενας αποφοιτος ΙΕΚ ζαχαροπλαστικης μπει στο 8ο εξαμηνο Μηχανολογων Μηχανικων, μαλλον αστειευεσαι. Θα παρει πτυχιο περνωντας σε Χ διαστημα καποια μαθηματα και επειτα στην αγορα εργασιας θα με συναγωνιζεται ενας ασχετος. Τουλαχιστον στις θεσεις δημοσιου. Σαφως και δε με αφηνει αδιαφορο κατι τετοιο. Και επειδη υπαρχουν ατομα που οντως διαβαζουν πολυ (δεν ειμαι απο αυτους, το ομολογω) και υπαρχουν και αλλοι που καθονται και την ψαχνουν απο χομπυ με προγραματισμους-δικτυα κλπ, αυτοι θα πρεπε να ναι οι πρωτοι που δεν δεχονται την εξισωση με τους αποφοιτους ΙΕΚ. Γιατι αν πουμε οτι αυτοι οι διαβαστεροι αξιζουν κατι τις παραπανω στην αγορα εργασιας και αυτη η αξια τους περιοριζεται σε ενα πτυχιο ΤΕΙ, τοτε σκεψου αυτο το πτυχιο ΤΕΙ να ριξει κι αλλο την αξια του αν αρχισει να δινεται σε αποφοιτους ΙΕΚ. Μονο φαγομαρα δεν ειναι τα παραπανω. Οπως ο εργαζομενος τρελαινεται για διαφορες ανισοτητες και αδικιες που βλεπει, ετσι και ο φοιτητης. Κοιταζει να προασπισει τα κεκτημενα του. Δεν ειναι φαγομαρα, ουτε Ελλαδιστανικη νοοτροπια αυτο. Θεμιτο ειναι. Υ.Γ. Όταν έλεγα για κατατακτήριες εννοούσα αυτές που δίνουν οι απόφοιτοι των ΑΕΙ για εισαγωγή σε εξάμηνα άλλων ΑΕΙ' date='προφανώς μπερδεύτηκες...[/quote'] Δεν μπερδευτηκα. Κατακτηριες μονο απο ΑΕΙ σε ΑΕΙ υπαρχουν (και απο ΤΕΙ σε ΑΕΙ the same). Απλα ανφερθηκα στις πιθανες κατακτηριες που συζητουνται εδω ως ενδεχομενο απο ΙΕΚ σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.
kostikasre Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 1)Πολύ απλά ο ζαχαροπλάστης μας δεν θα κάνει τίποτα ακόμη και αν εισαχθεί... 2)Ανώτερος γίνεσαι αν ξέρεις κάτι που δεν το ξέρει ο άλλος όχι αν έχεις πιο όμορφο πτυχίο... 3)Τα ΤΕΙ είναι ανώτατα βάσει νόμων,όταν λέω ΑΕΙ εννοώ Πανεπιστήμια-Πολυτεχνεία-ΤΕΙ,άσε το παραμύθι! Κρίνοντας απ'τις απόψεις σου μάλλον είσαι φοιτητής ακόμα...
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 1)Πολύ απλά ο ζαχαροπλάστης μας δεν θα κάνει τίποτα ακόμη και αν εισαχθεί... Ξερεις οτι δεν ειναι απολυτο αυτο. Ολοι μας εχουμε δει περιεργες περιπτωσεις σπουδαστων που τελειωνουν τη σχολη ανεξηγητα, χωρις να εχουν πατησει σε εργαστηριο. Αρα επειδη η δουλεια παει αλλου, καλο ειναι να μην ειμαστε απολυτοι. Ολοι ξερουμε οτι δεν ειναι εξαιρετικα δυσκολο ενας τενεκες να παρει πτυχιο, το ιδιο ισχυει και για τον ζαχαροπλαστη μας λοιπον. Και ακριβως αυτο λεμε οτι ηδη το επιπεδο ειναι χαμηλο, δε χρειαζεται να βουτηξει κι αλλο και να βγαινουν επιπλεον ασχετοι με πτυχιο που θα πρεπε να εχουν σχετικοι. Εδω κολαει η λεξη "εξισωση" που χρησιμοποιω σε τοσα ποστ. 2)Ανώτερος γίνεσαι αν ξέρεις κάτι που δεν το ξέρει ο άλλος όχι αν έχεις πιο όμορφο πτυχίο... Ναι αυτο ειναι ενα καλο επιχειρημα για τον ιδιωτικο τομεα' date=' το οποιο εχω χρησιμοποιησει απο το πρωτο μου ποστ σε αυτο το thread, αρκετες σελιδες πισω και προφανως συμφωνω. Ομως στο δημοσιο τομεα, μπαινεις με μορια. Και τα μορια προερχονται και απο το πτυχιο και οχι απο αυτον που ξερει καλυτερη php, c++ κλπ. Αλλα μορια δινει το πτυχιο ΙΕΚ, αλλα μορια δινει το πτυχιο ΤΕΙ και αλλα το πτυχιο Πολυτεχνειου. 3)Τα ΤΕΙ είναι ανώτατα βάσει νόμων,όταν λέω ΑΕΙ εννοώ Πανεπιστήμια-Πολυτεχνεία-ΤΕΙ,άσε το παραμύθι! Χαλαρωσε και απεφυγε τους χαρακτηρισμους. ΤΕΙ ειμαι κι εγω. Σορρυ ΑΕΙ. Εσυ θες να τα λεμε σωνει και καλα ΑΕΙ κι εγω αυτο ελπιζω οτι θα γινει σιγα σιγα, αλλα χαρην συνενοησης και συνηθειας τα λεω ΤΕΙ. Ηρεμησε λοιπον... Το ιδιο συμβαινει και απο το Υπουργειο Παιδειας, τα ΜΜΕ, (διαχωρισμος στην ονομασια) οποτε μπορεις να πας μια βολτα και στους καρεκλοκενταυρους απο κει να τους πεις οτι λενε παραμυθια. μαζι σου κι εγω info: Τα Πολυτεχνεια ΔΕΝ ειναι ισα με ΑΕΙ-ΤΕΙ. Εχουν +1 χρονο σπουδων πρωτα πρωτα, απο αυτο και μονο δικαιως δεν ειναι ισα. Οταν γινουνε και οι δικες μας 5ετεις τοτε θα μιλησουμε για ισοτητα ΤΕΙ-ΑΕΙ με πολυτεχνειο. Προς το παρον ας βολευτουμε με την "ισοτητα" με τα ΑΕΙ. Κρίνοντας απ'τις απόψεις σου μάλλον είσαι φοιτητής ακόμα... Αν διαβαζες προσεκτικοτερα τα post μου εχω ηδη απαντησει.
Praetorianos Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Όσο για το ξερό μου το κεφάλι ναι φταίω,τι να κάνουμε, Έτσι το δέχομαι, όχι Ελλαδιστάν και κουραφέξαλα.. Δεν ξέρω αν είμαι λάθος σ'αυτό που θα πω,άλλα η εκπαίδευση (κάθε μορφής) είναι ανθρώπινο δικαίωμα...αυτά περί αδίκου,εγώ έγραψα άριστα στις πανελλήνιες και μόνο εγώ έχω δικαίωμα να πάω πανεπιστήμιο είναι τριτοκοσμικές αντιλήψεις,που δε χωράνε σε μια πολιτισμένη Ευρωπαϊκή χώρα...(και η Ελλάδα δυστυχώς είναι μια από αυτές ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!)...αθάνατη Ελληνική νοοτροπία... Η εκπαίδευση είναι ανθρώπινο δικαίωμα και όλοι είναι ίσοι. Άκουσες κανένα να λέει πανελλήνιες μόνο μια φορά και όποιος μπήκε, μπήκε? Το (κωλο)σύστημα σου λέει δώσε πανελλήνιες όσες φορές θέλεις και διεκδίκησε θέση σε ανώτατο ίδρυμα. Όλα τα άλλα "ναι μεν αλλά", "δεν έχουν τα ΙΕΚ ψυχή" είναι μόνο κλάψα. Θέλεις ανώτατη εκπαίδευση? Μαγκιά σου, στρώσε κώλο όπως όλοι, διεκδίκησε θέση και πάρε την από κάποιο λιγότερο "έξυπνο" από σένα. Όσο για την πολιτισμένη χώρα, στην Ελβετία έχει ξεκαθαρίσει πιο νωρίς από τα 14, αν δεν κάνω λάθος, το σύστημα τους ποιος θα πάει για ανώτατες σπουδές και ποιος δεν κάνει γι' αυτές. Θέλω ειλικρινά να μου απαντήσετε,τι προσδωκάτε από τα Ελληνικά ΑΕΙ και φυλάτε τόσο τους ποπούς σας;;;Περιμένετε να βγάλετε λεφτά;Να γίνετε πλούσιοι;Ή να κάνετε σαν τις κυρα-Κατίνες όλο καμάρι;;; Ναι το 90% αυτών που μπαίνουν θέλουν να βγάλουν λεφτά. Αλλιώς δεν θα πετούσαν τόσα στα φροντιστήρια για να εισαχθούν και θα κάθονταν σπίτι να μάθουν μόνοι τους το αντικείμενο που τους ενδιαφέρει. Εφόσον πάντως τόσος σνομπισμός για τα ελληνικά ΑΕΙ γιατί τόση κάψα να έχουν δικαίωμα εισαγωγής όλοι? Πάρε έναν απόφοιτο ΙΕΚ Ζαχαροπλαστικής και δώσ'του το δικαίωμα να δώσει κατατακτήριες να εισαχθεί στο 8ο εξάμηνο Μηχανολόγων Μηχανικών π.χ.,τι θα καταλάβει αυτός ο άνθρωπος μπαίνοντας εκεί πες μου στο Θεό σου;;;Και κυρίως,τι έχεις ΕΣΥ να χάσεις;! :eek: Για Μηχανολόγους δεν ξέρω πάντως υπάρχουν σχολές που με υπερεντατικό διάβασμα σε 2 χρόνια βγαίνουν. Άρα την ώρα που κάποιος μ@λ@κ@ς θα προσπαθεί 4 χρόνια για πτυχίο ο ζαχαροπλάστης θα είναι αραχτός και light. Για την τελευταία πρόταση μόνο 4 λέξεις. Υπερπροσφορά πτυχίων, ανεπάρκεια εργαστηρίων.
De@th L0rd Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Έτσι το δέχομαι, όχι Ελλαδιστάν και κουραφέξαλα.. Ναι όντως φταίνε μόνο οι υποψήφιοι που τότε δεν είχαν καμία ενημέρωση από πουθενά.Ενώ το σύστημα είναι αψεγάδιαστο.Το ξερό κεφάλι πήγαινε στο ότι έμεινα οχι στο ότι πέρασα.Αν ήξερα από την αρχή οτι είχε τόσα μαθηματικά δε θα τη δήλωνα στο μηχανογραφικό.
Praetorianos Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Ενώ το σύστημα είναι αψεγάδιαστο. Το (κωλο)σύστημα σου λέει δώσε πανελλήνιες όσες φορές θέλεις και διεκδίκησε θέση σε ανώτατο ίδρυμα. Ναι όντως φταίνε μόνο οι υποψήφιοι που τότε δεν είχαν καμία ενημέρωση από πουθενά.Το ξερό κεφάλι πήγαινε στο ότι έμεινα οχι στο ότι πέρασα.Αν ήξερα από την αρχή οτι είχε τόσα μαθηματικά δε θα τη δήλωνα στο μηχανογραφικό. Σχολή Ηλεκτρονικών και να μην έχει παλούκια μαθηματικά δύσκολο. Τέλος πάντων καθένας δηλώνει ό,τι θέλει στο μηχανογραφικό του δεν θα του κάνω κουμάντο εγώ. Απλά αυτή η νοοτροπία "πάντα φταίνει μόνο οι άλλοι" μου τη δίνει. Καλή αποφοίτηση
andreas_g Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 @kostikasre Οπως πολυ σωστα αναφερθηκε παραπανω ενας που παει ΙΕΚ ξερει τι δικαιωματα θα εχει μετα που θα τελειωσει και τι γνωσεις θα παρει μεσα με 2 χρονια.......αμα θελει κατι παραπανω να χρησιμοποιησει την καθιερομενη οδο!!!! Θα σου δωσω ενα παραδειγμα...... Ο καλητος μου τα εξηνε στο λυκειο και δεν περασε πουθενα(λογικο!!). Και πηγε σε ιδιωτικο ΙΕΚ για νοσηλευτης. Πολυ ωραια μεχρι εδω!!! Απο τις δικες του περιγραφες ξερω οτι το μαθημα ηταν κατι σαν τα αγγλικα στο σχολειο.......η ωρα του παιδιου, το λεγαμε εμεις στο χωριο μου...........ξερεις....που επικτατει ενας πανηκος μεσα στην ταξη και φυσικα δεν γινεται μαθημα!!!!! Σαν ιδιωτικο που ηταν το ΙΕΚ περνουσαν ολοι(~ 90%) με αριστα τα μαθημα και φυσικα δεν διαβαζε κανενας......... Καλο παιδι δεν λεω ο κολητος μου.......αλλα ξεροντας αυτα τα πραγματα ουτε τσιροτο δεν τον αφινω να βαλει πανω μου!!!!! Γιατι λοιπον τετοια ατομα να μπουν σε καποιο ΑΕΙ-ΤΕΙ και να εχουν ιδια η παρομοια δικαιωματα με μενα και να διεκδικουν τις ιδιες θεσεις εργασιας με εμενα???? Και για να το πω πιο ξεκαθαρα....ΔΕΝ θελω τετοια ατομα να εχουν ιδιο πτυχιο με εμενα...........γιατι ξερω οτι ο καθε εργοδοτης, ειτε στον ιδιωτικο, ειτε στον δημοσιο τομεα, ψαχνει ευκαιρια να υποβαθμησει την βαρυτητα του καθε πτυχιου...... και επειδη την κατασταση που περιγραφω παραπανω λιγο πολυ την ξερουν ολοι φαντασου πως θα συμπεριφερθει ενας πιθανος εργοδοτης σε ενας αποφοιτο ΤΕΙ οπως το ξερουμε σημερα και σε ενας αποφοιτο ΤΕΙ+ΙΕΚ με βαση την παραπανω κατασταση!!! Φιλικα παντα ετσι......δεν θελω να φανει σαν επιθεση!!
Critter Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Άσχετο αλλα προπερσυ σε ενα διαπανεπιστημιακο project (πανεπιστήμια Πειραιά, Αθηνών και Αιγαίου) στο οποίο εμπλέκομαι και είχαμε ένα meeting για μια πλατφορμα e-learning, σε σχετική συζήτηση, ένας καθηγητης απο το Αιγαίο είπε οτι οι καλύτεροι προγραμματιστές που έχει συναντήσει αυτός σαν καθηγητής (προφανως όταν έκανε μαθηματα σε ΙΕΚ) ήτανε απο ΙΕΚ. Και το θέμα ειναι οτι συμφωνήσανε πολλοί άλλοι. Επίσης στην εταιρία που εργάζομαι έχουμε ενα ERP πρόγραμμα (ERP = τρελός κώδικας) και επειδη μια μέρα μας επισκεφθηκε ο αρχιπρογραμματιστής του προμηθευτη του ERP, είχαμε συζητηση και μου ειπε οτι ειναι αυτοδίδακτος και έχει τελειωσει ΙΕΚ. Άλλωστε δεν νομιζω να υπάρχει σχολή που να βγαίνεις τέλειος προγραμματιστής. Απλα μαθαίνεις τα βασικα περι προγραμματισμου και πρεπει να ασχοληθεις μόνος σου. Ε! και όταν ο ΙΕΚτζης μπορει να ασχολειται αμιγώς όλη μερα με τον προγραμματισμο και οχι με μαθηματικά, φυσικές και όλα αυτά τα μη προγραμματιστικα μαθηματα που έχουν στις σχολές, προφανώς και έχει προβάδισμα στον κάθε αυτο προγραμματισμό. Και όλα αυτα τα λεω ως ΑΕΙτζής. Η αλήθεια να λέγεται λοιπον.
andreas_g Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Συμφωνω μαζι σου Critter.......και εγω το καλυτερο ατομο που ξερω πανω σε δικτυα αλλα και πανω σε Linux(Debian) ειναι σε ιδιωτικο ΙΕΚ!!!! Αλλα το κλειδι ειναι οπως ειπες και εσυ η προσωπικη προσπαθεια........αυτο το ατομο πιστεω οτι δεν εμαθε αυτα που εμαθε απο το ΙΕΚ αλλα απο το καψημο με το wmn!!!
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Προγραμματισμο δε σου μαθαινει κανεις και καμια σχολη. Η σχολη σου δινει βασικες γνωσεις προγραματισμου, τοσο απλες που δεν χρειαζεσαι πανω απο 10 ωρες σοβαρης προσωπικης μελετης για να τις αποκτησεις απο μονος σου. Το αν θα γινεις καλος προγραματιστης εξαρταται μονο και μονο απο τον εαυτο σου. Εξαιρετικος προγραματιστης μπορει να γινει και ενας πιτσιρικος που δεν εχει τελειωσει Λυκειο. Αρα αυτο που ειπωθηκε στη συναντηση και δεν εχω λογο να το αμφισβητησω, απλα ηταν ενα στατιστικο στοιχειο τυχαιο. Δηλαδη η φουρνια καλων προγραματιστων, ετυχε να ειναι αποφοιτοι ΙΕΚ. Σε επομενη συγκεντρωση η καλη φουρνια μπορει να ειναι μαθητες 1ης λυκειου και σε επομενη αποφοιτοι Πολυτεχνειου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.