Προς το περιεχόμενο

Δεν ανοιγει το PC

komis11

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

θέλω τα φώτα σας γιατί δεν ανοιγει ο υπολογιστής μου,

αρχικα, πριν κάποιους μήνες, για αγνωστο λόγο δεν ανοιγε (έκανε να ανοίξει και έκλεινε), αλλα κλεινοντας και ανοιγοντας την παροχη ρευματος όλα καλά ( τότε νομιζα οτι κάτι δεν παεί καλά με το τροφοδοτικό)

αυτό συνεχίστηκε που και που αλλα είχα μάθει το κόλπο...

κάποια στιγμή όμως δεν ξανάνοιξε...

δοκίμασα το τροφοδοτικό του σε άλλον υπολογιστή (παλιότερο και με λιγότερες απαιτήσεις) και δούλεψε, του έβαλα άλλο τροφοδοτικό (με λιγοτερα όμως Watt) και πάλι δεν ανοιξε, οπότε μάλλον δεν φταίει το τροφοδοτικό.

τώρα πατώντας το κουμπί να ανοίξει ξεκινάνε τα ανεμιστηράκια στιγμιαία και σταματάνε, επίσης στην μητρική ανάβουν κάτι λαμπάκια, το ένα πάνω στο κουτί το άλλο μέσα.

η μητρική είναι ASUS P5V800 MX με pentium 4

τι μπορεί να φταίει και τι μπορώ να τσεκάρω?

ευχαριστώ

Δημοσ.

αυτο πρεπει να ειναι απο καπιο πιθανο βραχυκυκλωμα...δοκιμασε να βγαλεις την οποιαδηποτε περιφεριακη συσκευη εχεις πανω δηλαδη γραφικων/ηχου (αν εχεις βαλει αλλη), τα dvd drives και τους σκληρους και δοκιμασε να δεις αν αναβει. αν αναβει μετα δοκιμασε να βαζεις μια-μια τις συσκευες και να δεις πια δημιουργει το προβλημα. Επισης δοκιμασε οταν τα βγαλεις ολα να το αναψεις και χωρις μνημες να δεις αν θα κανει τα μπιπ μπιπ για τις μνημες...

Δημοσ.

Φοβαμε που το λεω αυτο αλλα μαλλον ο pentium ανεβικε ψυλα στον ουρανο.....αλλα...επιδη μπορει να κανω και λαθος βγαλε και ξανα βαλε στα σλοτ της μνημες.αν και σιγουρα εχει καει κατι εκει μεσα γιατι οταν σου κανει νερα το pc ειδικα με το ανοιξε κλεισε ειναι θεμα χρονου μετα....!!!!

Δημοσ.

Βασικά φίλε μου κάνε ένα rebuilt το κουτί όπως λέει και ο ATiTool.Εγώ πρόσφατα σε κουτί φίλου σε παρόμοιο σχεδόν πρόβλημα μετά απο πολλές δοκιμές ,ανακάλυψα ότι δεν πατούσε καλά το fan της cpu.:mad:

Δημοσ.

Καταρχήν σας ευχαριστω για τις άμεσες απαντήσεις σας,

λοιπόν , αφησα μόνο την μητρικη με τον επεξεργαστή, και έχουμε ακριβώς τα ίδια, ούτε μπιπ για τις κάρτες ούτε τίποτα, κανει να ξεκινήσει και τίποτα...

μπόρεί να είναι τα πάντα όπως είπατε πιο πάνω, καμιά ιδέα για την συνέχεια??

Δημοσ.

υπαρχει και μια περιπτωση απλα να "ξεκουμπωσε" ο επεξεργαστης..δοκιμασε να τον βγαλεις/βαλεις....αλιως μετα παω σε καμενη μητρηκη...

Δημοσ.

και εγώ είχα ακριβώς τα ίδια προβλήματα με εσένα και είχα κάνει τις ίδιες υποθέσεις και βήματα με εσένα χωρίς αποτέλεσμα. Δεν θέλω να σε στενοχωρήσω αλλά πρόσφατα που το πήγα σε συνεργείο μου είπαν ότι είχε καεί ο επεξεργαστής, η μητρική και η κάρτα και όλα αυτά επειδή η μητρική ήταν πιο καλά βιδωμένη από ότι χρειαζόταν με αποτέλεσμα να ακουμπάει στο κάτω μέρος στο case και να δημιουργείται βραχυκύκλωμα. Δοκίμασε να ανοίξεις τον υπολογιστή με τα compnents έξω από το case αλλιώς ξεκίνα να αλλάζεις ή πάρε έναν καινούργιο υπολογιστή μιας και το μόνο που μένει να μην αλλάξεις είναι η μνήμες, το case, το optical drive και ο σκληρός δίσκος.

Δημοσ.

αυτο φιλε alexskot που επαθες ειναι κατασκευαστικο λαθος! κατω απο τη μητρηκη εχει ποδαρακια οποτε οσο και να βιδωσεις δεν εχεις προβλημα! Δηλαδη αυτα δεν υπηρχαν μαλλον!

τωρα στο 8εμα του komis11 εχεις καπιο φιλο που να εχει αλλο επεξεργαστη για δοκιμη? η καπιο mobo που να δουλευει να πας να δοκιμασεις το δικο σου?

Δημοσ.

και το τροφοδοτικο επισης μπορει να φταιει,ειναι πολυ πιθανο! γιατι αμα χεστει το τροφοδοτικο κανει ετσι ακριβως οπως σου συμβαινει εσενα! σαν πρωτη κινιση καλο θα ηταν να ελεξεις το τροφοδοτικο σου...

εκτιμω οτι δεν εχεις συνδεση τιποτα λαθος για να στο κανει αυτο ετσι?

Δημοσ.

κανε εναν ελεγχο στις συνδεσεις που τα καλωδια του case(του on off,του reset του hdd led, το power sw και το reset sw) συνδεονται στη μητρικη,συμβουλεψου το βιβλιαρακι της μητρικης για καλυτερα αποτελεσματα,και αν δε το χεις κατεβασε το.

ο ποιο καλος τροπος παντως ειναι να βρεις απο κανα φιλο σου κανα ιδιο σετακι σαν το δικο σου και να κανεις δοκιμες εναλλαξ όπως ειπε και καποιος φιλος παραπανω.και τροφοδοτικο μυριζει η δουλεια.το τετραπυνο καλωδιο πανω απο τον επεξεργαστη το χεις συνδεσει υποθετω :-)

Δημοσ.

Προσφατα αυτο που περιγραφει ο φιλος το επαθε το pc του πατερα μου.

Τελικα τα ειχε παιξει το ενα ντιμακι μνημης που μολις το εβγαλα το μηχανημα ξεκινησε κανονικα.

Δημοσ.

ρε παιδια ψαναδιαβασα το αρχικο post γιατι δεν το πολυθυμομουν...ειπες τα ανεμηστηρακια γυρνανε στιγμιεα και σταματανε? δες ολες τις συνδεσεις του motherboard, βγαλτα ξαναβαλτα....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...