tomgr Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Καλησπέρα! Δεν ξέρω αν αυτό που θα ρωτήσω έχει απαντηθεί, αλλά μετά από ένα ψάξιμο που έκανα στο forum δεν είδα κάτι αντίστοιχο. Λοιπόν το ερώτημα είναι απλό. Ποιες είναι οι ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στα conf του server και των client's ώστε οι client's να "βγαίνουν" στο net μέσω vpn με τις ip που παίρνουν από τον server; Αν και δεν παίζει ρόλο, απλά να σημειώσω ότι server και client's βρίσκονται σε pc linux χωρίς GUI. Ευχαριστώ!
eski Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2009 push "redirect-gateway" Στο αρχειο server.cong βρες τη παραπανω γραμμη και βγαλε απο μποστα το συμβολο (; ή #) READ THE FUCKING MANUAL
tomgr Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Πρώτα απ' όλα ευχαριστώ για την απάντηση. Έχω διαβάσει τον οδηγό του openvpn και έχω βάλει τη γραμμή που αναφέρεις. Στο log file δεν αναφέρεται κάποιο λάθος, αλλά η σύνδεση δεν περνάει από το vpn και η ip των client's δεν αλλάζει. Παραθέτω εδώ την ελευταία γραμμή από το log. Fri Sep 11 22:39:31 2009 client2/X.Y.Z.V:34995 MULTI: Learn: 192.168.1.35 -> client2/X.Y.Z.V:34995 X.Y.Z.V είναι η public ip του client και 192.168.1.35 η ip του LAN.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.