barbarian21 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Καλησπερα, Θελω να φτιαξω ενα site το οποιο να εχει radio stream και διαφορες-παραξενες ειδησεις,section για anime κ.α.Server για να hostaro το site εχω στην διαθεση μου.Το προβλημα ειναι οτι δεν ξερω καποια γλωσσα για web design παρα μονο html(το ξερω φαινεται γελοιο σε αυτους που ασχολουντε με το ειδος ) Για το stream radio βρηκα αυτο στο Insomnia Wiki και κατι τελευταιο σε ποιο προγραμμα να δουλεψω το οποιο να ειναι φιλικο με τους αρχαριους? Ευχαριστω εκ το προτερων
djsolid Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Καλη τύχη με αυτό το εγχείρημα! Απλά να σημειώσω πως θα χρειαστείς μάλλον ξεχωριστό server για να κάνει host το shoutcast εκτός και αν κάνεις stream εσύ από το pc σου όπου σε αυτή την περίπτωση θα έχεις 10 -15 ταυτόχρονους ακροατές max. Οπότε έχε και αυτό το μυαλό σου.
barbarian21 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Σε ευχαριστω φιλε μου για την σημειωση,αρχικα δεν το θελω για μεγαλυτερο κοινο το radio stream παρα μονο για φιλαρακια.Αργοτερα θα το hostaro σε αλλο server για περισσοτερους users ταυτοχρονα.
barbarian21 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Καποιος να μου προτεινει κατι σε αυτα που ρωτησα?
barbarian21 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2009 Άντε ρε παίδες βοηθήστε λίγο την κατάσταση!
parsifal Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 ΟΚ, θα κάνω εγώ μια προσπάθεια. Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Οι υπηρεσίες που περιγράφεις είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Για το στήσιμο ιντερνετικού radio, χρειάζεται ένας stream server. Για το στήσιμο ενός site, χρειάζεται ένας web server. Για το e-radio θέλεις: 1. Ένα μηχάνημα που θα τρέχει κατάλληλο software με το οποίο κάνεις την «εκπομπή» και τη στέλνεις στον stream server και 2. Ένα μηχάνημα που θα τρέχει κατάλληλο software (ο stream server) το οποίο αναλαμβάνει να μοιράζει μέσω μίας public internet σύνδεσης το stream της εκπομπής σε όλους τους «ακροατές» Το ρόλο 1 τον αναλαμβάνει προφανώς το home PC ή laptop σου, και από εκεί κάνεις την εκπομπή σου. Το ρόλο 2, αν δεν υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις σε αριθμό ακροατών, μπορείς να τον αναθέσεις στο ίδιο μηχάνημα και στην οικιακή ADSL σου. Δηλαδή, θα πρέπει να στήσεις τοπικά κι έναν stream server (π.χ. Shoutcast DNAS ή IceCast). Αν υπάρχουν περισσότερες απαιτήσεις, θα πρέπει να νοικιάσεις έναν server με το κατάλληλο εύρος ζώνης και traffic limit. Είτε ένα έτοιμο πακέτο για stream serving (όπου είναι ήδη στημένο το server software και εσύ απλά χρειάζεται να στήσεις μόνο στο PC το software με το οποίο θα κάνεις την εκπομπή και θα τη στέλνεις στον stream server) είτε έναν server στον οποίον θα έχεις εσύ τη διαχείριση (οπότε θα πρέπει να στήσεις και να ρυθμίσεις κατάλληλα το stream server software). Αυτά περί του σταθμού. Για το site, εντελώς αντίστοιχα και αναλόγως των απαιτήσεων, μπορείς να το φιλοξενήσεις είτε στο home PC σου (αφού πρώτα στήσεις και ρυθμίσεις κατάλληλα έναν web server όπως π.χ. Apache) είτε σε κάποιον εξωτερικό server.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.