drdaglis Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Καλησπέρα, είμαι καινούργιο μέλος και θα ήθελα να ρωτήσω κάτι για μια πατέντα που σκέφτηκα να κάνω. Έχω στο μαγαζί μου ένα router με σύνδεση τις Conxx και το σπίτι μου είναι δυο τετράγωνα ποιο πέρα. Στο σπίτι μου έχω ένα laptop με wifi αντάπτορα ενσωματωμένο. Επειδή όμως το σήμα που λαμβάνω από το router στο μαγαζί μου είναι ασθενές, σκέφτηκα να κάνω μια πατέντα με ένα access point και μια καλή κεραία και να τι στρέψω προς το μαγαζί μου έτσι ώστε να μπορώ να ενισχύσω το σήμα. Αγόρασα τα υλικά μου λοιπόν για την παραπάνω πατέντα και έκανα τα εξής έως τώρα: Έχω κλειδώσει από τι μια μεριά το router(έχω περιορίσει τις mac adress που μπαίνουν από το router, έχω βάλει μονο mac του pc στο μαγαζί και mac του access point) και από την άλλη έχω ρύθμιση το access point έτσι ώστε να αναμεταδίδει το σήμα που παίρνει(universal repeater κτλ). Πάνω όμως σε αυτά που έγραψα παραπάνω έχω ένα πρόβλημα. Δεν μπορώ να κλειδώσω το access point με αποτέλεσμα να κλέβουν σήμα και άλλοι από εμενα. Δοκίμασα να το κλειδώσω με wep key αλλα και με περιορισμο των mac adress αλλα μάταια. Όταν κάνω κλείδωμα με wep key δεν μου αναμεταδίδει το σήμα που λαμβάνω. Έχω πάρει βεβαια και ένα δεύτερο access point τις ίδιας εταιρίας και ίδιο μοντέλο(TL-WA601G) με το σκεπτικό να κάνω κάτι με τις ρυθμίσεις Brige. Δεν έβγαλα άκρη όμως. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι για το θέμα του κλειδώματος του συγκεκριμένου access point αν μπορεί να μου απαντήσει. Ευχαριστώ. http://img17.imagehosting.gr/out.php/t943705_untitled.jpg' alt='t943705_untitled.jpg'> [/img]
winmik2kx Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Έχω και γω το ap της tp, wa501g και το δουλεύω ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, ως universal repeater με wep προστασία (παραπάνω όσο και αν προσπάθησα δεν παίζει...). To έχω δουλέψει με επιτυχία με baudtec, philips και speedtouch του ΟΤΕ, οπότε γίνεται αυτό που θέλεις και η λύση θα βρεθεί. Είπες ότι χωρίς wireless encryption λειτουργεί κανονικά, οπότε υποθέτω έχεις ορίσει σωστά ως default gateway την ip του adsl router σου και επίσης έχεις βάλει και την wifi mac του εκεί που στη ζητάει. Σωστά? Αν ναι, είσαι σίγουρος ότι έχεις ορίσει όμοια τον τύπο του wep και στα 2? Εννοώ ascii , x bits κλπ. Εμένα μου λειτουργεί μια χαρά με wep 128 bit. edit: τώρα πρόσεξα ότι εσύ έχεις wa-601g, αλλά το menu είναι ολόϊδιο, οπότε δε βλέπω λόγο γιατί να μη δουλεύει. Τη mac βλέπω την έχεις βάλει, είσαι σίγουρος ότι είναι η σωστή, δηλαδή αυτή του wireless interface του adsl router?
poulinos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 kai mενα η ερωτηση μου αν και χαζη ειναι οτι αυτο που ειπε ο φιλος πιο πανω.κλειδωνεις και τα 2 Me wep key ωστε το accesspoint να αναμεταδιδει το σημα ηδη κλειδωμενοπου ειναι και το σωστο η προσπαθεις να παρεις το σημα κανονικα και να το κλειδωσεις μονο στο 2 ο ρουτερ το οποιο δεν θα πετυχει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.