Προς το περιεχόμενο

Σπουδες

evinik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενδιαφερομαι να παρω εξειδικευση σε ολα τα προγραμματα που βοηθουν στην κατασκεθη ιστοσελιδων κ οχι μονο οπως: Dreamweave, flash, photoshop, autocad, 3D κ.λ.π. Μπορειτε να μου προτινετε μια σχολη Η/Υ η οποια να αξιζει τα λεφτα, το χρονο κ τον κοπο στην Αθηνα?(ασχολουμαι μονη μου γιατι μου αρεσει πολυ, απλα θελω να εχω ενα χαρτι στα χερια μου.)

Δημοσ.

Καταρχην εχω να πω οτι το autocad και τα 3d ειναι ασχετα με το web design, θα εγραφα περισσοτερα αλλα ειμαι με το ενα ματι μισοκλειστο οποτε επανερχομαι με περισσοτερα αυριο!

edit

Αρχικα θα πρεπει να ξεκαθαρισεις τι θες εσυ να κανεις, θες να ασχοληθεις περισσοτερο με το deisign η με το developing; Αν πας για web design θα πρεπει να μαθεις html, css, λιγο javascript, λιγο actionscript. Αυτα απο γλωσσες, τωρα απο προγραμματα θα πρεπει να ξερεις να δουλευεις photoshop, illustrator, flash, dreamweaver (το τελευταιο κατα την γνωμη μου δεν ειναι τοσο απαραιτητο). Αν μαθεις καλα τα παραπανω θα σου δωσουν την δυνατοτητα να αναλαμβανεις καποιο στατικο site και να μπορεις να το τελειωσεις μονη σου, αν θες τωρα να επεκταθεις και στα δυναμικα ειναι καλη ιδεα να μαθεις καποιο cms (δηλαδη να μαθεις να φτιαχνεις templates για αυτο και πως λειτουργει η δομη του) οπως το wordpress η το joomla.

Τα περισσοτερα απο τα παραπανω εγω αν και εχω παει σε καποιο Ιεκ τα εμαθα μονος μου γιατι εκει δεν εμαθα τιποτα πανω στο web design εκτος απο λιγο html, οποτε αν θες να επιλεξεις καποια σχολη κοιτα να πας σε καποια που θα ασχολειτε με μερικα απο τα παραπανω η να πας σε καποια σχολη γραφιστικης για να παρεις καποιες καλες βασεις στον σχεδιασμο. Αυτα αν θες να ακολουθησεις τον δρομο του web design, τωρα αν θες να πας για developing λυπαμαι αλλα δεν μπορω να σε βοηθησω.

Τελος να πω οτι διαλεξες εναν ωραιο κλαδο αλλα δυστυχως με πολυ προσωπικο διαβασμα.

Δημοσ.

Τι εμπειρία έχεις απο αυτα τα θέματα;Σε ενδιάφερει πιο πολυ το να σχεδιάζεις μια σελίδα κτλ ή η αρχιτεκτονικη του συστηματος (για πιο μεγαλα site ),προγραμματισμός κτλ;

Σπουδαζεις κατι σχετικό-ασχετο;

Σχολες υπάρχουν πολλες αλλά για να μαθεις θελει ενημέρωση -διαβασμα και δουλεια πανω σε projects.πες μας περρισοτερα και θα σε βοηθησει καποιος!

Δημοσ.

Νομιζω οτι το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να βρεις μια καλη σχολη γραφιστικης και τα υπολοιπα να τα μαθεις μονη σου. Χαρτι για web designer δεν υπαρχει και αν υπαρχει ακομα δε νομιζω να το λαβει κανεις στα σοβαρα, ενω αν εχεις κατι ομορφο να δειξεις μετραει πιο πολυ...

Δημοσ.

Έχε υπ'όψιν ότι αξίζει να ασχοληθείς με την γραφιστική μόνο αν είναι και το χόμπι σου.

Στην αγορά οι περισσότεροι γραφίστες είναι άνεργοι ή κακοπληρωμένοι.

Δημοσ.

Το προβλημα μου ειναι οτι μ' αρεσει πολυ να ασχολουμαι με προγραμματα του Η/Υ. Γενικοτερα μ' αρεσει να φτιαχνω ιστοσελιδες κ θα μ' αρεσε να μαθω κ πως στηνονται. Αλλα δεν ειμαι πολυ της θεωριας.. Δεν ηθελα ποτε να γινω αστροφυσικος(οχι οτι εχω κατι μ' αυτους ισα-ισα) Θελω να ασχοληθω με κατι που θα μ'αρεσει τοσο που θα το βλεπω σαν χομπυ οχι σαν δουλεια.. Κ αυτου του ειδους(προγραμματα κ.λ.π.) μ'αρεσουν πολυ... Ακομα κ το AUTOCAD η το 3D που ξερω δεν εχουν καμια σχεση με web designing θα θελα να τα μαθω γιατι ειναι προγραμματα τα οποια μπορει να σου φανουν πολυ χρησιμα σε ορισμενες περιπτωσεις..

Δημοσ.

Το autocad θα σου φανει χρησιμο μονο αν θες να κατασκευασεις το σχεδιο ενος σπιτιου η να κανεις καμια μακετα. Ειναι τελειως ασχετο με τον χωρο δηλαδη, τωρα τα 3d εχουν καποια σχεση αλλα θα το χρησιμοποιησεις σε ελαχιστες περιπτωσεις. Εγω παντως θα προτεινα ειτε να ξεκινησεις το διαβασμα μονη σου ειτε να πας σε καποια γραφιστικη σχολη για να εχεις μια αποψη για το εικαστικο κομματι της σελιδας. Αν σε ενδιαφερει σημερα το βραδυ κατα τις 9 ξεκινουν κατι δωρεαν ηλεκτρονικα σεμιναρια (webinars) πανω στο photoshop και τελος του μηνα αρχιζουν και για το dreamweaver. Μπορει να ειναι μια καλη αρχη για σενα, εγω παντως θα τα παρακολουθησω.

Δημοσ.

Αρχισε να τα μαθαίνεις καλυτερα τοτε...να κανεις παρεα με ατομα του χωρου,εντοπισε καποια σχολη ΙΕΚ για υπολογιστες - γραφιστικη δεν ξερω τι πιο εξιδικευμενο υπαρχει φτιαξε πραγματα τα οποια να τα κρατας και αν εχεις επαφη με ατομα του χωρου θα αρχισουν να εκτιμουν την δουλεια σου και σιγα σιγα θα ξεκινησεις να κερδιζεις απο αυτο

Δημοσ.

Αssaya οχι δεν το καταγραψα αλλα απο οτι ειπαν θα διαθεσουν ολα τα courses για download δινοντας καποιο ποσο. Παντως αν ξερεις τα πολυ βασικα δεν εχασες και τιποτα γιατι τα καλυτερα και πιο ενδιαφεροντα θα ειναι στα επομενα μαθηματα (23 3ωρα μαθηματα ακομα). Την επομενη φορα αν θες να τα παρακολουθησεις εχε υποψιν σου οτι πρεπει να κανεις login στο webinar 1-1.30 ωρα πριν γιατι εχει περιορισμο 1000 θεσεων και απο οτι ειδα χτες αρκετοι εμειναν εξω.

Δημοσ.

Εάν ψάχνεις για σχολή που διδάσκει γραφικά για υπολογιστή, δεν θα είναι κάτι δωρεάν. Μια επιλογή που έχεις είναι η ιδιωτική σχολή Βακαλό. Μια φίλη μου είπε ότι θα ξεκινήσει φέτος και κοστίζει γύρω στα 8.000 ευρώ το χρόνο. Κάτι άλλο δεν ξέρω.

Αν πάντως δεν έχεις τα λεφτά για κάτι τέτοιο, η λύση που σου προτείνω είναι να αγοράσεις μερικά καλά βιβλία και να τα διαβάσεις. Παράδειγμα, για Photoshop έχω διαβάσει μέχρι κάποιο σημείο το "Classroom in a book - Photoshop CS4". Το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι εξαιρετικό βιβλίο.

Εσύ ψάξε ένα βιβλίο για αρχή σε αυτό που θες να μάθεις ή σε ενδιαφέρει περισσότερο. Έτσι δεν θα δώσεις ένα κάρο χρήματα και θα συγκεντρώσεις το χρόνο σου σε αυτό που σε ενδιαφέρει.

Παρεμπιπτόντως, δείτε σε κοντινό ποστ για ένα δωρεάν e-book που μοιράζεται για 10 μέρες μόνο με θέμα το Freelancing.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...