washcloud Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 ...εγώ βρε αρχικό παληκάρι, αναρωτιέμαι πού "χρειάζεσαι" ΤΡΙΑ ΤΕΡΑ δεδομένων... Εκτός βέβαια κι αν έχεις "υποχρεώσεις"...seeding. (αλλά τα μεταξωτά γούστα θέλουν κι επιδέξιες τσέπες...) Aν όχι, συνεχίζω βέβαια ν' απορώ πού τα χρειάζεσαι (...είναι δυνατόν ν' ακούς ΟΛΕΣ τις μουσικές, να βλέπεις ΟΛΕΣ τις ταινίες/σειρές/γάμους/βαφτίσια/ξερωγω που έχεις αποθηκευμένα ; ) ...Στην τελική βέβαια i know shit για το τί ακριβώς κάνεις με τα δεδομένα σου, αλλά σκέψου ΜΗΠΩΣ "υπερβάλλεις", κι αν είναι έτσι, κάνε ένα ΚΑΛΟ ξεσκαρτάρισμα με το τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θεωρείς "αναντικατάστατο", και πάρε 2 δίσκους από 1Τ (πρέπει ΠΛΕΟΝ να έχουν την καλύτερη αναλογία €/GB), και κάνε τις αντιγραφές σε ΕΝΑΝ από αυτούς, γεμίζοντάς τον, ΚΙ ΑΣ' ΤΟΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ, όπως θα άφηνες ένα DVD (τα οποία τα θεωρώ ως τα λιγότερο αξιόπιστα και στην ΤΕΛΙΚΗ ακριβότερα μέσα αποθήκευσης για ΠΟΛΛΑ δεδομένα - γιατί κάποια θα σου χαλάσουν, κάποια θα καούν, και είναι φοβερά χρονοβόρα η αντιγραφή σε αυτά) (...για BR τί να λέμε; Μηχάνημα, ακόμα ακριβότερα δισκάκια, περισσότερα δεδομένα που μπορούν να πάνε στράφι κτλ...). Για ποιό λόγο να είναι online οι δίσκοι με τις αντιγραφές; Και γιατί "ανακατεύεις" file servers, 2α πισιά κτλ, τη στιγμή που "εμφανώς ζορίζεσαι οικονομικά"; Είναι περασμένη κι η ώρα, ίσως δεν έπιασα και πολύ καλά το ζήτημά σου -διάβασα τα δικά σου και όσα σου προτάθηκαν εν τάχει άλλωστε- αλλά σκέψου το λίγο - μπας και "υπερβάλλεις" με τις ανάγκες σου... Επίσης, Ο,ΤΙ δίσκο κι αν πάρεις, φρόντισε να έχει 5χρονη εγγύηση - κι ας δώσεις κάτι λίγο παραπάνω - και ΜΑΚΡΥΑ από εξωτερικούς : Οι εξωτερικοί από φύσης τους προσφέρουν portability, ΔΕΝ είναι για ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ. ...όσο περί backup από 'δω και πέρα, σου προτάθηκαν ήδη λύσεις, άρα απλά επιλέγεις, συνδέεις και τον 2ο καινούριο δίσκο του 1ος Τ, έχεις "μόνο" 4 επάνω, κι όταν...με το καλό τον γεμίσεις ΚΑΙ αυτόν (...βρε σκέψου το, σαν ΠΟΛΛΑ δεδομένα κρατάς.....Εκτός, κι αν τα θες για τα...παιδιά σου...), βαλ' τον κι ΑΥΤΟΝ στην άκρη, πάρε άλλον κτλ... Τους "παλιούς" δίσκους, καλύτερα να τους έχεις συνεχώς online, για να......"φαγωθούν" ει δυνατόν γρηγορότερα, κι αν είσαι....τυχερός, να βαρέσουν μια βδομάδα πριν τη λήξη της εγγύησης.... ...'Ο,τι πάντως κι αν κάνεις, καν' το...γρήγορα, γιατί απ' ό,τι κατάλαβα, έχεις πάνω από 2 - 2.5 Τ πράμμα, χωρίς ούτε μισή αντιγραφή...
karhariasgr Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Έχει δίκαιο σε πολλά απ όσα λες αλλά τα δεδομένα μου παραμένουν να είναι κοντά στα 3τέρρα και τα σημαντικά από αυτά είναι 2τερρα σίγουρα. -Για να σε βοηθήσω να καταλάβεις πάνω κάτω.. ναι ακούω πάνω από 10 είδη μουσικής παρακολουθώντας αναλυτικά την πορεία της κάθε μπάντας. Μιλάμε για περισσότερα από 40.000 mp3 ποιότητας 320kbps, επίσης πάνω από 2.000 video (τα μισά περίπου είναι ολόκληρες συναυλίες και όχι μεμονωμένα videoclips). -Επίσης είμαι μουσικός και ο ίδιος κ έχω αρκετά project στο Cubase (πρόγραμμα ηχογραφήσεων) τα οποία το κάθε ένα είναι περίπου 1+ γίγα. Μη ξεχνάμε και αρκετά samples τα οποία με την σειρά τους και αυτά αγγίζουν μερικά έως αρκετά γίγα. -Έχω οτιδήποτε φωτογραφία ή video έχω βγει από το 1999 και μετά σε ψηφιακή μορφή μέσα στους σκληρούς μου. Είμαι λάτρης της φωτογραφίας -Τέλος έχω περίπου 400 ταινίες, αρκετές σε ποιότητα 720p και 1080p της οποίες δε θέλω με τίποτα να τις χάσω αφού συλλέγω οποιαδήποτε ταινία βλέπω κ μου αρέσει. Αυτά, σίγουρα θα ξέχασα να αναφέρω κάτι αλλά δε πειράζει, ελπίζω να κάλυψα τις απορίες σου Θα κάνω το σύστημα που λένε τα παιδιά ποιο πάνω, με την συσκευή backup για να έχω το κεφάλι μου ύσηχο.
grimpr Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Θα πετάξεις τα λεφτά σου στον 2 Terra και το φτηνό NAS. Δεν γλιτώνεις με τίποτα το Single Point Of Failure και στα ίδια λεφτά με τον δίσκο στηνεις PC File Server χωρίς τους δίσκους με το Windows Home Server. Ενα 5 Terrabyte τυπικό set με Green Power της WD, και προστασία μέσω του WHS σε οποιονδήποτε δίσκο χαλάσει.
karhariasgr Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Να τονίσω λίγο πάλι ότι ΔΕΝ ΘΕΛΩ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ και ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να στήσω άλλο PC. Από εκεί κ πέρα αν έχεις να προτίνεις κάτι άλλο στα 250 με 300 ευρώ που μου βγαίνει η ποιο πάνω λύση δέχομαι να την ακούσω.
washcloud Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 ...τουλάχιστον το περί HD movies το περίμενα, τα υπόλοιπα όχι ακριβώς, αλλά πάλι φαινόσουν "αρκετά προσγειωμένος", ούτως ώστε η "αξία" των δεδομένων σου συνολικά, και άρα και η ποσότητα τους, να είναι "αδιαπραγμάτευτη"... "Προσπάθησα" πάντως, να σου εφιστήσω την προσοχή, ΜΠΑΣ και τελικά, αν κάνεις ένα "ξεσκαρτάρισμα", τα τελικά GB δεν είναι τόσα πολλά...Διότι ούτε ο πρώτος θα ήσουν, ούτε ο τελευταίος, που το πρόβλημά του θα μπορούσε να ήταν "πλασματικό"... Anyway, το ζήτημά σου παραμένει, και θα σου ξανατονίσω ότι το έχεις ΗΔΗ καθυστερήσει (απ' τη στιγμή που μιλάμε για "μοναδικό" υλικό, που ΔΕΝ "κατεβαίνει" από κάπου...)...γι' αυτό μην..."παίζεις με την τύχη σου". ...Το χρήμα (what a surprise =p) είναι το ζήτημα εδώ... (γιατί αλλιώς σκας από μισή χιλιάδα μέχρι...μερικές χιλιάδες, και κάνεις "ό,τι γουστάρεις"). Κι απ' τη στιγμή που είναι το χρήμα, αυτό που συμφέρει περισσότερο, είναι να πάρεις όσους δίσκους "σε παίρνει", με την αποδοτικότερη αναλογία €/GB, να αντιγράψεις άπαντα των 3 "Τερράτων" που ήδη έχεις, να παροπλίσεις τους 2, και να συνεχίσεις τις εγγραφές στον χώρο που λες πως σου απομένει, μέχρι να γεμίσει ΚΑΙ ο τελευταίος, από αντιγραφές. Κι όταν έρθει η στιγμή, παροπλίζεις ΚΑΙ τον 3ο (αφού το original υλικό θα το έχεις στους παλιούς τρεις), και παίρνεις ΑΚΟΜΑ 2 δίσκους του ενός Τ και τους βάζεις σε RAID-1 και τελειώνει το ζήτημα, με 6 δίσκους μονίμως πάνω (που οκ, δεν είναι και φρίκη). ΕΙΝΑΙ "η πιο φθηνή" λύση...ΑΝ "μετράς και το ευρώ ακόμα". Αποθηκευτικό χώρο ΠΡΕΠΕΙ ν' αγοράσεις ούτως ή άλλως - δε γίνεται αλλιώς... Αν πάλι σε παίρνει (€), κοιτάς μια από τις άλλες περιπτώσεις που σου προτάθηκαν... Γενικώς, όπως προϋπώθηκε, το ζήτημα σου...ΕΙΝΑΙ απλό, και ο...Χ factor, είναι το πόσα θα διαθέσεις, χωρίς να υπάρχει "ενδιάμεση λύση, μπας και σώσω κανένα ευρώ". Είτε σε single δίσκους πας, είτε σε μηχάνημα, και στη 2η περίπτωση πληρώνεις απλά "πολλά" παραπάνω, Ο,ΤΙ απ' τις 2ες λύσεις και να επιλέξεις.
karhariasgr Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Οι ταίνιες μου δεν είναι κ πολλές, ουτε μισό τέρρα δεν καταλαμβάνουν. Δλδ λες αντί για να πάρω έναν εξωτερικό 2τέρρα, να πάρω 2 ή 3 εσωτερικούς από ένα τέρρα ο κάθε ένας κ να κάνω raid 1 ώστε ανα πάσα στιγμή να έχω backup έτοιμο? Το RAID 1 πως το κάνω?
grimpr Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Μείνε μακριά από RAID....θα κλάψεις σαν την μάρθα βούρτση όταν ξεκινήσει η ταινία... [ame]http://www.youtube.com/watch?v=zNdwYFaDrN8[/ame]
washcloud Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Δλδ λες αντί για να πάρω έναν εξωτερικό 2τέρρα, να πάρω 2 ή 3 εσωτερικούς από ένα τέρρα ο κάθε ένας κ να κάνω raid 1 ώστε ανα πάσα στιγμή να έχω backup έτοιμο?Το RAID 1 πως το κάνω? ...και ΜΑΚΡΥΑ από εξωτερικούς : Οι εξωτερικοί από φύσης τους προσφέρουν portability, ΔΕΝ είναι για ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ. ...μη το αναλύσουμε...αλλά ΔΕΝ είναι. Το RAID-1 είναι η πιο φθηνή επιλογή σου : παίρνεις ΜΟΝΟ δίσκους. Υπάρχει σχετικό utility (για να φτιάξεις τη συστοιχία) που πάει με τον controller της μητρικής σου ( = ΥΠΟΘΕΤΩ πως με 8 SATA connectors, έχει ΔΥΟ disk controllers, o εις εκ του ενός -ως είθισται- είναι για δημιουργία RAID συστοιχίας). Λογικά θα υπάρχει στο cd της μητρικής ή το κατεβάζεις από το site της. Τίποτα ιδιαίτερο δεν είναι. Ορίζεις τους δίσκους που θες, κάνεις μερικά κλικ και τέλος. grimpr, καλός ο Νικόλας και η Μάρθα...αλλά γιατί ακριβώς να κλάψει με RAID-1 ;
alerasta Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Μείνε μακριά από RAID....θα κλάψεις σαν την μάρθα βούρτση όταν ξεκινήσει η ταινία... http://www.youtube.com/watch?v=zNdwYFaDrN8 Με το RAID0 κλαίμε, όχι με το RAID1. Δεν πρότεινε κανείς RAID0 για backup
washcloud Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2009 ...κι ΕΓΩ νομίζω πως έχει μπερδέψει ποιά συστοιχία κάνει τί, αλλά επιφυλάσσομαι και περιμένω απάντηση... (με ή χωρίς utube link )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.