Προς το περιεχόμενο

PC ή εργοστάσιο;

-Arcturus-

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βοήθειαα...Θα εκραγεί! Το PC κάνει πάρα πολύ θόρυβο...τι μπορεί να φταίει; δεν ξέρω γρι απο ψύκτρες ανεμιστηράκια πάστες τροφοδοτικά οπότε μιλήστε απλά ελληνικά :P 4 ανεμιστηράκια έχει μέσα το κουτί της μητρικής, της κάρτας γραφικων (η οποία δεν έχει κλείσει ούτε χρόνο αφού η άλλη κάηκε και πολυ φοβάμαι ότι κάτι θα καεί πάλι), του τροφοδοτικού εννοείται και ενά άλλο ξέμπαρκο. Να το αποσυνδέσω να δω ποιό φταιει ή θα κάνει μπαμ; :fear:

PS και κάτι που ξέχασα: μερικές φορες πατάω το κουμπί να ανοίξει και σβήνει μετα απο 2 δευτερόλεπτα, μπορει να το κάνει και 3 φορές και μετά να ανοίξει :shifty:

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

1.Κλείστο

2.Βάλτο από την μπρίζα

3. Ανοιξε το κουτί πχ στο μπαλκόνι

4. Καθάρισε την σκόνη κάνοντας αέρα.

5. Ξαναδοκίμασε.

PS και κάτι που ξέχασα: μερικές φορες πατάω το κουμπί να ανοίξει και σβήνει μετα απο 2 δευτερόλεπτα, μπορει να το κάνει και 3 φορές και μετά να ανοίξει :shifty:

Μπορεί να βραχυκυκλώνει ή κανα καλώδιο να μην κάνει καλά επαφή. Και πολλά άλλα. Το πιθανότερο πιστεύω ότι έχει πρόβλημα θερμοκρασίας λόγω ζέστης. Αλλιώς μπορεί το τροφοδοτικό να έχει πρόβλημα.

Δημοσ.

Το καθάρισα και απ'τη σκόνη και πάλι τα ίδια! Με πιστολάκι για τα μαλλιά ...δεν μπορούσα να σκεφτώ κάτι άλλο :X Τι θερμοκρασία του pc πως την ελέγχουμε; και δεν μ'απάντησες αμα αποσυνδέσω το ανεμιστηράκι θα καούν τα πάντα;

Δημοσ.

Μπορείς απλά ακουμπώντας τα ελαφρά στο κέντρο να τα σταματίσεις ένα ένα τη φορά για λίγο( του τροφοδοτικού αφησέ το τελευταίο γιατί δεν είναι προσιτό κ δεν λέει να χώνεις διαφορα μέσα) κ να δείς ποιο φταίει!γιατί μέχρι να συνδέσεις αποσυνδέσεις των cpu,gpu θα κλείσει το pc απο θερμοκρασία,μπαμ δεν θα κάνει!!εννοείται δεν ακουμπάς κουνάς ΤΙΠΟΤΑ αλλο,μονο τον ανεμιστήρα!!αν όμως ο θόρυβος είναι από πολλές στροφές κ οχι από βλάβη στον ανεμιστήρα...πάμε για άλλες λύσεις!εγώ αυτό κάνω...αλλα με δική μου ευθύνη πως δεν θα αγγίξω τπτ ;)

κατέβασε το everest για θερμοκρασίες κ στροφές ανεμιστήρα...κ βλέπουμε...

Δημοσ.

Από το bios φαίνετε η θερμοκρασία του επεξεργαστή και του κουτιου. Συνήθως πατώντας το delete στην εκκίνηση σε βάζει στο bios.

Μην αποσυνδέσεις τα ανεμιστηράκια (δεν καίγεται τίποτα πάντως).

Δημοσ.

ο ξέμπαρκος βάζει ή βγάζει αέρα από το κουτί?κ που βρίσκεται?αν βάζει βά'τον να βγάζει!επίσης με λίγο διάβασμα στο case modding section είναι σίγουρο πως θα λύσεις το πρόβλημά σου όποιο κ αν είναι αυτό!:-)

Δημοσ.

Καταρχήν μην πανικοβάλεσαι και μη βιάζεσαι να κάνεις οτιδήποτε. Πές μας τι μοντέλο επεξεργαστή έχεις να σου συστήσουμε μιά καλή ψύχτρα, Ύστερα αν μπορείς ανέβασε καμια φωτογραφία απο το εσωτερικό του κουτιού σου να σου προτείνουμε κάποια διαφορετική διαμόρφωση απο ανεμιστηράκια

Δημοσ.

1.Ο ξέμπαρκος τώρα που το λές νομίζω ότι βγάζει :confused:

2.Ένα ανεμιστηράκι μπορω να έχω μόνο , δεν έχει χώρο sτο κουτί για άλλο

3.CPU pentium 4 3.2 GHZ

Επίσης ενεργοποίησα το fan fail warning και το system fan fail warning και άρχισε να κανει μπιπ συνέχεια, μετά έβγαλα το ξέμπαρκο ανεμιστηράκι(συνεχίζει να κάνει τον ίδιο θόρυβο!) και άρχισε να κάνει ενα διαφορετικό μπιπ απο το προηγούμενο και μολις απενεργοποίησα το system fail warning σταμάτησε το μπιπ... Λογικά όλα αυτά ή δεν καταλάβατε τίποτα;

Ερχονται και φώτος!

Δημοσ.

Εγώ πάντως είχα στο παλιό πισι ένα ίδιο p4 @3.2Ghz και οι φυσιολογικές του θερμοκρασίες ήταν πάνω από 60 βαθμούς... δε μπορώ να πω το τι φταίει, αλλά μην τρελαίνεσαι τόσο πολύ. Ίσως και να έχει φρικάρει η ψύκτρα του επεξεργαστή.

ΥΓ: εγώ πάντως είχα επάνω μία gigabyte και δεν δούλευε πάνω από 2200-2300 στροφές

Δημοσ.

Θέλει γερό καθάρισμα, όχι προχειροδουλειές. Πάρε ένα πινελάκι για τα δύσκολα σημεία του fan, εναλλακτικά μπορείς και με μπατονέτες. Δε χάνεις τίποτα αν αφιερώσεις λίγη ώρα παραπάνω στο καθαρισμό του pc σου.

Δημοσ.
O technology fan θα προτείνει ανεμιστήρα. Καταλαβαίνεις την ειρωνεία... Θεός.

Όχι κατ' ανάγκη μπορεί να χει 5 ανεμιστήρια μέσα αλλά επειδή δε τα χει βάλλει σωστά να αυξάνεται η θερμοκρασία ή επίσης μπορεί να χει μέσα ανεμιστήρια που δε κάνουν τίποτα και να φυσάνε το κουτί αντί κατι ζωτικής σημασίας...

πάντα ετοιμάζομαι για το χειρότερο :P

απο την άλλη άμα έχει υψηλές θερμοκρασίες τί να κάνουμε καλύτερα ένα εργοστάσιο όπως λέει και ο τίτλος παρά ένα καμμένο pc

Άμα το βαρέσεις το κουτί σου απο πάνω σταματάει καθόλου ο θόρυβος? μερικές φορές πιάνει :P

Δημοσ.

XAXA ! Αρχίσαμε το δούλεμα τώρα :P Λοιπόν νομίζω ανέβασα και φώτος...Ελπίζω να βγάζετε άκρη...To CPU FAN Speed που έφτασε μέχρι 4400 rpm δεν είναι πολύ;

post-68664-129063021807_thumb.jpg

post-68664-12906302181_thumb.jpg

post-68664-129063021812_thumb.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...