livewire Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Ather, δεν ξέρω πως ξεχωρίζεις μια διαταγή, αλλά εγώ είδα ένα σήμα που απευθυνόταν σε όλες τις μονάδες τις περιοχής μου. Για τον αποστολέα δεν είμαι σίγουρος(αν το θυμηθώ θα τσεκάρω και θα σας πω), αλλά δεν διαβάζεται στην αναφορά το κάθε κωλόχαρτο που φτάνει στη μονάδα. Το ύφος πάντως του κειμένου ήταν αυστηρό ως προς την εφαρμογή των όσων περιέγραφε. Anyway. Από όσο ξέρω ένας τύπος αυτοκτόνησε κάπου στον Κυπρίνο πριν κανα δυο μήνες και μάλλον αυτό ήταν η αφορμή για την παραπάνω διαταγή. Στις εκεί μονάδες του Έβρου μάλιστα, η διαταγή έχει ανακοινωθεί αρκετές βδομάδες τώρα. Είδες αντανακλαστικά τα μεγάλα κεφάλια? Με το που σαλτάρει ένας ψυχάκιας, θυμούνται το φαντάρο που πήζει. Άξιοι οι μισθοί τους. \m/
Ather Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 @livewire αυτό που περιγράφεις είναι διαταγή. Απλά υπήρχε και το προηγούμενο που σου έλεγα, αν θυμάμαι καλά. Έχει ενδιαφέρον όμως να μας πεις τον αποστολέα, είναι ο τοπικός σχηματισμός που ενδιαφέρθηκε ή όντως έκανε το ΓΕΣ κάποια καλή κίνηση;
livewire Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 @livewire αυτό που περιγράφεις είναι διαταγή. Απλά υπήρχε και το προηγούμενο που σου έλεγα, αν θυμάμαι καλά. Έχει ενδιαφέρον όμως να μας πεις τον αποστολέα, είναι ο τοπικός σχηματισμός που ενδιαφέρθηκε ή όντως έκανε το ΓΕΣ κάποια καλή κίνηση; Λοιπόν, η σχετική διαταγή έχει συνταχθεί και σταλεί από ΓΕΣ/ΔΙΜΣΠΡΟ. Άρα μιλάμε για γερό χαρτί στα χέρια των υπηρεσιολόγων ανά την επικράτεια! Με σωστή χρήση του παραπάνω, οι μονάδες που περνάνε δύσκολες μέρες μπορούν να χαλαρώσουν αρκετά, είτε αρέσει αυτό στους διοικητές τους είτε όχι.
Ather Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Αυτά είναι πολύ καλά νέα. Οι διοικητές, εκτός και αν είναι στραβόξυλα, δεν επιθυμούν να κρατάνε τους φαντάρους μέσα . Δες μόνο αν υπάρχει κάποιο παραθυράκι που να επιτρέπει παραπάνω υπηρεσίες (πχ υπηρεσιακοί λόγοι, αδυναμία εκτέλεσης λόγω προσωπικού κλπ).
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Οταν υπηρετουσα σε νησι πριν 6 μηνες, περασαμε ολοι οι φανταροι απο ψυχολογο. Αυτος λοιπον εδινε ετοιμες φωτοτυπιες να τις συμπληρωσουμε. Αναμεσα στις ερωτησεις ηταν και η εξης: Στην μοναδα σας τηρειται η διαταγη ΓΕΣ που τεθηκε σε εφαρμογη απο 1/9/08 οτι καθε κληρωτος οπλιτης δεν επιτρεπεται να κανει πανω απο 15 υπηρεσιες το μηνα? Απο εκει συμπερανα οτι υπαρχει αυτη η διαταγη, εκτος αν μας μοιραζε μουφα ερωτηματολογια, τα οποια στο τελος καταληγαν στον ταξιαρχο του νησιου ή σε καποιον υφισταμενο σε ΕΓ. Επισης υπαρχει αλλη μια διαταγη που λεει οτι ενας στρατιωτης μπορει να κανει εως 6 ωρες σκοπια το 24ωρο κι αυτες σπαστες σε νουμερα. Η ουσια ειναι οτι στο νησι για 100 μερες εκανα σχεδον καθημερινα απο 6 εως 14 ωρες σκοπια το 24ωρο. Πολλες φορες το 9ωρο εβγαινε σερι, χωρις διαλλειμα, και οτι εκανα οχι 15 υπηρεσιες το μηνα, οχι 30 υπηρεσιες το μηνα, αλλα κατα μεσο ορο 40φευγα υπηρεσιες το μηνα. Και η αλλη ουσια ειναι οτι τα ΕΠΟΠια της μοναδας μου δεν πιανανε οπλο, και κανανε εως 2 υπηρεσιες το μηνα εκαστος-->ΒΑΥΔΜ και κλαιγονταν.
livewire Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 AaaaaaaaAther ,τα έχω δει λέμε. Εάν δεν δύναται η διοίκηση να βγάλει κάποιον με κανονική έξοδο μετά από 3 Υ, τότε υποχρεωτικά πρέπει να χορηγούνται υπηρεσιακά για όσο χρονικό διάστημα μεσολαβεί μεταξύ σκοπιών, συνυπολογίζοντας και τις εργάσιμες πρωινές ώρες. Εδώ κάνει λόγο για διακοπή τιμωριών, τι άλλο να σου πω για να πεισ8είς ?!?!?!1!!!!?1!1 Η δική μου εμπειρία λέει ότι με κατάλληλη προώθηση των αιτημάτων των οπλιτών στον εκάστοτε δκτή(εκτός αν είναι μεγάλο στραβόξυλο όπως λες, πχ δες εδώ*), γίνονται θαύματα Ε, τώρα με αυτό το φιρμάνι που έσκασε, το πράγμα γίνεται ακόμα πιο εύκολο. * Γνωρίζοντας κάποια πράγματα για την μονάδα που αφορά - για να μην παρεξηγηθώ, δεν υπηρετώ/ησα εκεί - θα χαρακτήριζα το κείμενο φωσκολικής αισθητικής και με αρκετές ανακρίβειες, αλλά έδωσα το λινκ για να δούμε ότι στρατοκαβλία δεν συναντάς μόνο στον Έβρο και στα ανοιχτά των τουρκικών ακτών =)
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 δεν ειναι μονο θεμα παραξενιας δικα οι εξοδοι/αδειες. Ειναι -κυριως- και θεμα επανδρωσης μοναδας. Οπως και να χει ο δικας μπορει ναναι καλος ανθρωπος, αλλα να ναι και χαλβας παραλληλα και να μη μπορει να κανει τιποτα για τους φανταρους της μοναδας του. Μπορει για παραδειγμα στο νησι να πηγαινει ολες τις μοναδες 2 εξω-1 μεσα και εναν λοχο να τον πηγαινει 20 μεσα. Κι επειδη ο δικας του λοχου αυτου ειναι κοτα/δειλος/χαλβας για να πατησει ποδι στον ταξιαρχο (το πλεον συνηθες φαινομενο-κοιταμε να τα χουμε καλα με τον ταξιαρχο) τοτε απλα συνεχιζει η κατασταση οπως εχει μεχρι να τραβηξει κανεις σκανδαλη και να πεσουν ολοι απτα συννεφα για 546775865η φορα. Υπαρχει και το αλλο φυσικα. Μπορει να τυχεις σε μια μοναδα με 10 φανταρους και οι 7 να ναι βυσματα. Και να τραβας κουπι μαζι με αλλους 2 και να σε πηγαινει 15 μεσα. Εκει αρχιζεις τις διαμαρτυριες, αρχιζουν τα τηλ πατεραδες κλπ ενδεχομενως, αλλα οταν στο στρατο μπει το βυσμα και ο θεος ο ιδιος δεν μπορει να κανει τιποτα, ποσο μαλλον ο λοχαγακος της κακιας ωρας.
tritonas00 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 (επεξεργασμένο) Eκλογες 4 Οκτωβρη κυριοι....αυτο σημαινει....NO σχοινακια Σεπτεμβριου!! Οσον αφορα το σημα για τις υπηρεσιες εχει ερθει και σε μας..βεβαια δεν μπορω να πω οτι τηρειται ιδιαιτερα....για αυτο την προηγουμενη βδομαδα βγηκα την πεπμτη μερα και με διπλουπηρεσιες(ΥΕΣΑ και θαλαμοφυλακας..).. Τωρα ειμαι σε αδεια μεχρι την τριτη. Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2009 από tritonas00
Ather Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 AaaaaaaaAther ,τα έχω δει λέμε. Εάν δεν δύναται η διοίκηση να βγάλει κάποιον με κανονική έξοδο μετά από 3 Υ, τότε υποχρεωτικά πρέπει να χορηγούνται υπηρεσιακά για όσο χρονικό διάστημα μεσολαβεί μεταξύ σκοπιών, συνυπολογίζοντας και τις εργάσιμες πρωινές ώρες. Εδώ κάνει λόγο για διακοπή τιμωριών, τι άλλο να σου πω για να πεισ8είς ?!?!?!1!!!!?1!1 Η δική μου εμπειρία λέει ότι με κατάλληλη προώθηση των αιτημάτων των οπλιτών στον εκάστοτε δκτή(εκτός αν είναι μεγάλο στραβόξυλο όπως λες, πχ δες εδώ*), γίνονται θαύματα Ε, τώρα με αυτό το φιρμάνι που έσκασε, το πράγμα γίνεται ακόμα πιο εύκολο. * Γνωρίζοντας κάποια πράγματα για την μονάδα που αφορά - για να μην παρεξηγηθώ, δεν υπηρετώ/ησα εκεί - θα χαρακτήριζα το κείμενο φωσκολικής αισθητικής και με αρκετές ανακρίβειες, αλλά έδωσα το λινκ για να δούμε ότι στρατοκαβλία δεν συναντάς μόνο στον Έβρο και στα ανοιχτά των τουρκικών ακτών =) Μα δεν είπα ότι λες ψέματα. Είπα να το κοιτάξεις καλύτερα μήπως έχει κάποιο παραθυράκι ώστε να μην τις δίνουν υπό προϋποθέσεις. Τώρα πάντως που κόβονται οι άδειες οι έξοδοι θα βελτιωθούν δραστικά!
georgemvg Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Να ρωτήσω κατι. Είπε στο ΝΕΤ ο πρώην υπουργος αμύνης κύριος Μεϊμαράκης () οτι αυτοί που δικαιούνταν ήδη μειωμένη θητεία 9 μηνών και τώρα έγινε 8μηνη, οτι θα επανδρώσουν τα κέντρα πόλεων. Ισχύει κάτι τέτοιο; Πήρα τηλέφωνο στο τοπικό στρατολογικό γραφείο και μίλησα με τον διευθυντή. Μου είπε ότι και αυτός το είδε στις ειδήσεις, αλλά δεν έχει κάτι άλλο να μου πει. Συνέβει σε κανέναν;
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Να ρωτήσω κατι. Είπε στο ΝΕΤ ο πρώην υπουργος αμύνης κύριος Μεϊμαράκης () οτι αυτοί που δικαιούνταν ήδη μειωμένη θητεία 9 μηνών και τώρα έγινε 8μηνη, οτι θα επανδρώσουν τα κέντρα πόλεων. Ισχύει κάτι τέτοιο; Πήρα τηλέφωνο στο τοπικό στρατολογικό γραφείο και μίλησα με τον διευθυντή. Μου είπε ότι και αυτός το είδε στις ειδήσεις, αλλά δεν έχει κάτι άλλο να μου πει. Συνέβει σε κανέναν; ειναι προεκλογικη περιοδος να σημειωσουμε...οποτε πολλα ΘΑ μπορει να ακουσεις, λιγα θα δεις να γινονται πραξη. Εν προκειμενω, αν δε το ξερει ο στρατολογος καταλαβαινεις οτι δεν εχει κοινοποιηθει τετοια διαταγη προς το παρον, αρα κι αυτο που ρωτας "συνεβει σε κανεναν?", παιρνει αρνητικη απαντηση προφανως. Αν βγει τετοια διαταγη θα τη μαθουν ολοι και αμεσα προφανως.
SpellStormer Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 ακουστηκε οτι στη μεταθεση αν καποιος εχει καποιο προβλημα πχ υγειας σου δινουν ενα χαρτη για απαλαγη παραμεθωριου και μετα απο εναν μηνα που θα κατσεις παραμεθωριοι αν και εφοσον κρινουν οτι οι λογοι που αναφερεις ειναι σοβαροι σε επιστρεφουν κοντα στα μερη σου. αυτο ισχυει? (το διαβασα συγκεκριμενα σε ενα βιβλιο ενο πρωην συνταγματαρχη που ηρθε στο στρατοπεδο και τα πουλαγε σημερα και γραφει μεσα τι ισχυει στο 9μηνο?! )
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 ακουστηκε οτι στη μεταθεση αν καποιος εχει καποιο προβλημα πχ υγειας σου δινουν ενα χαρτη για απαλαγη παραμεθωριου και μετα απο εναν μηνα που θα κατσεις παραμεθωριοι αν και εφοσον κρινουν οτι οι λογοι που αναφερεις ειναι σοβαροι σε επιστρεφουν κοντα στα μερη σου. αυτο ισχυει? (το διαβασα συγκεκριμενα σε ενα βιβλιο ενο πρωην συνταγματαρχη που ηρθε στο στρατοπεδο και τα πουλαγε σημερα και γραφει μεσα τι ισχυει στο 9μηνο?! ) αλλο αυτο. Λογικα θα μιλας για την κατ'εξαιρεση μεταθεση. Αυτη φανταζομαι οτι δεν εχει καταργηθει, δεν ειναι λογικο. Και φυσικα μεσω αυτης θα βολευονται ως επι το πλειστον και τα βυσματα.
georgemvg Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 ειναι προεκλογικη περιοδος να σημειωσουμε...οποτε πολλα ΘΑ μπορει να ακουσεις, λιγα θα δεις να γινονται πραξη. Εν προκειμενω, αν δε το ξερει ο στρατολογος καταλαβαινεις οτι δεν εχει κοινοποιηθει τετοια διαταγη προς το παρον, αρα κι αυτο που ρωτας "συνεβει σε κανεναν?", παιρνει αρνητικη απαντηση προφανως. Αν βγει τετοια διαταγη θα τη μαθουν ολοι και αμεσα προφανως. Θα περιμένω και άλλο δηλαδη για νεότερα. Πάντως αυτό ειπώθηκε αρχές Αυγούστου.
georgemvg Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2009 Αυτό που έγραψαν τα Νέα τον Ιούλιο. (είναι στην δέκατη σελίδα) http://digital.tanea.gr/Default.aspx?d=20090727&pn=1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα