Προς το περιεχόμενο

Ζωή ή δουλειά?

aledjo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 446
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Και κατασχέσεις περιουσίας και ζωής σε όλους τους άλλους.:lol:

Μικροαστικά πυροτεχνήματα. Αν δεν μπορείς να ξεπληρώσεις το δάνειο, μην το πάρεις

Οπως και ο καρκινος, τα ατυχηματα και ο πολεμος...

Και?

οπότε τι προτείνεις? να καταργήσουμε τις ασφάλειες ? Εσείς δλδ που δουλεύετε? Σε εργοστάσια παραγωγής τροφίμων ή είστε αγρότες (ή ακόμα χειρότερο, δημόσιοι και πληρώνεστε από τους φόρους των άλλων)? Μόνο αυτά χρειάζονται για να επιβιώσεις. Ολα τ' άλλα δεν είναι απαραίτητα. Και στην τελική γιατί έχετε πισί και ιντερνέτι?

Δημοσ.
Οχι απαραίτητα. Εγώ ας πούμε αρχικά κοιμόμουν στρωματσάδα και φούρνο πήρα 30 ευρώ ένα φουρνάκι από ένα Κύπριο φοιτητή που τελείωσε. Και με καμμένο το 1 μάτι.

Καλά από τέτοιες μπούρδες χορτάσαμε...όλοι φτασμένοι και έτσι, ξεκίνησαν απ' το μηδεν. Ένα δισάκι στη πλάτη και με ένα ταπεράκι κεφτέδες πήγαν να βρούν τη τύχη τους.λολ...ας είναι όμως γιατί αν τα κατάφερες που αμφιβάλλω γι' αυτό τουλάχιστον το έκανες με τις δικές σου μπάλες. Όχι σαν κάτι βούτυρα που τα 'χουν πληρωμένα και μας λένε και μαμάκηδες Ποιούς εμάς. Anyway.

Πάντως εξακολουθω να μη πιστεύω ότι με 700 μπορείς να ζήσεις μόνος..απλά δεν το πιστεύω γιατί ΔΕΝ γίνεται...εκτός και αν πρέπει να μπω στη διαδικασία να ζήσω μια τριτοκοσμική ζωή στην αρχή...και όχι μόνο στην αρχή. Μη μπλέκουμε υπερκαταναλώσεις και ΣΙΑ γιατί το θεωρούμε δεδομένο ότι δεν φτάνουν ούτε για ζήτω. Αναφέρομαι σε πάγια έξοδα και προσωπικά...αν κάνεις τη σούμα δε βγαίνεις με λιγότερο από 900άρικο τουλάχιστον.

Άλλα τι γίνεται...παίρνεις 700...καβατζώνεις και απ' τον φαδερ άλλα 500 και θεωρείσαι και ανεξάρτητος. Έτσι το κάνω και 'γω. Γενικά μιλάω.

Δημοσ.
Και πριν 20 ακομη καλυτερα, και πριν 30 πολυ καλυτερα. Ο λογος ειναι η υπερκαταναλωση. Πριν 30 χρονια σπανια εβλεπες οικογενεια με δευτερο αυτοκινητο, πολλες δεν ειχαν ουτε πρωτο. Τωρα ο καθενας εχει το δικο του. Κινητα δεν υπηρχαν, τηλεοραση, μια στο σαλονι (τωρα εχουμε μια σε ακθε δωματιο), ψυγεια παραψυξεια, καταψυκτες κλπ ουτε λογος (τωρα στο πατρικο μου λειτουργουν 3 ψυγεια και 2 καταψυκτες), υπολογιστες κλπ κλπ, πραγματα που εχουν ανεβασει τα παγια εξοδα (ρευμα, τηλεφωνο) στα υψη.

Τωρα, για τα καθημερινα εξοδα εξω απο το σπιτι... αρκει μονο να αναφερουμε οτι πριν 20-30 χρονια θα ηταν αδιανοητο να πληρωνεις καθημερινα 5 ευρω μονο για καφε.

οχι δε το λεω ετσι.

τοσο παλιοτερα οσο λες εσυ λεγανε οτι πειναγανε και δεν ειχα τιποτα απο τηλεορασεις κτλ.

πριν 10 χρονια που λεω εγω, ζουσανε πολυ καλυτερα απ'ότι σημερα ΚΑΙ με τηλεορασεις ΚΑΙ με κινητα ΚΑΙ με αυτοκινητα.

ολοι τοτε φτιαχτηκανε και φτιαξανε οτι φτιαξανε.

σημερα δε ειναι τοσο ευκολο οσο τοτε να φτιαξεις ακομα και σπιτι.

οσο για την επιβιωση θα σου πω 1 απλο παραδειγμα

ο βασικος μισθος ηταν 190 χιλιαδες.

το σουβλακι εκανε 120 δραχμες

αρα τοτε επερνες 1583 σουβλακια με το βασικο μισθο.

σημερα ο βασικος ειναι 700 ευρω

και το σουβλακι κανει 2 ευρω

αρα σημερα περνεις μονο 350 σουβλακια! :-)

το σουβλακι ειναι απλα ενα μικρο παραδειγμα, γιατι ολα τα υπολοιπα εχουν ακριβινει οπως ακομα και το μπουκαλακι νερο που τοτε εκανε 50 δραχμες κα σημερα 50λεπτα 170 δραγμες δηλαδη.

ετσι ακριβως και στα αλλα αντικειμενα στο σουπερμαρκετ....

αλλα ο μισθος ο ιδιος....

και σου λεω εγω, θελω να τρωω καθε μερα 52 σουβλακια και να κερναω ολους του φιλους μου, μπορω?

πριν 10 χρονια μπορουσα, σημερα οχι!

εκει θελω να καταληξω λεγοντας οτι καταστρεφομαστε....

Δημοσ.
Καλά από τέτοιες μπούρδες χορτάσαμε...όλοι φτασμένοι και έτσι, ξεκίνησαν απ' το μηδεν. Ένα δισάκι στη πλάτη και με ένα ταπεράκι κεφτέδες πήγαν να βρούν τη τύχη τους.λολ...ας είναι όμως γιατί αν τα κατάφερες που αμφιβάλλω γι' αυτό τουλάχιστον το έκανες με τις δικές σου μπάλες.

Δεν τα κατάφερα, ακόμα το ίδιο φουρνάκι έχω. Βέβαια έφτιαξα το καμένο μάτι, αλλά κολλάει αν το ανοίξεις από το 1, θέλει άνοιγμα από το 3 και πίσω. Και πήρα κρεβάτι από εκποίηση του πράκτικερ, τρίζει λίγο παραπάνω, έχει πετσικαρισμένο ένα πόδι και λείπουν μερικές βίδες. Είναι κάποια πρόοδος, αλλά φτιάξιμο δε το λές σε καμία περίπτωση.

Πάντως (ανεξαρτήτως χρημάτων, χαρτζηλικωμάτων ή μή κλπ.) θεωρώ απαράδεκτο να μένει ενήλικο άτομο με γονείς είτε στα 22, είτε στα 32 είτε στα 102. Εκτός αν σου παρέχεται χώρος στον οποίο είσαι ανεξάρτητος και έχεις πρόσβαση χωρίς να είναι ανάγκη να περνάς από κοινόχρηστους χώρους και να έρχεσαι σε επαφή με τους υπόλοιπους. Αλλιώς καλύτερα να σου νοικιάζουν πολυτελέστατο διαμέρισμα, ή έστω και μια τρώγλη στην απέναντι πολυκατοικία, παρά να μένετε στο ίδιο σπίτι.

Δημοσ.
Δεν τα κατάφερα, ακόμα το ίδιο φουρνάκι έχω. Βέβαια έφτιαξα το καμένο μάτι, αλλά κολλάει αν το ανοίξεις από το 1, θέλει άνοιγμα από το 3 και πίσω. Και πήρα κρεβάτι από εκποίηση του πράκτικερ, τρίζει λίγο παραπάνω, έχει πετσικαρισμένο ένα πόδι και λείπουν μερικές βίδες. Είναι κάποια πρόοδος, αλλά φτιάξιμο δε το λές σε καμία περίπτωση.

ειμαι μαζι σου και μπραβο αν τα καταφερες μονος σου ΑΝ ειχες αναγκη και επρεπε να γινει ετσι.

αν ομως οι δικοι σου εχουν 2 σπιτια, εξοχικο, 3 αυτοκινητα και θελησαν να σε βοηθησουν αλλα αν εσυ προτειμησες να ζησεις ετσι απο εγωισμο και μονο, για αποδειξεις οτι μπορεις και μονος σου να τα καταφερεις, τοτε σορρυ αλλα δε τα καταφερες....

Δημοσ.

Ο καθένας έχει τα στάνταρ του για τη ζωή του. Μπορεί και να γουστάρει και ναι, αν ζει έτσι τότε είναι ανεξάρτητος. Το βουτυράκι όμως να πάει σε κανά ψωμάκι να ξαπλώσει...άιντα να πούμε γιατί αυτοί κουνιούνται.

Δημοσ.

Εκτός αν σου παρέχεται χώρος στον οποίο είσαι ανεξάρτητος και έχεις πρόσβαση χωρίς να είναι ανάγκη να περνάς από κοινόχρηστους χώρους και να έρχεσαι σε επαφή με τους υπόλοιπους.

Και γω θεωρώ λέτσο όποιον μένει σε στρωματσάδα (πέρα από φτωχομπινέ). Το ότι εσύ δεν τα πας καλά με τους γονείς σου και δεν θες να τους βλέπεις (και καλά κάνεις), δε σημαίνει ότι συμβαίνει με όλους μας το ίδιο.

Δημοσ.
Πάντως (ανεξαρτήτως χρημάτων κλπ.

εεε; :rolleyes:

θεωρώ απαράδεκτο να μένει ενήλικο άτομο με γονείς είτε στα 22, είτε στα 32 είτε στα 102. Εκτός αν σου παρέχεται χώρος στον οποίο είσαι ανεξάρτητος και έχεις πρόσβαση χωρίς να είναι ανάγκη να περνάς από κοινόχρηστους χώρους και να έρχεσαι σε επαφή με τους υπόλοιπους. Αλλιώς καλύτερα να σου νοικιάζουν πολυτελέστατο διαμέρισμα, ή έστω και μια τρώγλη στην απέναντι πολυκατοικία, παρά να μένετε στο ίδιο σπίτι.

Υποτιμητικό δεν το θεωρώ. Αν ψάχνει για γαμηστρώνα μπορεί να δίνει 30αρι για ξενοδοχείο. Με 700 πάντως αν δε λάβουμε υπ' όψιν την οικονομική βοήθεια των γονιών του, δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα χωρίς να ζει την ''τριτοκοσμική'' ζωή που επέλεξες εσύ να κάνεις φίλε. Προφανώς.

Δημοσ.
πριν 10 χρονια που λεω εγω, ζουσανε πολυ καλυτερα απ'ότι σημερα ΚΑΙ με τηλεορασεις ΚΑΙ με κινητα ΚΑΙ με αυτοκινητα.

ολοι τοτε φτιαχτηκανε και φτιαξανε οτι φτιαξανε.

σημερα δε ειναι τοσο ευκολο οσο τοτε να φτιαξεις ακομα και σπιτι.

οσο για την επιβιωση θα σου πω 1 απλο παραδειγμα

ο βασικος μισθος ηταν 190 χιλιαδες.

το σουβλακι εκανε 120 δραχμες

αρα τοτε επερνες 1583 σουβλακια με το βασικο μισθο.

σημερα ο βασικος ειναι 700 ευρω

και το σουβλακι κανει 2 ευρω

αρα σημερα περνεις μονο 350 σουβλακια! :-)

το σουβλακι ειναι απλα ενα μικρο παραδειγμα, γιατι ολα τα υπολοιπα εχουν ακριβινει οπως ακομα και το μπουκαλακι νερο που τοτε εκανε 50 δραχμες κα σημερα 50λεπτα 170 δραγμες δηλαδη.

ετσι ακριβως και στα αλλα αντικειμενα στο σουπερμαρκετ....

αλλα ο μισθος ο ιδιος....

και σου λεω εγω, θελω να τρωω καθε μερα 52 σουβλακια και να κερναω ολους του φιλους μου, μπορω?

πριν 10 χρονια μπορουσα, σημερα οχι!

Το παράδειγμα με το σουβλάκι το έχεις ξαναβάλει και είναι τουλάχιστον τραβηγμένο από τα αυτιά. Πριν 10 χρόνια το σουβλάκι έκανε 400 δραχμές και μετά 500. Άρα και τότε 350 σουβλάκια έπαιρνες. Προσπερνάω όμως το ελεϊνό παράδειγμα του σουβλακιού και να αναφερθώ και στα κινητά.

Αλήθεια για ποια κινητά μιλάς? Πριν 10 χρόνια θυμάμαι και είχε μόνο ο πατέρας μου ένα κινητό σαν τη παντόφλα και αυτό για τη δουλειά. Σήμερα μια τετραμελής οικογένεια έχει από 4 μέχρι 6 κινητά και όλα αλλάζουν ανά εξάμηνο/χρόνο, τι συγκρίνεις? Για τηλεοράσεις ισχύει το ίδιο, μια καλή τηλεόραση τότε έκανε αρκετά λεφτά για να λες ότι θα 'χεις 3-4 όπως σήμερα..

Δημοσ.

Μετά το εκπληκτικό παράδειγμα με τα σουβλάκια απο το οποίο υποθέτω ότι τα φασόλια,οι φακές και τα ρεβύθια που έχουν 2-3 ευρώ το κιλό και βγάζεις μεσημέρι βράδυ και όχι μόνο για μία μέρα,κάνοντας και ισσοροπημένη διατροφή όπως ειπώθηκε δεν είναι στη λίστα μας,υποθέτω επίσης ότι το επόμενο παράδειγμα θα είναι ότι το νοίκι θα πηγαίνει για 5αρι σπίτι στη Κηφισιά και όχι για 2αρι στα Πατήσια(ούτε λόγος για επαρχία γιατί είμαστε πρωτευουσιάνοι και η πρωτεύουσα ακόμα και απο το παιδικό μας δωμάτιο είναι καλύτερη),όταν λέμε αυτοκίνητο εννοούμε SLK κάμπριο,όταν λέμε ρούχα εννοούμε armani και όταν λέμε έξοδο εννοούμε μπουκάλι στον Ρέμο.ΟΚ καλύφθηκα.

Θες να στα βγάλω με όσα είπα παραπάνω μάστορα που παλεύεις με τα κατσαβίδια απο τα 5 να δεις πως βγαίνεις με 700;

Δεν λέει κανείς ότι κάνεις ζωάρα,ούτε ότι είσαι ικανοποιημένος και ευχαριστημένος με αυτά,δύσκολα τη βγάζεις,αλλά είναι προτιμότερο με λίγα και μόνος παρά με πολλά και με τους γονείς

Δημοσ.

Πάντως (ανεξαρτήτως χρημάτων κλπ.) θεωρώ απαράδεκτο να μένει ενήλικο άτομο με γονείς είτε στα 22, είτε στα 32 είτε στα 102. Εκτός αν σου παρέχεται χώρος στον οποίο είσαι ανεξάρτητος και έχεις πρόσβαση χωρίς να είναι ανάγκη να περνάς από κοινόχρηστους χώρους και να έρχεσαι σε επαφή με τους υπόλοιπους. Αλλιώς καλύτερα να σου νοικιάζουν πολυτελέστατο διαμέρισμα, ή έστω και μια τρώγλη στην απέναντι πολυκατοικία, παρά να μένετε στο ίδιο σπίτι.

συμφωνω αλλα αμα δε μπορει? τι αλλο μπορει να κανει?

btw μιας και το ειπες εγω ζω καπως ετσι, σε μια αποθηκη ετων 80 (ευτυχως το εχω φτιαξει, βασιμο, πλακακια κτλ) απεναντι απο το σπιτι των γονιων μου, εχω τραβηξει καλωδιο για ρευμα, τηλεφωνο και ενα σωμα καλοριφερ.

ΔΕ λεω ομως οτι ζω μονος μου και ειμαι ανεξαρτητος γιατι παω στο σπιτι μου για να παρω ενα πιατο φαι και να βαλω τα ρουχα μου στο πλυντηριο....

αραγε ειμαι βαρος της οικογενειας μου??? με βαλατε σε σκεψεις. θα ρωτησω τους γονεις μου

Δημοσ.
Και γω θεωρώ λέτσο όποιον μένει σε στρωματσάδα (πέρα από φτωχομπινέ). Το ότι εσύ δεν τα πας καλά με τους γονείς σου και δεν θες να τους βλέπεις (και καλά κάνεις), δε σημαίνει ότι συμβαίνει με όλους μας το ίδιο.

'Εχουμε ξανακάνει ακριβώς την ίδια κουβέντα. Δεν έχει σημασία αν τα πάς καλά η όχι. Οι γονείς είναι γονείς.

Υποτιμητικό δεν το θεωρώ. Αν ψάχνει για γαμηστρώνα μπορεί να δίνει 30αρι για ξενοδοχείο. Με 700 πάντως αν δε λάβουμε υπ' όψιν την οικονομική βοήθεια των γονιών του, δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα χωρίς να ζει την ''τριτοκοσμική'' ζωή που επέλεξες εσύ να κάνεις φίλε. Προφανώς.

Δεν εννοώ μόνο τα γαμήσια προσωπική ζωή. Εννοώ να έχεις ιδιωτικό, προσωπικό χώρο, όπου μπορείς να κάνεις ο,τι θελήσεις .Με γονείς κάτω από την ίδια στέγη ποτέ δε θα μπορέσεις να το κάνεις, ακριβώς επειδή είναι γονείς όπως λέω και στο γάτο πιο πάνω.

Και, ναι, χωρίς να λάβουμε υπόψη την οικονομική βοήθεια, ούτε ποιός πληρώνει το νοίκι, ούτε από ποιόν παίρνεις ταπεράκια, αλλού το πάω για να σου λυθεί και το ερωτηματικό.

Δημοσ.

Nαι ρε μάστορα, δεν είπα ότι γουστάρω...εγώ ούτε στο σπίτι με τη μάνα μου δεν γουστάρω. Λογικό 22 χρ. μαλάκας είμαι. Με 2 τζιν όμως τη βγάζω και το ένα το έχω για τη δουλειά. Μη λέτε ότι να ναι ρε γαμώτο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...