snarp7 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Καλησπερα. Έπειτα απο τον αναμενόμενο θάνατο του HP Pavilion 9393ea πριν λίγες ημέρες, έχω μπει στην διαδικασία αναζήτησης ενός φορητού που θα με εξυπηρετεί στο μέγιστο, σε ό,τι εργασία θελήσω να κάνω. Η βασική μου απασχόληση ειναι Research & Development σε μία ιδιωτική εταιρία αλλά εκτός από αυτό, στο laptop μου θέλω να είμαι ικανός να κάνω σχεδόν τα πάντα, γρήγορα και πάνω απ' όλα αξιόπιστα. Πράγμα που δεν το είχα με το Pavilion. Το laptop προορίζεται για πολύωρη και σκληρή χρήση υπό διάφορες συνθήκες και για εργασίες που μπορεί να περιλαμβάνουν από Development μέχρι Video Editing, Gaming, κτλ. Το λογικό είναι να ψάξω έναν έναν τους κατασκευαστές και να βρω αυτό που μου κάνει. Από αυτά που είδα όμως από το Pavilion (και γενικά από πολλά μοντέλα της σειράς DV9000 που έπεσαν στα χέρια μου) θέλω πραγματικά κάποιος πιο έμπειρος να μου προτίνει κάτι που θα ξέρω ότι δεν θα με προδόσει, τουλάχιστον όχι πριν από μια 3ετία. Οι απαιτήσεις μου είναι οι εξής: 1.17'' οθόνη (επιθυμητή ανάλυση 1920x1200). 2.Μνήμη RAM 4096Mb DDR3. 3.Primary HDD 7200rpm. 4.Οπωσδήποτε υποδοχή για 2ο σκληρό δίσκο. 5.Οπωσδήποτε Λειτουργικό Σύστημα Windows XP Pro, ή Windows Vista Business or Ultimate, το οποίο να μπορεί να γίνει downgrade σε Windows XP Pro. 6.Η χρηματική του αξία καλό θα ήταν να κυμαίνεται μέχρι 2.000€ (χωρίς να σημαίνει ότι αν έβρισκα κάτι που θα ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις μου με 800€ δεν θα το εξέταζα). Είχα φτάσει στην πραγματικά πολύ καλή λύση του Dell Vostro 1720 αλλά δεν μπορώ να δεχτώ ότι θα αγοράσω laptop που προορίζεται για χρήση μιας 3ετίας τουλάχιστον, το οποίο χρησιμοποιεί μνήμες RAM τεχνολογίας DDR2 και δεν έχει υποδοχή για 2ο δίσκο. Ίσως ακούγομαι υπερβολικός ή περίεργος αλλά από την στιγμή που θα δαπανήσω χρήματα για ένα εργαλείο δουλειάς πάνω απ' όλα, δεν θέλω να κάνω υποχωρίσεις σε κανένα σημείο. Κάθε απάντηση καλοδεχούμενη. Ευχαριστώ, Αντώνης.
haHa Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Το θεμα ddr2,ddr3 δεν θα επρεπε να σε απασχολει καθολου, μιας και στους φορητους δεν θα δεις καμμια διαφορα(λογω υψηλοτερων-πιο αργων timings των ddr3) Εδω στους σταθερους ειναι δυσκολα να δεις διαφορες και συνηθως αυτες κυμαινονται στο 2-3% . Επισης, τα vostro δεν φημιζονται για την ποιοτητα των υλικων τους.. Το αντιθετο μαλιστα.. Φθηνα λαπτοπ ειναι, απο μετριας ποιοτητας πλαστικο. Να μας ελεγες κανενα dell latitude,να λεγαμε ναι.. Εγω στη θεση σου θα πηγαινα κατευθειαν σε αυτο: HP 8730W T9600 2GB 320GB FU470EA 1650 ευρω, 3 χρονια εγγυηση, εξαιρετικη ποιοτητα κατασκευης, αλουμινιο, εξαιρετικο touchpad και πληκτρολογιο. Χαρακτηριστικα: 1)Intel Core 2 Duo T9600 (2.80GHz, 6MB L2 cache) 2)2GB DDR2-800MHz (εχει κενη θεση, οποτε με 25 ευρω παει στα 4gb ram, ενω υποστηριζει μεχρι 8gb) 3)HDD 320GB SATA 7200rpm 4)NVIDIA Quadro FX 2700M (ειναι ιδια με μια GeForce 9700M GTS, απλα εχει και καποιες εξτρα επαγγελματικες Cad δυνατοτητες) 5)οθονη 1920x1200 matte και οχι glossy 6)Windows Vista Business (32 και 64bit) + Windows XP Pro Επισης, ειναι απο τα πιο ελαφρια και μαζεμενα σε διαστασεις 17αρια λαπτοπ. Απο θερμοκρασιες και θορυβο ειναι κορυφη, το ακουμπας ανετα στα ποδια σου. Μπορεις να προσθεσεις 2ο σκληρο στη θεση του dvdrom. Τελος, τα hp compaq δεν εχουν καμμια σχεση σε ποιοτητα με τα hp pavilion. Δες ενδεικτικα τι τεστ περναει η σειρα elitebook που ανηκει και αυτο το λαπτοπ: 1) test αντοχής(αντεχει πανω του βαρος 215 kg, ενω ειναι ανοιχτο): [ame]http://au.youtube.com/watch?v=H5cKuO8ojAU[/ame] 2) test γδαρσίματος με μεταλλικό σύρμα [ame] [/ame] 3)test με υγρο στο πληκτρολογιο [ame] [/ame] Y.Γ.: Για κατι ακομα φθηνοτερο, αλλα εξισου ποιοτικο ,υπαρχει και το προηγουμενο μοντελο: http://www.info-world.gr/index.php?target=products&product_id=42004 1)3 χρονια εγγυηση, 2)Intel Core 2 Duo T9300 2.5GHz, 3)1920 x 1200 matte, 4)7200rpm σκληρο, 5)NVIDIA Quadro FX 3600M(=8800M GTX), 6)Windows Vista Business (32 και 64bit) + Windows XP Pro, 7)εξαιρετικη ποιοτητα κατασκευης. Νομιζω ομως οτι δεν παιρνει 2ο σκληρο. Τιμη μονο 1099 €!
snarp7 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Πολύ ενδιεφέρουσα η απάντησή σου. Καταρχήν, δεν είχα ιδιάιτερη συμπάθεια προς τα Vostro. Απλά το συγκεκριμένο laptop ήταν ότι πιο προσιτό και ταιριαστό στις ανάγκες μου και το βασικό στοιχείο του είναι οτι είναι Dell, εταιρία που την εμπιστεύομαι αρκετά λόγω χρήσης αρκετών προϊόντων της στην εταιρία που εργάζομαι. Μετά την εμπειρία μου με το Pavilion έχασα κάθε εμπιστοσύνη προς την HP σαν εταιρία. Όχι μόνο για την ποιότητα κατασκευής των dv9000 αλλά και για το aftersales support όπως και ότι συνεχίζει να διοχετεύει στην αγορά μερικά laptops, που στην τυπική λειτουργία τους, η θερμοκρασία της GPU φτάνει τους 85C. Τα videos όμως που δημοσίευσες είναι εντυπωσιακά και μαζί με τα χαρακτηριστικά του laptop που μου πρότινες με κάνουν να μην αποκλείσω μια λύση που μπορεί να προέρχεται από την HP. Ευχαριστώ.
haHa Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 ..Μετά την εμπειρία μου με το Pavilion έχασα κάθε εμπιστοσύνη προς την HP σαν εταιρία. Όχι μόνο για την ποιότητα κατασκευής των dv9000 αλλά και για το aftersales support όπως και ότι συνεχίζει να διοχετεύει στην αγορά μερικά laptops, που στην τυπική λειτουργία τους, η θερμοκρασία της GPU φτάνει τους 85C... Δεν διαφωνω για τα pavilion. Ειδικα τα dv9xxx ηταν κακιστη σειρα. Aλλα οπως σου ειπα δεν εχουν καμμια σχεση με τα compaq, ειδικα αυτα της επαγγελματικης σειρας. Ακομα και το service-aftersales support ειναι καλυτερο σε compaq γιατι ξερουν οτι απευθυνονται σε επαγγελματιες.. Δεν ειναι αλλωστε τυχαιο που το δινουν με 3 χρονια εγγυηση εξαρχης το λαπτοπ. (μπορεις να αγορασεις και εγγυηση next business day με 100 περιπου ευρω) Τελος , εχω δει απειρα hp compaq ή dell latitude σαν μηχανηματα γραφειου/workstation κλπ.. Αλλα vostro και pavilion δεν εχω δει..Δεν ειναι τυχαιο. Τα videos όμως που δημοσίευσες είναι εντυπωσιακά και μαζί με τα χαρακτηριστικά του laptop που μου πρότινες με κάνουν να μην αποκλείσω μια λύση που μπορεί να προέρχεται από την HP. Ευχαριστώ. Δεν ειναι μονο τα χαρακτηριστικα, αλλα και η εξαιρετικη ποιοτητα κατασκευης και τα ακριβα υλικα(αλουμινιο και μαγνησιο). Αν το δεις απο κοντα, θα το καταλαβεις.. Δες και εδω ενα review: http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=5031&review=hp+elitebook+8730w Ειναι πολυ ακριβοτερο μοντελο με ακομα πιο δυνατη καρτα γραφικων και quad cpu, οποτε ειναι λογικο που κανει λιγο παραπανω θορυβο οταν δουλευει στο full.(αλλα απο θερμοκρασιες ειναι αριστο) Δες και εδω ενα review του προηγουμενου μοντελου (που οπως ειπαμε μπορεις να το αγορασεις για 1099€ και εχει ακομα εξαιρετικες επιδοσεις) για να καταλαβεις για ποσο ποιοτικη σειρα μιλαμε: http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=4417 Τελος, δες και εδω θερμοκρασιες που εχουν χρηστες του συγκεκριμενου λαπτοπ (8710w με nvidia 3600m) http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=2719930#post2719930 Σ' εμενα για την mobo τα ειπα και πιο πανω αλλα σχετικα με την gpu σε idle ειναι στους 40 και σε full load φτανει το πολυ μεχρι τους 65.
Draculina Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Για business laptop η 3αδα είναι dell- lenovo - hp compaq. Σε 17αρι η ναυαρχίδα της dell είναι το precision, το οποίο θα σε καλύψει απόλυτα σε αυτά που ζητάς, έχει εξαίρετη ποιότητα κατασκευής και εξαιρετική οθόνη..Αλλά είναι πανάκριβο.... Τα ίδια ισχύουν και για το lenovo w700, ίδιου προσανατολισμού. Εφόσον η εταιρία σου δουλεύει μηχανήματα dell δες μήπως μπορείς να πάρεις προσφορά από τον αντιπρόσωπο/μεταπωλητή που συνεργάζεστε, να δεις και τι τιμή θα σου κάνει. Τώρα για το vostro που ανέφερες, ειδικά το 17αρι το έχω δει να κυκλοφορεί αρκετά σε μικρά γραφεία/ελεύθερους επαγγελματίες. Το προτιμούν γιατί θέλουν επαγγελματικό λαπτοπ για περιορισμένες μετακινήσεις με next business day support χωρίς μεγάλες απαιτήσεις σε γραφικά και χαμηλό κόστος. Και το vostro είναι ακριβώς για τέτοια χρήση. Έχει καλό πληκτρολόγιο και καλή οθόνη για το κόστος του ( το εσωτερικό του δεν διαφέρει από ένα latitude στα καινούρια). Έχουμε και μεις και δουλεύει απροβλημάτιστα. H κατασκευή δεν είναι σαν του precision σίγουρα αλλά είναι επαρκές και βγαίνει πολύ φθηνό (1100 αν θυμάμαι καλά με 3ετη εγγύηση, την 1920 οθόνη 4GB μνήμη και 7200 δίσκο, το 1710 πριν αρκετό καιρό, μόλις είχε βγει). To compaq που πρότεινε ο haHa είναι καλύτερο σίγουρα σαν ποιότητα κατασκευής και (δεδομένης της πολύ αλμυρής τιμής του precision) θα σου προτείνω και γω αυτό σαν καλύτερη και προσιτή λύση.Αλλά εξέτασε και τα άλλα (κυρίως λόγω του support της dell το οποίο είναι το καλύτερο), πάρε και τιμές και αποφάσισε με την ησυχία σου....
disqualified Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 παντως επειδη εχω vostro με 3χρονη εγγυηση next busines day (αγοραστηκε μεσω της DELL) μπορω να πω οτι τα υλικα ειναι μια χαρα και η dell εγραφε οτι ειναι απο κραμα μαγνησιου. Μονο αυτο ξερω. Το σιγουρο ειναι οτι ειναι πιο βαρυ απο τα υπολοιπα της κατηγοριας μαλλον λογω των υλικων. Παντως το δικο μου ειναι made in ireland Eδω και 2 χρονια λειτουργει μια χαρα αλλα συντομα θα φωναξω service για ενα θεμα με την μπαταρια επειδη ή πεθανε ξαφνικα (αναμενομενο καποια στιγμη μετα τον πρωτο χρονο) ή εχει προβλημα το κυκλωμα τροφοδοσιας, οποτε να μην παρω νεα μπαταρια ματαια Το σιγουρο ειναι οτι το καλοκαιρι δεν το ακουμπας στα ποδια σου, καθως η 8600GT ειναι πολυ ζεστη οπως λογικα και ο επεξεργαστης, απο πανω το πληκτρολογιο ειναι μια χαρα παντως γιατι εχω ακουμπησει laptop που καινε, τωρα για το ποσο ψυχρα ειναι απο κατω αλλα laptop με ισχυρες καρτες γραφικων δεν το γνωριζω Ο ΗP compaq παντως φαινεται πολυ καλη επιλογη
epivitor Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Και εγω το 8730w που προτεινε ο φιλος ο haΗa θα σου ελεγα να παρεις. Mονο μια διορθωση να κανω, το 8710w εχει 1680χ1050 και οχι 1920x1200. Επισης να πω οτι το 8710w ναι μεν ειναι απολυτως αθορυβο και οι πανω επιφανειες ειναι κρυες αλλα απο κατω το laptop ειναι λιγακι ζεστο (σε καμια περιπτωση σε ενοχλητικο βαθμο). Το γεγονος οτι η gpu του 8730w δουλευει σε μεγαλυτερες συχνοτητες απο αυτην του 8710w με κανει να υποθετω οτι και αυτο απο κατω θα ζεσταινεται. Τελος να πουμε οτι το 8710w που πωλειται στο info-world μαλλον δεν ειναι σφραγισμενο οπως φαινεται και στη φωτο που υπαρχει στο site τους.
haHa Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 ... Mονο μια διορθωση να κανω, το 8710w εχει 1680χ1050 και οχι 1920x1200. .... Ωπ, σωστος!!
Draculina Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Κανένα από τα laptop για τα οποία μιλάμε δεν είναι κρύο από κάτω το καλοκαίρι. Λογικό είναι με τις κάρτες που έχουν. Εδώ αυτά με τις shared και ζεσταίνονται. Εξάλλου το 17αρι είναι πολύ βαρύ για να τοχεις επάνω σου με τις ώρες έτσι και αλλιώς. Το undervolting για όποιον έχει όρεξη βοηθάει πολύ.
snarp7 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Καλημέρα σε όλους. Σε 17αρι η ναυαρχίδα της dell είναι το precision, το οποίο θα σε καλύψει απόλυτα σε αυτά που ζητάς, έχει εξαίρετη ποιότητα κατασκευής και εξαιρετική οθόνη..Αλλά είναι πανάκριβο.... Ήταν από τα πρώτα που κοίταξα αλλά μετά το customize η τιμή του ανέβαινε κατά πολύ. Τελικα το HP Compaq 8730W έχει αρχίσει να μου αρέσει και βλέπω ότι όλοι σας το προτίνετε, οπότε μάλλον θα αρχίσω να το κοιτάω πιο σοβαρά. Το θέμα είναι αν καταλήξω σε αυτό να δω από που θα το προμηθευτώ. (Σημείωση: Από το επίσημο site της HP και το 8730W έχει ανάλυση 1680 x 1050) Ευχαριστώ.
disqualified Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Ήταν από τα πρώτα που κοίταξα αλλά μετά το customize η τιμή του ανέβαινε κατά πολύ. αν μιλας για customize μεσω του ελληνικου site της DELL το σιγουρο ειναι οτι η τιμη δεν προκειται να ειναι αυτη που ειδες στο τελος. Αν ηταν να πληρωσω οσα ελεγε το site σιγουρα δε θα ειχα παρει το vostro μου
Draculina Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 αν μιλας για customize μεσω του ελληνικου site της DELL το σιγουρο ειναι οτι η τιμη δεν προκειται να ειναι αυτη που ειδες στο τελος. Αν ηταν να πληρωσω οσα ελεγε το site σιγουρα δε θα ειχα παρει το vostro μου Ακριβώς!!!Και σε μας άλλες τιμές έγιναν. Οπότε snarp πάρε προσφορές πριν αποφασίσεις...
haHa Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 .... Το θέμα είναι αν καταλήξω σε αυτό να δω από που θα το προμηθευτώ.(Σημείωση: Από το επίσημο site της HP και το 8730W έχει ανάλυση 1680 x 1050) Ευχαριστώ. Το 8730w βγαινει με πολλα διαφορετικα χαρακτηριστικα.. Το FU470EA που προτειναμε παραπανω εχει 1920x1200 αναλυση, οπως μπορεις να δεις και απο την επίσημη σελιδα της hp . Εδω διαφορα μοντελα της hp με τα χαρακτηριστικα τους: http://h10010.www1.hp.com/wwpc/gr/el/sm/WF25a/321957-321957-64295-3955549-3955549-3784202.html
epivitor Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 (Σημείωση: Από το επίσημο site της HP και το 8730W έχει ανάλυση 1680 x 1050) To HP EliteBook 8730w (FU470EA) εχει οθονη 1920χ1200 οπως βλεπεις και εδω.
snarp7 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Είστε όλοι σας σωστοί και όντως βγαίνει με πολλά διαφορετικά χαρακτηριστικά. Πριν λίγο πήρα προσφορά από έναν προμηθευτή μας για το HP 8730W T9800 (NN268EA) γύρω στα 1750€ χωρίς ΦΠΑ και το σκεφτομαι αρκετά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.